1712

Dakar 2014

Argentina - Bolivia - Chile

2014 January, from 4th to 18th

• lippet
    Na így lesz szerintem a legjobb a banner=)
  • desigo
    A motorost aki szerelte a defektet nem kicsit sajnáltam.
    A quados viszont nagyon pro,hogy defektmentes kerekekkel ment...
  • Bandee1987
    Ja, néztem én is

Elég durva volt az a csávó, akinek az autójában ott sütötték sült krumplit :DDD
  • desigo
    Eurosport kezdés ...
  • Fürtös
    Nem csináltak külön motort,a Gordon féle 7es blokk van neki is bent egy butitottabb vezérléssel,nem olyan agressziv a vezérmütengely mert ugye az antara fix 4x4 a Hummer meg csak hátso,
    Namost ha hivatalosan is mellé állna a GM és gyári csapatként menn akkor rájuk is a gyári szabályok vonatkoznak!
    Csak 5sebességes válto és kissebb szükitö!
  • Bullitt
    Én arra vagyok kíváncsi, hogy Szalayékat miért nem támogatja a Gm erősebben, ha már motort csináltak külön nekik, igazán kivonulhatnának gyári csapatként és szvsz esélyesek is lehetnének, hiszen ez az Opel ma megverte a Hummeres Gordont...
  • desigo
    csak szét ne hulljon a kocsijuk...
    hajrá...
  • redbull0304
    A bannerba jó lenne egy olyan táblázatot készíteni ami mindig mutatja a top 10-es autós összesítést plusz a Magyar csapatokat, hogy épp hol állnak! És ez minden Stage után frissülhetne! Akár mellé elférne a motoros és a kamionos összesítés is, ha van rá igény! :) Ez kivitelezhető lenne?

Valami ilyesmire gondolok:

1 AL ATTIYAH (QAT) THORNER (SWE) BMW 00:00:00
    2 SAINZ (ESP) PERIN (FRA) VOLKSWAGEN 00:02:17
    3 DE VILLIERS (ZAF) VON ZITZEWITZ (DEU) VOLKSWAGEN 00:02:40
    4 MILLER (USA) PITCHFORD (ZAF) VOLKSWAGEN 00:04:21
    5 ALPHAND (FRA) PICARD (FRA) MITSUBISHI 00:04:44
    6 PETERHANSEL (FRA) COTTRET (FRA) MITSUBISHI 00:04:54
    7 TERRANOVA (ARG) GUEHENNEC (FRA) BMW 00:05:09
    8 ROMA (ESP) CRUZ SENRA (ESP) MITSUBISHI 00:05:11
    9 HOLOWCZYC (POL) FORTIN (BEL) NISSAN 00:07:44
    10 VAN MERKSTEIJN (NLD) CHEVAILLIER (BEL) BMW 00:10:39
    15 SZALAY (HUN) BUNKOCZI (HUN) OPEL 00:13:21
    24 PALIK (HUN) DARAZSI (HUN) NISSAN 00:23:52

(Ennyi infó szerintem bőven elég lenne, hogy le legyen túlbonyolítva a táblázat!:)
  • pzoli00
    az jó lenne
  • redbull0304
    Szalayék szépen tartották magukat! +13:21 Palikéknak már 23:52-öt sikerült összeszedniük... Reméljük tudják tartani ezt a tempót végig és a kocsijuk is bírni fogja a kiképzést! :)
  • pzoli00
    azért 177 nevező közül (autók) TOP 24-ben két magyar egység mindjárt az elején nem rossz !
  • karajjj
    akkor tölti neki :DDDD
    majd a kamazokról is infót, ha beértek :D valamikor majd az este folyamán
  • pzoli00
    Laciék most értek be a 24. helyen !
  • pzoli00
    Minden nap hoz 2 helyet, akkor minden OK.
  • karajjj
    mérnem a Laci vezet? -.-
  • redbull0304

