5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
countryboy #5200 -
countryboy #5199 A botrányairól elhíresült Mindy McCready még mindig itt van, legalábbis 8 év után új lemezzel tér vissza (megjelenés: március 23).
A Court Yard Hounds is megjelenteti első lemezét május 4-én (a Dixie Chicks úgy látszik végleg feloszlott).
A Lonestar is tovább erőlteti a Richie McDonald kiválása utáni agóniájukat, a vezető énekes elvesztése úgy tűnik, ennek a bandának is kampec (új album április 27-én)
Viszont nagyon örülök David Ball visszatértének, a honky tonker új albuma Sparkle City címmel április 10-én lát napvilágot.
és végül, egy új sztárjelölt a színen, Laura Bell Bundy - az első kislemeze, a Giddy On Up nekem egyáltalán nem tetszik, de a kiadó - Mercury Nashville - nagy reményeket fűz a hölgyhöz. Album: Achin' & Shakin', megjelenés: április 10-én.
-
#5198 Szia!
Pécsen szokott lenni ha nem is kifejezetten country, de Linedance találkozó (ami azért erős kapcsolatban áll a zenével), pontosabban összejövetelek, táncórák, buli.
És vannak emberkék, akik ezt az életstilust folytatják, csak el vannak bujva a világ elől ;) -
#5197 sziasztok!
En voltam OLCF-en, felleptünk, nagyon jo volt, bar en hamar leleptem :-)
De amig voltam, nagyon jol ereztem magam, a greco iden is jo munkat vegzett :-)
-
#5196 Kössz a híreket a csirkékről! Hát egyáltalán nem bíztató a dolgok állása, mert Natalie Maines nélkül semmit nem ér az egész. Ahogy ennek a Court Yard Hounds duónak nézem a honlapját és hallgatom a zenéjét egyáltalán nem érintett meg, erőtlen próbálkozás Natalie nélkül.
Dierks Bentley és a bluegrass, kíváncsi leszek rá. Gondolom a tavalyi albumának gyenge fogadtatása vitte erre az útra. -
countrygirl #5195 Visszatérve a Dixie Chicks-re... most olvastam, hogy Court Yard Hounds néven fel fognak lépni az idei Lilith Fair Tour-on: http://www.lilithfair.com/
Na úgyhogy lesz ebből az újraindulásból valami, csak megcsappant létszámmal. :)
Zac Brown Band pedig kiad május 4-én egy live DVD/CD-t, aminek a címe: "Pass the Jar" lesz. Na erre nagyon kíváncsi leszek!
Dierks Bentley valószínű hogy már a nyáron megjelentet egy bluegrass albumot "Up On The Ridge" címmel.
Na ennyi érdekes hírt olvastam ma! :D -
#5194 A csirkékről a férjecském annyit mesélt (mostanában olvasta), hogy a tesók duóban folytatják egyenlőre, mert Natalie nem szeretne egyenlőre koncertezni, turnézni, új albumot készíteni.
Cikk Martie és Emily új bandájáról
Bár, a fene sem tudja, lehet, közben mégsincs már Csibe csapat, csak az első hírekben olvastuk -
#5193 Atyavilág, hogy pörög a fórum!
Az új Lady Antebellum nagyon tetszik nekem is, no meg Jush Turner is. Blake Shelton is hozta a formáját ,de én sem értem miért csak hat dal került a lemezre....
Dixie Chiks ügyben: a kegyelem döfés nyílván az volt amikor majdnem szó szerint idézem, azt nyilatkozták a lányok Bush-ról, hogy szégyenlik, hogy ő az egyesült államok elnöke......
Nos az álmoskönyv szerint sem jó ilyesmit hangoztatni a demokrácia hazájában...
-
#5192 Nem voltam az OLCF- en (már megint). A redneck boy a nyáját terelgette, még éjszaka is dolgozott, hála az égnek azért nem a csillagos ég alatt. :)
A dixie csirkés dologról nem tudok nyilatkozni, de én nem érzékelek semmit a karrierjük előrehaladásából. Talán aki a Country Weekly- t olvasgatja tájékozottabb. Countryboy van valami infód a csirkékről?
