5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • kirus
    A klippen is túl vagyunk egy ideje asszem...
  • countryboy
    na nem én vagyok lemaradva, csak nem figyelek oda soha :)
  • countryboy
    Észventúra, csak egy albuma van és megint le vagyok maradva, mert Ray Scott-ot párszor már kibeszéltük itt :)
  • Észventura 22
    Akinek van media player 10 az mindenképp nézze meg Ray Scott bevezető videóját, nagyon nagyon eltalálta a stílsust. Nekem rögtön elnyerte a tetszésem sőt le is fogom tölteni egy pár albumát.

Tehát

RAY SCOTT - MY KING OF MUSIC ÉS VIDEO FORMÁTUM EHHHE nagyon nagyon élvezetes bár a minősége nem a legkivállóbb
  • countryboy
    Sok magyar zenész örülne, ha ilyen langyosan tudna zenélni countryt és ilyen tömerárút előállítva!

A vetítést simán össze lehetne kötni a tánccal, hiszen rengeteg olyan zenei videó van, amire lehet linedance-t táncolni, és az egész nagyon profin mutatna, ha a háttérben videók mennének. De ez csak egy felvetés volt.

• Old Cowboy
    A Bering Strait lemezből nekem igazán a Poroshka Paranya jön be, a többi elég langyos, tömegárú.

Countryboynak: a linedance-szet nem lehet összekötni a vetítéssel. Javasolnék egy hétköznapi, talán pénteki időpontot, de ezt mindenképpen egyeztetni kell a tulajjal. Holnap megbeszéljük.

Keep It Country
    OC
  • countryboy
    Mi az hogy nagyon jók! Rengeteg stíluselem található a zenéjükben, főleg kortárs country, de belekeverik a bluegrass-t, new age-t (Bearing Strait című instrumentális dal) és az orosz népzenét is (Porushka-Paranya). Remek hallgatnivaló!
  • kirus
  • countryboy
    a nevük Bering Strait (mint Bering-szoros) Obninsk városból mentek Nashville-be karriert csinálni és sikerült is nekik.

Ilya Toshinsky (guitar, banjo, vocals; born November 28, 1977), Natasha Borzilova (vocals, guitar; born August 19, 1978), Sasha Ostrovsky (dobro, steel guitar, lap steel; born August 11, 1980), Lydia Salnikova (keyboards, vocals; born August 10, 1980), and Alexander Arzamastsev (drums; born September 15, 1973)

Albumok:

• kirus
    Nemtom! Countryboy szerint nagyon jók. Csak végre lefirkanthatná a nevüket!
  • Endiman
    izé...van olyan hogy orosz countryzene?
    az nem olyan mint az alkoholmentes sör?
  • kirus
    Bébiiiiiiiiiii! Akarom még a ruszki kántrisokat! Elfelejtettem a nevüket
  • Endiman
    hűha, ez aztán részletes "családfa"
    köszöntem
  • countryboy
    Egy kis angol tudás szükségeltetik és máris megismerkedhettek a country történelmével és a stílusok közötti különbséggel...

Country stílusok
  • Észventura 22
    hali nashville rég láttalak mi jót csináltál a "szabadságodban"
  • Endiman
    Én szivesen olvasnék egy rövid történetet a Cajun-ökről (ez nyelvtanilag lehet így nem jó),milyen bevándorlók voltak, honnan ered a kicsit furcsa szóhasználatuk.
    annyit tudok, hogy zenéjükben meghatározó hangszer a tangóharmónika, és egy szót is tudok: Zydeco
  • kirus
    Anyám! Ennyi ajánlást........jövő karácsonyig sem fogom tudni meghallgatni őket!!
  • kirus
    Megyek hát! Amúgy már törjük a nagy fejünket valami helyen!!! :-)
  • Nashville
    Idézet a 293- as hozzászólásból:

Lenne egy kérésem, mert még sehol sem olvastam a Country műfajon belüli csoportosításról. A következő csoportosításokra gondolok: Bluegrass,Cowboy, Cajun, Honky Tonk, Western Swing, Outlaw, Rock-a-billy,Contemporary.
    Azt hiszem ilyenek vannak, de nem ismerem pontosan a stílusjegyeket. Infó hol található róla? Ha lehet, akkor magyarul. Az előadók csoportosításáról jó lenne bármilyen link. Csak, hogy még műveltebbek legyünk.
    Na, ez kemény feladat Countryboy, jól belementem a szakmázásba!!!

