68
  • trabant
    #68
    Ne ködösíts! Hány MMORPG van konzolon? Ott van pl. az Everquest, a Sony terméke, megírhatta volna PS2-re is... Pc-re meg verekedős játék nincs nagyon, a Mortal Kombat után sokmindent nem is tudnék innen felsorolni. Erről van szó.
  • trabant
    #67
    Azért van a játékoknál az options menü, hogy a hardvered tudásához szabhasd a játékot. Ha tré a géped, az alapverziót kapod, ha jót, az extrát. A baj ott kezdődik hogy általában celeronnal, geforce mx-el nekiindulnak a fullos beállításoknak, aztán csodálkoznak hogy miért nem megy ugyanúgy mint egy x800 xt-n. Ez a tipikus user error. :)
  • Laza
    #66
    aki nem ismeri a konzolokat, a jatekfelhozatalt, es nem is jatszik veluk, azzal sajnos nem lehet erdemben beszelgetni e temaban...
    es a Te kijelentesed sajnos erre utal :)
  • dez
    #65
    "PC-n nem megengedett"? Hogy lehetne ilyet kijelenteni, amikor PC-n nem definiált fogalom az "alaphardver", pontosabban játékonként más és más, még pontosabban: "ha nem fut jól, vegyél gyorsabb videokártyát, procit, stb.". Már ha van elég gyors jelenidőben, és nem csak 2 év múlva lesz, vagy még akkor sem. Konzolnál adott a hw, ahhoz kell alkalmazkodni. Alap dolog, hogy általában úgy variálják a dolgokat, hogy egyátalán ne akadjon. Inkább kevesebb poligon, kevesebb textúra, stb. Ez alól csak kevés kivétel van.
  • trabant
    #64
    /me nem bárki. :)
  • trabant
    #63
    Pc-n se megengedett, a konzol is ugyanúgy szaggat ha valami komolyabbat kell kirajzolni.
  • Laza
    #62
    "Akinek elég a verekedős, autós meg a manga"
    no comment... :))))))

    ezert nem allok le barkivel ilyen temaban 'beszelgetni' :))))

    egyebkent senkisem vitatta, hogy a PC-vel nem lehet jatszani, csak aki konzolt vesz, az azzal nem akar mast csinlani, csak jatszani... ennyi...
    ha mast is akar, vesz PC-t... sztem ezt nem olyan nehez megerteni... szerintem :)
  • dez
    #61
    Konzolon nem igazán megengedett az akadozás, mert az eléggé élményromboló és kizőkkentő - úgy tűnik, PC-n ezzel nem nagyon foglalkoznak.
  • trabant
    #60
    Akinek elég a verekedős, autós meg a manga, annak jó lehet a konzol, de aki a stratégiát vagy szerepjátékot szereti, annak pc kell. Épp annyira való a pc is játékra mint a konzol, csak más félére. Így jön ez ide.
  • Laza
    #59
    Szerintem aki konzolt vesz, az tisztaban van azzal, hogy csak jatekra valo...
    akinek mas jellegu elkepzelesei vannak, az PCt vesz :)
    En mindig a jatekok miatt vettem konzolt, sohasem az egyeb funkciok miatt... arra van PCm...

    Nem is ertem hogy jott ez most ide :)))
  • trabant
    #58
    A konzolokból leginkább nem a grafika ami hiányzik, azzal általában nincs gond, tévén nézve pont megfelelő, inkább az a szabadság hiányzik ami egy számítógépen megvan. Hogy azt csinálsz vele amit csak akarsz, akár többmindent egyszerre. Ha jobbra vágysz, bármikor fejlesztheted - persze nem ingyen, valamit valamiért. Egyszóval más kategória, más célokra. Mindkettőnek vannak előnyei, és ugyanúgy hátrányai is. Tökéletes hardver meg nem létezik, épp ezért nem is kell egymásra ráerőltetni a saját cuccunk felsőbbrendűségét, mivel nézőpont kérdése hogy merre van a fel.
  • Laza
    #57
    Mindig megmosolygom, mikor egy mar kb 4-5 eves konzolon vitatkoznak az emberek :)
    De megis akkor hazamegyek, beteszem a PS2-mbe a MGS3-at, es aztmondom, megis van ebben a gepben meg mindig vmi, amivel PCn nem talalkozom :)))))