Chely Wright albumának már tavaly meg kellett volna jelennie, reméljük, hogy most nem veszik le a listáról, úgy mint pl Blaine Larsen - Not Too Bad albumát, de úgy látom Blaine most is csúszik, ha nem téved ez az oldal: http://www.angelfire.com/music4/mytop20/albums.html
Blake Shelton hangja Trace Adkins hangjával remek keveréket alkot, ami nálam fel is tette az „i”- re a pontot a mai napon. -
countrygirl #5191 Azért a végén csak sikerült leírni! Olyan más érzés rádiót hallgatni mint nekem összeválogatni a dalokat... így legalább ti fedezitek fel a jó dalokat, nekem csak ámuldozni kell, hogy "jééé ezt se ismerem, pedig milyen jó dal"!
Húú Nash! Jó hogy figyelmeztetsz! Már el is felejtettem, hogy Chely Wright-nak is új albuma lesz! De rég is volt, hogy valami új dalt hallhattunk Tőle... lesz itt még mit hallgatni a közeljövőben!
Az a Blake Shelton videóklip nagyon jó.. meglepetés szereplő Trace Adkins?!, mint valami háttérénekes! Jó a hangjuk együtt! :D
Azért nem hiszem hogy Dixie Chicks-nek csak az tett be, mert nem támogatták a háborút... nagyon sokan tüntettek+lázadtak akkoriban, és nekik még ma is megy a karrierjük. Biztos valami más is volt a háttérben. Bár persze nem tudom... -
#5190 Én is hallgattam countryboy a műsorod! Jó volt! És fel is kaptam a fejem a bluegrass zenére mert tudom, hogy nem szereted,de akkor most megmondtad a lényeget.
Nash! Örülök, hogy előkerültél! Ugye nem voltál az OLCF-en mert ha igen nagyon bánnám, hogy nem futottunk össze!
A Dixie Chiks szerintem is nagyon jó banda, a legnagyobb bajuk mindössze annyi volt, hogy nem támogatták amerika háborús törekvéseit és ennek hangot is adtak... no az ilyen "amerika ellenes" megmozdulásuk miatt szinte nem is beszéltek róluk a rádiókban - tehát lehetetlenné tették őket - pedig előtte zsebelték a különböző díjakat... Szóval ez sem a zenéről szól elsősorban....
-
#5189 Nézd meg azt a két klipet amit linkeltem és helyrerázódsz! :) -
countryboy #5188 ma nem megy a helyesírás :) -
countryboy #5187 Köszönöm a pozitív visszajelzéseket (most már tényleg nem írom be többször) -
countryboy #5186 Köszönöm a pozitív visszajelzéseseket (egészen pontosan) -
countryboy #5185 Köszönöm a pozitív visszajelzésesek.
Nashville, annyiban kiegészíteném a véleményed, hogy nagy különbség van a kortárs bluegrass (contemporary bluegrass) és a hagyományos, tradicionális bluegrass (tradional bluegrass) között. Ez utóbbit nem bírom meghallgatni monotonsága és az énekesek nyávogásai miatt, viszont amit tegnap játszottam 3 felvételt a műsorban, azok kortárs bluegrass számok voltam, mély orgánumú fiatalemberektől (plusz a csodálatos hangú Sonya Isaacs-től) akik kissé a country irányába tartó műfajt képviselik. Ezt szeretem én is, azért szerkesztettem bele a műsorba ezt a 3 dalt.
-
#5184 Howdy!
Vélemény a Lady Antebellum- ról azon kívül, hogy a nevükkel még mindig nem vagyok kibékülve :), az hogy ez az albumuk is hozta azt, amit elvártam tőlük. Nálam sokáig nyerő fog maradni a trió, ha így folytatják.
Josh Turner sikeréhez sem férhet kétség, neki még nem sikerült negatív irányba húznia, az az orgánum ami Josh- nak van... egyedülálló tehetség, nem vitás.
Remélem az Ő csillaga is sokáig fog ragyogni, bár tudjuk azt is, hogy nem minden a tehetségtől függ, hanem a szponzoroktól és a kiadóktól is.
