11431
Ubuntu Linux
  • MerlinW
    GPG (The GNU Privacy Guard - GnuPG.org) kulcsokat neked kell exportálnod vagy letöltened (gpg azonosítás híjján, nem fogsz tudni letölteni az adott forrásból):

Letöltős módszer:
    Google: beírod ami kell, pl.: medibuntu gpg key
    Kidobja az oldalakat ahol találsz ilyeneket:

wget -q http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg -O- | sudo apt-key add - && sudo apt-get update

A fenti példában szereplő sort rögtön be is dobhatod konzolba. Ha az én listámat használod, akkor Medibuntun kívül emlékeim szerint csak a launchpad-nak kell kulcs. Ha kiveszed a következő két forrást azzal sem lesz bajod (xbmc amúgy is bugos még nagyon):

deb http://ppa.launchpad.net/team-xbmc-intrepid/ubuntu intrepid main
    deb-src http://ppa.launchpad.net/team-xbmc-intrepid/ubuntu intrepid main

---------------------------

Másik megoldás, hogy magad exportálod. Az apt kidobja a kulcs azonosítóját amelyikkel baja van(konzolban update után). (key-id, mint pl: C71839136CF5CE97)
    Amit kiír azokat helyettesítsd a következő két parancsba.

gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv C71839136CF5CE97
    gpg --export --armor C71839136CF5CE97 | sudo apt-key add -

Tehát minden hiányzó key-id-val le kell futtatni a két fenti parancsot.

Mindkettő egyszerű, 2 mozdulat. Talán a google-ös tovább tart a keresés miatt:)
  • Cat 02 #1998
    Update megy, rendszert is frissítettem.
    Max egy-dolog nem elérhető (nyilvános kulcs vagy mi a fene)
  • MerlinW
    Telepíts SBackup-ot:

sudo apt-get install sbackup

Ide teszi magát: System->Administration->Simple Backup Config

Ez olyan mint a system restore. Minden nap automatikusan ment, ill visszaállítható minden.
  • MerlinW
    Szólhattál volna, megoldottuk volna.

Nyomj terminálban egy sudo apt-get update -et és nézd meg mi dob error-t.
  • Cat 02 #1995
    Az mitől lehet h valamiért Synaptic alig lát valamit ? Eddig beírtam h bovo, kidobta, jump kidobta jump n bumpot, geany, kidobta azt is, most nem. Ha ez számít akkor Merlin sources.listjét használom. Az a vicc h eddig jó volt, csak újra raktam a linuxot (merevlemez fájlt sikerült letörölnöm az elsőnél, ami hibátlanul ment :))
  • Dj Faustus #1994
    sudo nautilus - ez behozza root-ként a Gnome file-kezelőjét
    sudo gedit /etc/apt/sources.list - ez meg behozza root-ként a Gnome szerkesztőjét benne a sources.list-tet
  • Cat 02 #1993
    De én mappakezelővel ügyeskedek :)
  • zeli
    terminálba a parancs elé kell írni...
    pl.: sudo apt-get update
    és akkor bekéri a jelszót, és menni fog..
  • Cat 02 #1991
    De h ? Simán beírom h sudo nem igazán megy :D
  • Thanatos
    sudo?
  • Cat 02 #1989
    H tudnám megcsinálni h root-ként ismerjen fel a Linux ? Még a sources.list-et se tudom módosítani :s
  • zeli
    Hát ha van hozzá alapból plus plugin, akkor biztos.
  • Cat 02 #1987
    Színes neveket vágja ?:)
  • zeli
    Ez tényleg hasonlít, majd kipróbálom. :)
  • homeless
    Emesene
    Messze a legjobb msn klón linuxra. Van hozzá alapból msn plus plugin, de valahol a neten van egy javított verzió, én azt használom.
  • mumpic
    Bocsánat, összekevertem. Galaxium volt az, a mercury az mekintosra van. És nem emlékszem hogy színesek voltak-e a nevek. :D
  • Cat 02 #1983
    De legalább a nevek színesek voltak ? ^^
  • mumpic
    Én át szoktam nevezni ha nagyon olvashatatlanok.
    Amúgy van egy mercury messenger nevű holmi, nem tudom most hogy áll, októberben néztem meg egy félkészet, és elég ígéretes volt. Két hibája volt csak, az egyik hogy mindig ugyanazt a képet rakta be megjelenítendőenk, a másik meg hogy hiába naplózott, nem lehetett mivel megnézni a naplókat. :)

Lehet hogy meg is nézem most hogy állnak vele.
  • MerlinW
    Ja, az Win/Linux kompatibilitási probléma lesz szerintem... Guglizz körül egy kicsit amsn plus környékén, ha nem találsz megoldást, adj alias nevet az emberkéknek...