    Egyebkent HDTVn (mondjuk egy Philips Pixel Plus TVn) mar megint maskepp neznek ki a jatekok...
    A minap jatszottam rajta, es pl az XBoxos Cronicle of R. normal 100Hz-es TV beallitason full homaly (folleg a tavolabbi pontok), nagyfelbontason pedig full eles, csili-vili...
    (persze igy jobban kijon a gyengebb felbontas, es a kisebb antialiasing)

    Es itt meg megemlitenem azt, hogy PCn meg kvara idegesit, hogy vannak jatekok, amik kva jol vannak optimalizalva, es iszonyat jol futnak a gepemen (egyebkent egy erogep :), es vannak, amik nagyon szarul...

    HA mondjuk ket jatekot kene emlitenem, amelyen nagyjabol 1 motorra epulnek, akkor az a HL2 es a Vampires lenne... mig az elso fullban muzsikal, addig a masik fullban 'akad', raadasul meg szarabbul is nez ki...
    De pl most idegesit az EQ2... En nem tudom, hogy mi a jateknak az 'idealis' kovetelmenye, de meg olyan emberrol nem hallottam, akinel faszan megy...
  • CHEAPBOY
    #56
    Noezaz, de a konzolos jatekok tudnak magasabb Progressziv pasztazassal is ugyanolyan frameratet alkotni, ezt bizonyitja hogy rengeteg X/GC jatek tamogatja ezt. (kulfoldi tesztekben meg is emlitik, ha van).
    Ps2re kevesebb az ilyen tamogatottsagu jatek, de ott is akad.
  • trabant
    #55
    Az a mondta egyszerűen csak annyit akart jelenteni hogy kisfelbontáson egy régebbi hw is jól muzsikál, nem nagy kunszt az hogy egy konzolos játék kevésbé szaggat mint egy pécés, hiszen nem ugyanolyan terhelést kell elbírniuk.
  • Benedekco
    #54
    nem volt akkora marhaság,mert pl a Duke Nukem 3d is ment 640*480-as felbontásban, vagy akér a Q1 is ment, Shadow Warrior és sztem 1 kis programozói ügyességgel és hardver optimalizációval még Q3 grafix is mehetne rajta...

    amúgymeg nem értettem... és komolyan vettem...
  • trabant
    #53
    Pont akkora marhaság volt mint amire válasznak ment, és pont azért.
  • trabant
    #52
    Asszem az nvidia azért nem akart xbox2 beszállító lenni, mert az 1-en is csak bukott, hála az MS feltételeinek. A negatívnál meg a semmi is jobb alapon inkább kiszállt a buliból. Valszeg Az ATI-nak már többet igért az MS.
  • trabant
    #51
    "nem gondolod hogy false adatokkal égö lenne dobálozni"

    De, azért szólok. :)
  • trabant
    #50
    A benyelt reklám leginkább Version #20-as hozzászólására utalt, jó lenne az ilyesmit mellőzni, maradjunk csak a tényeknél.
  • Vers
    #49
    "tényleg tudja pl a 60 milkó polit másodpercenként, csak akkor mást már aznap nem csinál. Tényleg ki lehet mindent hozni a hardverből, de ez azt is jelenti, hogy egyszerre mindent nem tud megcsinálni!"

