12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Minstrel
    A régi futamook megvannak valakinek? Még amikor elindult ez az egész ETCC néven, akkor még a Hungaroringen is ment, na akkori időkből pár futamot megnéznék. Esetleg képek is érdkelenének ha vannak :)
  • JGTC
    láttam
  • Laffite
    kedden, azaz holnap 19.45 WTCC Magazin az Eurosport 1-en, csütörtökön 08.30-kor ismétlés
  • JGTC
    na azt meglesem, csak nehogy EuroSport 2 legyen mert az nekem nincs, és ált ezeket ott nyomatják
  • Laffite
    sajnálhatod, hogy lemaradtál az elsőről, mert az is hasonló kemény volt, nem kímélték egymást a fiúk... összefoglaló/ismétlés még lehet lesz a héten, nem néztem a műsort...
  • JGTC
    csak a mnásodikat láttam de nagyon kellett már ez:) húúú eszméletlen jó volt, volt minden...
  • Laffite
    Alex esetében nekem is ez a véleményem. Mindíg keményen vezetett már a balesete előtt is, és baleset ide vagy oda, egy versenyző stílusa nem változik meg soha. Ezzel az átalakított autóval egyszerűen nem lehet ugyanazt megcsinálni mint a többi kocsival, mert kb 4 kezének kellene lenni, hisz közben kormányozni is kell, amit ilyen szitukban akárhogy is nézzük, de két kézzel kell markolni, különben hamar a parton köt ki az ember, szal ilyenkor tuti hátrányban van, de még ezzel együtt is mennyire gyors tud lenni!
  • Tomievo
    Én nem tudtam megnézni újra, azért írtam amit írtam. Hasonló esetben, Tompson helyében ugyanígy tettem volna.
    Zanardi sztem nem az agresszivitásából vesztett, csak tényleg a sok bizgentyű miatt amit használnia kell, nem lehet mindenhol úgy menni, ahogy szertne.
  • b-type
    bezony, és szépen megnyerte a futamot :)
    De azért szép volt Zanardi is...piszok nagy vezetési/versenyzési tudása van...pedig tuti hogy nem anniyra agresszív mint a balesete előtt, vhogy látszik rajta hogy általában akkor rakja be az autót ha meg tudja csinálni, és a legtöbbször mások miatt esik ki...amikor meg saját hibából, akkor meg ott van hogy annyi bizgentyű ott van neki a kormánynál,...nehéz még belegondolni is hogy micsoda meló neki rámenősen, gyorsan de precizen az élvonalbeli tempót autózni.
  • Laffite
    Farfusnak hatalmas mákja volt, hogy pályán tudott maradni
  • b-type
    visszapörgettem, megnéztem, sztem:
    Thompson volt a Seat-os a szendvicsben, és úgy történt az ütközés hogy Dirk Müller szűkített az íven,..belül volt Priaulx, ő nem csinált semmit, tartotta az ívet, Thompson vigyázott Priaulx-ra, külső íven Dirk, és Dirk kicsit szűkített az íven, ezzel nekikoccolt Thompson-nak, Thompson úgy ment neki Priaulx-nak ahogy TomiEvo mondja, Priaulx átpördült Thopson előtt, és kicsapta Dirk Müller-t magával együtt a bukótérbe.
    Sztem teljesen sima versenybaleset..annyira szorosan voltak, mivel előtte Zanardi megtámadta Farfus-t a célvégi sikán féktávján, és a sikán kivezető ívén Farfus behúzta az autót Zanardi-ra, mert Zanardi nem volt rossz pozicióban a belső rázókövön, ezzel ők megtorpantak, a mezőny rájukfutott, és így alakult ki a Priaulx-Thompson-Müller szendvics.
  • Laffite
    neked baleseti helyszínelőnek kellett volna menned :) tényleg így lehetett
  • Tomievo
    Nagyon egyszerű, a két bmw nagyjából egyenlő erővel tolta két oldalról a seat-ot. A csákó kicsit elvette a gázt így a kicsit előrébb kerülő priaulx hátulját érte el a jobbra tartó seat. A seat húzta tovább jobbra, priaulx elindult balra aztán kész, a bmw átvágódik a seat elött.
  • DJ Bee18
  • Laffite
    okés okés, és bocs, ha elkapott a hév, de tudod hogy van ez, ha az ember szenvedélyesen szeret valamit..., szal örülök, hogy tetszik!
  • DJ Bee18
    jól van már, mondtam, hogy ez nem rossz :)
  • Laffite
    Az lehet, szerintem akkor én is felcseréltem a két BMW-t, ugyanakkor arra már kevésbé tudok magyarázatot adni, hogy a szendvicsben lévő SEAT hogy tudta megúszni azt a kalandot... Valami trükkje biztosan volt. Az, hogy a SEAT-ok egy régi fejlesztésű motorral egy ennyire gyors pályán is versenyképesek, az mindenképpen biztató a bajnokságot tekintve, ugyanakkor kicsit féltem is őket, mert a 6 gyári autójuk közül minimum 3-4 versenyző szeretne bajnok lenni, szal nehogy az legyen mint az Alfánál volt, hogy egymást törik majd! Na persze a BMW-nél ez már most folyamatban van :)
  • Laffite
    Üdv a topicon! :)
  • b-type
    szeva :))
    remélem bekerült a kedvencekbe a topic!
  • JuanG
    nem hibák ezek nagy része, hanem inkább senki sem enged :))
  • b-type
    Nah, már javíthatok is :)))
    Igaza volt a két közvetítő srácnak, én felcseréltem a két Bmw-s versenyzőt, Priaulx volt belső íven, mellette egy Seat, és külső íven volt Dirk Müller...az hogy a baleset hogy történt azt nem láttam tisztán, de valaszeg az van amit mondasz Laffite, hogy belső ívről volt a kiskocc..ami annál a sebeségnél pont elég volt :( és ezért Dirk is kiesett :(
