12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Istencsászár
    Ez is jó kis futam volt, szerencsére baleset nélkül. Seat, BMW szinte egy szinten vannak, a dízel csöppet erősebb egyenesbe, de ez behozható. Jó kis csaták voltak, Priaulx pedig ahogy ki miliméterezte a pályt és ahogy előzött szenzációs volt! Jó kis idény lesz.

A Chevrolet pedig... van hova fejlődni.
  • Alexease
    http://www.fiawtcc.com/fiawtcc/curitiba/2008/live_mtc225361.shtml
  • gordon 24
    Hát ja ez igaz. Egyszerüen bazi erősek azok a diesel motorok. Igaza van Gionak. Kanyarban sokkal gyorsabb volt Farfus és Müller is, de egyenesbe semmi esélyük. Majd ha elrajtolnak jol a következő futamon.....
    Talán annyival nem gyorsabb a Seat!
  • gordon 24
    Jaja az igaz, de sajna nem vagyok valami bajnok Pohotshopba. Ha érzel késztetést rá csinálhatnál valami faszát. Nekem egy ilyen a határaimat súrolja:D
  • gordon 24
    Üdv itt is!! :D
  • Minstrel
    Tarquini milyen nyugodt volt, végig attól féltem, hogy megint összeakadnak Farfus-al.

Remélem második futam BMW-s lesz, nagyon gyors köröket mennek, csak Seat-ok jól tudták feltrartani őket, ha Priaulx lenyomja rajtál két Seat-ot akkor megvan a győzelem.

(jo a banner, de kicsit életlenek a képek, ne a 320x240-eseket használd, hanem a nagyokat, és azokat méretezd át kicsire)

• Freedom88
    hello! Régi WTCC rajongó vagyok, de csak most találtam meg a topicot!

Hajrá Yvan Müller!!:)
  • bardocz
    király volt:) kár hogy nem a bmw-k nyertek:)
  • Gio
    Kemeny volt. Chevy-k jol elbasztak. Viszont bmw vs seat durva volt. Sokkal jobban jott ki kanyarbol bmw, tapadt ra, aztan egyenesbe huzott el a seat. Nagyon mennek egyenesbe, eselye se volt megfogni.
  • Istencsászár
    Nézi csak közbe nem irogat:)

Jó kis verseny volt az elején levő bakikat leszámítva, kár hogy a sevik kipotyogtak, de voltak szép csaták előzések, védekezések üldözések ahogy kell. A Seat-ok erősek, főleg az egyenesekben gyorsabbak, igy nehét őket megfogni, persze az álló rajta majd a BMW-nrk kedvez, érdekes lesz.
  • gordon 24
    Hát ez jó volt! Chevy-team wazz.... Nem irok többet hátha nem látta valaki, de kész..

Na nemsokára a 2-dik futam!
  • gordon 24
    Senki nem nézi??? (milyen az uj banner??)
  • Gio
    Ha mar Seat, akkor Rydell-nek drukkolok. A legszimpatikusabb versenyzo nekem Thompson. Amit mult evbe muvelt azzal a regi alfa-val, az embertelen. Remelem a Honda-val is utni fog. Kar hogy nincs ott braziliaban:/
    Most volt bemelegites Eurosport2-on. Farfus volt a leggyorsabb:)
  • gordon 24
    NA Thx.. Ezekkel a súly dolgokkal nem vagyok tisztába. Ez tavalyi amit én irtam egy ezzel foglalkozó oldalról szedtem. De utána néztem én is a Qual-t ott mondta az arc igen hogy megváltoztatták idén. Jó lenne valami táblázat erre. A hivatalos honlapon sem találtam, szóval........

