12867
-
#6213 ez semmi.
na de ez...ráadásul mindketten a saját lábukon hagyták el a pályát..
-
#6212 http://www.oxxoracing.com/hu/index.php?main=tovabbi&cikk=20120827 -
#6211 -
#6210 általában a verseny utolsó harmadában beküldik a SC-t utána mindig megőrülnek :)
07:35-kor kezd a mai verseny. Tegnapi sem volt rossz.
-
#6209 ez durva verseny lehetett
-
#6208 Hétvégén folytatódik a V8 bajnokság Eastern Creek-en.
Magyar idő szerint a rajtok kezdési időpontjai:
Szombat 08:05 - 09:15 (36 kör)
Vasárnap 07:35 - 09:15 (56 kör)
http://www.justin.tv/pigboy_#/w/3671687840 -
#6207 http://www.fiawtcc.com/news/detail/id/282 -
#6206 Chevyk nélkül végre igazi csaták lehetnek :) -
#6205 Újra Magny Cours-ban tesztel a Lada...
Amellett szintén Ladával kapcsolatos hír, hogy míg Thompson teszteli a WTCC-s gépet, addig a WTCC-ből szintén ismert Dudukalo beugróként teljesített az RTCC-ben, nem is akár hogyan.
A Lada Sport, mint korábban írtam 2db WTCC-s Grantát indított az RTCC-ben hogy tesztelhesség a WTCC-s autót.
Ezek a kocsik az orosz bajnokság szabályai miatt, csak motorjukban térnek el a világbajnokságban szereplő Grantától. Itt az 1.6-os turbó motor csak 280 lóerős.
Az egyik Ladában Pavel Kalmanovich ült volna, de sérülése miatt Dudukalo ült be a kocsiba.
Az első futamon 3 helyet szerzett, két hátsókerekes BMW mögött, de a második futamon még ezt is felülmúlva, az élen végzett a Lada Grantával.
Szóval egész jól alakul a kocsi.
Jövőre komolyan kell vele számolni az ellenfeleknek :) -
#6204 persze persze :D -
#6203 istenem...poén ott a szmájli te! :) -
#6201 oda van írva hogy 55 induló van :D -
#6200 SC ne számold..csak 54 volt ;) -
#6199 idén lesz az 50. Bathurst verseny..engedhetnének megint 50 autót :) -
#6198 tankjú... -
#6196 mennyien vannak a rajtrácson
-
asifan #6195 http://www.justin.tv/space_hopper#/w/3598374144/2
Egész évben működő BTCC link :) -
Akey #6194 Miért nincs BTCC az ITV4 oldalán? Stream vki? -
#6193 V8 jó sorozat, de azért ahhoz hogy valaki több órás versenyeket végig nézzen kell egy nagyon magas rajongás. Nascarral én így vagyok meg tudom nézni, de V8 at nem. Nagyon szeretem, és baromi tetszenek azok amikor harcolnak, de nem vagyok képes 1 órát várni rá::) Ez persze nem a sorozat hibája...
Most nem mondod komolyan, hogy nem tudsz 1 órás versenyt végig nézni miközben nascar meg 4-5 órás is lehet? van 2db endurance versenye a V8-nak egyik 3 a másik 6-6,5 órás de a töbség 1-1m5 óra és amikor csatáznak végig nagyon hamar elrepül az idő. Ha unalmas vonatozás akkor nem. -
#6192 Pont így érzem én is. A 3-4 órás NASCAR vagy 3 órás ALMS futamok egyáltalán nem terhelnek meg, mert szeretem és élvezettel, kíváncsisággal nézem végig. Viszont pár éve próbálkozom a V8-cal is, a téli szünet után a Clipsal 500-at még keservesen végigszenvedem de utána már beindul a többi versenysorozat is és inkább hanyagolom az egész V8-as bajnokságot. Hacsak nem kapom el véletlenül egyik versenyt egy unalmas délutánon a Motors TV-n. De olyankor is kb fél óra után abbahagyom, mert nem ismerek majdnem senkit.
