11431
Ubuntu Linux
  • Gordon88
    Üdv!
    Skype-nak mi a klonja Ubuntun?
  • MerlinW
    Ja nem, bocsánat. Rythmbox-ot akartam írni, mint iTunes klónt. Alapból tartalmazza az Ubi.
  • mumpic
    keress hasonlót
  • gabi89
    Foobar van linux alá ?
    Mert Windows alatt kedvenc lejátszom :) Ubi alatt csak Wine-vel futtattam avval tökéletes,de ha van alapból akkor nem emulálom.
  • MerlinW
    divx: Alapból benne van a mediaplayer (Totem), de mplayer, vlc, xine mind jó.
    mp3: audacious (winamp szerű), amarok, foobar
  • gurubefree
    Sziasztok

Tuna nekem valaki ajanlani 8.10-hez DVIX lejatszot , mp3 lejatszot.

elore is koszonom
  • Thanatos
    rendben, mgé nem jutottam el a kiprobálásig sjanos, de hamarosan időt szakitok rá, amugy valszeg ez lesz mert a 2db 160as amit gond nélkül lát az samsung, a 320as meg wd, szal lehet tényleg csak egyik tipust támogatja másikat nem
  • MerlinW
    Semmi baj, én sem így születtem:) Remélem ez volt a probléma.
    Egyébként nem jellemző ez az Ubuntura, egyszerűen csak buta kernelt tettek bele a kiadásba, ami nem ismer minden SATA eszközt. De ez javítva is lett az első frissítésben.
  • MerlinW
    Van erre egyszerűbb is: Rendszer/Beállítások/Network Configuration
  • Gordon88
    Lenne mégegy problémám, ezis régi probléma már...
    Ubuntu PPPoE kapcsolaton kellene kitárcsáznia a netre, nemakarok routert pakolni.
    Ubuntu.hu forumába leirták a parancsokat: sudo pppoeconf
    - kapcsolat létrehozásához: sudo pon dsl-provider
    - kapcsolat bontásához: sudo poff dsl-provider
    De hiába irom be a sudo pon dsl-provider
    nemakarja a jot, ujraindulásál nemtárcsáz be automatikusan hiába irták h automatikusan kellene betárcsáznia.
    Szal pls vki segitsen ebbe, kétlem h nelenne itt ADSL-es tag aki Ubuntut használ...ő hogy állítja be?:)
  • Gordon88
    most eabledeztem az nvidia driverét, eddig levolt tíltva, minden ablakot amikor húzom hullámzik mekkora lol már :D Extra visual effect
    HOltud ilyet az Windows sztem még a Vista sem tud ilyet alapbol és a proccom ha nagyon nyösztetem a hullámzó ablakokat max 60% proccterheltség, 2800+os bartontol 512ramtol..:)

• Thanatos
    sorry, full kezdő vagyok linux téren :D
    köszi a szájbarágós leirást, holnap megprobálom ha lesz rá időm
  • MerlinW
    Azt tudjátok, hogy wine-vel pöccre megy a Photoshop CS2? Jóságos.
  • MerlinW
    Jajmár:)
    - Lemez berak
    - Boot paramétert módosít (F6 vagy ha nem az akkor elolvassa alul/megkeresi) - végére csapja az all_generic_ide kapcsolót.
    - Nem installt indít, hanem live CD-t!
    - Ubi elindul, install ikonnal telepít
    - Telepítés után Rendszer/Szoftverforrások - bepipálja a 3rd party, canonical, backports forrásokat.
    - Rendszer/Frissítéskezelőt lefuttatja -> ez felpakolja az új kernelt (2.6.27-8) - ha valamire rákérdez akkor a "install maintainer version" tehát legelső opció.
    - Sima reboot

Ennyi a történet.
  • Thanatos
    grub-ot még nem rakta fel tekitnve hogy nem tudtam magát ubuntut se feltelepgetni ugye..., kernel frissités, hm, gondolom ez live cd-ről boot, update és isntall modszererl nem megy :/
  • MerlinW
    Live CD-nél azt hiszem F6 de oda van írva alulra. A sor végére kell írni. Grub esetén pedig E gomnb ha jól emlékszem. De ez megszűnik majd az új kernellel, ha frissíted a 8.10-est.

