Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirus
Szerintetek egy óra alatt odaérek? hehe

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

Old Cowboy
Hellotok!
Hát ez nem igaz! Délelõtt néztem meg a fórumot és azóta annyi bejegyzés került rá, hogy nem gyõzöm olvasni.
Ma este át kell menjek az Árbócosba. Gondoltam viszek magammal egy dobro válogatást és Maxival megvitatjuk egy sör mellett, miért is nem tetszik neki. Akinek van kedve jöjjön, 8-tól ott leszek.

Keep It Country
OC

Nekem is nagyon bejön az új Joe Nichols. Az allmusic guide szerint is az eddigi legjobb lemeze és én egyetértek.

JOE NICHOLS III
Nincs itt semmi gond, csak unatkoztunk és nem volt jobb dolgunk, mint összevitázni 😊
TheDreamingTree
Hello, mindenkinek. Régen irtam, akkor is keveset. Picit irigy vagyok, hogy csomó ember a munkahelyérõk tud fórumozni...<#rinya> Ha jól olvasom, azért nincs mindenben egyetértés... 😊
Szerintem azért nem olyan nagy baj, ha az ember a zenén kivüli gondolatait is leirja. A mértékrõl persze lehet vitatkozni. Mondjuk mirõl nem 😊
Hogy zenérõl is beszéljek, ez a Joe Nichols III egyre jobban tetszik...Talk Me Out Of Tampa <#eljen>.
Amúgy szerintem a Stratocaster viszont kényelmesebb, de a gitárok királya akkor is a Les Paul Standard...
Ja, még egyszer feltenném a kérdést: pontosan hol is lesz a táncolós-dolog?

Tony Stampley. Nos. Tony nem más, mint a 70-es évek nagy lázadócountry (rebelcountry) stílusának nagy képviselõje, Joy Stampley fia. Tehát a gyökerek megvannak. Ha szereted mondjuk Hank Williams Jr. stílusát, Tony lemeze is be fog jönni. A lemeze húzóslágere az Americam Offline, egy nyílt lázadás azok ellen (ellenünk) akik több idõt töltenek a számítógépjük elõtt, minthogy egy honky tonk-ban söröznének, csajoznának, billiárdozának.
Stílusát tekintve tehát egy southern-fried country-rock, elég jó szövegekkel.
gregorius maxi
na kikérdezem a haverokat :-)

van ami rock n\' roll, van ami nem

gregorius maxi
izgat engem az a tony, akárhonnét is jött :-)

gregorius maxi
hááát, én nem vagyok divatbaba, csak azért nem hallgatok valamit, mert az a divat...
31 éves fejjel eléggé fura a beállítottságom...
tudom, a magyar country olyan mint az amerikai pizza .-)
de sok jó dolog történik és jó benne lenni bármilyen minõségben...
erre nemrég jöttem rá...

egyébként koncertekre szoktál járni?

nem ismerem a magyar country világot, soha nem is érdekelt, ez van. De ez unblokk értendõ az egész magyar pop-rock zenére. Szóval nekem aztán mondhatsz magyar neveket, Tóth Andrison és Pelyhes Gabin kívül nem ismerek sokmindenkit (azért még vannak páran, bocsi ha nem írtam le a neveteket 😊
Ez a country ultralight kifejezés bántja a fülem! Az a helyzet, hogy a kortárs country nem jelent mást, mint country-pop-rock-ot. Ma ez a divat, ezt van, ezt kapod (én a honky tonk stílus kedvelõje voltam mindig is). A kedvenc korszakom 1990 és 1995 közé tehetõ nagyjából, abban az idõszakban még nem volt ilyen erõs populáris nyomás a country rádiókon, ezáltal az igazán countrys cuccok voltak preferálva.

Szóval az a megoldás, hogy texasi countryt hallgass, az merõben más, mint a Nashvegas-i hangzásvilág, pl. Tony Stampley is texasi elõadó.
gregorius maxi
háát ha a Pintér Zsoltiék mikor milyen nevû formációit ismered, meg hallottad már élõben akkor tudod, hogy 2 órás buli alatt annyira feltölt energiával, hogy mikor nyomod a gázt hazafelé, ki akar szakadni a kocsi alja...

gregorius maxi
nekem a flitteres-mellényes "country-ultralight" nem tetszik igazán
elõadót ne kérdezz, mert nem tudok mondani :-)
de ha hallok ilyet, megnézem legközelebb...

