Country

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Endiman
izé...van olyan hogy orosz countryzene?
az nem olyan mint az alkoholmentes sör? <#vigyor3>

kirus
Bébiiiiiiiiiii! Akarom még a ruszki kántrisokat! Elfelejtettem a nevüket<#puszi>

I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu

Endiman
hûha, ez aztán részletes "családfa"
köszöntem <#wave>

Egy kis angol tudás szükségeltetik és máris megismerkedhettek a country történelmével és a stílusok közötti különbséggel...

Country stílusok
hali nashville rég láttalak mi jót csináltál a "szabadságodban"

Endiman
Én szivesen olvasnék egy rövid történetet a Cajun-ökrõl (ez nyelvtanilag lehet így nem jó),milyen bevándorlók voltak, honnan ered a kicsit furcsa szóhasználatuk.
annyit tudok, hogy zenéjükben meghatározó hangszer a tangóharmónika, és egy szót is tudok: Zydeco <#circling>

kirus
Anyám! Ennyi ajánlást........jövõ karácsonyig sem fogom tudni meghallgatni õket!!

kirus
Megyek hát! Amúgy már törjük a nagy fejünket valami helyen!!! :-)

Nashville
Idézet a 293- as hozzászólásból:

Lenne egy kérésem, mert még sehol sem olvastam a Country mûfajon belüli csoportosításról. A következõ csoportosításokra gondolok: Bluegrass,Cowboy, Cajun, Honky Tonk, Western Swing, Outlaw, Rock-a-billy,Contemporary.
Azt hiszem ilyenek vannak, de nem ismerem pontosan a stílusjegyeket. Infó hol található róla? Ha lehet, akkor magyarul. Az elõadók csoportosításáról jó lenne bármilyen link. Csak, hogy még mûveltebbek legyünk.
Na, ez kemény feladat Countryboy, jól belementem a szakmázásba!!!

Ilyenre gondoltam Countryboy! 😊

Contemporary Country Music

TheDreamingTree
Hello Nash!
Jó újra hallani (olvasni...) felõled!

És tényleg, igyekszem 😊))))))
Végre eljutok odáig, hogy szép lassan végighallgatom, amit "megszereztem".Khm.
Szóval mostanában a
Dierks Bentley (egyel elõzõ lemeze - 5 csillag),
Patty Loveless (régebbi, nemtom, hányadik - 5+1 csillag)
Carrie Underwood (4 csillag), a
Sugarland (5 csillag), meg a
Gary Allan (bocs, de csak 3 csillag) lemezeit hallgatom. Ja, meg itt a Jason Aldean is(még nem csillagozom, mert most keztdem, de eddig jó...).

Na mostanra ennyi 😊
pápá

Üdv újra MICHAEL MURPHEY van egy nagyon jo albuma THE BEST OF MICHAEL MARTIN ezt is érdemes meghallgatni.

SZIASZTOK ISM

csak egy név JOHN MICHAEL MONTGOMERY nagyon nagyon elnyerte a tetszésem ajánlom mindenkinek

elgreco
Még találtam egy ausztrál fickót(Darren Coggan)aki nagyon szimpatikus nekem mivel egyik nagy kedvencemet a Billy Ray Cyrus által elõadót Busy Man címû dalt énekli el duettben a Carter&Carter-el.Ha jól láttam weboldalán akkor eddig két nagylemeze meg egy pár kislemeze van, sajnos elég keveset sikerült eddig fellelnem belõle. Egy szenya ausztrál kivette a megosztásából miután elkezdtem tõle tölteni.
Ha valamelyikkõtök találna olyan hubot ahol meg van osztva valaki által, akár priviben is közölhetitek velem.

elgreco
na jó azért játszanak ír zenét is nemcsak countryt<#smile>

elgreco

Nagyon tetszik a rádió logoja!

elgreco
Üdv újra a fedélzeten Nash!
Mivel hiányoltad ajánlásaimat ma megint elõrukkolok egyel. Egy ausztrál házaspár a Carter&Carter két lemezét ajánlanám: Dance away the night valamint a Every minute címût. Nagyon kellemes zenét játszanak!
Küldök egy ausztrál rádió linket ahol ejtenek egy pár szót róluk, de ugyanitt találtok egy listen live gombot is ausztrál country zenével😊Link

Ugyanebben a sorozatban az 1988-as Dwight Yoakam koncert nagyon gagyi szerintem. Egyszer megnéztem, de nem hiszem hogy mégegyszer megteszem.
Endiman
A cduniverse honlapon már a harmadik dátum jelent meg a Johnny Cash Austin City dvd-rõl, ez dec. 20
Mostmár nagyon remélem, hogy kijön ugyanis ezt szeretném magamnak karácsonyra (vagy legalábbis még idén)

Live From Austin

A világ csupa leárazás és olcsó holmi, ha a country cd-ket nézem...csak tudni kell hol keresni õket...

