Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Black Ghost
Én is innen szedtem le, elbaszott egy nyelv ez az orosz. 😄

Nos ha jól tudom a baleset még a szabadedzésen történ, de akkor milyen baleset volt Qvalin, mi történt Yvan meg Tarqini-vel, mit keresett ott D'Aste BMW-je?

Sajnos a baleseteket nem mutatták úgy hogy nekem most tök katyvasz az egész.
Racing Undergroundról töltöttem le oroszul. 😄 Talán eddig csak koreaiul nem néztem futamot. 😉 Amúgy Farfusnak ez a mák kijárt már, mert azért õ is sokat rontott, de Imolában nem rajta múlt. Szegény Thompsonnak meg ki kell hagynia a futamot, mert totál lett a gépe, csakúgy mint d'Asténak és Ladyginnek. Yvan kocsijában még a bukócsövet is ki kellett cserélni, Tarquini kocsijában meg az erõs ütközés miatt motort is cserélhettek büntetlenül.
ladarevolution
Hol nézted meg? Rohadt ajrósport csak ma éjfélkor akarja ismételni 😞

Laffite
nagyon utálnám, ha úgy dõlne el a vb cím, hogy a francia és az olasz lehetõséghez sem jut... ocsmány egy pálya ez, tiszta lottósorsolás... valahol megértem, hogy kell egy ilyen is, de akkor tudják le ezt az idény elején, ne ez döntsön már mindenrõl...

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

Black Ghost
Azt a leborult szivarvégit mekkora idõmérõ volt. A 2. etapban csak négyen nem tudtak idõt menni a tízbõl. <#wow1>
gordon 24
Mehet a chevyhez akkor Yvan pl és Norbi a TDI-be!😄

Downhill!!

Laffite

LaszloLedzenyi
szeva csapattárs<#idiota>hát örülj hogy nem jöttél szerdán kész õrültek háza volt b-n

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

hát ez nem semmi <#szomoru1>

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Black Ghost
Mi volt ez a nagy baleset?

Thompson, Tarquini, Y. Muller korházban, a Lada totál lezúzva.

Ha tudtok nyomjatok vidit.

+ 2 kép

Nehogy elmondja valaki a quali eredményét, mert beállítottam az ébresztõt, de visszaaludtam. <#vigyor2>
Laffite
úgy nézem a helyi srácok 10-15 másodperccel lassabbak az élmezõnynél... ha létezõ fogalom az ûrturizmus, akkor ez itt amolyan "túraautó-turizmus" lehet ??? 😉

Laffite
én is üdvözöllek köztünk! valóban nagyon várjuk már a következõ idényt

Üdv a WTCC világában kolléga. Csak nem azért maradtál fent ilyen kéõn, hogy meglesd a 2. edzést? 😄 Amit amúgy most épp a Farfus, Müller, Huff trió vezet, mint ahogy tegnap is. Már csak kevesebb, mint 3 hónap és a Norbi Seatját hajóra kell rakni. <#wink>
Jövõre ha minden összejön egy nagyon szimpatikus pécsi srácnak is lehet majd szurkolni, aki vagy a Zengõ Motorsport(HUN) színeiben versenyzik majd, vagy pedig a gyári Seatnál!Remélem Mindenki szurkolni fog neki.A srácot Michelisz Norbertnek hívják!A mindössze 24 éves srác már Európa Bajnokként érkezik a WTCC világába!Hajrá Norbi!Hajrá MAGYAROK!
Igen. És a 20. az pont Couto. Aki még versenyt is vezettet már itt anno.
Ja és van Lagen és d'Aste kicsit meggyûrte a szalagkorlátot.
ladarevolution
teljes teszteredmény

Nagyon nagyok az idõkülönbségek.
A japán teszten az elsõ 19 autó 2 másodpercen belül volt, most meg a 20. már 6-al van lemaradva...

Érdekes 😊

Farfus nyerte az elsõ edzést. Yvan és Gabriele 5. és 7. 1,3-al lemaradva. Thompson 2 mp-el a 13.
Csütörtök hajnal 5:20-kor kezdõdik az elsõ edzés Macauban. Futamszerda van. <#vigyor2>
Laffite
minden kategória rákfenéje, hogy egyik évrõl a másikra alakítgatják a szabálykönyveket... így senki ne csodálkozzon, hogy nem jelentkeznek be új gyárak... állandó és fix szabályok mellett volna idõ fejleszteni egyféle irányba, egyszóval én sem értem az ilyesmit - mondjuk mindez a vb-re talán jobban vonatkozik.

gordon 24
Front.. Mind2 az..

