Country
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nashville,
annak ellenére, hogy kábelmodem van otthon, iszonyú lassú a gépem, mert nem elég nagy a vinyó (...vagy vmi ilyesmit mondott a "rendszergazdám"). Ezért képtelenség kivárni, amíg letöltõdik.
De azért figyelek ám!:))
A Sugarland - Something More, Neal McCoy - Billy's Got His Beer Goggles On
, Toby Keith - As Good As I Once Was, Big & Rich - Big Time klipekre vagyok nagyon rákészülve, de a többi is érdekel! <#eljen>#eljen>
Contemporary Country Music
Tudtam, hogy fel fogod találni magad a névválasztást illetõen! <#papakacsint>#papakacsint>
Remélem, így egy kicsit közelebb kerül hozzád az Amerikai vonal. <#eljen>#eljen>
Gondolom nem lesz nehéz, mivel írtad a múltkor, hogy ha újra lenne CMT, akkor nem járnál be a munkahelyedre! <#nevetes1>#nevetes1> Na, itt pontosan azokat az elõadókat ismerheted meg, akik TV elõtt tartanának.
Van bõven ajánlott elõadó, melyhez bátran lehet hozzá tenni! Tudom, hogy az egyik legnagyobb határt az szabja, hogy szélessávú net kell hozzá. Eddig én is modemmel futottam, de ez évtõl elkezdtem bepótolni a vegetációval telt éveket.
Jól haladok, de az igazi tényleg egy élõ koncert lenne, csak sajnos nem jönnek ide kedvenceink. <#szomoru2>#szomoru2>
Tegnap hallgattam a Dixie Chicks egyik live felvételét: „Live For The Moment” . A felvétel minõsége természetesen nem volt szupi, de az érzés amit éreztem, azt nem tudom leírni. Ezt egyszer minden Country rajongónak hallani kell! Végig pörgés, eufórikus hangulat!
Ha egyszer eljutok Nashville- be, feltétlenül megnézem õket! <#worship>#worship>
Kénytelen voltam "átmagyarítani" a megszokott nicknevemet, mert a "Countrygirl" itt már foglalt volt... "de mi a név?".:)))))
Szia Old Cowboy!:) Remélem, hogy hazajöttél, kicsit fellendül a line-dance is! Írtam e-mail-t!:)
Észventura: Bojtorjántól a Csavargódal és a Történetek c. albumokat ajánlom. Mostanában sajnos inkább gyermekkoncertre hívják õket, de azért ott is el-eljátszanak egy-két régi nótát az ottlévõ szülõk örömére ("jééé, nem is tudtam, hogy ezt õk játszották!" - és efféle felkiáltások szokták kísérni a régi számokat...).
Gárdonyt - ellentétben az itt kialakult kissé negatív hozzáállással (bár megértem én, hogy az amerikai country-t szeretnétek...) ha másért nem is - a jó társaság miatt nektek is ajánlom. Lehet, ha Countryboy is csatlakozott volna tavaly hozzánk, nem olyan lenne a véleménye, mint most...:)
Üdv.,
Cg. (Countrygirl rövidítése, de miután lírtam jöttem rá, hogy itt nem az vagyok)
szóval
Timi
Végleg hazaköltöztem. Jó lenne veled valamikor összejönni. Látom, csak a jövõ héten leszel elérhetõ. Magánban küldhetnél valami telefonszámot. Gárdonnyal kapcsolatban egy a véleményünk.
Na pá
OC
Na legyetek jók további jó õrületet a ZENE iránt.
Most 4 napra eltûnök egy kis vadvízi túra miatt, de hétfõn folyt köv!
Üdvözlet a fórumon! Ha van kedved, akkor írj egy ajánlást Garth- ról, én kíváncsi lennék rá! :) Hallotam egy-két jó dalt tõle a CMT- s korszakból, de az egyik klipje kiábrándított, amikor egy fehér zongorán játszott... mire kezdtem belejönni, akkor vér tört fel a padlóból a berendezési tárgyakból és a végén minden tocsogott a vérben úgy zenélt végig. A szám jó volt, de egy kicsit kiábrándultam. Valahogy mindig ez a klip jut eszembe. Azt hiszem elõítélet vagy ilyesmi...gyõzz meg az ellenkezõjérõl vele kapcsolatban!<#papakacsint>#papakacsint>
... aztán lehet, hogy csak a szövegét kellett volna értenem és minden kitisztult volna. A szám címére nem emlékszem, de te biztos tudod melyik lehetett az.
Ui: úgy látom, kezd kialakulni a banda<#taps>#taps>
Tényleg össze kellene hozni azt a bulit! Ezzel több éves álom válna valóra!
Az, hogy voltál Nashville- ben, teljesen letaglózott. Azt hiszem, lenne mesélnivalód bõven!
