Dakar / Dakar Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lippet
Nálam mindig is Mr. Dakar volt/van/lesz a favorit! =)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

én is felnéztem rá .. eddig :((

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Totti5
Nekem szimpatikus az öreg, ilyet nem hallottam még tõle. Amúgy meg tényleg egy élõ legenda:)

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

desigo
Helder Rodrigues

desigo
"Az autóknál az elsõ szakaszt megnyerõ BMW-s, Nani Roma ma az elején, alig 2 km után nagyot borult, jó negyed órát veszített, így elvesztette a vezetést. A napot a volkswagenes Nasszer Al-Attiyah nyerte, mögötte a BMW-s Guerlain Chicherit és volkswagenes brazil, Mauricio Nevés ért be. A szakaszgyõzelemmel a katari versenyzõ összetettben is az élre állt, második csapattársa, a spanyol Carlos Sainz."
volt egy teszt itt magyarországon .. megérkezett IstenSainz és egy fél órányi szentbeszédet tartott hogy õ Õ és hogy mindenki érezze magát megtisztelve körülötte hogy jelen van és amúgy õ spanyolország elsõ számú embere a király is csak Õ utána jön .. kb ennyi amit hallottam errõl a tesztrõl szerinted szimpatikus? amert ha igen akkor drukkolj neki
alapvetõen én nem szurkolok senkineksem mert az összes többi EMBER akik mindenféle ilyen allüröktõl mentes (vagy legalábbis nem venni észre rajta)

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Ezt indokold.
mindegy ki csak ne Sainz

Totti5
Célban az autósok! Al-Attiyah (VW) vitte el a pálmát, a második helyen Chicherit (BMW), a harmadikon pedig Neves végzett. Ezzel a quatari pilóta összetettben is átvette a vezetést.

Csá nem tud valaki mondani olyan oldalt ahol élõbe lehet nézni a dakart ha van egyáltalán ilyen elõre is köszönöm.
lippet
TV2-n kik viszik a mûsort?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Totti5
Mivel élõ a mûsor igen ott helyben fordítanak az Euronál. Természtes hogy naprakészek hiszen hivatalos Dakar közveítõtik, a TV2 meg csak felvételekbõl dolgozik.

zvaragabor
Érdekes a TV2-s mûsor, kicsit szerintem ellentettje az Eurosport-nak. Valóban rendesen lefordítanak mindent, Szalai kiegészíti a másikat(hogy hívják?). Szalay tényleg nem szószátyár, magától nem kezdene bele semmibe. De legalább egy olyan valaki, aki maga is ott volt már több ilyenen, így nem mond hülyeséget. Szõrszálhasogatás, de észrevettétek, hogy szinte minden mondatát "Igen,..."-nel kezdi? :) Azonban itt a másik nem tudom, valahogy nem mond, vagy nem tud mondani annyi technikai jellegû dolgot, míg Euro-n mondanak azt is. Viszont Euro-n tényleg csak felszínes a fordítás, mintha ott helyben fordítaná(így van amúgy?). Euro-t mindenképpen nézem, mintha ott naprakészebbek lennének az információkkal, tegnap este is a reklám alatt megkapták a hírt, hogy meghalt a nõ, a TV2-n késõbb volt az összefoglaló, de ott még csak arról tudtak, hogy súlyosan megsérült. Mondjuk lehet, hogy nem élõ bejelentkezés, hanem felvétel, így korábban lehetett felvéve. Vagy élõ? Tudja valaki?

Chaos Anno Domini

Én elviselhetõnek érzem a TV2 próbálkozását és ünnepélyesen kijelentem, hogy azt fogom követni. Várhegyi vagy Veres 5 perc alatt úgy felidegesít, hogy az Eurosportot UPC-n hanyagolom. Majd talán, ha tudom nézni Digin, akkor angolul. De jó a TV2 párosa (egymás mondatát folytatják) és rendesen le is van fordítva a szöveg. Várhegyi csak találgat, a másik jancsika is akkora közhelyeket mond, hogy felfordul a gyomrom. Tiszta Extreme TV közvetítés. :D
lippet
Dakar 2010. 1. etap
2010. január 02. 22:15
Forrás: www.dakar.hu

Tegnap este 300.000 rajongó nézte végig Buenos Aires utcáin az idei Dakar rajtceremóniáját. A pódiumhoz és vissza 6 km-t tettek meg a versenyzõk az embertömegben, akik fáradhatatlanul ünnepelték a szélrózsa minden irányából érkezett indulókat. Miközben tartott a ceremónia, megszületett az elsõ negatív élmény: az argentín Javier Pizzolito motorja még a park fermében kigyulladt, így nem tudott elindulni a viadalon.