Amit a Dieselekről irsz. Hát ja igaz. Mondjuk nekem a Seat nagyon bejön, de a csapat nekem sem szimpi. Én azért szoritottam nekik tavaly mert Yvan Müller egy nsgyon nagy pilóta elég rég óta ismerem. De 1000x szimpibb a Chevy csapat vagy az uj felálású N technologik. Ráadásul ők a "legszebb" tura autóval mennek:D
  • Gio
    Az elso versenyen van repulo rajt, a masodikon allo. Sulybuntetes pedig, asszem maximum 70 kilo, es a versenyhetvege elso 6 helyezett kapja. 30at kap az elso, 5 kg-ot a 6. Ez iden valtozott meg, ezt mondta a mokuska, de lehet rosszul emlexem a szamokra.
    Nekem amugy ez a dizel cucc nagyon nem szimpatikus, semmi hangjuk ezeknek a szaroknak. Meg nem is fair a tobbiekkel szemben. A seat mint auto tetszik, a jatekban sztem szar, legalabbis nekem nem jon be. Maga a csapat se szimpi. Remelem ma elkalapaljak oket:D
  • gordon 24
    THX!!(logómühelyesek munkája) Jó volt az időmérő nagyon!!! Hihetetlenek a Seatok.

Viszont sajnos nem indul Thompson a Hondával, Nincs a Lada sem. Elég egy hangu a mezőny sajnos!
  • N o N a m e
    Jó lett az új logód!
  • Alexease
    Meg nem hivatalos vegeredmeny:
  • Alexease
    Megy a kozvetites...
    http://www.fiawtcc.com/fiawtcc/curitiba/2008/live_mtc225361.shtml
  • gordon 24
    Hát össze lehetne!..

Na szóval a lényeg: (bármi hiba van javitsatok ki)

A versenyek ugy zajlanak hogy 2 versenyt tartanak egy hétvégén. Az első rajtja mindig álló rajt.Ennek a rang sorját a szombaton tartott időmérő edzés adja meg. Álltalában a versenyek 20-25 perc hosszúek. (9-16 kör pályától függően)
    A második race repülö rajtal indul. Ennek a sorrendjét az első verseny végeredménye adja meg. Annyi kavarásal hogy az első 8 forditva indul. Tehát aki nyert az lesz a 8-dik, aki a 2-dik 7-dik, és igy tovább.

A pontozása FIA rendszerű. 10 p az elsőnek..........

Az autokat a versenyen elért helyezés után büntetik. Persze egy hétvégén belül nem. A hétvége végeredménye a mérvadó. Ez a következő képpen van:

1.hely +20kg
    2.hely +15kg
    3.hely +10kg
    4.hely +10kg
    5.hely +10kg
    6.hely +5kg
    7.hely +5kg
    8.hely +5kg
    9.hely -5kg
    10.hely -10kg

maximum 80 kg lehet, de itt nekem is vannak még olyan dolgok amiket nem 100%-osan vágok. Számit még sok minden. Esetleg leirhatná valaki aki tudja.

Az autokban sok mindent nem lehet változtatni, tehát seria autoknak kell lenniük nagyon kevés átalakitás engedett. Ha jól tudom 2000cm3 300le körüli motorok vannak bennük. Ezeknek a motoroknak seria autóban megtalálhatónak kell lenni.

Hát én kb ennyit tudok. Ha valami nem helyes a többiek ugyis javítják, meg legalább én is korigálom a hibákat.

