11431
Ubuntu Linux
  • homeless
    Eclipse + pdt se rosz, ha ingyenes kell.
  • MerlinW
    Komodo az KDE-s nem? Mondjuk mindegy, én speciel nem szeretek KDE-s libeket pakolni Gnome-os rendszerre, de ez saját szocprob:)
  • Dj Faustus #1797
    "Tudtok valami jó webeditort ajánlani?"
    Komodo Edit - platformfüggetlen, ingyenes (én ezt használom)
    vim, emacs - A 2008-as Ubuntu Konferencián ajánlották. ;)

"joomla, drupal"
    Ezek CMSek (Content Managment System = tartalomkezelő rendszer) - nem IDE (Integrated Development Environment = integrált fejlesztőkörnyezet)

"wordpress"
    Ez meg blogmotor.
  • MerlinW
    Audacious (olyan az EQ, mint a winampban)
  • MerlinW
    A legjobb PHP-s: Zend Studio 6.0.0 ezt torrenten találod.
    Sima Webeditor: Quanta, Bluefish
  • Palinko
    joomla, drupal
    bloghoz word press
  • Mersant
    ismertek valami lejatszot vagy kulon progit amiben normalis equaliser van? mert amit alapbol allitani lehet (basszus, magas) az irto sovany es nagyon gagyi a hangzas.
  • Thanatos
    scite, márha nem wyswyg kel, bár nem is tudom olyan van-e php-ben :)
  • Gordon88
    Tudtok valami jó webeditort ajánlani?
    HTML, ha van PHP
  • Gordon88
    Igen, igen...éreztem hogy valamit kifelejtettem, nade láni nem láttam már :D
    http://blog.josephhall.com/2006/11/sugar-cookies.html
  • Evin
    Na és az hol van?
  • Gordon88
    Ajánlom minden Ubuntus figyelmébe Joseph Blogját!
    Ubuntu süti (ehető)
  • Gordon88
    Rájöttem hogy nemjól frissíteTTEM a kernelt, a régi kernelt futatta még a 8.10
    Most kénytelen voltam újratelepíteni. A kifejlett PPPoE betárcsázás is tetszik, viszont aminek nemannyira örülök az az hogy az IP cím beállítás igen érdekes: alapbol ipV6 cime van a gépnek, ipV4 pedig alapértelmezett 127.0.0.1 Az addig oké h megpróbálod átállítani, de MAC címet is bekell állítanod, amit egy kezdő felhasználó nemhiszem hogy több kevesebb sikerrel állít be:)
    Egyébként minden működik tökéletessen.
  • MerlinW
    Pulseaudio meghajtót használd.
  • Palinko
    hangkártyát nem tudom elmondani mivel alaplapim van, de a radeont a következő képpen, elmegyel ide:
    http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon-prer200.html
    az 52 megás csomag kell!

asztalra mented, aztán nyitsz egy terminált ezeket írod be egymás után
    sudo -i
    most kéri a felhasználódhoz a kódot add meg
    cd /home/felhasználóneved/Munkaasztal
    sh ide kerül az ati oldaláról leszedett driver neve, kiterjesztése, de legyegyszerűbb ha beírod, hogy ati és nyomsz egy tabot :)

most elkezdi instalálni innentől talán menni fog ha felrakta restart és szintén terminában futass egy
    glxgears
    ot az megmondja hogy hány fps el forognak a kerekek, ha nem szaggatnak akkor sikeres volt a driver telepítés
  • atis1001
    Sziasztok!Nemrég tértem át Ubuntura.Az a problémám,hogy nem találok drivereket a hangkarihoz(C-media),a videókarihoz(radeon 9200),ill.ezeket hogyan kell telepíteni?Előre is kösz!
  • daxan
    Hali! Ubuntu 8.04-et használok, az volna a problémám, hogy ha zenét hallgatok a Médialejátszóval, és pl Youtube-on videót akarok nézni, akkor a videónak nincs hangja. Valahogy meg lehet oldani, hogy legyen hang?
  • MerlinW
    www.getdeb.net