Fillérekért lehet kapni manapság már country cd-ket, szerencsére. Igaz, nem a legeslegújabbakat, de kit érdekel...
Endiman
Én ilyen leárazást sose tudok kifogni!
köszi hogy ajánlottad

Ha már a norvég country mezõnyt említetted, amely valóban elég erõs, akkor meg kell hogy említsem Ilse De Lange nevét is. Õ nem norvég, hanem Hollandiát képviseli a európai country nevében, bár albumait Nashville-ben veszi fel, a hangzásvilág mégis európaibb.

Ajánlom tehát mindenkinek, mert nagyon kellemes muzsika. Livin' on Love címû lemezét 690 ft.-ért vettem meg az egyik plázában, mert a magyar Warner durván levitte az árát, nem kellett senkinek...

Nash, a country és bluegrass közti különbséget annyiszor leírtam-tuk már...aki akar, szerintem a net segítségével bármit felkutathat.

Örülök hogy visszatértél.
KRISZTINA28
Na ez a beszéd Nash!!!!!
Nekem már idestova 14 éve minden év a country éve!!!!! 😊)))
Örülök neked!!

Nashville
NA, MI FOLYIK ITT KÉREM!!! CSAK NEM A COUNTRYRÓL BESZÉLGETNEK ITT???
Ha így folytatjátok, még visszajön a kedvem! Hiányoztatok! Van, aki nem, de az úgyis tudja! A jövõre nézve egy megjegyzés: ne reagáljatok az olyan figurák hozzászólásaira, akik szét akarják ba**ni a fórum megszokott szerkezetét!
Elkezdtem számolni dühömben, mert indulataimat nem tudtam fékezni, de 10 helyett már 2 millió 560 ezernél tartottam. Idõközben azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne együtt maradni, megtartani a kialakított kapcsolatunkat. …van is két ötletem, de jelenleg nem aktuális, majd következõ dühkitörésemnél…

Van egy-két hozzászólás, amire bemozdultak volna ujjaim, de ne volt bennük lélek. Ezeket pótolni is fogom, csak még birkózom egyet a gépemmel, úgy néz ki én gyõzök.

Gyorsan egy-két mondat:
Countrygirl! Örülök, hogy visszatértél, és hogy téged is felvillanyoz a CMA gála! Sara Evans- al kapcsolatban pedig egyezik véleményünk! Úgy látom, Country- s feltöltõdési idõszakon is átmentél! <#hawaii>
Kirus! Remélem te is visszatérsz ide és beszámolsz élményeidrõl a Country- tól a Line Dance- ig!
Countryboy! Sharon Brown albuma lenyûgöz, de még nem szabad róla beszélni. <#hawaii> Trent Tomlinson pedig nem fogott meg elsõre, még nem volt lehetõségem eleget hallgatni. Te tudod, hogy honnan „táplálkozom”? <#rolleyes>
Marshal alias Old Cowboy! Rendes tõled, hogy szervezed a következõ buli helyszínét! Azért remélem, néha te is rákattansz az ajánlásokra!
Krisztina ! Remélem te is át fogod élni azokat az élményeket, amiket én a CMT óta, és a következõ év neked is a Country éve lesz!
The Dreaming Tree ! Jó látni igyekezeted, remélem te is sok élménnyel leszel gazdagabb a Country által.
Elgreco ! Nagyon hosszú szünet után te is ajánlottál valakit! Majd utánanézek!
Endiman ! Rhonda Vincent tényleg nem ronda! <#wink> ...bár nekem a Bluegrass nem nagyon jön be.

PS.: remélem ezt a sokat nem hasztalan írtam! <#felkialtas> <#hawaii> Countryboy! Légy szíves válaszolni Countrygirl- nek -és mindenki örömére- a Country, mint mûfaj -és ami hozzá tartozik- stílusjegyeit illetõen, mert ebben én sem vagyok favorit!

Contemporary Country Music

OC!!!

Most szombaton lehetne már vetíteni az Árbocosban???
Old Cowboy
Kirusnak: Ha az Árbócos kicsinek találtatik, egy hasonló nagyságút kellene valahol B.kalász és Tatabánya közé építeni.

http://www.billybobstexas.com/index.htm

Szombaton azért jössz?

Keep It Country
OC

Egy ugyancsak remek texasi country-rock album:

Eli Young Band - Level (2005)

Õket hallgassátok!

Kiba**ott jó album!!!

Blue County - Blue County (2004)

Endiman
köszi!

