12867
-
#904 amúgy a wtcc-be is jól jönne még néhány erős gyári csapat, mint pl honda, peugeot, renault, nissan, opel... de ha csak privátba adnának kocsikat, már akkor sokkal színesebb lehetne a mezőny... -
#903 sorry, erre nem emlékeztem... -
#902 ja, a jelenkori dtm az tényleg nagyon gáz, én se nagyon nézem... avagy hatalmas csillogás, űrkorszakot idéző kocsik, óriási médiacirkusz, rengeteg fanatikus ...és dögunalmas futamok, pont az előre leosztott lapok miatt. persze ha ez a németeknek jó, akkor nézzék, de mindenben egyetértek veled, amit leírtál. -
#901 a bmw fölény talán nem minden versenyre lesz igaz, én legalábbis ebben reménykedem. sokat lehet taktikázni a + súlyokkal is, mert azok aztán tényleg lefogják a kocsit, így pl a seat is ha tudja előre, hogy egy pálya fekszik nekik, akkor igyekeznek ott minél könnyebb kocsival elindulni majd, és ebből így kerekedhetnek jó versenyek idén is, de a vb címre egyértelműen a bmw-k az esélyesek, azt egymás között döntik el.
sajnálom az alfát, hogy gyári csapatként ennyire lent vannak, ebből nagy égés lesz, még az a szerencséjük, hogy a monzai futam csak év végén lesz, addig talán összehoznak egy versenyképes kocsit. -
#900 bocs, ezt csak most láttam, thx -
#899 BSZ !!!!! Laffite. -
Debilon #898 Volvo dominencia nem volt, szerintem sem, csak említésképpen írtam, hogy ők is szerepeltek..aztán valamiért leléptek, ahogy a Nissan is..
igazából tavaly is voltak érdekes, izgalmas versenyek, ezek nélkül a válroztatások nélkül is..jövőre mi lesz? fektére festik a BMW-k szélvédőjét, vagy utcai gumival kell induljanak? :D
a DTM megját..elég gáz, főleg így, hogy Mercedes-Audi "csata"..vannak jó versenyek, de olyan F1 szerű.. van elég rendesen cspatasorrend a merinél, ahogy észrevettem tavaly..szóval elég gáz.. a BMW valamiért onnan kivonult, tavaly pedig már az Opel sem ment :( azért is elég gáz, hogy 2004-es Audi-k és talán mercik is rohangálnak..merazt jóoccsóér eladták a kicsiknek..igaz, hogy súlykedvezményük van, de az új kocsikkal nem kelnek versenyre..kíváncsi leszek az idei szezonra
BTCC-t meg majd töltögetem..élőben nem tudom nézni, nincs sajnos Motors TV-m :(
szal písz :D -
#897 Az emlegetett gépjármű:
-
#896 Ja ezeket az eredményeket Rydellel érték el! -
#895 Jaja. Annak van egy topik BTCC- én csináltam. Ha nézitek irjatok oda is vele kapcsolatban. -
#894 Nem volt nagy volvo dominancia, de a kombival jött be a volvo a BTCC-be.
Ezzel 94-ben mentek és első évben 14-dik helyezést értek el.
Aztán 95-től már a sedan volvo 850-es volt ezzel 2 3-dik helyet ért el.
Aztán ezt váltotta az S40-es 97-bem ezzel a kocsivaé első évben 4-dik lett, 98-ban bajnokságot nyert. 99-ben 3-dik, 2000-ben kivonult a volvó a BTCC-ből
Az STCC-ben 2-x-es bajnok a 850-es ott az S40-nem szerepelt jól. Jan "flash" Nilson 96-97-ben volt bajnok.
Szóval azért nem volt egy rosz gépezet, Csak a ETCC-WTCC-ben nem szerepeltek túl jól és itt nem nyertek vb-t. De szerintem ha kitartóak lettek volna ez is simán meg lett volna. -
#893 ...ha már itt tartunk, btcc rajt: március 31 - április 1 Brands Hatch!!!
bmw, honda, vauxhall, seat, alfa és lexus az indulók közt, tehát 5 gyár, összesen 10 típussal (beleértve az independent csapatokat is) -
#892 tudom, kb 94-től követem figyelemmel a különböző nemzeti bajnokságokat, bár volvo dominanciára nem nagyon emlékszem, a jellegzetes kombijukkal is inkább csak a közönség szimpátiáját nyerték el.
amire én céloztam az az, hogy annak idején, amikor a dtm a merci és az alfa csatájáról szólt és a szabályokat rendre úgy alakították, hogy a mercinek legyen jó, akkor a legtöbb gyártó eleve be se akart jönni, mert egy 5-6-7. helynek semmi reklámértéke, ráadásul amikor már nagyon elszaladt a szövetséggel a ló, akkor az alfa is lelépett és a dtm elég nagy bajba került.
szép és jó, hogy a bmw-nek remek autója van és a többiek építsenek olyat ha tudnak, ezzel nincs is baj, itt a közönségről van szó, hogy mennyire lesznek érdekesek a futamok és mennyire nem, mert csak az érdekes és izgalmas versenyek jelentenek nézőket, különben a gyártóknak nem érdeke pénzt fektetni a sorozatba. egyszóval addig jó, amíg kinek így, kinek úgy, de mindenkinek van esélye nyerni, még ha csak hendikeppel, vagy repülőrajttal is.