• ladarevolution
    Valaki nem tudná összefoglalni a főbb szabályokat? Mert eddig nem nagyon követtem a WTCC-t, csak ha éppen odakapcsoltam akkor néztem...
  • ladarevolution
    A 3. futamtól mennek, de már elötte az ápr. 15-16-ai valenciai teszteken mutatkloznak be. Ha a FIA is úgy akarja, és elfogadja az autó homologizációját...
  • Minstrel
    a Honda sincs ott Braziliában? Mert első teszten nem volt az eredménylistában.
  • b-type
    Nincs nevezve a Lada, én nem nagyon figyeltem mostanában...de az egész idényben biztos hogy nem indul.
    Részemről N.TECHNOLOGY Honda Accord-Thompson
    és a Bímerrel Farfus, és Monteiro a Seat-tal.
    Őket sasolom elsősorban :)
    Drukkolni csak a jó versenyekért drukkolok.
  • ladarevolution
    Én Jaap van Lagennek szurkolok majd, érthető módon a Lada 2110 miatt
    Bár nyerni nem valószínű h fog első évben de a középmezőnnyel, vagy annak elejével már elégedett lennék :)
  • gordon 24
    Jahh :D ez igaz... Mondjuk az tény hogy tavaly a Seat baszta el a vb-t. Annyira byerni akartak, hogy egy 40 kg-s többlet sullyal rendelkező autó majdnem polet ért el. Talán nem kellett volna ennyira felhuzni azt a Seatot:D Ha az első versenyen egy biztos 8-dik helyet megcéloznak, a másodikon poléból egy 3-4 helyet elér Müller ő a bajnok. De sajna túl jó lett a kocsi beállitva, gyors is volt meg minden, csak nem birta ki:D
  • Minstrel
    én mondjuk birom Priaulx-ot meg BMW-t is, és remélem idén is ők nyernek :) de amúgy nagyban köszönhető a tavalyi győzelme is a Seat csapaton belüli idiótaságának, nemtudják eldönteni, hogy kit részesitsenek előnyben, tavaly Muller-re már jobban figyeltek, ha idén is tudnak akkor van esélyük, de ha pl. Tarquini-nak egyszer megint leszáll a köd akkor tökmindegy, hogy Seat, Chevy vagy BMW, ő lezúzza őket
  • gordon 24
    egyetértek! De Istencsászárral is. Mind1 hogy ki nyer, mert a csata a lényeg. De azért szeretném már én is hogy ne csak Prialuxról szoljon az etcc, wtcc vége.
  • Istencsászár
    " remélem idén valaki más lesz a VB nem Priaulx mert már kezdem unni a fejét és a szerencséjét"

nem teljesen mindegy hogy nyer? a lényeg h szoros csatában izgalmak közt, amugy amikor az tuolsó futamon dől el valami állatlában kell hozzá a szerencse bőven...
  • N o N a m e
    Idén én is fogom nézni. A 2007-es szezont kihagytam, de most visszatérek a Race07-nek köszönhetően :D. 2007-ben csak a Macau-i futamot néztem meg és remélem idén valaki más lesz a VB nem Priaulx mert már kezdem unni a fejét és a szerencséjét hogy 2006-ban is Macauban lett VB. Amúgy az én kedvencem is a Chevrolet :)
  • gordon 24
    Erről van szó!! Végre kezdődik a season! Asszem átpártolok idén a Chevy csapatra. Sokkal jobban kezdem szeretni a Chevyt mint a seatot. Ugyhogy Go Chevy:D
  • Minstrel
    Szombat - Eurosport

19:00
    FIA Túraautó Világbajnokság
    Curitiba, Brazília, időmérő - élő

Vasárnap - Eurosport

17:00
    Curitiba, Brazília, első futam - élő

20:00
    Curitiba, Brazília, második futam - élő
  • Alexease
    Beirhatom ide, ha eppen nezem;) De ha eppen nem leszek itthon, akkor nehez lesz, es lemaradsz rola;D Jobb ha te is megnezed valamelyik TV-ujsagban es/vagy a WTCC oldalan, hogy mikor kezdodik:)
  • MaSzKa
    majd ne felejst el szólni

én is nézem ha tudom
  • Alexease
    Nekem sincs TV-m. Eddig a futamokat adtak rendesen a WTCC weboldalan, LiveView-val egyutt. Ott szoktam nezni.
  • MaSzKa
    szeretném nézni
    neten lehet?

mert nincs eurosportunk:-(
  • Istencsászár
    Jövő hétvégén startol a 2008as WTCC évad, Curitiba-ban!
  • MaSzKa
    ha jól tudom eddig világtúraautóbajnogságot csak a BMW nyert egyénibe és összetettbe is
    Grat!

• MaSzKa
    nekem sincs TV-m csak tunerem amin ingyen 3csatona jön be:-(
  • MaSzKa
    most akkor mi van a gyári weboldalon nézhető? miért nem szóltatók?