repo:
    deb http://ubuntu.org.ua/ getdeb/
  • Gordon88
    Frissítés elött minden tökéletes volt! Frissítés után elszálltak a driverek, jópár program egyszerűen nemindúl el. ennyi.
  • MerlinW
    Tök egyszerű. Kapcsold ki az effekteket (normal). Gyors és stabil rendszert kapsz. Csilivilinek ott a Vista.
    Ubuntu egyetlen nagy hibája, hogy default-ként használja a Compizt...
  • Gordon88
    De te most miröl beszélsz?:D
    Ha egyszerűen nemjó semmelyik driver, akkor mégis mit csináljak?
    Nem installálgatok orrba-szájba minden hülyeséget, inkább megkérdezem ti mit tennétek.
    Ez a rejtélyes TV Time television viewer is miértnemtud elindúlni....
  • lck #1778
    Figyi !

A linux az átlag felhasználónak addig jó amíg minden jó.
    Ha valami behal akkor vagy fórumozgatsz egy darabig, vagy megtanulod az alapokat.
    Ezzel szemben a windows azt a téves érzetet tudja nyújtani, hogy értesz hozzá. Na ebben nagyon jó a MS.
  • Gordon88
    most vagy ennyire xar, vagy énvagyok az ennyire hulye
  • Gordon88
    már próbáltam az eszközmeghajtókat....másik driver=ugyanolyan xar.
    Bejelentkezésnél driver problémákat ir pffffff
    fazsa frissítés.....de így hogy a fenébe adhatják ki ezt nemértem:S
  • Flamer
    nekem 8.04 -> 8.10 és a nyilak nem működnek :D
    beirok valami szöveget javítanám egyik betűt de csak kattintással tzudok visszamenni :D a nyailacska nem megy. konzolba se hozza be az előző parancsokat a historyból a felfel nyilacskára :D
    sőt.. van amikor screenshoot-ot akar csinálni valamelyik nyilra.. :D

a vicces az hogy nem az új kernel a hibás mivel a régivel is inditottam, szóval valami program lesz hibás. vagy fene se tuggya. de poén :D ennyit a frissitésről :|
  • MerlinW
    Törölheted.
    sudo apt-get autoremove
    sudo apt-get autoclean
    sudo apt-get clean

Illetve synaptic-ban is találsz ,ár törölhető cuccokat (nincs telepítve - visszamaradt szekcióból minden mehet a levesbe)
  • MerlinW
    Rendszer/Adminisztráció/eszközmeghajtók
  • Gordon88
    a frissités (telepités) végén megkérdezte h az "idenemvaló" felesleges progikat törőljem v tartsam meg? Énmeg delete-t nyotmam, bíztam a linuxban...lehet ezlenne a gond?
  • Gordon88
    amiota frissitettem az OS verzioját 8.04röl 8.10re azota nvidia driver nincs, nemtok extra effectet így változtatni,
    egyes programok egyszerűen nemindulnak el hiába telepitem ujra...
    nagyszerű frissítés mondhatom
    Valami ötlet?
  • Mersant
    kozben megneztem Hard Disk Sentinel, 6 hibas sektort talalt azon a vinyon :( akkoz ez lesz a gaz
  • Mersant
    sima PCm van. telepitesnel automatan hagytam, mert nem ertek hozza, oda rakta ahol a legtobb hely volt.
    a lenti kommentedben szereplo dolgokat jol csinaltam meg, tuti. az XP-s tanacsodat is megcsinaltam mar anno, nem jott be. az meg lehet hogy valoban rosz ez a HDD...
    most mar kicsit unom az installalgatast, :) ugyhogy majd ha lesz kedvem megprobalom ujra feltenni, es megnezem a vinyokat.
    koszi a segitseget!
  • MerlinW
    Milyen géped van? sima pc vagy laptop?
    - Ha Dell géped van kapcsold ki a Media Direct-et.
    - A biosban a HDD-k ne LBA és egyéb opcióban menjenek, hanem Auto-ra állítsd.