Este írok egy hosszabbat… <#email>#email>
Amúgy korábbi kérdésedre válaszolva, igen, voltam már Nashville-ben, 1998 nyarán egy hetet töltöttem ott. Jövõre úgy néz ki összejön pár hetes (vagy hónapos) Dallas-i tartózkodás, de ez még elválik, nem akarok elkiabálni.
Németben vagy? Vagy Mo-n?
Az a westernkocsma-honky tonk, vagy akárminek nevezzük, nagyon érdekelne. Ti. aki járt már effélébe, az tudja, hogy a "feeling" ott jön be igazából. Sajnos a Híd western sörözõt júli 1-tõl más üzemelteti, nem tudni mi lesz a további sorsa. Szerintem is össze kellene egyet hozni.
Nem ajánlok country elõadót, mert nagyon jól ismeritek õket. Bár egy név nagyon kimaradt: GARTH BROOKS. Most ugyan elment cowboynak, az új CD-jét (amit még tavaly rögzített Trisha-val) pedig nem hajlandó kiadni. A fickó nagyon inpulzív. Óriási számai vannak. Mind, amit eddig kiadott szuper. Az összes lemeze megvan, de egy szám sincs rajtuk, ami ne lenne kiváló.
Na üdv.
OC
Ilyet sohasem mondanék, csak egy vagyok azok közül, akik nagyon szeretik a Country Music- ot. Az lehet, hogy én szoktam a legtöbbet írogatni ide, de az is lehet, hogy jelenleg nekem van rá a legtöbb idõm, ami késõbb változhat.
Gondolom már észrevetted, hogy az én "specialitásom" inkább az Amerikai Country, abból is inkább a 80- as évek végétõl napjainkig. A nagy öregekhez sajnos nem értek, egy Western kocsmában szívesen meghallgatnám õket, de inkább azokat szeretem, akiket mostanában szoktunk ajánlgatni a fórumon.
A Bojtorján is nagyon jó a magyarok közül, de igazán nem én vagyok benne kompetens.
Van egy testvér fórum, ahol az Old Country és a magyar elõadók jobban mennek.
Látogass el oda, nagyon rendesek, segítõkészek!
www.allmusic.hu
Gondolom Nasville te vagy közöttünk a legnagyobb fan. Ez neked szolna a leginkább mert szerintem te tukálsz a legtöbbet az ilyen oldalakon.
Na legyetek jók hallgassatok sok countryt addig is.
Ajánlanám pl:
Sammus Salon - Country Gitar c. számát
kb fél évembe tellett még megtanultam eljátszani gitáron.
Na de nem baj mindenkinek van hobbya.
Üdv mégegyszer legyetek jók.
üdv mindenkinek
Ja Nasville meghallgattad a számokat amiket ajánlottam.
Majd lenne egy kérésem neked.
Elõre is kösz
üdv mindenkinek.
Kedvenc számok tõle: Az „All I Want” album 1:1- ben, „One Of These Days”, „Just To See You Smile”, „You Turn Me on”, „My Best Friend”, „My Next Thirty Years”, „Seventeen”, „Something Like That”, „Indian Outlaw”, „Refried Dreams”...stb. és még feltétlenül két ballada: „Home”, „Who Are They”.

Én nagyon várom már a szeptembertizenharmadikát, a negyedik bekezdésre vagyok rákészülve. Úgy érzem, nagy áttörés lesz! <#hawaii>#hawaii>
Countryboy, te Amerikában merre jártál? Meddig voltál kint? Csak nem voltál Nashville- ben is?
Sara Evans nõiességére eddig nem is figyeltem oda, mert kevés klipet láttam tõle, de a hangja megigéz! Ez az új klip a CMT weboldalán… sajnos csak képkockákat láttam belõle (így is kivehetõ valahogy amit Countryboy ír) , mert az én 512 Kbps kapcsolatom nem szereti a nagyméretû változó bitrátás videókat. Talán jövõre lesz egy gyorsabb netem, de addig is meg kellene nézni valahogy. Másik webhelyet nem tudtok?
Néztem már a mi kis „aranybányánkban” is, de még nagyon új a vid. Ha visszaemlékszem, hogy Shania Twain – I Ain’t No Quitter klipjét mennyit kajtattam… de egyik „bányában” sem találtam. De meglett más forrásból, Countrygirl közbenjárásával :)))
Lenyûgözõ benne Shania, úgy kell kapkodni levegõ után! Hogy valaki így, nagyon közel a negyedik X- hez ilyen lehengerlõen nézzen ki…<#szeret>#szeret>
Van egy jó pár, csak vissza kell olvasni az elõzõ oldalakat.<#smile>#smile>
https://supermario4ever.wordpress.com
Láttátok az új Sara Evans klippet, a címe A Real Fine Place To Start ? Megkockáztatom, hogy életemben nem láttam jobb nõt!!!! A dal is jó, mint minden Sara dal, de ahogy ebben a klippben több mint 30 évesen kinéz, az több mint elviselhetõ férfiszemmel.
