12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • bardocz
    Motorfék miatt eldobná a kocsit, ha nem csinálná.
  • Norbi1990
    Nekem pl úgy helyezkednek el a pedálok, hogy nem is nagyon lehet, csak ha nagyon nagyot fékezel.
    Mondjuk verseny pályán biztos kell akkorát fékezni hogy tudjak, de városba esélytelen :)
  • szabii98
    nyilván :D
  • bakkerman
    nyílván nem 80-90 lóerős autóknál kell alkalmazni :D
  • hungary27
    de azért te ne nyomd közben :D
  • bakkerman
    nincs még jogsim dude,kedden kezdem a kreszt :) de köszönöm a felvilágositást! :)
  • Dietrich
    persze, hogy az.
    így tartják a motort fordulaton, hogy ne essen le váltásnál.

ez meg egy béna sófőré :D

de így az igazi ahogy az öreg Ingall is teszi.

• Szabi #6813
    az már rég rossz, ha ezt kérdezni kell :)))

• bakkerman
    első videón az tudatos,hogy fékezésnél a lába oldalát egy picit "átlógatja" a gázpedálra,és mintha nyomná is egy kicsit?
  • Dietrich

• Dietrich
    ha annyi lenne azzal lehet már Whincup is gondba lenne. :)
    csak 650 max.

• Dietrich
    senki nem fikázta!
  • gordon 24
    Igen de az hátsó kerék meghajtású, és kb 800 lóerő:) Szóval ott nem árt.. De egyébként ott is csak nagy féktávokon szokták. Kis fékezésénél ott sem mindig használja.
  • LaszloLedzenyi
    Igazból ha ügyes és mondjuk top 10-15 akkor nincs értelme fikázni, ha utolsó + 30mp lemaradással akkor lehet mondani hogy CSAK a pénz miatt van ott. de még nem láttuk és nem nem tudjuk milyen pilóta kár fikázni addig.
  • atiwrc
    Egy valamit felejtettetek el, nem az a gond hogy 14 éves a srác, hanem az hogy egy gokartból ül ferrariba.
    Kiss Norbi Astrával kezdet, Michelisz Suzukival, Nagy Norbi kistúrás fiestával, Miskolczi Norbert kupás bmw

Vagy a formula autos piloták többsége sem gokartból megy a wsr 3.5be pl.
  • zzeN
    V8-ban használják szint minden visszaváltásnál ha jól tudom:) (erősítsen meg vki vagy cáfoljon meg)
  • gordon 24
    Miért használnák? A verseny autókban és verseny motorokon, kb elinduláshoz kell azt viszont látásra. Nagyon erős autóknál vissza váltásnál néha használják, de nem kell:)
  • milk4
    Álló rajtnál szokták.
  • zzeN
    Nem is használják a kuplungot?
  • hungary27
  • hungary27
    http://turaauto.hu/?p=4986
  • kemszi2
    mi az hogy nincs félelem érzet? anno hogy féltem mindig a szülői értekezlettől :D
  • bakkerman
    ez is igaz,gokarttal fejre állsz nincs tető...
  • bardocz
    Mert egy gokart biztonságosabb, mint egy bukócsövezett autó...
  • bakkerman
    vagy moto gp-ben 125 ccm-ben mentek 14-15 éves fiatal gyerekek,ahol ugye nincs zárt kasztni,jóval veszélyesebb...egyébként csak így lehet valakiből klasszis autóversenyző,ha már 14 évesen berakják egy autóba (nem gokartba!),és kiölik belőle a félelemérzetet,így lesz PROFI valaki...nincs ezzel semmi gond
  • SimaSuna #6795
    engem feszt csesztet mostohafater, amikor a szimulátort nyúzom és látja hogy élvezem, rögtön beszól, hogy az 5-6éves unokája csinálja ezt...
  • Roger6
    Nem bántom én Dietrich bácsit. Csak leírtam, hogy 15 évesen már Formula autókat vezetnek a fiatalok, tök más szelek fújnak már.
  • SimaSuna #6793
    ne bántsd Fatert :D
    régi motoros Ő, nem tudja mi a dörgés :)

Csak talán annyi van benne, hogy 14évesen azért még nincs félelemérzet és én sem látnám a fiamat egy Ferrariba, max gokartban :D
  • Roger6
    Ok. Én nem értem amit te írsz, te meg azt, amit én. Vunderbár Csakhogy a srác akkor is indulni fog, bármit írsz, ez van. Hallottunk már 16 éves IRC-s rallyversenyrőzől is, ami szintén nem Lada kategória. Vagy az már okés? A 16 év az már nem gyerek? Vagy pl. Jaime Alguersuari 15 évesen már Formula autókat vezetett. Jó, nem 14, igazad van. Megyek a sarokba kukoricára térdelni, ő már felnőtt volt, meg már volt félelemérzete, én kérek elnézést.
  • Dietrich
    nem a személye ellen van bajom, ha eddig nem értetted..
    van neked vagy volt már 14 éves gyereked?
  • Roger6
    Irigy vagy, mi? De haggyámá ezekkel, hogy gyerek. Ha tehetség, akkor tehetség, ha nem, akkor meg a hátsó mezőnyben terelgeti azt a piros masinát. Nem mindegy neked? Miért zavar az, hogy ő ilyen fiatalon beleülhet? Nem egyedül van szerintem, aki ennyi évesen beleül ilyen autóba.
  • pedobear
    mondjuk legyél zsidó annyi elég..
  • Dietrich
    miért? mert gyerek..és mint ilyen semmi félelem érzete nincs. ez az autó amivel fényképezve van nem 50 lovas gokart..
  • Dietrich
    Én csak azt sajnálom, hogy Kiss Norbi nem a zengőnél volt 2006 után...
  • SimaSuna #6786
    benne lenne a kékfényben :)

most nyomnám a like gombot :D
  • desigo
    jelentős anyagi kár
  • Norbi1990
    Egyszer én is megkaphatnám a legtutibb teknikákat. Ki tudja mi sülne ki belőle
  • atiwrc
    2011-ben valami olasz gokart bajnokság igazolt,tavaly nem tudtam kideríteni mit csinált, honlapja jelenleg feltöltés alatt van.

Mostanság az se árt ha Norbinak hivják az embert, mindig olyan technikákat kapnak a seggük alá, csak tudjanak is vele bizonyítani...
    A kakukktojással kezdenék aki nem pálya versenyző, de olyan szempontból ide tartozik, hogy jopár év megkapja a legtutibb technikákat.
    Herczig Norbert
    Kiss Norbert
    Michelisz Norbert
    Miskolczi Norbert
    Nagy Norbert
    Tóth Norbert
  • Norbi1990
    Neki bejött az élet. Nekünk nem.
    Ez van.
  • Roger6
    Miért kéne? Ugyan nem találtam szinte semmit a srácról, de mi van, ha tehetséges? Suzuki Bio kupán is mennek 14 évesen, magyarok. Tudom, van különbség a két masina között, de a tehetségnek nehogy már az életkor szabjon határt. Ezt nem erre a gyerekre értettem, tényleg nem tudok róla semmit. 9,5 éves driftes srác.