Az Error 17 azt jelenti, hogy nem tudja mountolni a lemezt. Ennek két oka lehet. Egyik, hogy hibás a HDD, másik, hogy rossz értéket adtál meg a grub telepítésekor. hd0-ra kell tenni (MBR-be). Illetve az előző postomban rossz root elérést adtál meg (nem a find kimenetét)

Megoldás lehet még a következő:
    XP lemezről boot, Recovery mód (R) - majd ott fixmbr és fixboot parancsok.
    Ezután az előző hsz-em lépései. Esetleg Ubuntu újratelepítése. Fontos, hogy ne install-ra menj telepítéskor, hanem Live CD-re és onnan telepítsd. Nem tudom imért, de nekem sosem ment a külső install opció.
  • MerlinW
    DVD író: Brasero - alapból benne van (Start/hang/video menüben) vagy k3b
    Total commander: krusader vagy Gnome commander
    Felbontás problémára: Rendszer/Adminisztráció/eszközmeghajtók - zárt eszközt kipipálod, újraindítod a rendszert, Rendszer/beállítások/képernyő felbontása.

Az alt+ctrl+del -es problémára nem tudok mit mondani, kevés az info.
  • Yurij
    Sziasztok!!
    Kezdö felhasználoként lenne több kérdésem is.
    1:Felraktam az ubuntu 8.10-est de csak ugy hajlanó be tölteni ha ctrl+alt+delelete nyomok.Ezt nem lehet valahogy kilöni hogy egyböl be jöjön a op rendszer.
    2:Dvd/Cd iro programot keresek melyiket érdemes letölteni.
    3:Total commander szerü progi kellene nekem ubuntura létezik ilyen?
    4:az ubuntum csak 800*600 ba hajlandó betöltödni,hogy tudom ezt 1024*768-ba rakni.
    Mert igy a net is elég kényelmetlen nekem.
    Bocsi a amatör kérdésekért csak hát most ismerkedem a linuxal.
  • Mersant
    vagyis ugyanazt a vinyot formaztam le ujra...
  • Mersant
    na vegigcsinaltam, a helyzet nem valtozott. lehet korabban szurtam el, mikor eloszor telepitettem ubuntut es megkaptam ezt a hibauzenetet nem tudtam vele mit kezdeni es ezert 1 masik vinyot formaztam le neki es oda telepitettem ujra. a regi vinyon valoszinu megmaradt ez a bejegyzes es azert szovegel. mind1, marad F8, aztan majd kovetkezo XP reinstallnal rendbeteszem. (remelhetoleg) azert koszi.
  • Mersant
    kosz, du. nekiugrok...
  • MerlinW
    CD-ről bootolj, live cd, terminal:

sudo grub
    find /boot/grub/stage1
    root (hd?,?) (find kimenete adja a ?-ket)
    setup (hd0)
    quit
    sudo init 6 (ez a reboot)
  • Mersant
    hellotok

segitseget szeretnek kerni. XP-s gepre, de 1 masik vinyora feltelepitettem az ubuntu 8.10-et. ujrainditasnal a GRUB Error 17 fogad. ugyan F8-al ki tudom valasztani az XP-t es be is bootol, de hiaba olvastam utana es probaltam ki tobb dolgot is ennek a hibanak a rendbetetelere, minden bootolasnal ez a hiba. kiprobaltam a Super Grub Disc-et is, ez annyit javitott a dolgon, hogy mar latom Ubuntut is, es el is indul, viszont ugyan ugy minden gep inditasnal Grub hibauzenet, es F8-al kell szenvedni. nincs valami 5letetek, hogy tudnam ezt gatyaba razni?!

elore is koszi.
  • gabi89
    A skype :D mivel,hogy Skype van Ubi alá is.