11431
Ubuntu Linux
-
Gordon88 #1759 Üdv!
Skype-nak mi a klonja Ubuntun? -
#1758 Ja nem, bocsánat. Rythmbox-ot akartam írni, mint iTunes klónt. Alapból tartalmazza az Ubi. -
#1757 keress hasonlót -
#1756 Foobar van linux alá ?
Mert Windows alatt kedvenc lejátszom :) Ubi alatt csak Wine-vel futtattam avval tökéletes,de ha van alapból akkor nem emulálom. -
#1755 divx: Alapból benne van a mediaplayer (Totem), de mplayer, vlc, xine mind jó.
mp3: audacious (winamp szerű), amarok, foobar -
#1754 Sziasztok
Tuna nekem valaki ajanlani 8.10-hez DVIX lejatszot , mp3 lejatszot.
elore is koszonom -
Thanatos #1753 rendben, mgé nem jutottam el a kiprobálásig sjanos, de hamarosan időt szakitok rá, amugy valszeg ez lesz mert a 2db 160as amit gond nélkül lát az samsung, a 320as meg wd, szal lehet tényleg csak egyik tipust támogatja másikat nem
-
#1752 Semmi baj, én sem így születtem:) Remélem ez volt a probléma.
Egyébként nem jellemző ez az Ubuntura, egyszerűen csak buta kernelt tettek bele a kiadásba, ami nem ismer minden SATA eszközt. De ez javítva is lett az első frissítésben. -
#1751 Van erre egyszerűbb is: Rendszer/Beállítások/Network Configuration -
Gordon88 #1750 Lenne mégegy problémám, ezis régi probléma már...
Ubuntu PPPoE kapcsolaton kellene kitárcsáznia a netre, nemakarok routert pakolni.
Ubuntu.hu forumába leirták a parancsokat: sudo pppoeconf
- kapcsolat létrehozásához: sudo pon dsl-provider
- kapcsolat bontásához: sudo poff dsl-provider
De hiába irom be a sudo pon dsl-provider
nemakarja a jot, ujraindulásál nemtárcsáz be automatikusan hiába irták h automatikusan kellene betárcsáznia.
Szal pls vki segitsen ebbe, kétlem h nelenne itt ADSL-es tag aki Ubuntut használ...ő hogy állítja be?:) -
Gordon88 #1749 most eabledeztem az nvidia driverét, eddig levolt tíltva, minden ablakot amikor húzom hullámzik mekkora lol már :D Extra visual effect
HOltud ilyet az Windows sztem még a Vista sem tud ilyet alapbol és a proccom ha nagyon nyösztetem a hullámzó ablakokat max 60% proccterheltség, 2800+os bartontol 512ramtol..:)
-
Thanatos #1748 sorry, full kezdő vagyok linux téren :D
köszi a szájbarágós leirást, holnap megprobálom ha lesz rá időm -
#1747 Azt tudjátok, hogy wine-vel pöccre megy a Photoshop CS2? Jóságos. -
#1746 Jajmár:)
- Lemez berak
- Boot paramétert módosít (F6 vagy ha nem az akkor elolvassa alul/megkeresi) - végére csapja az all_generic_ide kapcsolót.
- Nem installt indít, hanem live CD-t!
- Ubi elindul, install ikonnal telepít
- Telepítés után Rendszer/Szoftverforrások - bepipálja a 3rd party, canonical, backports forrásokat.
- Rendszer/Frissítéskezelőt lefuttatja -> ez felpakolja az új kernelt (2.6.27-8) - ha valamire rákérdez akkor a "install maintainer version" tehát legelső opció.