Ilyenre gondoltam Countryboy! :)
  • TheDreamingTree
    Hello Nash!
    Jó újra hallani (olvasni...) felőled!

És tényleg, igyekszem :)))))))
    Végre eljutok odáig, hogy szép lassan végighallgatom, amit "megszereztem".Khm.
    Szóval mostanában a
    Dierks Bentley (egyel előző lemeze - 5 csillag),
    Patty Loveless (régebbi, nemtom, hányadik - 5+1 csillag)
    Carrie Underwood (4 csillag), a
    Sugarland (5 csillag), meg a
    Gary Allan (bocs, de csak 3 csillag) lemezeit hallgatom. Ja, meg itt a Jason Aldean is(még nem csillagozom, mert most keztdem, de eddig jó...).

Na mostanra ennyi :)
    pápá
  • Észventura 22
    Üdv újra MICHAEL MURPHEY van egy nagyon jo albuma THE BEST OF MICHAEL MARTIN ezt is érdemes meghallgatni.
  • Észventura 22
    SZIASZTOK ISM

csak egy név JOHN MICHAEL MONTGOMERY nagyon nagyon elnyerte a tetszésem ajánlom mindenkinek
  • elgreco
    Még találtam egy ausztrál fickót(Darren Coggan)aki nagyon szimpatikus nekem mivel egyik nagy kedvencemet a Billy Ray Cyrus által előadót Busy Man című dalt énekli el duettben a Carter&Carter-el.Ha jól láttam weboldalán akkor eddig két nagylemeze meg egy pár kislemeze van, sajnos elég keveset sikerült eddig fellelnem belőle. Egy szenya ausztrál kivette a megosztásából miután elkezdtem tőle tölteni.
    Ha valamelyikkőtök találna olyan hubot ahol meg van osztva valaki által, akár priviben is közölhetitek velem.
  • elgreco
    na jó azért játszanak ír zenét is nemcsak countryt
  • elgreco

Nagyon tetszik a rádió logoja!
  • elgreco
    Üdv újra a fedélzeten Nash!
    Mivel hiányoltad ajánlásaimat ma megint előrukkolok egyel. Egy ausztrál házaspár a Carter&Carter két lemezét ajánlanám: Dance away the night valamint a Every minute címűt. Nagyon kellemes zenét játszanak!
    Küldök egy ausztrál rádió linket ahol ejtenek egy pár szót róluk, de ugyanitt találtok egy listen live gombot is ausztrál country zenével:)Link
  • countryboy
    Ugyanebben a sorozatban az 1988-as Dwight Yoakam koncert nagyon gagyi szerintem. Egyszer megnéztem, de nem hiszem hogy mégegyszer megteszem.
  • Endiman
    A cduniverse honlapon már a harmadik dátum jelent meg a Johnny Cash Austin City dvd-ről, ez dec. 20
    Mostmár nagyon remélem, hogy kijön ugyanis ezt szeretném magamnak karácsonyra (vagy legalábbis még idén)

Live From Austin
  • countryboy
    A világ csupa leárazás és olcsó holmi, ha a country cd-ket nézem...csak tudni kell hol keresni őket...

Fillérekért lehet kapni manapság már country cd-ket, szerencsére. Igaz, nem a legeslegújabbakat, de kit érdekel...
  • Endiman
    Én ilyen leárazást sose tudok kifogni!
    köszi hogy ajánlottad
  • countryboy
    Ha már a norvég country mezőnyt említetted, amely valóban elég erős, akkor meg kell hogy említsem Ilse De Lange nevét is. Ő nem norvég, hanem Hollandiát képviseli a európai country nevében, bár albumait Nashville-ben veszi fel, a hangzásvilág mégis európaibb.

Ajánlom tehát mindenkinek, mert nagyon kellemes muzsika. Livin' on Love című lemezét 690 ft.-ért vettem meg az egyik plázában, mert a magyar Warner durván levitte az árát, nem kellett senkinek...