Mostanában terveztem, hogy összeállítok egy linkgyûjteményt, és elhelyezem itt a fórumban, de az idõ megoldotta ezt a "problémát".
Na találtam egy két igen érdekes és nagyon kiválló zenét a tábornak.
Hank Williams - Jambalaya
Tex Williams - Smoke smoke smoke that cigaret.
Nekem nagyon tetszenek a zenék ha tudjátok valahogy kerítsétek meg és hallgassátok valamit ha lehet kérnék valami visszajelzést hogy hogy tetszett a brigádnak.
Ha jol tudom most jelent meg egy két album igazi jo country zenékkel.
Ezt is szeretném közzé tenni annak aki még nem akadt rájuk.
The Nashville Sting Band - Old time Tunes from.
Country and Western - 3CD-s válogatás
Alabama - The Essential 2cd-s váogatás.
Nagyon nagyon fog mindenkinek tetszeni ha meghallgatjátok
Lehet, hogy Shelly is a Countryboy által említett kategóriába fog tartozni, mint a Regina Regina, hmmm… majd a jövõ igazolja Shelly- t…
Úgy látom, nagyon kritizálós napom van ma, megyek pihenek egyet.
Úgy látom, egyre igényesedik az ember, minél több music- ot hallgat.
Katrina Elam is jó magasra tette a mércét nálam! pl. Faith Hill is lecsúszott egy kicsit a népszerûségi listámról, de azért nem akarom leírni, mert kíváncsi vagyok még rá a késõbbiekben is. A férje, Tim McGraw viszont még mindig megállja a helyét nálam, legközelebb róla is írok már egy ajánlást, nem is tudom, hogy felejtettem el eddig, pedig egy éve még õ volt nálam a Country Music Alfája-Omegája, de addig is hallgassátok meg tõle az "All I Want" albumot. Az sikerült a legjobban.
Lenne egy kérésem, mert még sehol sem olvastam a Country mûfajon belüli csoportosításról. A következõ csoportosításokra gondolok: Bluegrass, Cowboy, Cajun, Honky Tonk, Western Swing, Outlaw, Rock-a-billy, Contemporary.
Azt hiszem ilyenek vannak, de nem ismerem pontosan a stílusjegyeket. Infó hol található róla? Ha lehet, akkor magyarul. Az elõadók csoportosításáról jó lenne bármilyen link. Csak, hogy még mûveltebbek legyünk.
Na, ez kemény feladat Countryboy, jól belementem a szakmázásba!!! <#smile>#smile>
Katrina Elam- nak találtam egy "vad" albumát, amelyeken nagyrészt feldolgozások hallhatók, album címet nem írok, de a számok címeit is csak priviben (óvatosságból), mert a CMT honlapján semmi infó róla, Katrina weblapja meg nem mûködik valamiért, gondolom fejlesztés alatt van.
Nem ismerek még annyi elõadót, hogy egy olyan "lap"- ot meg tudjak szerkeszteni, de ami késik… <#papakacsint>#papakacsint>
Már fel is vettem a kapcsolatot Tasy- val –linket ajánlottam- , remélem fog válaszolni.
Katrina Elam-nak tavaly október 5-én jelent meg elsõ albuma a Universal South kiadónál, nem valószínû hogy idén új albummal fog jelentkezni, tehát ne várj rá nagyon :)
Nem tudom ki csinálja a country.lap.hu-t én azt hittem te vagy az! Tehát Tasy-t sem ismerhetem, de jó hogy van már egy ilyen "lap" is!
Tehát a Regina Regina CD is meg van. <#smile>#smile> Ez pedig tényleg kuriózum, a gyorsan bekövetkezett csillaghullást figyelembe véve. Jó kapcsolataid lehetnek Amerikában az már biztos!
Katrina Elam- mal kapcsolatban, nagyon várom én is az új albumot! Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog letaglózni. Remélem pozitív élmény lesz!
Jon Randall feldolgozás alatt van, és tetszik a részletes ismertetés!
Na, ilyenre gondoltam barátom! <#eljen>#eljen>
Még egy kérdés, mert éjszakás vagyok és mennem kell: a Country zene.lap.hu szerkesztõjét ismered? Most látom, hogy lehet ajánlani neki linkeket. Fel is venném vele a kapcsolatot, de van egy olyan érzésem, hogy te ismered Tasy- t. Sõt, ma meggyszedés közben olyan gondolataim támadtak, hogy az is lehet, hogy te vagy.<#papakacsint>#papakacsint>
Lassan már szokásommá válik az elõre tekintés, Trisha óta. Inkább válaszolj te.