- Sima reboot
Ennyi a történet. -
Thanatos #1745 grub-ot még nem rakta fel tekitnve hogy nem tudtam magát ubuntut se feltelepgetni ugye..., kernel frissités, hm, gondolom ez live cd-ről boot, update és isntall modszererl nem megy :/ -
#1744 Live CD-nél azt hiszem F6 de oda van írva alulra. A sor végére kell írni. Grub esetén pedig E gomnb ha jól emlékszem. De ez megszűnik majd az új kernellel, ha frissíted a 8.10-est.
valahogy így:
/boot/vmlinuz-2.6.20-16-generic root=UUID=1f7fdc5e-fedf-4170-b281-989c00d37c11 ro quiet splash all_generic_ide -
Thanatos #1743 boot paraméter? ezt amikor live cd-nél feljön először a menü ott kell bepötyögni valahol? -
#1742 venni is lehet, de én az ingyenes rendelést ajánlom, posztert keresd itt mostanában volt felvetve hátha készült:
www.ubuntu.hu fenn van a kereső,
rendelés, regelni kell:
https://shipit.ubuntu.com/ -
Gordon88 #1741 hol lehet Ubuntus Lemezt venni? Posztert stb....?
-
#1740 Boot paraméternek: all_generic_ide ? -
Thanatos #1739 nekem pl #1659 nem jön be rajta :DDD -
#1738 Százszor gyorsabb? Nálam ezerszer lassabb. Kb ugyanannyira nem kényelmes mint a hardy, és annyi változtatás van benne hogy nem találok meg dolgokat :o). (pl a hálózatválasztó applet is tök más lett)
Régi gépem van, tehát a friss hardver meghajtók nem érintenek. :)
Amúgy egyre kevesebbet használom az ubuntut, az Archlinux lett nálam a nyerő (a grubban is előre tettem :)). -
#1737 Mi nem jön be az Intrepid-en?:) Ugyanaz mint az előző, csak százszor gyorsabb és kényelmesebb, illetve tartalmazza a legfrissebb hardver meghajtókat. Gyakorlatilag Hardy SP1:)
LTS-eknél kell az átfedés, cégeknél nem megy az átállás az egyik pillanatról a másikra. -
#1736 nekem is most érkezett meg :) -
#1735 Nekem a Feisty-ről Gutsyra, és Gutsyról Hardyra mindig meghülyült a grub. :)
Amúgy, nekem nem jön be az Intrepid. :/ Legkényelmesebb nekem a Gutsy-t volt használni idáig, de azt meg nem sokáig supportolják már. Úgyhogy úgy döntöttem hogy jó nekem az LTS. :)
(nekem érdekes: az lts-eket három évig supportolják, én azt hittem úgy lesz, hogy egyik lts váltja majd a másikat, de a Dapper óta még nem telt el három év.) -
#1734 Ebben a percben érkezett meg a 8.10-es CD Angolországból:) Szép barna a tokja és ismét bővült a matricagyűjteményem:) -
#1733 Régebben volt rá példa, de nem jellemző. -
Gordon88 #1732 -Tegnap frissítettem az Ubuntut, tökéletesen ment, erre ma reggel ahogy bekapcsoltam a GRUB boot tábla eltűnt :D Nemtom h hovalett de ismétcsak a telepítőcd segített, Ettől függetlenül minden tökéletes, de nektek ilyesmi voltmár? -
#1731 Szívesen:) -
HUmanEmber41st #1730 Atomzsírkirály az adblocker, meg a noscript is thx!!!! -
#1729 -
Gordon88 #1728 megy frankon a virtualbox, éppen win98at telepitek -
#1727 VMware_Workstation_6.5.0.118166_Linux_x86_64 letöltés -
#1726 virtualbox 2.0.4 -
#1725 vmware -
Gordon88 #1724 visszatérve a virtualboxra, "csak" verziószám kellene, mert terminalba installalnám a kernel drivert, de version errort ír :S Nemtudom hollehet megnézni a verziószámát... -
Gordon88 #1723 nemtalálom sehol a vmware-t -
#1722 A user manualban próbáltad már megkeresni a problémát?
UserManual.pdf -
#1721 VMWare-t használok, 6.5-ös nagyon jó lett. Telepítése két kattintás, használata szintúgy. -
Gordon88 #1720 Van itt valaki, aki tudja kezelni a Virtual Boxot?
Valami leírás, info nemártana:S
Az addig oké h virtualbox kernel driver not installedet ír,
létrehoztam egy win98as OS-t, és egy hozzátartozó virtual particiót.
Hogyan tovább?