Country
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az nem olyan mint az alkoholmentes sör? <#vigyor3>#vigyor3>
I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu
Country stílusok
annyit tudok, hogy zenéjükben meghatározó hangszer a tangóharmónika, és egy szót is tudok: Zydeco <#circling>#circling>
Lenne egy kérésem, mert még sehol sem olvastam a Country mûfajon belüli csoportosításról. A következõ csoportosításokra gondolok: Bluegrass,Cowboy, Cajun, Honky Tonk, Western Swing, Outlaw, Rock-a-billy,Contemporary.
Azt hiszem ilyenek vannak, de nem ismerem pontosan a stílusjegyeket. Infó hol található róla? Ha lehet, akkor magyarul. Az elõadók csoportosításáról jó lenne bármilyen link. Csak, hogy még mûveltebbek legyünk.
Na, ez kemény feladat Countryboy, jól belementem a szakmázásba!!!
Ilyenre gondoltam Countryboy! 😊
Contemporary Country Music
Jó újra hallani (olvasni...) felõled!
És tényleg, igyekszem 😊))))))
Végre eljutok odáig, hogy szép lassan végighallgatom, amit "megszereztem".Khm.
Szóval mostanában a
Dierks Bentley (egyel elõzõ lemeze - 5 csillag),
Patty Loveless (régebbi, nemtom, hányadik - 5+1 csillag)
Carrie Underwood (4 csillag), a
Sugarland (5 csillag), meg a
Gary Allan (bocs, de csak 3 csillag) lemezeit hallgatom. Ja, meg itt a Jason Aldean is(még nem csillagozom, mert most keztdem, de eddig jó...).
Na mostanra ennyi 😊
pápá
csak egy név JOHN MICHAEL MONTGOMERY nagyon nagyon elnyerte a tetszésem ajánlom mindenkinek
Ha valamelyikkõtök találna olyan hubot ahol meg van osztva valaki által, akár priviben is közölhetitek velem.
Mivel hiányoltad ajánlásaimat ma megint elõrukkolok egyel. Egy ausztrál házaspár a Carter&Carter két lemezét ajánlanám: Dance away the night valamint a Every minute címût. Nagyon kellemes zenét játszanak!
Küldök egy ausztrál rádió linket ahol ejtenek egy pár szót róluk, de ugyanitt találtok egy listen live gombot is ausztrál country zenével😊Link
Mostmár nagyon remélem, hogy kijön ugyanis ezt szeretném magamnak karácsonyra (vagy legalábbis még idén)
Live From Austin
Fillérekért lehet kapni manapság már country cd-ket, szerencsére. Igaz, nem a legeslegújabbakat, de kit érdekel...
Ajánlom tehát mindenkinek, mert nagyon kellemes muzsika. Livin' on Love címû lemezét 690 ft.-ért vettem meg az egyik plázában, mert a magyar Warner durván levitte az árát, nem kellett senkinek...

Örülök hogy visszatértél.
Nekem már idestova 14 éve minden év a country éve!!!!! 😊)))
Örülök neked!!
Ha így folytatjátok, még visszajön a kedvem! Hiányoztatok! Van, aki nem, de az úgyis tudja! A jövõre nézve egy megjegyzés: ne reagáljatok az olyan figurák hozzászólásaira, akik szét akarják ba**ni a fórum megszokott szerkezetét!
Elkezdtem számolni dühömben, mert indulataimat nem tudtam fékezni, de 10 helyett már 2 millió 560 ezernél tartottam. Idõközben azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne együtt maradni, megtartani a kialakított kapcsolatunkat. …van is két ötletem, de jelenleg nem aktuális, majd következõ dühkitörésemnél…
Van egy-két hozzászólás, amire bemozdultak volna ujjaim, de ne volt bennük lélek. Ezeket pótolni is fogom, csak még birkózom egyet a gépemmel, úgy néz ki én gyõzök.
Gyorsan egy-két mondat:
Countrygirl! Örülök, hogy visszatértél, és hogy téged is felvillanyoz a CMA gála! Sara Evans- al kapcsolatban pedig egyezik véleményünk! Úgy látom, Country- s feltöltõdési idõszakon is átmentél! <#hawaii>#hawaii>
Kirus! Remélem te is visszatérsz ide és beszámolsz élményeidrõl a Country- tól a Line Dance- ig!
Countryboy! Sharon Brown albuma lenyûgöz, de még nem szabad róla beszélni. <#hawaii>#hawaii> Trent Tomlinson pedig nem fogott meg elsõre, még nem volt lehetõségem eleget hallgatni. Te tudod, hogy honnan „táplálkozom”? <#rolleyes>#rolleyes>
Marshal alias Old Cowboy! Rendes tõled, hogy szervezed a következõ buli helyszínét! Azért remélem, néha te is rákattansz az ajánlásokra!
Krisztina ! Remélem te is át fogod élni azokat az élményeket, amiket én a CMT óta, és a következõ év neked is a Country éve lesz!
The Dreaming Tree ! Jó látni igyekezeted, remélem te is sok élménnyel leszel gazdagabb a Country által.
Elgreco ! Nagyon hosszú szünet után te is ajánlottál valakit! Majd utánanézek!
Endiman ! Rhonda Vincent tényleg nem ronda! <#wink>#wink> ...bár nekem a Bluegrass nem nagyon jön be.
PS.: remélem ezt a sokat nem hasztalan írtam! <#felkialtas>#felkialtas> <#hawaii>#hawaii> Countryboy! Légy szíves válaszolni Countrygirl- nek -és mindenki örömére- a Country, mint mûfaj -és ami hozzá tartozik- stílusjegyeit illetõen, mert ebben én sem vagyok favorit!
Contemporary Country Music
Most szombaton lehetne már vetíteni az Árbocosban???
http://www.billybobstexas.com/index.htm
Szombaton azért jössz?
Keep It Country
OC
Eli Young Band - Level (2005)

