12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Dietrich
    off
    én megnéztem ma az indycar versenyt. ég és föld volt a kettő..Penske kijelenti nála nincs TO mikor Castroneves megelőzte a tavalyi bajnokság 2. Powert..utána megnézem a F1-t és Brawnál megint a régi gusztustalan ferkós reflexek dolgoztak :DD
    Vettel leszarta a főnökét. Tökös volt mint anno Talmácsi, na de amit utána kaphatott zárt csapat megbeszélésen... :DD

WTCC-t sajna nem láttam.
  • ladarevolution
    TouringCarTimes.com-on azt írják, hogy Thompson autója nem javítható, ezért új karosszériát kap, míg a második számú autó javítható.

Amúgy Shapovalov azt mondta, elvileg azért akarta megelőzni Norbit Dudukalo, hogy a következő körben Thompson szélárnyékát ki tudja használni.

Kicsit túlzásba esett Norbi előzésénél...
  • SimaSuna #7098
    ha jól láttam Norbi mögött volt szélárnyékban, ott ugye a tempó másabb. Szerintem ez Ő benézte...
  • Roger6
    Hát amúgy nem lepődnék meg rajta. Nem is értem, hogy mi a jó büdös francot akart ott? Ráadásul időmérő, számomra teljesen érthetetlen.
  • gordon 24
    Hólánc szöges gumi ott a Ring had szóljon:))
  • Norbi1990
    Mégis hol teszteljen? Ott is hó lesz a következő pár napban :D
  • SimaSuna #7094
    nemtudom, de komolyan az ami ott megy egy vicc.
    nem szidni nem ócsárolni akarom, de szánalom már..
    vissza kell hozni a 80-90s éveket. Hill, Hakkinen a régi Shumi...amikor nem pénzről szólt a verseny, meg a fenti utasításokról.

na de ON.
    ez a WTCC futam is káosz volt. Norbiéknak, Huffynek, Ladáéknak...
    remélem azért a Lada megmutatja a foga fehérjét :)
  • desigo
    off

mi botrány lett volna ha ezt az F1-en a Redbullosok is eljátsszák..
  • SimaSuna #7092
    Dudukalo viszlát?!
  • ladarevolution
    Amúgy én azt néztem tegnap hogy van egy 3. kész Lada is.

Thompson ugyanis amivel tesztelt télen és amivel ment 1 héttel Monza előtt franciaországban az nem az a kocsi amivel Monzában most ment.

Tehát a tesztelős autója megvan még külön. Épen :)
  • SimaSuna #7090
    a Ladára vártam, hogy mit fog mutatni fejlesztésben.
    Erre Dudukalo elintézte. Sajnáltam,hogy nem tudták megmutatni :/
  • ladarevolution
    Thompson szemszögéből pár érdekesség Monzából:

szektor és köridejei a rövidre sikerült hétvége során egy képen

Érdekesség, hogy az időmérő Q1-ében az első (akkor még nem tudta hogy utolsó is) mért köre a hétvége legjobb köre volt tőle.

A Q2 végén kigurulva a kiflibe hajlott autóval, pedig még ezt is felülmúlva szintén a hétvége legjobb körét tette össze úgy, hogy az összetört autóval a hétvége során saját magához mérten a legjobb második és harmadik szektort autózta.
    Nem semmi a csávó :)

Emellett apróságok hogy pl:
    - az FP1-en az első szektorban csak Müller tudta megelőzni Thompson részidejét 0.061 ezreddel.
    - az FP1-en minden szektor végsebesség mérőpontnál csak Chevrolet ment gyorsabban Thompson Ladájánál. (6., 3., 4. legnagyobb sebességű volt a Lada)
    - Q1-ben Thompson végsebessége szintén igen magas volt. A harmadik szektorban a Lada megelőzte az egész mezőnyt egyetlen mért köréből. (első szektorban 3., másodikban 7. leggyorsabb volt)

Hondák szektoridejeiből az látszik, hogy a lassabb részekben jobbak, pont a Lada "fordítottja".
    A következő marokkói pálya még a monzainál is gyorsabb, annál tökéletesebben Ladának fekvő pályát el se lehet képzelni.