Vagy várj, hátha van itt valaki aki tud segíteni.
  • Vackor1024
    újraraktam, de a nevek ugyan olyanok "[a=33]" , pedig töröltem a mappa maradványokat is.
  • MerlinW
    /etc/fstab -ból töröld ki a régi bejegyzését, majd indítsd újra a rendszert. Ha úgy sem jó, gondolkodunk tovább:)
  • MerlinW
    Ha nem szoktál mikrofont/kamerát használni akkor Pidgin-t ajánlom.
    Egyébként, próbáld újra telepíteni:

apt-get remove --purge amsn
    apt-get install amsn
  • Vackor1024
    Hali.
    Feltettem az amsn-t,de a nevek olvashatatlanok voltak. Majd a Plust-is, de ugyan az. Valamit nem jól csináltam, vagy más progi kell hozzá?

• Gordon88
    Ubuntun meghajto...
    kivettem a dvd irot, beraktam helyette egy másikat...
    és nem ismeri fel az Ubuntu...
    bootolni bootol rola és winalattis látja
    Hol tudom megnyitni a "windows féle eszközkezelőt"?
  • Apocalipto
    Sikerült, köszi!
  • MerlinW
    apt-get install ntfs-3g
    vagy
    apt-get install ntfs-config

Ezután ha nem mountolja automatikusan, /etc/fstab-ba kell írni ilyen sorokat:
    /dev/sda1 /media/WIN_C ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0

(/media/WIN_C könyvtárat létre kell hozni)

Emlékeim szerint ntfs-config-ot lefuttatva beírogatja ezeket magának.
  • Apocalipto
    Hali!

Hogy lehet rábíni a linuxot hogy megtudja nyitni az NTFS partícióimat? Ha meg akarom nyitni azt az üzit dobja hogy nem csatolható a kötet.
  • MerlinW
    OpenOffice 3.0.1:

deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu intrepid main
    deb-src http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu intrepid main

kell neki ilyen:
    apt-get dist-upgrade

Kipróbáltam, jó.
  • MerlinW
    az is egy megoldás:)
  • mumpic
    Én simán lelapozok a listáig, és cserégetem kézzel a sorrendjüket :))
  • MerlinW
    /etc/boot/grub/menu.lst -ben

## default num
    # Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
    # the entry number 0 is the default if the command is not used.
    #
    # You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
    # is the entry saved with the command 'savedefault'.
    # WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your
    # array will desync and will not let you boot your system.
    default 0

Ez az érték az, hogy a GRUB-ban hányadik bejegyzés legyen az alapértelmezett. (0. az első)

Egyébként alapból Ubuntunak kellene az első helyen lennie, hiszen a Windows-t a legaljára teszi.
  • mumpic
    A Grub-ban előre kell venni, és ha letelik a várakozási idő, akkor elindul.
  • kalker
    Tud-e valaki segíteni?
    Ha egy vinyón van a Win XP és az Ubuntu akkor hogy lehet beállítani,hogy az ubuntu induljon alapértelmezett op.rendszerként.
  • MerlinW
    Nincsen Beryl már régóta. Compiz fusion van helyette (Beryl és Compiz fúzió). Ubuntuban alapból benne van 1 éve. Rendszer/Beállítások/Megjelenés/Hatások.
  • Cat 02 #1965
    Beryl-t tudja valaki h kell pontosan elindítani ? Addig oké h lekapja magától és telepíti. De utána ? "beryl-settings"-re nem hoz semmit elő terminál, és a menüben sincs semmi.

A másik az pedig a Jump n Bump multija lenne. Egyszerűen ha szerverként indítom fekete képernyő jön elő. Vmi 5let ?
  • MerlinW
    Passzolom, VMWare-t használok, ott sosem volt problémám a masinákkal..:/
  • zeli
    Telepítsd újra, vagy mittomén. :D
  • Cat 02 #1962
    Lenne egy kicsit off kérdésem.
    VirtualBox-al futtattam eddig a Linuxot és csak 800*600-ban ment, de sikerült felrakni a Quest Additionst hozzá és azzal ment nagyobb felbontás is. Namármost egy szép délutánon sikerült "lefagyasztani" a Linuxot (fekete kép, Jumn n Bump-ot ftw :D), szal ki x-eltem magát a virtuális pc-t. Nade mikor indítottam, visszament az ablak mérete 800x600-ra és nem lehet nagyobbra állítani, esetleg 5leT ?
  • MerlinW
    Hát ez fogós kérdés:DD

nvidiához azért nem írtam ilyet, mert ott csak ./driver.run kell és megcsinálja magától. De ha tlálok Intrepid specifikus megoldást, akkor készítek abból is egy hasonlót:)
  • Cat 02 #1960
    Azt nem vágod h nvidia kártyára miért akarja nekem letölteni ati drivert :)