    vmint nem a Lesmo2-ben voltak jók a Seat-k, hanem az első Lesmo bejáratára érkeztek, vagy inkább a sikán és a lesmo között gyorsultak nagyon jól.
    Balzan , amikor féltem hogy eltolja Yvan Muller-t a célvégi sikán féktávján, az akkor volt mikor Zanardi és Farfus közt volt a kontakt..amiből aztán Zanardi fel is adta a futamot. :(
    ..na de ők koccantak, mögöttük meg Balzan egy skandináv flikkel érkezett a sikánra , tekeredett az autó füstölgő kerékkel :))
    Yvan Muller-t nem tolta el, de a Seat-l ütköztek keményen.
  • b-type
    Hát igen..én kedvelem Sato-t (nem vagyunk túl sokan ), De pl. A Super Aguri csapat helyett simán inkább a WTCC-t nyomnám,..meg idehoznám akkor már Sato-t is, majd itt megnevelik :)))))
    kicsit off persze, de azért ott a lényeg, ami ide is bőven igaz.
    Frentzen:
    „A DTM-ben teljesen más törvények uralkodnak, mint a Forma-1-ben. Az autók kétszer olyan nehezek, a motor fele olyan erős és nincsenek elektronikus segédeszközök. És itt a szoros csaták is sokkal gyakoribbak. Gyakorlatilag az egész verseny alatt csak milliméterek választanak el az ellenfeleidtől és senki nem áll kesztyűs kézzel a másikhoz. Tulajdonképpen ez sokkal inkább autóverseny, mint a Forma-1.”
    (nem nagyon szoktam lapokról linkelni, de most egy kicsit :) )
  • b-type
    ma reggel 8:30-kor ismétlik a 2.futamot, majd most felveszem, mert jó volt.
    Monza-ra, idénnyitó versenyként eddig csak a csimbumra emlékszem..meg pár nagy fékezésre a sikánokra érkezvén,..de sztem alapvetően döngetés jellemző, meg a törések (Alfa-k pl. pfff :))) ).
    Pl. nem is emléxem olyanra mint amit most Yvan Muller csinált asszem kétszer is, hogy olyan jól helyezkedett az első Lesmo után hogy előzni tudott a második Lesmo-ra érkezve..és ráadásul elég simán ha jól emléxem.
    Kiváncsi leszek hogy az elsőkerékzabáló pályákon hogy bírják az új Yokohama gumik a Seat-on...meg persze a többi fwd-n is.
  • Laffite
    Tényleg nem értem a Hondát... Erőlködnek a F-1 mezőnyében, ami 1000szer többe kerül, itt meg nem képesek egy félgyári csapatot kiállítani 2 jó versenyzővel... ennek így nem sok értelme van
  • Laffite
    jaja, legkülső íven autózva és kifelé sodródva elég nehéz befelé lökni valakit, nem úgy belső íven autózva és kifelé sodródva, ez egyszerű fizika... Az említett Alfa nekem úgy rémlik Tavano volt...
  • b-type
    gondolom hallotad amikor mondták hogy idén sincs Haonda támogatás...sőt talán kevesebb mint tavaly,...Colciago-t pl. azért nem tudták megtartani mert nem hozott pénzt a csapathoz. :(
    Szal itt tart a Honda :(
    Kicsit elégedetlen voltam a Bmw-vel is, 4hengeres lett a versenyautó.
    De semmi sem számít, nagyon örültem a Seat-nak, és annak is hogy a 2. futamon odakeveredtek a Chevy-k is.
    Az első futamon de dúrva volt mikor elfékezte magát asszem a rajt után az egyik Alfa, és teliberakta a márkatársat..hííjjj..sajnáltam őket de azért vigyorogtam, mert annyira megblokkolta az autót, hogy bamm csak csúszott bele a zavarosba,..és pont egy másik Alfa-t vitt el. :) :(
    Sajna nem indult el a videóm, és most nem biztos hogy jól idézném fel a szereplőket így nem tudok neveket mondani, remélem majd meg tudom nézni újra.
    Pl. zavaros nekem a két Bmw kiesése is a 2. futamon, mert sztem Dirk Müller volt belső íven, mellette egy Seat, és kivűl volt Priaulx, és sztem ő full vétlen volt (már amennyire egy WTCC futamon vétlen lehet vki), a Magyar szakértő srácok pedig úgy emlegették az esetet hogy Priaulx lökte rá a Seat-ot Müller-re és onnan indult az eseménylánc...nem emléxem pontosan, és ez a vacak videó sem indut el vmiért:(
  • Laffite
    én is padlót fogtam, amikor a kis SEAT lenyomta a bömöst az egyenesben, és állítólag még nincs is kész a spanyol kocsik új erőforrása, na ez a nem mindegy... és sajnáltam a Hondát, kiábrándító volt az idei premierük :(
  • Laffite
    azt hogy érted, hogy szakmai szemmel? Te is versenyzel...? én nem, de 15 éve figyelem a túraautóbajnokságokat, ezek ilyen versenyek, ezért nem unalmas és egyhangú... a BTCC például mégkeményebb, és van még jópár nemzeti bajnokság, ahol mégdurvább dolgok is vannak.
  • Laffite
    hiba??? ne hasonlítsd máshoz légyszi, ez túraautó, ez erről szól... máshogy nem lehet előzni csak ha bevállal dolgokat az ember, mert itt nincs boxtaktika meg ilyenek, csak autóverseny - és igen, ez autóversenyzés, itt egymás ellen versenyeznek és nem az óra ellen, mi ezt szeretjük, mások meg "azt", de nem a "törünk-zúzunk" hozzáállás miatt szerződtetnek versenyzőket, ezt elhiheted nekem, viszont itt van verseny, és ahol van verseny ott hibáznak is... aki szereti nézi, aki nem szereti az nem nézi, ennyi.
  • Minstrel
    Najólvan, imédzssákkot elfelejtem, bocsi.
  • Minstrel

