15
-
pemga #15 PDA-ba? A Crusoe procik x86-osak, simán építettek köré laptopot, gondolkodtam is, hogy olyat veszek, de csak nagyon kicsi konfigokban kínálták őket (de nem arányosan kevesebb pénzért), most meg már nem is látok. Bár lehet ez amiatt van, mert ki akarnak vonulni a piacról. -
#14 Hol van a metán (v hidrogén?)cella meg ilyenek.. na izé: üzemanyagcella!? Meg az aligfogyasztó kijelzők már állítólag kaphatók.. -
#13 Transmeta cssak PDAba való nem? -
pemga #12 Transmeta procikról van valakinek fogyasztási tapasztalata? Anno meggyőző hőfotókat mutattak, csak az a kérdés, hogy mit mutat a gyakorlat :). -
mechorg #11 Az én asztali gépem már évek óta bírja akksi nélkül... -
p00h #10 kéne 1 fasza örökmozgó aztán nem lenne gond -
BiroAndras #9 Én 2 notebook-ot szoktem rendszeresen használni, mindkettő közel 4 órát bír. 2-3 éves HP gépek. -
BiroAndras #8 Az aszinkron procik annyira különböznek a maiaktól, hogy teljesen a nulláról kellene újratervezni őket, és ez nem igazán éri meg. Ráadásul nagyságrendekkel nehezebb a tervezésük, és alapból nem determinisztikus a működésük. -
Tiby #7 :) Nekem is IBM Thinkpad-os notebook-om van.Centrion procival :) -
Yfel #6 Arra lennék kíváncsi, hogy aszinkron procikat hogyan lehetne időzíteni, hogy minden alkatrészt rendesen tudjon kezelni... szerintem ennek az elérhető áron való megvalósításától még elég messze vagyunk...
Y -
Yeti #5 Hát, igen, ez tényleg felettébb valószínűtlen, de azért mindenképpen jó lenne:) -
#4 Igen van olyan is , de nemhiszem hogy sok vizet zavar a közeljövőben a PC/dekstop/laptop környékén. És elég hatékonyak ezek amiket említettem.
IBM ThinkPad 4 órát bírja , nemtudom milyen tipus , de valami új :D -
Yeti #3 Xantia aszinkron prociról beszélt. Az meg egy kicsit már.
Egyébként jó lenne ha valaki mutatna nekem egy olyan notebookot, ami 6 órát kibír. Az enyém Centrino, és jó esetben is csak 2,5 órát bírja. -
#2 Van ilyen technológia , intel centrio vagy mi a fene meg speed step meg amd nek is van cool 'n' quiet ja .. ezek mind arra épülnek , hogy dinamikusan csökkentik/növelik [madzsaru' vátoztatják] a CPU órajelét , az igénynek megfelelően, így az üresjáratban sokkal kevesebbet fogyaszt => sokkal kevésbé melegszik. -
Xantia #1 Órajel nélküli processzorok kellenének. Akkor csak a műveletek idejére fogyasztana a processzor.
Úgye mindenki tudja, hogy az "üresjárati" processz mennyi időt használ - nézd csak meg a Windows Feladatkezelődben. (Bocs Linuxidák). Ha kilőnnénk, akkor sokkal gyorsabb gépünk lenne.