Az utóbbi hónapokban 99%- ban a 90- es évek country- ját hallgatom, a legújabb albumokra csak egy-egy pillanatra kapom fel a fejem. Természetesen várom egy-két fiatal tehetség kitörését is, de nem nagyon érint meg az, amit mostanában a country műfajába sorolnak be.
Kíváncsian várom pl. Chely Wright - Lifted Off The Ground albumát, vajon mennyire hatott rá ez a ma oly divatos erős elpoposodás. Remélem, marad a kaptafánál, mint pl Patty Loveless a Mountain Soul albumaival. Ennek a nőnek még mindig csodás hangja van!
Alan Jackson - Freight Train albumától is sokat várok, remélem olyan fergeteges lesz, mint a tavalyi.
Gretchen Wilson - I Got Your Country Right Here albumával vajon meg fogja győzni a cowboy és cowgirl- öket? Remélem, nagy visszatérés lesz az album!
Éppen ma hallottam egy jó kis Dixie Chicks számot, de jó volt! Ők is hol vannak már? Túl sokat akartak, elvesztek a nagyvilágban…
Vegyes véleményen vagyok mostanában, néha reménykedek főleg, ha olyanokat hallok, mint pl. most Easton Corbin nevezetű úriembert. Remek zenéje van, ez az a színvonal, amit elvárok egy mai country- tól!
http://www.youtube.com/watch?v=oS1NfjLkdSM&feature=fvst
Végezetül nézzétek meg ezt a remek klippet, mely Blake Shelton új albumához készült Hillbilly Bone címmel: http://www.youtube.com/watch?v=OGoiiwxTWeE
Fogalmam sincs miért csak 6 szám található az albumon, de nagyon jók!
Countryboy a tegnapi műsorodat én is hallgattam. Régebben nem szerettem a Bluegrass- t, de így hogy öregszem (érettebb vagyok) már ezt az irányzatot is megkedveltem. Jó volt a műsor, mint a régi szép időkben. -
countrygirl #5183 Sikerült rávennem a kolleganőket a munkahelyen, hogy hallgassák a Civil Rádiót a neten. (otthonhagytam a fülhallgatót, úgyhogy valamit ki kellett találnom :).. Mindenkinek tetszett! A Josh Williams-t eddig nem nagyon hallgattam de ez a "Last Song" nagyon fülbemászó volt... szóval nekem Ő volt a nap meglepetése!
AHAA! Szóval van archívum.. na azt én is megkeresem! :) -
#5182 Én is örülök, hogy láttalak Kirus! No és annak is, hogy másokat is láttam!
countryboy lemaradtam a műsorodról, de megkeresem az archívot! -
#5181 Sziasztooooooook!
Pöpec, Veled már sehol nem lehet összefutni? Még egy nyamvadt OLCF-en sem nézel meg? :(
Füves, jó volt újra látni. Behozom a lemaradást (zenehallgatás terén), és jelentkezem!
Puszi -
countryboy #5180 Van is miért hallgatni a holnapi műsort, nagyon jó zenék lesznek benne!
Tehát:
2010. március 3-án délelőtt 9 órakor MoHA Country a Civil Rádióban - a legfrissebbek a country zene világából!
www.civilradio.hu
Tartalom:
1. Toby Keith - Every Dog Has It's Day
2. Kenny Chesney - Ain't Back Yet
3. Miranda Lambert - The House That Built Me
4. Lee Allen - Settle Down
5. Jason Aldean - Crazy Town
6. Melanie May - Green
7. Randy Kohrs - Devil Of The Trail
8. Eli Young Band - Guinevere
9. James Otto - Groovy Little Summer Song
10. Coldwater Jane - Bring On The Love
11. Jerrod Niemann - Lover, Lover
12. Jason Sturgeon - Simple Life
13. Tyler Dickerson - Tell Your Sister I'm Single
14. McAlister Kemp - All Kinds Of Tough
15. The Isaacs - Little Bit of Heaven (#1 Bluegrass Single This Week)
16. Josh Williams - The Last Song
-
countrygirl #5179 OK! Köszi! Majd mondom a kolleganőknek hogy a megadott időben ne nagyon szóljanak hozzám! :D -
#5178 No akkor megnyugodtam countryboy! Hát a gyűjteményed az nem semmi, grat hozzá!