• b-type
    Sok a hiba??
    tényleg :)
    Ez kasztnis verseny, és mindig így volt,...a BTCC-ben talán még 'ígyebb', pl. Dirk Muller (két évvel ezelőtt Jörg is) kétszer bukta el a bajnokságot lökés miatt, és egész jól viseli. :)
    NAgyon jó volt mindkét futam, főleg a második
    Én szinte mindnek drukkolok, talán Thompson, Priaulx, Menu-nek kicsit jobban, és persze a Honda-nak. :)
    Amikor Yvan Muller elment Balzan-nak, akkor nagyon féltem hogy a célegyenes végi féktávon eltolja Balzan Muller-t, mert feszt keresztben érkezett meg a sikánra :)))
    De nem tolta le
    Nagyon szép futam volt, sajnáltam hogy Priaulx kiesett a másodikon :(, de ez van.
    Jó volt nagyon, nagyon jók voltak a Seat-ok, és ez az a pálya volt ahol benézhető hogyha nem szerepeltek volna jól...de jól szerepeltek, meg is lepett, pl. mikor Yvan kiment a Bímer mellé a célegyenesbe (2.futam), akkor kicsit furcsáltam is hogy miért erőlteti, hisz uis lenyomja a Bmw erőből...de nem, mellette maradt és féktávon befejezte az előzést, nagyon szép volt.
  • Minstrel
  • Minstrel
    Versenyző vagy? :)
  • DJ Bee18
    nem mondom hogy rossz :DD,csak szakmai szemmel, kicsit sok a hiba :)
  • Minstrel
    Túraautóknál ez általában így megy, kerekek itt nem érnek össze, tehát nagy gond nem lehet belőle, max. mennek a kavicsba.

--
    Javítom magam; Balzan a neve helyesen.
  • Istencsászár
    agresszió:) ez ilyen, test-test elleni harok mennek keményen.
  • DJ Bee18
    Újonc néző vagyok még. De hogy ennyire nem figyelnek egymásra, mellettem van, nem baj majd lesz valahogy, legfeljebb kiesünk, törünk, zúzunk. Autóverseny??
  • Istencsászár
    Sajna nemvoltam itthon és nemláttam :/... aki esetleg tud majd valami felvételről amin megnézhetném szoljon.
  • Minstrel
    Nagyon jó futamok voltak, meglepett, hogy milyen sokan indultak, pedig néztem a nevezési listát, de ahogy ott megtöltötték a hátsó egyenest az szép volt :)

A Balzani srác jól ment a végén nagyon, mindig elfékezte magát, ezért tudott előzni.

Meg Menu is mekkora volt a végén áááá..

Imádom a WTCC-t