12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • bardocz
    Azért az, hogy Mullernek meg Tarquininek semmi keresnivalója itt, kicsit erős.
  • Dietrich
    "Szarok a pályák amikre viszik őket."

- 3 September - Sonoma, USA
    ez egy nagyon szar pálya...de lehet túrakocsiknak jó lesz.

- Jó az!! Nascar versenyek jók rajta..

- ow-nek szar pálya

most akkor kin van csörgő sipka?
  • b-type
    Ez azért nem ilyen egyszerű...a kanadaiaknál egymással versenyez az Acura és a Honda, ha egy gyártónak érdeke a sportos arculat erősítése, akkor meg fogja lépni ha van rá lehetősége, nem mint gyártó kell hogy részt vegyen, hanem csak az autót adják,...de mint az említett példában akár egy gyártó is megversenyezteti a mérnökcsapatát egymás ellen.
    Ez ami most megy kb a CTCC-t vetíti előre jövőképként...

és még ez nem is lenne nagy baj, csak az FIA alatt ez pusztán üzlet lesz..nem sport.
  • gordon 24
    Plusz kiölik belőle ami a jó benne. Az összes fiatal srácot hátérbe teszik, csak a gazdag pénzes emberek jutnak jó autóba jó csapatba stb stb.. Valljuk be se Tarquininek se Menunek se Mullernek már semmi keresni valója ott.
  • gordon 24
    Azért nincs sok néző mert faszok::D

Szarok a pályák amikre viszik őket.

Nézd meg a BTCC-t az "csak egy nemzeti liga" és mégis jelentős, talán több néző van mint a wtcc futamain..

Mondjuk jobb is..:D
  • Dietrich
    Amit te szeretnél az nem ez:D Ha az ember hosszabb versenyt erősebb hátsó kerekes autókat, és ilyet szeretne látni az nézza a V8 supercarst

2 hét múlva Bathurst..nézzük is ;)

ha nem lenne Zengő Team a WTCC-ben nagyon sokan nem néznék itthon..én sem.
    Meglehet nézni a külföldi WTCC futamokon mennyi néző van..ezen nem tudom az FIA emberei miért nem gondolkodnak el az okokról.
  • gordon 24
    Jó de ez Tura autó..

Most nézd logikusan.. A Tura autózás sosem a 800 löerős atom brutál hátsó kerekes autókról szólt.

Ennek a sportnak a lényege, az, hogy Józsi bácsi által kedvelt Ford focus versenyzik a pályán Mari néni által kedvelt chevy Cruzzal..
    A hátsó kerék hajtás ezekben a rétegekben csak a BMW náél található meg vagy az Audinál az összkerék, esetleg a Mercedes de az már, hát nem tudom nem ez a kategória.

Egyszóval felesleges ebbe az irányba menni, hiszen alig van olyan gyártó, ami ilyen köbcentis hátsó kereles autót gyárt.

Amit te szeretnél az nem ez:D Ha az ember hosszabb versenyt erősebb hátsó kerekes autókat, és ilyet szeretne látni az nézza a V8 supercarst, vagy a DTm-et vagy mit tudómén..

Ezek az autók gyengék, nem sokban különböznek utcai társuktól, és éppen ez a jó bennük. Mert olyan autokat látsz versenyezni amiket holnap láthatsz kint a körúton, vagy ha megfelelő mennyiségű pénzzel rendelkezel másnap megveheted a szalonban.

A több gyártó is nehéz kérdés. Ugyan is régebben volt egy Audi gyár, volt egy volvo gyár, volt egy Ford gyár stb stb.

De manapság egy céghez kapcsolódik 4-5 márka. Tehát ha a GM behozza a chevyt, akkor már nem fogja az opelt, meg a többi maga alá tartozót, hiszen saját magának nem csinál konkurenciát.