Ma reggel már nagyon korán, helyi idõ szerint már 04:25-kor útnak indult a mezõny. Colon bivouacjából egy 349 km-es összekötõ szakasz után rajtoltatták el õket a 251 km hosszú szelektív szakaszon, majd egy újabb, 84 km-es összekötõ várt rájuk. Illetve ez volt az eredeti terv, de módosították a mai távot, mivel néhány folyóátkelést is tartogatott volna a nap, azonban az áradások miatt ez lehetetlenné vált. A rajtot áthelyezték a szelektív 52. kilométeréhez, a rajtidõt pedig fél órával eltolták.

A motorosoknak és az autósoknak nem ugyanazt a mennyiséget írták elõ. Míg elõbbieknek 168 km-t kellett megtenniük, utóbbiak 199 km-t autóztak ma. Ezt a megoldást választották a szervezõk holnapra is a gyors részek miatt, de a többi napon már ugyanazt a szakaszt teljesíti mindenki.

Meglepetés született ma minden kategóriában, egyik tavalyi gyõztes sem ért el szakaszgyõzelmet. A motorosoknál egy ideig Marc Coma (KTM) és Cyril Despres (KTM) között ment a harc az elsõ helyért, majd meglepetésükre megkaparintotta elõlük a szakaszgyõzelmet a francia David Casteu (Sherco), igaz, csak 3, illetve 12 mp-et adva a másik két riválisnak.

A quadosok között a lengyel Rafal Sonik (Yamaha) 02:08:49 idõvel teljesítette a mai távot, megkaparintva ezzel az elsõ helyet. Mögötte az argentín Marcos Patronelli (Yamaha) végzett a második helyen, a harmadik helyen pedig 2,5 perces hátránnyal a cseh Josef Machacek (Yamaha) áll, aki a tavalyi Dakart az elsõ helyen fejezte be.

Az autósok mezõnyében a legtöbben bizonyára Sainz-t (VW), Peterhanselt (BMW), vagy Al-Attiyah-ot (VW) várták volna az elsõ helyre. Azonban mindneki meglepetésére a spanyol Joan Nani Roma (BMW) végzett az élen, több mint két percet adva riválisainak. "Talán én vagyok a legjobban meglepve az eredményt illetõen, de nagyon boldog vagyok! A szelektív szakasz közepénél még meg is kellett állnunk, mert gond volt a motorral, de szerencsére mindent rendben találtunk, így tovább mentünk. Talán egy elektromos probléma volt, de jobbnak láttuk nem bolygatni. A mai szakasz tökéletes volt a bemelegítésre, azonban az igazi harc még nem kezdõdött el, hiszen rengeteg versenykilométer van még elõttünk, ahol eldõlhet a küzdelem."- nyilatkozta Roma a nap végén.

A magyar licensszel versenyzõ cseh Zapletal-Ourednicek páros (Mitsubishi) a 22. helyen zárta a mai szakaszt +00:15:35 hátránnyal az elsõ helyen álló Roma mögött.

A Kamazzal versenyzõ - csak "Cárként" emlegetett - orosz Chagin a szelektív elsõ kilométereiben átvette a vezetést és végig megtartotta, folyamatosan növelve elõnyét a cseh Loprais (Tatra) elõtt. A szakasz végéig stabilan és kiegyensúlyozottan tartották pozíciójukat, míg a harmadik helyet a tavalyi gyõztes Kabirov (Kamaz), Chagin csapattársa kaparintotta meg.

Sajnos az idei Dakar sem maradt haláleset nélkül. A viadal elsõ napján a 418-as rajtszámú Mirco Schultis-Ulrich Leardi páros a szelektíven a pálya mellett elütött öt nézõt, akik közül a késõ esti órákban az egyik súlyos sérült az életét vesztette.