mindent összevetve a szabálymódosítások sztem jók, mert izgalmasak voltak a futamok, a bmw-k így is legyorsultak mindenkit, és várhatóan az egész év erről fog majd szólni, amíg meg nem jön az új SEAT motor, vagy az új Alfa ide nem ér. -
#891 Ha kész, akkor fel tudnád tölteni rapidra vagy valahova? -
#890 Most 770 Mbyte;) De nem maxba vettem fel (720x576), hanem csak a feleben (352x288), mert nincs most helyem es nem tudtam milyen lesz a verseny;( Ezt letomoritve AVI/VMW-be talan 80-100 Mbyte lesz... -
#889 Ha lerippeled hány meg lesz? -
#888 Az 1. futamot toroltem, de ez megy az archive-ba;P -
#887 Azám, minden szépsége megvolt amit ez a sorozat rejt:) -
#886 Csak bemelegettek a fiuk a 2. futamra:)) Ez jo volt! -
#885 hmm finom volt a 2. futás :) -
Debilon #884 amúgy nem volt rossz az első futam, bár Farfus megmozdulása érdekes volt, ahogyan ő ment át először a rajt/cél vonalon..emlékeim szerint minden repülőrajtos versenyben az elsőnek kell először átérnie.. vagy rosszul emlékszem? -
Debilon #883 azért annyira nem új szakág, csak a neve változott meg, mert világ sorozat lett.. :) ETCC, sokáig európa kupa volt.. nem tavaly kezdődött ez a szakág..anno a Volvo, Audi is elég jól jelen volt, nameg a A4 Quattro..:)
mondjuk annak ellenére, hogy a BMW-k ígyis ottvannak az elején, még mindig azt mondom, nekem nagyon nem tetszik ez a diszkrimináció..ennyiből pl. mindkét rajt lehetne repülő..nem kell 1 ilyen, 1 olyan.. -
#882 A rajtnál történt kalamajkától eltakintve elég lapos verseny volt, senki sem erőlködött ugy igazán. A BMW-sek is még nagyon pacsiznak egymással:), még nincsenek ellentétek és vigyáznak egymásra. Második futam jóval izgalmasabb lehet a fordított sorrend miatt, mert ahhoz kétség nem fér h a bömbik a mezőny előtt járnak. Remélem a kiesett autókat megjavítják, főleg a seviket. -
#881 vége az első versenynek... sajnos nem igazán lehet előzni a pályán, így a rajtot leszámítva nem is történt semmi extra :( -
#880 ööööö, télleg baromságot írtam, elsőkerekesre akartam kilyukadni, csak elírtam nagy igyekezetemben :)
persze lehetne építeni hátsókerekes autókat is, de ez egy új szakág, és ne legyünk naívak, senki nem fog ilyemsit erőltetni, az túl sokba kerülne, inkább kivonulnak a szériából. ezt akarta elkerülni a szövetség, hogy egy friss széria rögtön el is halálozzon.
ez még a finomabb megoldás volt, f-1ben az ilyen előnyöket egyszerűen be szokták tiltani, akkor meg igazán bajban lenne a bmw, vagyis valamilyen megoldást találni kellett, így én még mindig azt mondom hogy jó döntés volt. -
#879 Kezdőődik!
Hajrá Zanardi! -
Debilon #878 eddig is voltak szoros versenyek..szerintem, nem ettől a szabálytól lesz jobb/rosszabb egy széria..
a hendikep rendszer jó! de nem így, hogy valaki azért kap +5-öt, mert RWD..ez elég gáz..osztom gordon véleményét, építeni kell egy jobb/erősebb autót és akkor a BMW a rajtnál fennálló előnyét kompenzálhatják erővel. meg ez a rajtprocedúra, a kompenzáció miatt egy repülő és egy álló rajt..ezis olyan...izé..na..
amúgy a BMW orrmotoros;)
gondolom FWD BMW-re gpondolsz..én meg remélem, hogy sosem tévelyedik el a BMW az FWD felé:D
ott az Alfa, 5 éves autót foltozgatnak...LOL..amiről szó volt, hogy a 159-est megcsinálják..miért nem teszik?