Downhill!!

Black Ghost
Nem értem miért kell ezt ennyire túllihegni, eddig is voltak RWD-s kocsik és nem volt gond. Pilóta RWD-s autó 1990-óta csak négyszer lett bajnok.

1991-Will Hoy..........BMW M3
1992-Tim Harvey........BMW 318is
1993-Joe Winkelhock....BMW 318is
2009-Colin Turkington..BMW 320si E90

Azt mondjuk nem tudom hogy a Mondeo meg az S40 milyen hajtással ment.
na, úgynézki BTCC-ben az RWD autókon hosszabb 1-es fokozatot kell majd használni a rajtkori elõnyük miatt..nem akartak repülõ rajtot annak minden bajával

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

És ha idegbõl menne a Lada dobogós helyen? 😄
ladarevolution
Lenne is öröm így a végére... mint Imolában 😊

Laffite
de biztos vagy benne...
egy kis kavarodás után pontszerzés az elsõ futamban, aztán másodikban lehetséges...

de legalább ennyi esélye lesz még Engstlernek is, Zanardinak, vagy bármelyik tapasztalt öregnek a hátsó sorokból... úgyhogy nem fogadok, tényleg bármi lehet 😊

Na ki fogad velem egy macaói Thompson dobogóra? 😄
Laffite
ez így már egy kisebb "Engstler Cup" <#vigyor3>
...az üzlet az üzlet

Couton kívül nem sok mindent tudnak hozzátenni a versenyhez. Viszont Engstler bácsi jól megszedi magát. 😊 Az ETCC-vel viszont a haldokló helyi túraautózást próbálják feléleszteni.
Laffite
29 induló Makaóban, összesen 5 helybéli harcossal 😊
http://www.fiawtcc.com/html/uploadedFiles/PDF/12_entrylist_Macau.pdf

Laffite
Most olvasom, hogy jövõre 4 hétvégés lesz az ETCC, vagyis 8 verseny... Ez azért elég rizikósnak tûnik, látva hogy idén is alig volt nevezõ...

Ráadásul pont nem a húzós országokban rendezik, mint Anglia vagy Svédország... A német és olasz helyszín még elmegy, de nem hiszem hogy a portugáloknak és az osztrákoknak a helyére nem fért volna be egy svédországi vagy angliai futam...

2010 FIA European Touring Car Cup – calendar

28 March - Portugal
6 June - Germany
11 July - Austria
17 October - Italy

Szerintem lesz egy Sunred és egy Zengõ csapat 4 TDI-vel. Genét berakják Coronel mellé, Norbi meg megkapja mondjuk Bennanit csapattársnak. Ugyanígy majd a BMW-nél is marad a ROAL és az Engstler, mert a Schnitzer és a RBM megy DTM-ezni.
Laffite
Ami a gyári SEAT-ot illeti, lehet tényleg kivonulnak, de ez egy olyan bitang erõs autó, hogy félgyári alakulatként is képesek lehetnek jól menni, ahogy azt az Alfa is tette pár éve. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebbõl.

Laffite
Az Eurosport magazinjában nagyon szimpatikus volt a Lada-Thompson összeállítás, kár hogy a verseny nem sikerült neki túl jól.

Laffite
Tökéletesen egyetértek veletek. A városi pályákat mindig is szidtam, ennek itt a fórumon is hangot adtam. Mert meg lehet csinálni egy városi pályát is olyanra, hogy jó legyen, de nem teszik. Annak nincs értelme, hogy egy bobpályán kergetik egymást körbe-körbe...

A szigorú szabályok, a kiszámítható eredmények és az iszonyatos költségek pedig cseppet sem teszik vonzóvá a sportágat a gyárak számára, így pedig nehéz összehozni egy jó mezõnyt. A sikeres nemzeti bajnokságok szervezõi között meg nem begyepesedett kuglifejek ülnek, hanem olyanok, akik tisztában vannak vele mitõl sikeres egy sportág: az izgalomtól, a látványtól, a csatáktól, az ütközésektõl, a szoros versenyektõl...