Ez lenne ez?
  • pzoli00
    Hová tűnt Palik László kérem ?
  • pzoli00
    És Szalayék a 15. helyen ?
  • Bullitt
    Az milyen durva, hogy a BMW nyerte az első szakaszt. Attiyah két perccel előzte meg Sainzot
  • Fürtös
    Laci nem fog a top 5 ben végezni...sajnos
    Az a nissan kevés oda...sajnos
    A 15 környékén én már nagyon örülnék neki:D
    Balu nagyon fog erölködni hogy elötte legyen,csak nehogy rajtavesszen:D
  • redbull0304
  • pzoli00
    Palikék a TOP 5-ben fognak végezni !
  • RATCUSTOM
    jó gyors "rallys" pályák lesznek, úgyhogy sainznak van esélye
    ha fogadnom kellene, ő lenne a favoritom:D
  • redbull0304
    Van rá esély, mivel új pályán új autóval indul a Mitsu!
  • redbull0304
  • Thomasold
    remélem a wolswagen idén megtudja szorongatni a japánokat
  • karajjj
    nem lesz valami netes tv-n amin lehet nézni a versenyt? :D
  • Istencsászár
    Az a jó:) hajrá magyarok!
  • desigo
    Lesz gondja sok autónak az elején a köves-bozótos utakon...
  • lippet
    Zöld út

December 31-én délben, épségben és csomagokkal együtt csatlakozott a Szalay Dakar Teamhez az utolsó hatfős különítmény is. Az Óév vége a többiek számára is szerencsésen alakult, megkerültek az elveszett csomagok és a vámból is megkapták a kiküldött alkatrészeket. Persze ez a nap sem pihenéssel telt, szerelőink estig bütykölték még a csapat járműveit, de a három hetes hajóút után rájuk is fért egy kis tatarozás. A szilveszteri mulatság inkább egy csendes baráti vacsorában merült ki némi pezsgőbontással megspékelve.
    "Nagy megdöbbenést keltett csapatunk, amikor a helyi idő szerinti éjfélkor elkezdtünk visszaszámolni tíztől, majd egy óriási üdvrivalgással köszöntöttük az Újévet, majd az argentín étteremben felállva, hangszálainkat nem kímélve elénekeltük a Himnuszt. - mesélte Szalay Balázs - Az argentín ünneplők tátott szájjal nézték a 17 fős magyar csapatunkat, mert nem értették, mi történik. Az éneklés után ingyen kaptuk a borokat, cserébe a jó hangulatért, amit teremtettünk az étteremben."
    Azonban érthetően a verseny élvez prioritást még a szilveszterrel szemben is, ezért nem nyúlt hosszúra a partizás, mivel reggel 9:30-kor már jelenésük volt az adminisztratív átvételen a buenos airesi La Rural elnevezésű sportkomplexumban. Szalayék már rutinosak a Dakar átvételeken, hiszen tegnap tizedik alkalommal vettek részt rajta, már ismerősökként köszöntik őket a szervezők. A papírokkal minden rendben volt, így versenyzőink felsorakozhatnak a szombat reggeli rajthoz és nekivághatnak az első dél-amerikai Dakar Rallynak, ami egyben a harmincadik futama is a versenynek, hiszen a tavalyi elmaradt.
    A technikai átvételek is tovább folytak tegnap a La Ruralban, ugyanis a gyári csapatok gépeit, valamint az amerikai kontinens versenyzőinek járműveit itt vizsgálják meg a technikai felügyelők. Ahogy az elmúlt években Portugália, idén januárban Argentína ég Dakar-lázban. Főleg a Delta Rock kikötő és a főváros között megtett közel 100 km-es távon tapasztalhatták a helyiek és a szurkolók szeretetét és bátorítását a csapatok, amikor feltűnő járműveikkel látványosan átvonultak az átvételek helyszínére, illetve a park fermé területére. A legtöbb résztvevő már a szükségesnél korábban megérkezett Argentínába, hogy túristaként is kiélvezhesse a jellegzetes dél-amerikai miliőt. Amit feltétlenül meg kell kóstolniuk az országba látogató túristáknak, az a "bife de chorizo", egy óriási szelet marhahús, amit Buenos Aires minden éttermében felszolgálnak. Carlos Sainznak küldetése van a Dakaron, mégpedig nem más, minthogy nyerni jött a déli országba. Így érhető, hogy érkezése után azonnal az autóját tesztelte, majd csak azután az argentín nemzeti konyhát.