Totti:
a szabályokban le vannak fektetve a motorokra/váltóra vonatkozó specifikációk..azon belül dolgozik mindenki..még a BMW is..a többi gyártónak is lehetősége van ezeken a szabályokon belül hasonló teljesítményű autót építeni, mert igenis építsenek jó kocsit, ha nyerni akarnak, hogy le tudják győzni a másikat
hogy minden gyártó FWD autót épít, és azt alakítja át versenyautóvá? jogában áll, de akkor ne legyen ilyen, hogy a másik előnyét csökkentsük egy szabály által..az szerintem elég gáz..
biztos vagyok benne, hogy a Seat, Alfa, Chevy-nek is vannak előnyös tulajdonságai..aztán ha abban megerősödnek, akkor jövőre majd azért lesznek bevezetve korlátozások? -
#877 Ebbe van igazság, csak igazságtalan a másikkal szemben. A Wtcc eddig is izgalmas volt-e szabályok nélkül is. -
#876 Azt ne felejstsd el hogy ezek a szériák a közönség, a média nélül nem mehetnének, pénz pénz... az egész egy show a nézők felé, presztizs harc a gyártók felé és nem utolsó sorban harc a pilóták közt... Ha különböző autók, márkák indulnak ott valaki nagyon elhúzhat és nagyon lemaradhat, mint az F1ben... az ideális az lenne hogy közel egyforma erők, de persze ott is lehet jobbat csinálni mint pl a DTM. Szabályokkal lehet és kell is ezeket kordában tartani és aki tényleg jó az akkor ott is jobb, max jobban megkell érte harcolni, ami a mi szemszögünkből nézve a legjobb dolog. -
#875 Hát igen, sajnálom hogy az Alfa ennyire elhagyta önmagát és h csak 2 autóval indulnak, azt is hogy csk 3 Chevrole van a mezőnybe. -
#874 Hát igen, sajnálom hogy az Alfa ennyire elhagyta önmagát és h csak 2 autóval indulnak, azt is hogy csk 3 Chevrole van a mezőnybe. -
#873 Hát én meg azt mondom erre. Amit akkor is mondtam amikor az F1-ben a ferrarit bünteték. Épiteni kell egy olyan autót ami képes legyőzni. Ha a gyártók ezt nem tudják megcsinálni, akkor az győz aki jobb ez ilyen egyszerű.
Ez pont olyan dolog hogy te feltalálsz valami jó dolgot, és ezt "kihozod" a másik meg feltalál egy hasonlót, de a tied jobb aztán téged büntetnek hogy a másik szarabb dolgát előtérbe rakják. Találjon ki ő is egy olyat vagy jobbat!! Ha nem tud igy járt. -
#872 én meg azt mondom, hogy a versenyek a pályán dőljenek el és ne a rajtnál. az előző években utóbbira sok példa volt, persze tudom, neked más erről a véleményed... a szabályokról annyit, hogy jelenleg már annak is örülni kell, hogy egyáltalán ennyi gyárat érdekel a széria... a bmw alapból jobb volt évekig mindenkinél, így a hendikep rendszer és minden más szabálymódosítás is nem a bmw-k ellen irányul, hanem hogy szorosak legyenek a versenyek és ezáltal eladható legyen a sorozat. senki nem nézne unalmas körözgetést a pályán és az a gyáraknak se jó reklám, mint ahogy a bmw-nek se lenne az, ha nem lenne más autó, csak bmw... én azt mondom jól van ez így, és várom az orrmotoros bmw-k megépítését szeretettel :) -
Debilon #871 amúgy meg a BMW ígyis alázni fog:D -
Debilon #870 igen, előny...én meg nem értek egyet a FIA döntésével..
miért kell egy gyártót/csapatot/versenyzőt szívatni azért, mert hátul hajt a kocsija..építsenek a többiek is hátsóhajtású autót, ha az a jobb..
nevetségesnek tartom ezt a döntést, mint a +5 kg többletet a többi csapathoz képest..
hameg a kiegyenlített bajnopkság a cél akkor menjen mindenki FWD kocsival, és nem kell ilyen hülye módosításokat csinálni -
#869 Jah, nézzétek, kvali élőben:)
GOO Zanardi!!
Debilon, tényleg előny a hátsó kerék a rajtnál, ebben egyetértek az FIA törekvéseivel. -
Debilon #868 mekkora LOL má eza a FIA, most hallgatom jurosporton..
szénné büntetik a BMW-t:( +10 helyett, +15kg, plusz a hátsókerékhajtású kocsik miatt (szintén BMW) változtatták meg a rajtprocedúrát, mert "nagy" a hátsóhajtásúka előnye a rajtnál a hajtás miatt..LOL
sikerül a FIA-nak ezt a szériát is lehülyíteni:( -
WhiteShark #867 Sziasztok!
Nem tudja valaki, honnan lehetne letölteni full WTCC és BTCC videókat.
Előre is köszi. -
#866 a versenyek időpontjai az idén:
11 March Curitiba, BRA Race 1 – 16.00/17.00 Race 2 – 19.00/20.00
06 May Zandvoort, NED Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.15/16.15
20 May Valencia, ESP Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
03 June Pau, FRA Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
17 June Brno, CZE Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
08 July Porto, POR Race 1 – 11.45/12.30 Race 2 – 15.15/16.15
29 July Istanbul, TUR Race 1 – 12.00/12.45 Race 2 – 14.15/15.15
26 August Oschersleben, GER Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
23 September Brands Hatch, GBR Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
07 October Monza, ITA Race 1 – 11.45/12.45 Race 2 – 15.30/16.15
18 November Macau, MAC Race 1 – 04.00/05.00 Race 2 – 05.00/06.00 -
#865 persze nyilván az autó már egyben van, a kérdés számomra csak az, hogy mit tud, az viszont csak egy teszten derülne ki, ahol a többi gyári csapat közül is ott van 1-2...