A DTM-et idén kezdtem el a BMW (és az új pilóták) miatt, egyelőre csak a Highlightsokat nézem, pedig a versenyek is alig több mint egy órásak. Csak ismerkedem a versenyzőkkel, autókkal, csapatokkal. Majd jövőre a teljes versenyekre koncentrálok. -
#6191 Az tudom, hogy ezzel nem értesz egyet, ettől függetlenül az én véleményem sem változott :) Szoktam nézni, olvasgatni is, szerintem ló túloldala továbbra is :) -
#6190 -
#6189 Én ezzel nem értek egyet! Vitáztunk már ezen, szóval nem is megyek bele túlzottan.. Btcc-ben vannak kiforgatások, de mivel nem nézed úgy nincs a tv-ben nincsenek róla hírek stb stb, nem tudod mit kapnak érte. Egy futam után menj fel a BTCC honlapjára ott írják. Rengetegszer büntetnek túlzott agresszióéért.
De azt is hozzáteszem, hogy egy tükör letörése, vagy ez amit szoktak, hogy kanyarban megtolja és berakja mellé, ez a túraautózás...D És nagyon jó, hogy ez megvan a BTCC-ben. A WTCC ból is ki van ölve a verseny mint ahogy az F' ből is. Igaz WTCC-ből csak az egyik oldalról. Kék oldalról nincs (márha értitek:)
V8 jó sorozat, de azért ahhoz hogy valaki több órás versenyeket végig nézzen kell egy nagyon magas rajongás. Nascarral én így vagyok meg tudom nézni, de V8 at nem. Nagyon szeretem, és baromi tetszenek azok amikor harcolnak, de nem vagyok képes 1 órát várni rá::) Ez persze nem a sorozat hibája...
A lényeg az, hogy a mai WTCC mezőny jó része a BTCC-ben nevelkedett, ezért olyan pilóták amik.. Szóval én nem sajnálnám le azt a sorozatot... -
asifan #6188 A WTCC-vel meg sokak szerint az a baj, hogy kevés a gyári csapat. Talán innen indul a dolog, de az igazi gond a klasszis pilóták hiánya. Szerintem egy világbajnokságnak úgy kéne működni a túraautózás világában, mint a Forma 1. Azaz minden túraautós ott akarjon versenyezni, amíg véget nem ér a pályafutása. Kicsit máshogy néznének ki a versenyek, ha az elmúlt évek nagy nevei mind maradtak volna: Rydell, Prialux, Farfus, Menü, Jörg Müller, Yvan Müller, Tarquini, Neal, Plato, Turkington, Thompson, Giovanardi. Így kéne kinézni a mezőnynek. Mindannyian aktívak még, legtöbben mégsem a WTCC-ben mennek. Valahol itt van a gond. -
asifan #6187 A BTCC-re ráfogják, hogy pont azért izgalmas, mert nincs túlszabályozva. Ezeket a "push to pass" előzéseket viszont én sem tudom hova tenni. 2 éve Oulton Parkban Plato 3-4 autót előzött meg úgy, hogy rájukesett a hajtűkanyarban. Persze nem kapott érte semmit. -
#6186 Hát a BTCC brutális agymenés, tele szabálytalan előzésekkel, túlzott agresszióval. Sokan azt mondják, hogy ez a túraautózás. Szerintem ez inkább a roncsderbihez közelít. Van pár élvezetes futam, érdemes megnézni, de minden versenyen látni egy-két brutális kilökést, szándékos ütközéseket, szóval ez meg a ló túloldala szerintem. Igazából én is a V8-at preferálom, ha már autósport, annál kevés izgalmasabb széria van ;) -
asifan #6185 Na akkor én is beszállok a dumába, eddig csendben maradtam. Sajnálom egyébként, hogy ez az egyetlen magyar fórum, ahol a btcc-ről is van szó, és mégis nagyon kevesen írnak róla. Norbi miatt divat lett most a wtcc, megy fészbukon a témázás folyamatosan, de akárhogy is, ha valaki autóversenyt akar látni, akkor nézzed btcc-t. Azt hívják versenynek.
Amit azonban érdekesnek találok, hogy 1-1 verseny alatt a fél BTCC mezőny legalább 3 áthajtásos büntetést kapna a WTCC szabályok szerint. Igazából valahol a kettő közt kéne egy kompromisszumot találni. -
#6184 Júli 1 óta 80 hsz jött... abból már 20 arról szól hogy mit szabad vagy mit nem... nem teljesen mindegy? 5 ember ír ide amikor van verseny s akkor is 10 hsz generálódik 2 nap alatt. -
#6183 Csak a tisztán látás végett....
