21
  • Janek81
    #21
    Nem. Ha nincs rá pénzed, úgyse fogod megvenni. Inkább kenyeret veszel a családnak az arra szánt pénzből. Ez persze egy szélsőséges eset, de csupán a szóban forgó dolog és a lopás közti különbségre próbálok rávilágítani... Elismered vagy sem, amit mondtál (#1, #15) az hülyeség.
  • Tetsuo
    #20
    Ha memó kell a gépedbe, s a gyártók mind összejátszanak, akkor kényszer elé vagy állítva nem? De. %=%!/+%!
  • Janek81
    #19
    Elolvastad, amit írtam? Nem hiszem...
    Oké, hogy így történt, de attól te még dönthettél úgy, hogy nem veszed meg...
    Viszont arról nem tudsz dönteni, hogy mikor lopjoanak meg és mikor ne, az csak úgy megtörténik, akkor is, ha nem akarod...
  • hungi
    #18
    janek: de van, mégpedig úgy ahogy a cikkben is irták: 3 öltönyös leült, azt azt mondták: mennyiért adjuk? 10000? 20000? 30000? Rendben!
    És lőn. Mi meg itt a Földön szopunk...
  • Janek81
    #17
    "Ha én ellopok tőled 100e ftot s nem adom vissza, akkor dutyiba kerülök. Ha egy óriásvállalat igazgatója v managere javaslatára milliónyi embert károsít meg többszáz millió dollárral, akkor elég csak elkülöníteni egy alapot.."
    Ennek a dolognak köze nincs a lopáshoz: eldöntheted, hogy megveszed, de azt nem, hogy meglopjon valaki az utcán vagy bárhol.
  • Sil78
    #16
    Jaja, Emitel suxx. Ahhoz képest, hogy egyébként 100% Matáv tulajdonban van évek óta (mivel a Matáv kijátszotta a koncessziót), itt valahogy eszük ágában sincs megadni ugyanazokat a kedvezményeket, mint ahol más szolgáltó van.
  • Tetsuo
    #15
    Ha én ellopok tőled 100e ftot s nem adom vissza, akkor dutyiba kerülök. Ha egy óriásvállalat igazgatója v managere javaslatára milliónyi embert károsít meg többszáz millió dollárral, akkor elég csak elkülöníteni egy alapot..
    Ha valaki olyan magas pozícióban van, a marha sok pénzért vállalja a felelősséget s ha még vissza is él a lehetőségeivel akkor nagyságrendekkel jobban büntetném mint egy átlagembert (ugyanígy a politikusokat is ha csalnak, hiszen nekik példát kéne mutatniuk). Japánban és pl régen Mo-n is volt hasonló.
    Bocs ilyen véleményem van, valaki szerint ez hülyeség, valaki szerint rendben van hogy termékeket többszáz százalékos haszonnal adjanak el és abból legyen vkinek 10dik luxusháza, míg aki a memóriákat építi a gyártósoron napi 12 órában, nem keres havi 30e ftot.
  • Cat #14
    de, a 8ik biztosan
    matávkábeltévé volt, de sokat pattogtam upcnál, hogy azt akarok, mivel azon van chello
    bekötötték, igaz, csak a házba kellett behozni 8 métert a kapualjtól.
  • TeszteloPontHu
    #13
    A Sony is ezt csinálja pl. a PS2 memóriakártyájával. 13000 Ft egy 8 MB-os kártya. Ennyiért 512 MB-os USB-s pen drive-ot lehet kapni (ami még a nagyobb memóriaméret mellett még bonyolultabb is, lévén egy USB-s interfészt is be kell építeni)...
  • TeszteloPontHu
    #12
    Másik kábelszolgáltató nem oda nem fog menni, hanem sehova sem. Pesten sincs tudtommal egyetlen kerület sem, ahol választani lehetne a kábelszolgáltatók között. A kábelTV jelenleg monopólium Mo.-on.
  • artschi
    #11
    18k xaros isdn-ért 1 éve??? az igen...
  • pedrohsi
    #10
    Nálunk (Baja) az Emitel labdáa sem rúghat a kábelszolgáltatók mellett, főleg a legutóbbi akciókat követően. 1 éve néztem utoljára, akkor ISDN-t árulak 18k-ért havonta, és ahogy mondod az ADSL is piszkosul drága
  • AL7
    #9
    Ez is egy kicsit más jellegű dolog, de...
    A mi városunkban 2 éve kábelszolgáltató véltás történt, az akkori havi 1200 FT-ról mára 3600 FT-ra ugrott a havi előfizetési díj. Csatornák száma 28! ebben változás nem történt. Minden egyes emelést (3-4 havonta 1-200 FT) azzal indokoltak, hogy 2 csatorna kikerült, és 2 új meg be, és hát az új csatornákat meg kell fizetni... de arra az ügyfélszolgálatos se tudott mit mondani, hogy hát akkor a kikerülő csatornák árával mi lesz? :D Nos, hát másik szolgáltató természetesen ide sosem fog jönni, azért ahhoz kicsi a "piac".
    A másik az adsl nálunk nem lehet szolgáltatót választani (77-es körzet, emitel) mivel itt monopol helyzetben van a cég. Ezért az árak 3000 Ft-tal drágábbak 2 év hűségget is aláírva, mint akármelyik másik körzetben az egy éves hűséget tartalmazó árak. Szóval nem kell itt mesze menni egy kis erőfölénnyel való visszaélésért. :)
  • Chappy
    #8
    ezért annyira NE....
  • mechorg
    #7
    Jo, ezert mondtam hogy nem ugyanaz. De akkor is mesterseges. Nincs valasztasom, egy fele kabel van. De persze szabad..
  • Gabest
    #6
    Az azért nem ugyanaz. Mindenki annyiért adja a cuccait, amennyit kér érte. Ha nem tetszik, vehetsz másik fajta telefon. Persze ha az összes másiknak is drága, és kiderül, hogy összebeszéltek, akkor tényleg baj van.
  • mechorg
    #5
    Egyebkent tenyleg sok pelda van ra, bar nem ugyanaz a kategoria feltetlenul. en pl. nem hiszem hogy a Nokia 10500 Ft-ert kepes csak legyartani azt a DKU-5 kabelt...
  • mechorg
    #4
    Valakinek el kell kezdenie : )
  • bundee
    #3
    Sulyosan megsertettek a szabad gazdasagi verseny szabalyait - mas orszagokban ezt ennyire komolyan veszik - csak itthon, meg a szomszedban rohogik ki ezeket a torvenyeket
  • Janek81
    #2
    Felesleges csak azért hülyeséget beszólni, hogy a tiéd legyen az első post - szerintem. :)

    A cikkhez annyit, hogy bár a vásárlókat jól megvágták a magasan tartott árakkal, de csak szét kellene nézni kis hazánkban, számtalan példa van erre és senkit nem érdekel (már úgy értem, akik tehetnének ellene valamit - talán mert ők maguk is profitálnak belőle).
    A börtön azért tulzás volt. Nyílván nem lehet behajtani akkora összeget pár emberen, de nem hiszem, hogy börtönt érdemelt bármelyikük. Vagy ha igen, akkor valszeg nem csak az a négy fő érdemlte volna meg, ennél sokkal többen voltak felelősek...
  • Tetsuo
    #1
    Életfogytot az összes igazgatónak!