    az elméleti polyszám meg a gyakorlati az 2 különbözö dolog, mert ugye egy játék nemcsak polygonkirakásbol áll, de mindenhol igy mnegy ez az nvidia/ati kártyáknál a polyszám olyan polykra van megadva amik a képernyön 1-2 pixelesek ha nagyobbak akkor a polyszám is lefele száguld
    az intel-amd procik is az elméleti sebességet adják ha valos progiz futtatunk a sebesség leesik a 10-edére


    "A GT különböző verzióinál ugyan nagyon szép munkát végeztek, de nagy általánosságban a textúrák télleg gagyik"

    a GT-nél az a 'probléma' hogy fix 60 fps-es
    annyi polygont kell kivinnie hogy textura feltöltésre már nem nagyon futja
    ha 30 fps-es lenne akkor 5-ször jobban nézne ki, maradna idö texturafeltöltésre, még egy kicsivel több polyra, és még a fizikára is több eröforrás jutna
    de ök a 60 fps-t többre tartják , ami érthetö mivel nagy sebességnél 30 fps-en ugrál a kép
    de pl az xboxos programozokat ez nem érdekli


  • Benedekco
    #48
    hát ez is 3szög függő nem? mert van ami nem, de azért 1-2 dolog ami leizzasztaná mint az atom! uhhogy ne írjál sztem ekkora marhaságot!
  • NEXUS6
    #47
    Nekem csak két gondom van a PS2-vel:

    1. Grafika: tényleg tudja pl a 60 milkó polit másodpercenként, csak akkor mást már aznap nem csinál. Tényleg ki lehet mindent hozni a hardverből, de ez azt is jelenti, hogy egyszerre mindent nem tud megcsinálni!
    A GT különböző verzióinál ugyan nagyon szép munkát végeztek, de nagy általánosságban a textúrák télleg gagyik.

    2. A beígért fejlesztéseknek jó ha a felét teljesítették (hardver/szoftver). A PS1 ilyen szempontból szerintem jobb volt, nem korbácsolták fel az elvárásokat annyira a reklámdumával. Nincs itt szó, semmiféle "házi számítástechnikai centerről", az is csak egy konzol és kész.

    A PS3 esetében látok némi lehetőséget az előre lépésre, de a PS2-ből is rengeteget ki lehetett volna hozni. A Linux kitet alig akarták kiadni és ha jól tévedek az os nem is a EE/GS-en futott, hanem az io csipként berakott PS1 CPU-n (röhej), a hálózati kitből végül meg szépen kihagyták a winyót. Ha valaki valódi médiacentert akart belőle csinálni kénytelen volt megvenni a PSX-nek nevezett masinkát, ami szintén nem azt hozta, amivel meghirdették, be is bukott.

    Végül is szerintem azért nem rossz KONZOL a PS2, csak ugye nem az, aminek a SONY hívja, azonkívül a SONY meg annyit tud bénázni, hogy az már fáj!
  • Benedekco
    #46
    amikor ms dobta nv-t akkor az nv nem azzal a fostalicvska FX-szériával szopott??? mostmeg azé van 1 sokkal jobb csipjük, ammeg a másikfele hogy te nem látod hogy mi van náluk még a műtőasztalon, de a sony igen... az tény hogy nyers erőben az ati x800xt (már asszem van 850 is) hangyafasznyival jobb mint az nv, de az nv is kitalált 1s mást... hiddel mind a két cég ugyanakkora puttó köcsög... nekem olyan vga-m van amire van pénzem, hameg mindenre van pénzem akkor olyan van ami a legjobb képminőséggel és teljesítménnyel bír... ha nv akkor nv ha ati akkor ati... most ati, de ha ma kéne megvennem a cuccost akkor már lehet hogy nv lenne
  • Vers
    #45
    "Ez a PS3 is csak papíron fogja tudni a leírtakat, mint ahogy a PS 1-2 is. Elég nevetséges amikor valaki benyeli a reklámdumát, és idemásolgatja mintha vmi szentírást talált volna..."