Nem hivatalos eredmények:

Motor
1. Casteu (Sherco, 01:50:42), 2., Despres (KTM, +00:00:03), 3. Coma (KTM, +00:00:12)

Quad
1. Sonic (Yamaha, 02:08:49), 2., Patronelli (Yamaha, +00:01:55), 3. Machacek (Yamaha, +00:02:34)

Autó
1. Roma (BMW, 02:11:15), 2., Sainz (VW, +00:02:07), 3. Peterhansel (BMW, +00:02:50)

Kamion
1. Chagin (Kamaz, 02:35:47), 2., Loprais (Tatra, +00:00:27), 3. Kabirov (Kamaz, +00:04:00)

te sem gondolod h azt nem nézem...<#vigyor>
csak kíváncsi voltam hogy ha már bevállalják, össze tudnak-e rakni vmi értelmeset a 2-esen a fiúk...

MSI G31M2FD V2 | C2D E4500 2,2GHz | 2x1GB Kingston DDR2 800MHz KIT | Galaxy GeForce 9600GT 512MB OC Xtreme Tuner | 320GB SATA2 HDD | FSP SAGA+ 450W Passive PFC | Hauppauge WinTV-HVR 1300 MCE

Totti5
Eurosport...

desigo
Szerencsétlen 28 éves nõ bele is halt a sérüléseibe
RIP :/
Üdv mindenkinek idén is! :)
Ki nézte ezt a tv2-es mûsort?! Mi a vélemányetek róla?!

Engem valahogy nem gyõzött meg...
Bár Szalay mint szakkomentátor elgondolásnak épp nem lenne rossz, de azért mindenkori nyilatkozataiból kiderül h azért nem az a szószátyár típus, és ez érzõdik itt is...

MSI G31M2FD V2 | C2D E4500 2,2GHz | 2x1GB Kingston DDR2 800MHz KIT | Galaxy GeForce 9600GT 512MB OC Xtreme Tuner | 320GB SATA2 HDD | FSP SAGA+ 450W Passive PFC | Hauppauge WinTV-HVR 1300 MCE

lippet
Roma (BMW) lett az idei Dakar elsõ szakaszgyõztese az autósok kategóriájában, +00:02:07 idõt adva Sainznek (VW) és +00:02:50-nel lehagyva a BMW-vel versenyzõ Peterhanselt.

lippet
Friss infók itt is!

Robby már alkot! =)
Robby Gordon (Hummer) a tõle megszokott nyaktörõ sebességgel száguldott, hogy elérje az élen állókat, amikor kb. a 100. km-nél kiegyenesített egy kanyart és egyenesen a Pampák zöldjében kötött ki. Szerencsére baleset nélkül megúszta a manõvert, mindössze néhány másodpercnyi idõveszteség érte az amerikait.

N o N a m e
Váó.. Shercoval szépen elindult Casteu :D
lippet
A motorosok befutottak (remélem jót nézek xd):

desigo
Mindenesetre Jeff a nagy Nascar menõ...
zvaragabor
N o N a m e
Robby a NASCAR-ban is versenyzik, a 7-es Toyotával! :P
desigo
Nascar-Jeff Gordon
Dakar,Baha-Robby Gordon
N o N a m e
Robby hatalmas showman, nagyon bírom az ipsét, csak kár hogy a NASCAR-ban elég gyengén szerepel...
desigo

desigo
Sok pilóta váltott csapatot
kíváncsi vagyok mi lesz
Hajrá Gordon és a pár Micsu...
Totti5
Végre valami autósport itt a sok síelés között:)

Brutálisak a gépek mint mindig. Gordon már most nem bírt magával:))

Hajrá Sainz, Gordon, Al-Attiyah és persze a magyar autós duó!

lippet
Ma 13:00-kor rajtol az elsõ motoros! Akit érdekel az online közvetítés, az ittkövetheti nyomon az eseményeket!

Ma 20:00-tól egy órán keresztül Dakar az Eurosporton.
Viszont az egyik De Rooy Iveco azért ott lesz a rajtnál, Josep Adua vezeti.
Pont Jan és Gerard nem indul, de mind1. Az öreg visszavonult, a kicsinek meg elfogyott a pénze. Az Iveco meg nem jött be neki.
De indulnak de idén is elverik õket a kamazok. Russian Power :)