Ez a topik először wtcc topik volt. Aztán elkezdtünk dumálni benne a btcc ről stcc ről a v8 ról stb stb.. Majd a topik lakók megszavazták, hogy felesleges 20 topik, minden egyes túraautós sorozatnak, ezért átneveztük turingcarsra. Tehát bármi mehet ami ilyen típusú verseny. Vagy nem jól tom??:) -
#6182 Arról én tehetek? Attól még nem kell parasztnak lenni, ha más is az. Elég kihalt a topik, inkább jöjjenek az új sorozatok. -
#6181 még abu dhabiban is F1 és V8 lesz egyazon hétvégén :p -
#6180 A két kínai pályát vették ki, helyettük európai futamok lesznek:
17-19 August: Slovakia, Slovakia Ring;
1-2 September: Russia, Moscow (with GT3);
21-23 September: Germany, Nurburgring (with GT3);
30 November-1 December: India, New Delhi.
Moszkvában és a Nürburgringen együtt indul a GT1 és GT3 mezőny, ha jól értettem. -
#6179 Én anno még el lettem küldve a SuperGT-vel, mert az nem S2000, az nem idevaló. Ennek fényében ez elég vicces. V8-al van tele minden topik, holott van neki saját helye. -
#6178 Szerintem is rossz fele mennek a GT1be. Tavalyi nagyon jó volt, az erős autókkal, azok voltak igazi GT autók. Az idei GT1 a tavalyi GT3as mezőny kb ahogy írod. Nem valami jó.
Remélem ezen jövőre változtatni fognak. -
#6177 Újra a Slovakiaringen lesz a futam? Meli pályát törölték? -
#6176 Ráadásul értelmetlenné vált a GT3 is, ez már nem két kategória, hanem VB + EB.
Jövőre szerintem eltűnik a maradék egy Ford is. Az Aston tavaly még 4 autóval ment, idén már csak az oroszok visznek egyet, de eddig négy futamon nem is indult, plusz egy Porsche az is Kínai támogatással.
Nem jó ez így! -
#6175 október 9-én lesz ráadásul kerek évfordulós is ez lesz az 50. Bathurst 1000. -
#6174 engem nem zavar a WTCC használom az egér görgőt, használd te is V8 esetében..(pedig WTCC hírt vagy videot én is raktam be korábban)
ha olyanokat írtam volna, hogy egy rakás fos a WTCC a 20-30 perces körözgetéseivel ami jobbára csak vonatozásból áll. vagy mennek 3 kört zöld alatt 7 kört sárga alatt vicces VB-nek titulálni...akkor azt mondom igazad van.
De nem írok semmi ilyet...a V8 is túraautó attól még, hogy erősebb motorok vannak benne!
Gondolom a GT is zavar téged pedig abban a T is túrát jelent. -
#6173 Valaki követi a GT1 World, Blancpain Endurance sorozatokat? Nekem egyáltalán nem tetszik amerre halad az egész. Tavaly volt Nissan GT-R, Corvette, Lambo Murcielago, Ford GT, Aston DBR9. Erre idén lecserélték őket a GT3-as mezőnyre. Lehet a mai autók gyorsabbak meg fejlettebbek, de nekem a fenti nevekhez képest játékautónak tűnik az Audi R8, Ferrari 458, BMW Z4, Lambo Gallardo, McLaren 12C, Merc SLS. Tudom ezért legjobban az autógyártók a hibásak, de úgyis idegesít. Eddig se tetszett a 2x 1 órás verseny/hétvége megoldás, de ma kicsit kiakadtam. Most olvastam a hírt, hogy jövőre GT Sprint-et akarnak évi 7 (hét!) versennyel, amiből 2 ázsiai futam lenne. Ez így hogy -World- Championship? Megint költségcsökkentés? A tököm kivan az egész FIA-val, hogy megölik a technikai sportokat a sok anyagi, műszaki korlátozással. Nem csoda, hogy alig nézik.
Akkor lennék boldog, ha visszahoznák a 2000-es évek elején volt nagy, igazi GT futamokat, legalább 10-15 3 órás vagy 500 kilométeres versennyel, ugyanezek az autók mennének a Le Mans-i, spai 24 órás versenyeken is, lennének újra akár 12 órás futamok. Na akkor megérné bajnoknak lenni az év végén. Csak odavaló emberek kellenének akik nem hímes tojásként kezelik a versenyautókat. -
#6172 De úgy csinálsz mint ha OFF lenne itt V8-ról beszélni, mikor ez Touring Cars topic. Ha akarok az Argentin bajnokságról szúrok be videókat, mert az is TC! Te vagy eltévedve, hogy WTCC topicnak hiszed, mert általában arról esik itt szó. Ajánlom figyelmedbe a bannerban lévő második linket, ott is ott van a V8!