Nem szeretem az koncert cd-ket. Vagy ott vagyok élõben vagy nem érdekel az egész.
Rhonda Vincent legjobb albumai:

Written In The Stars (1993) - contemporary country
Trouble Free (1996) - contemporary country
The Storm Still Rages (2001) - contemporary bluegrass
One Step Ahead (2003) - contemporary bluegrass
Endiman
a stations rádiónak hála ráakadtam egy csodaszép hangú hölgyikére: Rhonda Vincent

(aki egyáltalán nem ronda...)
Van egy 2005-ös albuma, Ragin' Live CD
A híres 'Jolene' számot mindenképp érdemes meghallgatni, engem ez a szám fogott meg.Hangzásban inkább bluegrass mint country de nekem nagyon bejön.
Már jó sok díjat besöpört.
Honlapja

Endiman
Ne mondj ilyet, miért lennél bunkó?<#ejnye1><#wave>

kirus
Jaj! Amúgy nem vagyok ám bunkó, leszedtem a nekem szánt ajánlásod, csak még nem volt idõm meghallgatni! De a héten pótolom, és nyilatkozom!

Mindig meg akartam kérdezni, de valahogy elmaradt...
Én ezekben a stílusokban nem nagyon vagyok otthon, nem tudom hogy mik a stílusjegyei pl. a bluegrass-nak...
Tud valaki ilyesmiben segíteni? Mert érdekelne...<#wink>

Most hallgatom Sara Evans-nak a Real Fine PLace albumát! Nagyon szuper!!!!!! <#worship> A Coalmine címû daltól rögtön felébredtem, még egy ilyen havas reggelen is! <#nyes> Szép napot mindenkinek!
Endiman
abszolút OFF, de ezt nézzétek meg!
dancehouse

Endiman
No, szóba kerül a norway country is? 😊
Nekem van két norvég country fest album, és hihetetlen jól nyomják!
Mind countryban mind bluegrassban nagyon ott vannak.
Persze inkább azt komálom ha angolul énekelnek 😊
pár név:Lillian Askeland, Anne Engh, Rune Rudberg, Vidar Johnsen, Ann Mette Elten
És persze a leghíresebb: Steinar Albrigsten (remélem jól írtam)

TheDreamingTree
Hello!
Egy kis meglepetés, akiket érdekel, de még nem látták:
ALison Krauss + Union Station - Goodbye Is All We Have (élõ, a Conan O'Brien mûsorból) (avi fájl, a belsõ oldlon van!)
Ja, és az oldal még elég kezdetleges, még csak próbálgatom a dolgokat!! 😊

Page #41

Nash azonnal gyere vissza és ajánljad a bandának Trent Tomlinson elsõ CD-jét!!! Ez parancs!!!! <#boxer>
elgreco
Én is nagyon hiányolom Nasht, remélem hamarosan jelentkezik majd és nem hagyja, hogy ez a jó kis csapat szétessen😊
Ma szeretnék nektek egy érdekességet ajánlani. A hölgyemény neve Heidi Hauge és õ a norvég country zene egyik jeles képviselõje. Ma került letõltésre egyik albuma(van neki egy jópár) és kellemes csalódás volt, ugyanis sokkal rosszabra számítottam.
Itt van honlapja is: Heidi Hauge
(norvégül beszélõk elõnyben<#crazya>)

KRISZTINA28
Ez szomorú!
Tennék én itt ajánlatokat,ha lenne rá módom!
Nash ments meg minket!!!!!!!!!!!!!!!<#help>

TheDreamingTree
Hát, továbbra is vizgázom, úgyhogy sajna ebbõl én kimaradok...
Az újabb fórumtali remek 5let, mikor lesz? 😊
Ja, Countryboy, a kéthetente 7fõ az tegnap volt, vagy 6 nap múlva lesz?

mellesleg...mi van a december 3-al???

továbbra is csak 4 tuti résztvevõ van???
ez nagyon hír, Marshal úr...teli vagyok újdonságokkal!
KRISZTINA28
egyetértek Kirussal 😊

kirus
Jó hely ez az Árbócos, egy gond van a vele. Nem férünk el!!! Részemrõl viszem a fûrészem, és kivágom a gerendákat. Bár talán fórum talin nem lennénk olyan sokan (sajnos) mint linedance-en

Old Cowboy
Hellotok!
Kénytelen vagyok egy kicsit az Árbócost reklámozni: Ma üzemelnek be egy kivetítõt. A következõ fórum tali helyszín kérdése megoldódni látszik. Szombaton, 26.-án - a következõ linedance klubnap alkalmával - bevizsgáljuk.

Keep It Country
Marshal

kirus
Michael Carr-t már megszereztem egy korábbi ajánláskor. Nagyon jó volt!

Melinda Schneider, Adam Harvey (a legjobb), Michael Carr, Adam Brand...
elgreco
Countryboy! Légyszíves ajánlj valami ausztrál elõadókat!

Kösz
elgreco-sheriff

ugyan kitõl???

nem ír ide már senki, csak pár unatkozó countrypolgár 😊