Btcc ben is a legtöbb autó nem gyári.. A Ford sem gyári csapat, a Ford kittet gyárt a Focushoz amit meg lehet venni, de nem áll mögötte az egész gyártó..
  • b-type
    10 perc is unalmas tud lenni ha csak két autó van a pályán :))
    Viszont 40 perc is izgalmas lehet 4-5 versenyképes gyártóval, akár bolyra is szakadhatnak...a lényeg hogy ne feltétlen egy íven rajzoljanak a pályán, és legyen lehetőség felzárkózni...pl. a gumikopásnak köszönhetően.
    Több gyártó kellene az a lényeg, és ezt nem feltétlen a költségek csökkentésével lehetne elérni (meg az FIA segítségével). Majd minden gyártó tud jó autót adni, és vannak versenyképes istállók is akik megfelelően tudnának versenyeztetni egy márkát, ha az nem mint gyári alakulat akar részt venni...a lényeg hogy legyen értelme...mert most hiába lett olcsóbb ha nem lehet felérni az elejére, mert be vanna szűkülve a lehetőségek...ha belegondolok minek jöjjön ide valaki RWD hajtással?..vagy összkerékkel? ..jól lebüntetik hogy a versenyzéstől is elmenjen a kedve, FWD-vel kell jönni és ha az FIA szelei is úgy akarják akkor majd dagad a vitorla.
    De a sport alapvetően a hátsóhatásról szól..ez az ideális kigyorson és fékezésen is, az FWD kigyorson elforog, mert hátratolódik a súly nem előre, féken meg a hajtott kereket fékezi orrmotor mellett, szrul használja a gumiját,...és el is koptatná ha hagynák...régen ez olyan szépen kijött még az Alfa-s időszakban, aztán ezt jól kihozták a gumigyártóval és a szabályozással hogy ne így legyen...mivel a legtöbb gyártó FWD-t gyárt, így ők a megcélzott réteg. Viszont így az RWD-nek nincs értelme bejönni, az FWD meg kihasználja hogy a sorozatnak új gyártókra van szüksége...ehh fuckom kivan néha az üzlettel, meg a bszari vezetőkkel...
  • gordon 24
    Ebben van igazság is meg nem is::D Nem tudom.. Néha ez a 25 perc is tud unalmas lenni.. Plusz azt is hozzá teszem, hogy amikor a BMW több pénzel volt pl a BTCC-ben a RAC színeiben. Olyan pályákon amik full első kerekes pályák mégis bajnokságot tudtak nyerni Turkingtonnal. Szóval én nem látom ezt benne.. Szerintem pont gyó ez így...)
  • b-type
    Szvsz lehetne hosszabb, +4-5 kör még nem jelentene tankolást Ű(azt én sem akarom), de jobban kijönne az FWD gumihasználata, és így talán több RWD gyártó érdeklődne a WTCC iránt...
    Jelenleg az FWD-nek kedvez sajnos (1-2 helyszínt kivéve) ...oké hogy a legtöbb autógyártó már elölhajt sajnos, de azért vannak még RWD kocsik más gyártóknál is..ha csak még két gyártó jönne én már örülnék.
  • gordon 24
    Neeeeeee ki ne találják.. Ennek pont ez a lényege.. Ezekkel az autókkal ennyit szabad csak menni..

Gondolj csak bele ebben a sportban az nem látvány, hogy egy autó megy a pályán hiszen a végsebeségük 220 km körül van.. Tehát ha csak azt kell nézni, hogy egy Cruze egyedül megy a pályán halálra unod magad, mert kb egy jobb kocsival ugyan ezt meg tudod csinálni (persze sarkítva mindenki tudja, hogy nem de a lényeget érted) Ebben pont az a jó, hogy nincs idejük szétszakadni, és gyilok van amíg vége nincs. 5-10 nagyjából egy tudású autót látni küzdelem során izgalmas. Ha ebbe beleraknak box kiállást, hosszabb távot kb 10 perc után egy érdektelen körözés lenne belőle..

Jó ez így, és ezt pontosan tudják ők is..
  • Dietrich
    itt ven erről a hivatalos infó
  • Totti5
    Végre... ez az idei 2. rajatsorrend szánalmas volt.