A bluegrass-t 10 percig bírom hallgatni aztán monotonná válik, nem tehetek róla.
bármi elérhetõ.
gregorius maxi
internet tele van jó rádiókkal, mondjuk tegnap ráálltam a bluegrassradio.org-ra és az ment itt...
a fõnökasszony már megszokta...

gregorius maxi
AHHHA
akkor a cucc ami után érdeklõdök elérhetõ :-)

Én a bécsi (1970-2000) között sugárzó Blue Danube Radio-nak köszönhetõen ismertem meg a country-t, hála nekik. Dehát az osztrákoknál mindig is népszerû volt ez a mûfaj, így hát nem csoda hogy egy bécsi, angol nyelvû rádió country-t sugárzott, méghozzá elég sokat egy nap. Ez a 90-es évek elején nagy dolognak számított magyarfüllel, nem sok helyen lehetett countryhoz jutni.
gregorius maxi
valami miatt zenei stílusok preferálnak bizonyos típusú gitárokat...
ismered a bázis sörözõt?
ott sok jó dolog van havonta egy alkalommal, vasárnaponként...
régebben a pozsonyi úton volt, a pozsonyi úti utolsó bulik idejére datálható végülis az, mikor én elkezdtem lejárogatni...
tehát nem túl régóta...

gregorius maxi
egyébként én nem voltam pár éve country õrült, csak simán õrült...
aztán találkoztam egy emberrel akit az égiek küldtek... na õ elvitt egy-két buliba és attól kezdve ott ragadtam...
ez a pasi a tanárom volt és ha lenne szeretet, mûveltség meg emberség nobel díj akkor már 40 évre elõre lefoglalták volna neki a helyet :-)

CD boltban dolgozom, van pár blues õrült rajongó ismerõsöm, õk mesélték, hogy Stratocaster tipikus blues hangszer, én nem értek hozzá annyira, mert én csak értékelem és kritizálom a zenét, nem pedig mûvelem.
a dobro a kedvenc hangszerem, Alison Krauss-ék zenéjében, fõleg a lassú dalokban fantasztikusan tud szólni, vagy a Little Big Town és hasonló mai bandák számaiban mikor megszólal, feláll a szõr...
gregorius maxi
most off leszek, de én életem legnemesebb hangú telecasterét egy blues buliban hallottam...
a 2. az általam hallottak közül a Tóth Andrisé... õ volt az elsõ míg meg nem láttam azt az õskövületet egy angol csákó kezében...

Stratocaster a Blues gitár, persze, csak nem figyeltem!
Bocsánat, Les Paul-t akartam irni 😊
gregorius maxi
lehet, hülyeséget mondok, de a rezofónikus (dobro) gitár is kivette a részét a countryzenében...
de a hangja nekem nem jön be

gregorius maxi
gibson: Les Paul, flying-v, marauder, explorer stb.

fender: telecaster, stratocaster, mustang, jaguar, jagstang, meg még pár sikertelenebb darab...

végülis nem írok ide történelmet mert a neten elérhetõ bárhol...

gregorius maxi
gibson telecaster nincs
ez olyan mint a peugeot vectra

a Fender Telecaster a country-ra jellemzõ, míg a Gibson Telecaster tipikus blues-gitár.
gregorius maxi
a Tony Stampley üggyel kapcsolatban...
szóval van valahol valami elérhetõ anyag?

kirus
Én ugyanezt mondtam........Josh Turnerre<#szeret>

gregorius maxi
Te leány! nem tudod mi a telecaster?
na a Petivel elkapunk legközelebb és jól megmutatjuk neked :-)

széép
Gitártípus!
Mi az a telecaster? (... már megint a szõke tincseim...😊)
Kirus, csak azért bocsájtom meg neked a kalózkodást, mert az eredeti CD-k híve vagy te is 😊))
akkor hallgass sok Keith Urbant - vagy nézd meg a nemrégiben megjelent DVD-jét. Telecaster mennyország!
gregorius maxi
semmi akadája, de elõbb meg akarom hallgatni, mit csinál a telecasterrel :-)
annak a gitárnak a puszta hangjától feláll a szõr a hátamon...

kirus
Kirus a csalfa hehe.....imádlak béjbe. Amúgy nekem estére tuti meglészen az album. Hazaérek, és .........megveszem a boltban. Szóval meglesz

ha kell megszerzem eredetiben! <#vigyor2>
gregorius maxi
nekem tûzfalas a gépem, a DC++ meghótt
majd valami melegszívû kalózcimbimet megkérem, szedje le nekem

Kirus, ha megcsalsz én kinyírlak! <#gun>

Maxi!

Hogy hol találod az egyértelmû (DC++) egyébként a CD már OOP (out of print).
kirus
hehe, de azért még mindig nem vágom

gregorius maxi
:-)

kirus
Mivaaaaaaaaaaaaan? Hogyan jön ide a kis szíved? Ezt most nem vágom. Nekem countrys kérdésem volt...de hagyjuk, mert már semmit sem értek<#crazya><#bohoc> Vagy társat kerestem volna? Nixt emléxem ilyenre....esetleg fûztelek volna? hehe erre sem nem emléxem. Szerintem valamit félreértettél/tünk

gregorius maxi
barátkozzunk:-)
ha engem érdekel ez a zene, hol tudok füllel rányomulni?

gregorius maxi
az én kis szívem most foglalt...
:-)

gregorius maxi
hát a gitárja biztire jól szól.. atomjó cumó erre rákeresek... még nem ismerem...

kirus
Egen!!! Ezennel meghívok mindenkit, ha Countryboy hozzájárul a Boondock-ba, ami még ugyan nincs kész, de egyszer úúúúúúúúúgyis kész lesz!