    honnan tudod hogy nem tudja a leirtakat? nem gondolod hogy false adatokkal égö lenne dobálozni

    amugy speciel ps2-höz volt devkitem és megnéztem tényleg tudja e az adott értékeket és minö csoda tudta
  • dez
    #44
    Itt végülis az újságírok nyelték be a reklámdumát, amikor tényként közölték a valószínűleg a cégtől kiszivárogtatott adatokat. Bár, kérdés, reklámdumának lehet-e hívni azt, ha egyes fejlesztők, stb. kikottyantanak dolgokat.
  • dez
    #43
    "Nvidiasokban, akiket meg amugy is szivbol gyulolok.", "Az nVidiat regrol utalom", "ha mar valasztanom kellene az ATira tennek", "S az is igaz hogy nekem jobban bejon az ATi"

    vs.

    "NAlatok a skatulya hamar megy emberek.... eleg egy furcsa komment is, s maris na a hulye ATI buzi, na a fanatikus barom.... vicc. ... mert az sem erdekel milyen videokartya van a gepemben:))"
  • trabant
    #42
    640*480-ban egy 486-os se "diavetítőzik"...
  • trabant
    #41
    Ez a PS3 is csak papíron fogja tudni a leírtakat, mint ahogy a PS 1-2 is. Elég nevetséges amikor valaki benyeli a reklámdumát, és idemásolgatja mintha vmi szentírást talált volna...

    // Az ATI suxxolás nem igazán izgat, az is kamuzik eleget (melyik nem?), de tőlük nem is másolt be most senki semmilyen kamureklámot.
  • CHEAPBOY
    #40
    Megmutatnad megis hol s mit?
  • CHEAPBOY
    #39
    MI a szosz elfogadhato magyarazatot adtam arra amirol nem hitted.... buksidat vakard meg, s toprengj ez hogy lehet...?:D

    Igen az ember 5 evvel ezelott is letezett (en is mar) s akkor is lehettek regota letezo cegekrol benyomasai stb. Ami maig megmaradhat, s parosulhat azzal hogy az utobbi evekben adott eloleny nem torodik adott regebben erdekelt temakorrel.

    Olyan melyen nem ismerem a temat hogy vitaba szalljak barmelyik ceg oldalan, (meg nem is erdekel ezert nemteszem-erre ertettem-) de attol meg annyira olvasottacska vagyok a temaban hogy ezt a velemenyemet kifejtsem.


    De a PCsek vilagaban ahol csak A es B pont van ez felfoghatatlan hogyan is fugghet ez ossze!!:DD

    Na csokolom.
  • CHEAPBOY
    #38

    Az nVidiat regrol utalom(meg 97-2000ben kezdodott), de amugy a dologhoz mar evek ota nincsen kozom. Ez olyan elkepzelhetetlen? Neked lehet.

    S az is igaz hogy nekem jobban bejon az ATi, az elozo okokbol kifolyolag. S szerinem az MS sem viccbol vagta talonba az nVidiat a Box 2 keszitesenel.

    Nem cafoltam meg semmit sem, csupan kiegeszitettem. Nem utalhatok vmit ha annyira nem ismerem, meg nem szopom a f*szom mindenfele benchmarkra percenkent? a Spenotot se szeretem, megese tudom hogy keszul.

    Vagy draga okostojasok, arrol mar az ember velemenyt se mondhat amit olyan melyrehatoan nem ismer? En ilyen tiltotablat nem lattam. Bar mindenbe belekoto okostojast igen.
  • dez
    #37
    Tök jó, hogy az egyik hozzászólásodban az ellenkezőjét írod, mint a másikban.
  • dikki*yysw
    #36
    Huh Cheapboy gratulálok ezekhez a hozzászólásokhoz, minden mondatoddal megcáfolsz vmi előző kijelentésedet. És beismered, hogy bár szívből gyűlölöd az nvidiát, nem értesz a dolgokhoz, nem vagy képben, és nem is érdekel a téma.
    Ügyes :) most meg nyugodtan kezd el markolászni a billentyűzetet h védd magad, de nehéz lesz..
  • Vers
    #35
    a procisebesség a fizika számitáshoz kell
    lásd GT4 , a ps2-nek az ütközés-törés vizsgálathoz már nincs ereje , ezért kell gyorsabb hardware
  • Vers
    #34
    konzolon a memsebesség és a nagysága összefügg,
    sose raknak bele gyorsabbat , vagy nagyobbat mint amit a másik tényezö megkövetel