valahogy így:
    /boot/vmlinuz-2.6.20-16-generic root=UUID=1f7fdc5e-fedf-4170-b281-989c00d37c11 ro quiet splash all_generic_ide
  • Thanatos
    boot paraméter? ezt amikor live cd-nél feljön először a menü ott kell bepötyögni valahol?
  • Palinko
    venni is lehet, de én az ingyenes rendelést ajánlom, posztert keresd itt mostanában volt felvetve hátha készült:
    www.ubuntu.hu fenn van a kereső,
    rendelés, regelni kell:
    https://shipit.ubuntu.com/
  • Gordon88
    hol lehet Ubuntus Lemezt venni? Posztert stb....?
  • MerlinW
    Boot paraméternek: all_generic_ide ?
  • Thanatos
    nekem pl #1659 nem jön be rajta :DDD
  • mumpic
    Százszor gyorsabb? Nálam ezerszer lassabb. Kb ugyanannyira nem kényelmes mint a hardy, és annyi változtatás van benne hogy nem találok meg dolgokat :o). (pl a hálózatválasztó applet is tök más lett)
    Régi gépem van, tehát a friss hardver meghajtók nem érintenek. :)

Amúgy egyre kevesebbet használom az ubuntut, az Archlinux lett nálam a nyerő (a grubban is előre tettem :)).
  • MerlinW
    Mi nem jön be az Intrepid-en?:) Ugyanaz mint az előző, csak százszor gyorsabb és kényelmesebb, illetve tartalmazza a legfrissebb hardver meghajtókat. Gyakorlatilag Hardy SP1:)

LTS-eknél kell az átfedés, cégeknél nem megy az átállás az egyik pillanatról a másikra.
  • fravik
    nekem is most érkezett meg :)
  • mumpic
    Nekem a Feisty-ről Gutsyra, és Gutsyról Hardyra mindig meghülyült a grub. :)
    Amúgy, nekem nem jön be az Intrepid. :/ Legkényelmesebb nekem a Gutsy-t volt használni idáig, de azt meg nem sokáig supportolják már. Úgyhogy úgy döntöttem hogy jó nekem az LTS. :)

(nekem érdekes: az lts-eket három évig supportolják, én azt hittem úgy lesz, hogy egyik lts váltja majd a másikat, de a Dapper óta még nem telt el három év.)
  • MerlinW
    Ebben a percben érkezett meg a 8.10-es CD Angolországból:) Szép barna a tokja és ismét bővült a matricagyűjteményem:)
  • MerlinW
    Régebben volt rá példa, de nem jellemző.
  • Gordon88
    -Tegnap frissítettem az Ubuntut, tökéletesen ment, erre ma reggel ahogy bekapcsoltam a GRUB boot tábla eltűnt :D Nemtom h hovalett de ismétcsak a telepítőcd segített, Ettől függetlenül minden tökéletes, de nektek ilyesmi voltmár?
  • MerlinW
    Szívesen:)
  • HUmanEmber41st
    Atomzsírkirály az adblocker, meg a noscript is thx!!!!
  • mumpic
  • Gordon88
    megy frankon a virtualbox, éppen win98at telepitek
  • MerlinW
    VMware_Workstation_6.5.0.118166_Linux_x86_64 letöltés
  • mumpic
    virtualbox 2.0.4
  • mumpic
    vmware
  • Gordon88
    visszatérve a virtualboxra, "csak" verziószám kellene, mert terminalba installalnám a kernel drivert, de version errort ír :S Nemtudom hollehet megnézni a verziószámát...
  • Gordon88
    nemtalálom sehol a vmware-t
  • mumpic
    A user manualban próbáltad már megkeresni a problémát?
    UserManual.pdf
  • MerlinW
    VMWare-t használok, 6.5-ös nagyon jó lett. Telepítése két kattintás, használata szintúgy.
  • Gordon88
    Van itt valaki, aki tudja kezelni a Virtual Boxot?
    Valami leírás, info nemártana:S
    Az addig oké h virtualbox kernel driver not installedet ír,
    létrehoztam egy win98as OS-t, és egy hozzátartozó virtual particiót.
    Hogyan tovább?