Van olyan valaki aki ma este, vagy holnap napközben megy Budapestre a miskolci régióból? Akikkel mentem volna az OLCF-re sajna lebetegedtek - gondoltam egy kérdést talán megér itt.... ha valaki menne és elférnék hozzá egy emilt legyenszíves küldjön az okahaykukacfreemailponthu-ra
Köszi!
-
countryboy #5177 Szia countrygirl,
Szerda délelőtt 9 órától 10-ig megy élőben a műsor. Neten lehet hallgatni, úgyhogy ha munkahelyen vagy csak egy fülhallgató kell hozzá :)
A civilrádió weblapjára pedig fel szoktam tölteni az aktuális műsor tartalmát kedd esténként. -
countrygirl #5176 Üdv Kenworth!! Majd látogass meg minket sűrűn!!
Na ha már megmozdult a country fórum...kinek mi a véleménye az új Lady Antebellum (Need You Know) és Josh Turner albumról (Haywire)?
Nekem valahogy az előző Lady Antebellum album sokkal jobban tetszett mint a mostani... nem rossz ez sem, de valahogy nem érintenek meg annyira a zenék, bár az tény hogy a dalok elég "érzelgősek", kicsit időnként túlságosan is.
Josh Turner új albuma viszont nagyon tetszik! Most ez ragadt be a lemezjátszóba! Hát mit mondjak?! Hozza a Tőle megszokott szintet!
Countryboy neked mikor is van a műsorod a Civil Rádióban? -
countryboy #5175 Füves,
A country zenét nagyon szeretem. Erre azt hiszen jó bizonyíték a több mint 2000 eredeti CD-m otthon ebből a műfajból (1985 és 2005 közötti lemezek).
Most éppen totál rá vagyok állva a 80-as évek végén kiadott igazi ritkaságokra, így pl a napokban lettem tulajdonosa Josh Logan - Somebody Paints The Wall című 1988-ban megjelent CD-jének (ami tényleg kőritka).
De nagy büszkeségem Jon Randall: Cold Coffee Morning (1998) és Clint Daniels - Clint Daniles (1998) egyaránt kiadatlan, soha meg nem jelent lemezei (természetesen advance promo kiadványok), amik aztán tényleg nagy kincsek.
Az elmúlt pár év nagyon rossz tendenciái csak a mai zenéktől távolítottak el, a régiektól soha nem fognak.
Keep it Country! -
#5174 Szia Kenworth!
Örülök, hogy ránk találtál, rögtön érdekelne hogy talátad meg a fórumot?
Az OLCF jó hangulatú buli tavaly tetszett nekem.
Ha van időd hllgasd néha countryboy műsorát a Civil rádióban
esetleg engem itt: CountryJárat
Itt a foórumon pedig vannak akik sok mindent tudnak a country zenéről, érdemes benézni néha.
Mondjuk én őszintél szólva nem Johnny Cash-t kedvelem a legjobban inkáb a mostani zenéket de az nem baj.... -
Kenworth #5173 Sziasztok Cowboyok!
Gondolom a nevemből kitaláltátok, én a kamionos country-t szeretem, mint pl Slim Dusty, C W McCall, Johnny Cash és Jerry Reed.
Engem eléggé elszomorít, hogy Magyarországon nincs nagy rajongó tábora ennek a zenei és élet stílusnak , pedig szerintem nagyon jók ezek a zenék.
Én Pécsen lakom, de itt nem szokott country találkozó lenni, pedig örülnék egy emlékezetes programnak, Budapestre pedig nem tudok sokszor menni pedig egy pesti kis cégnél kamionozok.
Utóiratként, örülök hogy van fóruma és ha nem is olyan nagy létszámmal, de vannak komoly érdeklődői a countrynak!
-
#5172 Hát ezt szomorúan olvasom! Pedig nem is régen, egy jó country műsort védtünk meg a Civil rádiónál...