Amúgy növelhetnék már a versenytávot, legalább egy 40 percre, hogy valami értelme is legyen a futamoknak.
  • Dietrich
    Jövőre megint változik a kvali rendszer a WTCC-ben.
    Az időmérő második szakaszának leggyorsabb 10 helyezettjét fordítják meg a második verseny rajtrácsának kialakításához.
    Továbbá a Q2 leggyorsabb öt pilótája pontokat kap az 5-4-3-2-1 minta alapján.
  • Dietrich
    ow-nek szar pálya
  • gordon 24
    Jó az!! Nascar versenyek jók rajta.. Szóval őőőő szerintem jó lesz az a verseny.. Mondjuk kérdés hogy a NAscar nyomon vagy a másikon mennek-e majd..
  • Dietrich
    23 September - Sonoma, USA

ez egy nagyon szar pálya...de lehet túrakocsiknak jó lesz.
  • Totti5
  • Szabi1991
    WTCC - 2012 Május 6. Budapest, Magyarország
  • N o N a m e
    láttam, de ez a teljes cikk, több infóval! :P
  • Szabi1991
  • N o N a m e
    A Hungaroringen tesztelték a 2012-es DTM BMW M3-at! :)
  • Minstrel
    dtm-a-hungaroringen én azt hittem, hogy a WTCC-s BMW-sek jönnek
  • Szabi1991
    ejj de idegesítő hogy itt vannak, de nem lehet bemenni, fotózni meg főleg, ehhhhh....
  • Szabi1991
    "DTM: The next test for BMW is scheduled for the 21-22nd September at Hungaroring where the same four drivers will be behind the wheel again."
  • S8DJ
    még mindig felbasz mi a g3cit kellett neki faszagyerekeskedni -.-
  • pedobear
  • Totti5
    Norbi a hatodik helyen zárta a valenciai második futamot, mivel Coronel büntetést kapott Villa kiforgatása miatt. (Szabó Ildikó/Zengő Motorsport)
  • bodajoci
    Ja ezt nem ide akartam:D
  • bodajoci
    Na most meg Marco olajozott össze mindent...
  • Dietrich
    kit zártak ki?
  • RatBaG #4639
    na, végül 6. lett...
  • Szabi1991
    nagyon elnéztem :DDDD
    bár a 4 pont attól még ugyanúgy csak 4 pont :)

YOKOHAMA TROPHY
    1. Kristian Poulsen 99 pt.
    2. Norbert Michelisz 95 pt.
    3. Franz Engstler 82 pt.
  • Norbi1990
    Kétszer lett 7. Norbi én úgy emlékszem.
  • Totti5
    Poulsen nem az a béna versenyző, szóval lehet ezen múlik igen, amikor ilyen lehetőséget dob el.
  • Szabi1991
    mert még lehet óvni, büntetni stb >,<

ma volt egy Poulsen 4. [5pont], Norbi 7. [2pont], meg egy Poulsen 6. [3pont] Norbi 7. [2pont], hatalmas előnyt szerzett a Poulsen .. jaj..

1. Kristian Poulsen 86
    2. Norbert Michelisz 83

az utolsó verseny meg dupla pontozású...
    (egy győzelem 20pont a Yokohamába)
    forrás
  • Totti5
    Nincs benne a mai szereplés... akkor meg hogy lenne hivatalos?
  • Szabi1991
    ez a hivatalos
  • Dietrich
    nincs de szar tabellát ne tegyél be
  • Dietrich
    Michelisz Norbert nyilatkozata:

"Bármennyire is nehéz elhinni, de én nagyon boldog és elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Jó volt érezni, hogy az autó megy alattam, hogy ott tudok maradni a Chevrolet-k nyomában. Az, hogy jól sikerült a rajtom, és hogy a verseny legnagyobb részében a második, illetve harmadik helyen autóztam, engem teljesen feltöltött, visszanyertem az önbizalmamat. A csapat számára viszont a lehető legrosszabbkor jött ez a hiba, nagyon megérdemlik már a sikert, erre pont az oscherslebeni kudarc után úszott el a dobogó. Sajnálom, hogy elrontottam, de az ilyen hibák sajnos később is előfordulhatnak. Elnézést kértem a szerelőimtől és Zengő Zolitól is."