    ezért a következö lehetöségek állnak fenn:

    26GB/s - 256MB
    52GB/s - 512MB
    104GB/s - 1024MB
  • NEXUS6
    #33
    Ja, és PUÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;))))))

  • NEXUS6
    #32
    Legyen igaza Vers-nek.
    Akkor viszont csak annyi történik, hogy a SONY megszerzi és beépíti a shader technológiát a PS3-ba.

    A shader-ek viszont egy fajta CPU teljesítménykímélő technológiát jelentenek. Ami végül is jó.

    Egy kicsit más:
    Monnyuk lehet, hogy kezdek öregedni, de eddig sem értettem, hogy egy "ugribugri-vagy leütlek/lelőllek-mghalsz" konzolos gáménak minek ekkora brutál teljesítmény, mint amit a cell tud nyújtani.

    Ez a minnél fejlettebb world simulation, meg ilyesmi, amihez kéne, lehet hogy egy stratégia/szimulátor gáménél előre lépés jelent, de a kressbendikutt25-nél a játékost nem fogja elkápráztatni, hogy a levelek valós fizika szerint hullanak a fákról!

    Az meg csak egy reklámszöveg, hogy egy ilyen brutál géppel, majd a stratégák is megkapják a magukét és akkor lesz nemulass PC!

    Ha ragaszkodnak ehhez az új gyors memecsihez, akkor valszeg csak viszonylag kevesebbet raknak bele az ára miatt.
    Legyen 256MB.
    Mire kiadják a PS3-at nem lesz olyan PC amiben ilyen "kevés?" memcsi műxik.
    szal jó eséllyel megint kimarad 1-2 műfaj a konzolosok életéből, ahogy eddig is. PL Gothic szerű RPG, maradnak az aranyos kis prüntyögő manga csodák (ami persze nem rossz annak aki ezt szereti;))))
  • CHEAPBOY
    #31
    En nem hittem el amit irtam-nem is sugalltam hogy ez most a szentiras-, s koszonom nem kerek belole hogy fanatikusozzatok. NAlatok a skatulya hamar megy emberek.... eleg egy furcsa komment is, s maris na a hulye ATI buzi, na a fanatikus barom.... vicc. ... mert az sem erdekel milyen videokartya van a gepemben:))

    Amiben igazat mondtam, az az hogy a mai konzolok nem diavetitoznek ha PSen mennek.
  • CHEAPBOY
    #30
    Fő hogy marhara nem erintenek a videokartyak,(da ha mar valasztanom kellene az ATira tennek) eljatszok en inkabba konzolokkal..:))))


  • CHEAPBOY
    #29
    nagyon nem erdekel hogy elvakultPCsekkozul ki vesz komolyan s ki nem.:). ELeve higy melyebben nem is erint/erdekel a PCs grafikai gyorsitok piaca, minthogy az egyiket szeretem a masikat utalom. Ergo nem is kertem/vartam el hogy ezek alapjan barki is messzemeno kovetkezteteseket vonjon e. EN nem karom mint egyesek itt, hogy minden hozzaszolasom okos, szep, iget hirdetolegyen. Megoldja azt mas:) Csupan csak szineztem egy kicsit a dolgot.:) Lam lam az elso "kritika" meg is erkezett.... :). Mier olyan fontos ez nektek?