Majd kiderül mi lesz... :)
  • RatBaG #7088
    rofl
  • hungary27
    Dudukáló helyére lehet, hogy más versenyzőt hoznak már Marrakeshtől.
  • hungary27
    Beállításnál be lehet állítani, hogy honnan-tól ne mutassa.
  • bosco05 #7085
    neked nem kéne egy új reg? elég idegesítő mindig lenyitni a hszeidet
  • hungary27
    Mi mindent megteszünk :D
  • bakkerman
    ennyi a lényeg. Én egyébként pozitívan látom a dolgokat,és reálisan gondolkozva ha Tarquini alatt is jó lesz az autó,akkor a Norbié is jó lesz,és 3-4 hétvége után szerintem összefog jönni egy dobogó!
  • RatBaG #7082
    http://michelisz.hu/Blog/reszletek/fenykereses_a_sotetsegben
  • SimaSuna #7081
    Hungaroringre telt házat kívánok :D
    meg DOBOGÓT! :D
  • hungary27
    Hungaroringen szerintem így is jól fog szerepelni.
  • SimaSuna #7079
    ha lenne lehetősége Szlovákiaringen kicsit tesztelni, úgy 2-3 napot. Én azt mondanám, hogy élmezőnyben lehetne. :)
  • Jacek
    Így van nálam ezzel is magasan felül múlta az elvárásaimat!
    Új autó..
    Új autó neki...
    Nulla teszt......
    Régen ment első kerekessel....
    Mit vártak mégis az emberek? szezon második felében talán el lehet majd várni dolgokat ha maga a Honda jó...
  • kemszi2
    tavaly is ez volt monza után,csak akkor Norbit meg a csapatot alázták sokan...
    ilyen kevés teszt kilométer után nem tudom mit várnak az emberek,az is nagy szó hogy mind3 honda beért a célba,főleg a Norbié,szinte null kilométerrel jött ide,az utolsó pillanatban összerakva
    szerintem ez a 8.hely is bőven több mint amit várhattunk tőle...
  • pedobear
    ezt
  • pedobear
    Igen ez elnéztem sajnos.

2012 Monza 6 pont
    2013 Monza 4 pont
  • Csabesz6
    Thx :)
  • bakkerman
    pontszámokat írja,nem a helyezést
  • hungary27
    Akkor a hungaroring második futamán 25. lett? Ez csak a szerzett pontokat írja, nem a helyezést.
  • Roger6
    Hm... Azt hittem a végeredmény számít, ami az év végén derül ki. Vagy ha focimeccs közben valaki rúg egy gólt, az már győzött is nálad?
  • pedobear
    Tavaly Norbi 2. és 4. lett a BMW-vel.
    Idén 8. és egy nullázás. a Hondával.

• Szabi #7069
    "The grid for Race 1 is based on qualifying results, with the top twelve positions awarded according to the results of Q2, and the remaining positions according to the results of Q1. On the grid for Race 2, positions from 11th downwards remain the same, while the first ten positions are reversed."
  • Csabesz6
    Aham, és akkor miért O'Young indult az élről a másodikon? Ja hogy az időmérő első tízesét (8?) fordítják meg?
  • Szabi #7067
    időmérő
  • Csabesz6
    Azt lehet tudni, hogy idén mi alapján alakul ki a 2. futamok rajtsorrendje? Mert ugye Norbi 8. lett az első versenyen, de utána nem az elejéről indult az állórajtnál.
  • Ryder159
    EBBEN a dokumentumban benne van minden, közepe után az első futam köridői...
  • ladarevolution
    Örülnék neki, de szerintem Marokkó pont hogy nem a Hondának fog kedvezni.

Egyenesben simán letolják a Hondát Chevik. Nyilván nem jó de ott még hatványozottabban ez lesz, mint Monzában.

Ami viszont a szektoridőkből látszik, hogy a gyors részeken bizony inkább a Lada lesz veszélyes a Chevikre két hét múlva.
    Müllerre nem is mer ő veszett gyors, de a többire igen.

Bár Monzában is csak Thompson volt Müller közelében a leggyorsabb első szektorban 1.5 tizedre, míg a többi Chevi olyan 2-3 tizedre, Hondák lemaradva Müllertől 0,5 tizedre egy szektoron belül.

Ami még látszott az első szabadedzés köridejeiből sé szektoridejeiből, hogy Míg a Hondák viszonylag jól összerakott köröket mentek (minden körük szektoraik kb azonosak) addig Thompsonnak nem nagyon volt tiszta köre. Magyarul mindig másik körében volt 1-1 szektor a legjobb, nem tudott összerakni 1 kört amiben pont mindegyik jó lett volna.
    Ez egyrészt pech, másrészt lehet a forgalom számlájára is írni.
    Ha Thompson abszolút szektoridejeit összetesszük és így kihozzuk az elvben teljesíteni képes legjobb kört, akkor Müller mögött van a 2.-3. hely környékén időben.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Lada hű de jó és VB lesz idén, de egy szinten van a Hondával (Dudu még qrva lassú +1sec Thompsonhoz) de a gyors pályákon mint például pont Marokkó, okozhat nagy meglepetést még a Lada.
  • desigo
    nagyon jól néz ki
  • Szabi #7062
  • hungary27