Regina Regina CD-je 1997 óta (amikor is megjelent) otthon van a CD polcaim egyikén...szóval kedves Nashville, ezzel sem tudtál megfogni. Amúgy nem tartom õket nagyra, egyike a sok jólnézünkkihátsztárokislehetünk formációknak. Meg is buktak hamar és ahogy mondod, senki sem emlékszik már rájuk.
Katrina Elam...tényleg jó a csaj, de azért még bizonyítani kell...egy lemezbõl nem szeretek értékelni senkit, majd ha megcsinál 3 albumot és mind a 3 tuti, akkor vagyok biztos valakiben.
Ajánlom nagy kedvencem, Jon Randall-t nektek, legjobb albuma, amin minden szám egy gyöngyszem, az 1998-as Cold Coffee Morning, ami csak Advance copy formában látott napvilágot, mert a kiadó még a megjelenés elõtt megszûnt. Új albuma Jon-nak szeptember 20-án fog megjelenni Walking Among The Living a Sony-nál, szerencsére amerikai kapcsolataimnak hála, már hallottam ennek is az advance copy verzióját, és fantasztikus lemez lesz. Õ szerintem az egyik legjobb hangú énekes és dalszerzõ is a mai country zenében. Az elsõ sláger az albumról megtekinthetõ a CMT honlapján, ez a Baby Won't You Come Back Home címû dal, amelyet sajnos az kommersz amerikai country rádiók nem kaptak fel, ezért a kiadó 3 hónappal eltolta az album megjelenésének idejét. Jellemzõ.
Imádom ezt a nõt! Hihetetlen hangja van! Még csak most lesz 22 éves, hatalmas nagy jövõt jósolok neki! <#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Track: „I Want A Cowboy”, „Home Running Away”, „Prelude To The Kiss”…stb.
És most már tényleg abbahagyom, ti jöttök. <#vigyor2>#vigyor2> <#wave>#wave>

Eddig még nem ajánlottuk, már nagyon hiányzott a sorból!
Még nincs sok albumom tõle, nyugodtan ki lehet egészíteni a hozzászólást! A „The Restless Kind” album elsöprõ erõvel tarolt nálam! Aki nem ismeri, annak ajánlom róla a már említett „Still In Love With You” számot és ezeket: „Back Up Against The Wall”, „She's Going Home With Me”… Ne is haragudjatok, nem tudom tovább folytatni annyira jó mind!
…meg különben is most jutottam el Elgreco múltkori ajánlatához, Jill Johnson - hoz. Õ is egy hatalmas gyöngyszem! <#eljen>#eljen> Túl sok inger ér mostanában, de nagyon élvezem ám’!
Jill Johnson, ha jól látom Svéd nemzetiségû! Nagy graca neki, hogy eljutott Nashville- be, de nem is csodálkozom, ilyen hanggal!?
Ajánlom az Awards Show/40TH Winners és a Past Winners- t elolvasni a weboldalról.
Az elõzõ évi gyõztesek között nagyon ott volt Toby Keith és Martina McBride is! <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
És ki van a fórum szekcióban? MI!!!
Nem tudom, hogy ki tette oda, de hatalmas köszönet érte!
Büszke vagyok magunkra!<#eljen>#eljen> <#taps>#taps>
Ez most olyan öröm, hogy írok is egy hozzászólást, nem érdekel, hogy hány óra!
egyébként tetszik?
Mostanában történt, hogy vezettem az autómat, de mintha teljesen le lett volna lassulva a világ körülöttem! Nem értem miért lehetett, de csak én voltam aktív...lehet, hogy azért, mert gondolom, nem mindenki hallgatta éppen pl.:
Travis Tritt - Still In Love With You
Toby Keith – Honkytonk U
vagy Katrina Elam - Drop Dead Gorgeous számát!
Folytathatnám a sort még bõven, de már írtam, hogy ez csak egy kis monológ.<#awink>#awink>
Szóval vigyázzatok barátaim, mert néha még a Country Music is veszélyes lehet, fõleg ha nagyon pörgõs!<#nevetes1>#nevetes1>
Ja, és Gretchen- rõl köszönöm, hogy õszintén leírtátok véleményeteket, mert én is kb. ezeket válaszoltam volna vagy 2 hónapja. <#smile>#smile> Ha változnak a vélemények, azért szóljatok. <#papakacsint>#papakacsint>
Csatlakoznék Countrygirl-höz, mivel nekem sem jött be elsõre a Gretchen lány<#ejnye1>#ejnye1>
Most nézegetem a kollekciómat, ha találok valami érdekeset akkor ma még hallatok magamról.