• countryboy
    Nash, a country és bluegrass közti különbséget annyiszor leírtam-tuk már...aki akar, szerintem a net segítségével bármit felkutathat.

Örülök hogy visszatértél.
  • KRISZTINA28
    Na ez a beszéd Nash!!!!!
    Nekem már idestova 14 éve minden év a country éve!!!!! :))))
    Örülök neked!!
  • Nashville
    NA, MI FOLYIK ITT KÉREM!!! CSAK NEM A COUNTRYRÓL BESZÉLGETNEK ITT???
    Ha így folytatjátok, még visszajön a kedvem! Hiányoztatok! Van, aki nem, de az úgyis tudja! A jövőre nézve egy megjegyzés: ne reagáljatok az olyan figurák hozzászólásaira, akik szét akarják ba**ni a fórum megszokott szerkezetét!
    Elkezdtem számolni dühömben, mert indulataimat nem tudtam fékezni, de 10 helyett már 2 millió 560 ezernél tartottam. Időközben azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne együtt maradni, megtartani a kialakított kapcsolatunkat. …van is két ötletem, de jelenleg nem aktuális, majd következő dühkitörésemnél…

Van egy-két hozzászólás, amire bemozdultak volna ujjaim, de ne volt bennük lélek. Ezeket pótolni is fogom, csak még birkózom egyet a gépemmel, úgy néz ki én győzök.

Gyorsan egy-két mondat:
    Countrygirl! Örülök, hogy visszatértél, és hogy téged is felvillanyoz a CMA gála! Sara Evans- al kapcsolatban pedig egyezik véleményünk! Úgy látom, Country- s feltöltődési időszakon is átmentél!
    Kirus! Remélem te is visszatérsz ide és beszámolsz élményeidről a Country- tól a Line Dance- ig!
    Countryboy! Sharon Brown albuma lenyűgöz, de még nem szabad róla beszélni. Trent Tomlinson pedig nem fogott meg elsőre, még nem volt lehetőségem eleget hallgatni. Te tudod, hogy honnan „táplálkozom”?
    Marshal alias Old Cowboy! Rendes tőled, hogy szervezed a következő buli helyszínét! Azért remélem, néha te is rákattansz az ajánlásokra!
    Krisztina ! Remélem te is át fogod élni azokat az élményeket, amiket én a CMT óta, és a következő év neked is a Country éve lesz!
    The Dreaming Tree ! Jó látni igyekezeted, remélem te is sok élménnyel leszel gazdagabb a Country által.
    Elgreco ! Nagyon hosszú szünet után te is ajánlottál valakit! Majd utánanézek!
    Endiman ! Rhonda Vincent tényleg nem ronda! ...bár nekem a Bluegrass nem nagyon jön be.

PS.: remélem ezt a sokat nem hasztalan írtam! Countryboy! Légy szíves válaszolni Countrygirl- nek -és mindenki örömére- a Country, mint műfaj -és ami hozzá tartozik- stílusjegyeit illetően, mert ebben én sem vagyok favorit!
  • countryboy
    OC!!!

Most szombaton lehetne már vetíteni az Árbocosban???
  • Old Cowboy
    Kirusnak: Ha az Árbócos kicsinek találtatik, egy hasonló nagyságút kellene valahol B.kalász és Tatabánya közé építeni.

http://www.billybobstexas.com/index.htm

Szombaton azért jössz?

Keep It Country
    OC
  • countryboy
    Egy ugyancsak remek texasi country-rock album:

Eli Young Band - Level (2005)

• countryboy
    Őket hallgassátok!

Kiba**ott jó album!!!

Blue County - Blue County (2004)

• Endiman
    köszi!
  • countryboy
    Nem szeretem az koncert cd-ket. Vagy ott vagyok élőben vagy nem érdekel az egész.
    Rhonda Vincent legjobb albumai:

Written In The Stars (1993) - contemporary country
    Trouble Free (1996) - contemporary country
    The Storm Still Rages (2001) - contemporary bluegrass
    One Step Ahead (2003) - contemporary bluegrass