Hamarosan jön a tavasz, meg az új albumok az talán visszahozza a kedved countryboy! Addig kitartás!!! -
countryboy #5171 Nem megyek...
Nincs már meg bennem az a rajongás a country iránt, mint ami megvolt 1991 és 2000 között.
Kezd nagyon nem érdekelni az egész. -
#5170 CountryBoy te leszel az OLCF-en? -
#5169 Lehet, hogy akik kiszorulnak-kiábrándulnak a Nashville-i gépezetből erre felé jönnek...itt mi szeretjük őket! -
countrygirl #5168 Martina ismét!!! UK/Ireland tour-ra indul: (hátha érdekel valakit)
2010.06.28 - London IndigO2
2010.06.30 - Killarney INEC
2010.07.01 - Dublin Helix
2010.07.02 - Castlebar Theatre Royal
Sajnos most nem sok az esély hogy kijussak, de az elég jó tendencia lenne ha a country énekesek kicsit közelednének Európához! -
countrygirl #5167 Hááát... egy Martina McBride szerintem kifejezte a véleményét annyiban hogy el se ment a Grammy-re! :)
Bevallom töredelmesen, hogy a legjobban Lady Gaga díjain nevettem, na meg az Elton John-os duett... ezt a részt nem is nagyon szeretném tovább ragozni. Taylor kisasszony nem okozott meglepetést a sok megnyert díjjal.. ahogy mondtad TDT a "best country vocal performance" fáj nekem is a legjobban, a többi már nem is érdekes! Pop és country kategóriában is hogy valaki díjazott legyen... ehhez kell ám tehetség...! (Remélem kihallottátok az ironiát! :)
Na meg Green Day egy ACDC-vel és egy U2-val szemben....stb.stb.
Szóval ezek voltak csak nagy vonalakban amiket "viccesnek" találtam TDT, ha már így rákérdeztél! :) -
#5166 Sziasztok! Pár hónapja nem írtam és most is csak azért léptem be mert meg lettem dorgálva, hogy a február 27-én megrendezésre kerülő II. Országos Linedance és Country Fesztivál-ról még nem adok semmi hírt. Nos pótolom ezt a hiányosságot és közhírré teszem itt is, hogy ugyanott ahol tavaly, tehát a Megyeri út 6. szám alatt található Tungsram csarnokban délutáni 3 órakor veszi kezdetét a második OLCF melyen 16 linedance csapat és három zenekar vesz részt.
További információk a fesztivál honlapján:OLCF honlapja -
#5165 Ma megnéztem végre a Grammy-t... hát, Taylor még duettet is énekelt Stevie Nicks-sel. Szegény Stevie...
Igazából most sem az a gáz része, hogy album of year, mert nahát, egy album még lehet jó attól, mert az énekesnő nem csúcsszuper..., de hogy "best country vocal performance"...pffffff Mit gondolhat ilyenkor magában egy Martina McBride vajon???
countrygirl, te amúgy kikre gondoltál? :D
viszont amit pl a Pink csinált, az baromi jó volt... marhára nem country, de ha tudjátok, nézzétek meg:)
-
#5164 Újjabb Grammy díjas énekesnő a Country világában, juhé!
Erről máris többet beszéltünk mint kell... :-)
Bár nem az én tisztem de ajánlom figyelmetekbe, hisz a tavalyi is jó volt!!!!!!
OLCF -
countrygirl #5163 Zac Brown Band-nek és a Lady Antebellum-nak örültem, na és szinte biztos voltam benne hogy a "kis hölgy" tarolni fog... ahogy countryboy mondja ez tiszta business, marketing.
Néztem a díjazottak listáját (nem csak country kategóriában) és komolyan...időnként csak röhögni tudtam. :) -
countryboy #5162 Ha Swift-re gondoltál, akkor ennyit a véleményem: business.
Viszont Zac Brown tényleg egy ütős és jó lemez csinált. Megérdemelte a Grammyt. -
#5161 nohát, elnézve a Grammy díjazottak névsorát, asszem ettől sem leszünk boldogak... de legalább a Zac Brown Band nyert :)