Kiba**ott jó album!!!
Blue County - Blue County (2004)

Rhonda Vincent legjobb albumai:
Written In The Stars (1993) - contemporary country
Trouble Free (1996) - contemporary country
The Storm Still Rages (2001) - contemporary bluegrass
One Step Ahead (2003) - contemporary bluegrass
(aki egyáltalán nem ronda...)
Van egy 2005-ös albuma, Ragin' Live CD
A híres 'Jolene' számot mindenképp érdemes meghallgatni, engem ez a szám fogott meg.Hangzásban inkább bluegrass mint country de nekem nagyon bejön.
Már jó sok díjat besöpört.
Honlapja
Én ezekben a stílusokban nem nagyon vagyok otthon, nem tudom hogy mik a stílusjegyei pl. a bluegrass-nak...
Tud valaki ilyesmiben segíteni? Mert érdekelne...<#wink>#wink>
Most hallgatom Sara Evans-nak a Real Fine PLace albumát! Nagyon szuper!!!!!! <#worship>#worship> A Coalmine címû daltól rögtön felébredtem, még egy ilyen havas reggelen is! <#nyes>#nyes> Szép napot mindenkinek!
dancehouse
Nekem van két norvég country fest album, és hihetetlen jól nyomják!
Mind countryban mind bluegrassban nagyon ott vannak.
Persze inkább azt komálom ha angolul énekelnek 😊
pár név:Lillian Askeland, Anne Engh, Rune Rudberg, Vidar Johnsen, Ann Mette Elten
És persze a leghíresebb: Steinar Albrigsten (remélem jól írtam)
Egy kis meglepetés, akiket érdekel, de még nem látták:
ALison Krauss + Union Station - Goodbye Is All We Have (élõ, a Conan O'Brien mûsorból) (avi fájl, a belsõ oldlon van!)
Ja, és az oldal még elég kezdetleges, még csak próbálgatom a dolgokat!! 😊
Page #41
Ma szeretnék nektek egy érdekességet ajánlani. A hölgyemény neve Heidi Hauge és õ a norvég country zene egyik jeles képviselõje. Ma került letõltésre egyik albuma(van neki egy jópár) és kellemes csalódás volt, ugyanis sokkal rosszabra számítottam.
Itt van honlapja is: Heidi Hauge
(norvégül beszélõk elõnyben<#crazya>#crazya>)
Tennék én itt ajánlatokat,ha lenne rá módom!
Nash ments meg minket!!!!!!!!!!!!!!!<#help>#help>
Az újabb fórumtali remek 5let, mikor lesz? 😊
Ja, Countryboy, a kéthetente 7fõ az tegnap volt, vagy 6 nap múlva lesz?
továbbra is csak 4 tuti résztvevõ van???
Kénytelen vagyok egy kicsit az Árbócost reklámozni: Ma üzemelnek be egy kivetítõt. A következõ fórum tali helyszín kérdése megoldódni látszik. Szombaton, 26.-án - a következõ linedance klubnap alkalmával - bevizsgáljuk.
Keep It Country
Marshal
nem ír ide már senki, csak pár unatkozó countrypolgár 😊