Hát nekem Pau tetszik (tetszett) és ott volt elõzés nélkül is annyi kukáskocsi, hogy elég egy fél évadra is. Macau se rossz. De Marokkó és Portó ótvar. És nem szabadna megengedni az 5 autó per gyár felállást. STCC-ben a BMW-k is egymást írtják. Ja és vissza Anderstorpot meg Spát! Monzát is, de ne Imola kárára.
a szabályok miatt is, vagy pl. jobban engedik a test-test elleni küzdelmet... ami pl. BTCC/STCC-ben pl. van/volt, fele annyiért azonnali fõbelövés járna a wtcc-ben.. nincs akció, pedig a túraautózásban a lökdösõdés, az akció a velejárója, ez nem szárnyas széria, hogy kis kocc, és az autó félig kuka.. a FIA a wtcc-t a városi pálya a király dologgal szépen tönkrevágta ami még volt.. mert mi van? igaz, hogy közelebb vannak az emberekhez, viszont olyan szûk a pálya, ha valaki elõz akkor tuti kress a vége..

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

A SEAT nem csak fenyeget. Már szakított az Orecával. Yvan már szerintem rég aláírt a Chevynél. Tarquini nyugdíj. Többiek endurance. Egy BTCC, STCC, DTCC miért tud ilyen sikeres lenni? Nem kell az usanka államokig menni.
Laffite
Az a baj, hogy olyan kevés a gyári csapat, hogy ha változik egy szabály, akkor azonnal jön a fenyegetés a kivonulással... Ezt csinálja a BMW is évek óta... Olyan egyszerûen soha nem lesz, hogy minden csapatnak minden szabályváltoztatás egyformán kedvezzen... Megint azt mondom, hogy új alapokra kellene helyezni a bajnokságot, és átvenni egy csomó dolgot az USA-ból, pl a NASCAR-ból. Ott sincs sok gyártó, mégis érdekes és izgalmas tud lenni. Mindenki eldönthetné, hogy milyen géppel indul, a csapat abból vásárol, beállítják a pályához egyénileg, aztán hajrá... Fölösleges ezt a "gyári kategóriát" erõltetni, amikor nincsenek is autógyárak, amik vannak, azok meg leosztják a lapokat a pilótáik között...

Amúgy Norbi a hónap sportolója a Eurosporton.
Rydell szerint a SEAT kiszáll a WTCC-bõl. Ok ként nem csak a gazdasági helyzetet, hanem a szabályváltoztatásokat is említik. Ha nem kap jó ajánlatot Rickard, akkor nem zárja ki a STCC-t és a FIA GT1-et sem.
ladarevolution
Pénteken WTCC Inside magazin lesz, amiben a Lada és Thompson japán hétvégéjét nézhetjük meg háttérinfókkal.

8:30-kor Eurosporton, 18:30-kor EuroSport 2-õn.

Csak én arra kaptam fel a fejem, hogy az utolsó körökben is milyen különbségekkel mentek egymás mögött(jóhiszemûen azt vártam, hogy ez lesz a befutó is), aztán valami történt és Tarquini feljebb ment a valahogy. Ha így akarják, hogy izgalmas legyen a vége, úgy legyen.
Adok-kapoknál szinte várható, hogy vissza is adják😊

Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(

Laffite
az a helycsere már szinte várható volt, azért is nem kaptam fel rá a fejem, de ezt Talmán kívül bárki, bármilyen szakágban megteszi 😉

az ilyen lökdösõdések a nyolcadik helyekért pedig elkerülhetõk lennének, ha a teljes mezõny pontozva lenne, akárcsak a NASCAR-ban, és a legutolsó indulna a legelsõ helyrõl... persze ez csak egy idealista ötlet 😊

az az igazság, hogy leginkább Menu miatt bántott a dolog... na persze õ se feledékeny, gyanítom ezt Farfus egyszer még visszakapja tõle, és akkor majd rendezve lesz köztük a számla 😊

gordon 24
Hát igen!😄 Ez elég valószínû.. De még 2004-ben is volt rajta STCC futam.

Downhill!!

gordon 24
Nagyonrégi turaautós game.

Kb 2000 es asszem. De egy nagyon jó kis játék volt abban az idõben.

Downhill!!

Black Ghost
Még azok a hegyek, itt biza k..va hideg lehet. 😄
Black Ghost
STCC2?

lemaradtam valamirõl?