http://www.dakar.hu
  • karajjj
    fúú Szalaiéknak jó szemkifolyatós lett idén a weboldaluk :S
  • Fürtös
    Sem palik sem pedig Balu nem lesz benne az elsö 10 ben. Ez sajnos lehetetlen,Bár Balázsnak technika szempontjábol megvan az esélye rá de nagyon sok minden mulik más dolgokon is... Hajtáslánc és motor szempontjábol lehetséges az elsö 10 közelébe kerülni. Palik Nissanja nem rossz de akkor is egy 12 éves technika...
  • pzoli00
    I had a dream !!!
  • lippet
    Én azért ilyet nem mondtam volna=)
  • pzoli00
    Palikék a TOP 3-ban végeznek, hajrá !
  • lippet

• lippet
    Technika kipipálva

A Dakar Rallyn résztvevő járművek nagyon hosszú utat tettek meg Franciaországtól Argentínáig. A Grande Benelux nevű komphajó szállította azokat három héten át, mialatt a versenyre Európából benevezett csapatok izgulhattak, vajon rendben megérkezik-e a szállítmány. Az izgalmak enyhültek december 18-án, mikor a hajó kikötött a dél-amerikai kikötőben. A hajó rakománya összesen 820 járműből állt, melyeket a mai és a holnapi nap folyamán vehetnek át a csapatok.
    Jó hír, hogy a Szalay Dakar Team tagjai már reggel minden gond nélkül hozzájutottak a versenyautókhoz és a kamionokhoz, melyek szerencsére technikai problémáktól mentesen hagyhatták el a Buenos Airestől mintegy 100 km-re található kikötőt és 12:30-kor begördültek a Dakar Rally hivatalos várakozóhelyére, a parc fermébe.
    A rossz hír azonban az, hogy a szerelőink csomagjai még mindig nem érkeztek meg a célállomásra, de ettől a csapat hangulata még változatlanul optimista, főleg, hogy minden nap újabb tagokkal bővül a társaság. Ma délben az utolsó - hat fős - turnus is elhagyta az országot és helyi idő szerint várhatóan holnap délelőtt 11 órakor landolnak a buenos airesi repülőtéren. Az időeltolódás a két ország között három óra a mi javunkra, tehát magyar idő szerint 14 órakor szállnak le és akkor válik teljessé a Szalay Dakar Team argentín különítménye.

• karajjj
    nah +fav
    hajrá kamazmasters! :D
  • lippet
    Szalay is csatlakozott

Ismét repülőre ült a Szalay Dakar Team egy tagja, ma a csapatfőnök Szalay Balázs indult útnak Buenos Aires felé, a jó meleg argentín nyárba. A társaság fele már odaért, és amikor Balázs is megérkezik, már elmondhatjuk, hogy a csapattagok és a megérkezett csomagok aránya már 2:1, hiszen a szombaton elutazott szerelőink csomagjai valamilyen rejtélyes oknál fogva sajnos nem érkeztek meg Dél-Amerikába. Azért ez nem töri le őket, bízunk benne, hogy meglesznek a csomagok. A csapat pilótája nem a csomagjai miatt aggódik, inkább a szokásos "vajon mit hagytunk otthon" frázison aggódik. De őt ismerve, a gondolatai már biztosan a Dakar körül forognak és lelkileg már rég a társaival van Buenos Airesben. "Nagyon várom már, hogy odaérjek, nem voltam még Dél-Amerikában. Túristaként is vágytam már oda, illetve évek óta terveztem, hogy indulok ott versenyen, és ezt a Dakar Rally most lehetővé tette, hogy eljussak ide is. Örülök neki, hogy átköltöztették ide a Dakart, ennek köszönhetően egy kiegyensúlyozott versenyre számítunk, hisz a gyári csapatok helyismerete is kisebb, mint a Szaharában." - nyilatkozta Szalay Balázs.
    A srácok elmaradt csomagjain kívül várnak még más szállítmányt is, mégpedig azokat az alkatrészeket, amelyek a járművek behajózása után érkeztek meg Budapestre. Az alkatrészek ugyan már ott vannak Argentínában, de még a vámprocedúrán át kell esniük, hogy a csapat megkaphassa őket és magukkal vihessék a pampákra.

• Bullitt
    Hm... kevés a magyar idén. 3 autó, 3 kamion és 1 motor, ha jól vettem ki a listából.