68
  • dez
    C <> asm.
    A lenti szövegen nem tudom, mi a "Sony féle kamu". És én sem tudom, mi a gond a #20-assal. Ja, gondolom az ATI és a koppan szavak egy mondatban említése. (Azért mondjuk tényleg kell merészség az nVidia részéről, hogy - nekem legalábbis úgy tűnik - ujjat húz a Microsofttal.)
  • trabant
    Asm-ben is lehet szart írni. A Sony tud is.

Megcáfollak. :) Nem kéne ennyire benyelni a marketinget. Ilyen Sony féle kamukat lehet idézgetni sok helyről (intel, ms, amd, nvidia, ati, stb...), az is pont annyit ér. Tizedét nem kell elhinni, különben ebben is csalódni fogsz, aztán készítheted a "PS3 suxx" logódat is. :)
  • RpPRO
    illik odairni a forrast, ami a theinquirer.net, nemde? :))

Az aztan a Szentiras :D
  • Vers
    THE GRAPHICS CHIP in the PlayStation 3 will be a hybrid NV40-50, according to reports at PC Watch and Xbit Labs.
    While the bulk of the core will use NV40 (that's GeForce 6-series) architecture, techniques developed for the next-generation chip will also be utilised. Interestingly, we have recently been hearing that NV50 is cancelled, but what (if any) relationship this has to its utilisation in the PS3 we don't know.

The reports suggest that the GPU will be made at Sony's own fab, which is well known for having a 65 nanometre process. This kind of shrink will allow the chip to run far cooler than the NV40 does today - we don't expect the PS3 to have a dual slot graphics cooler.

The graphics hardware will support XDR memory, which is a proprietary technology created by Rambus Inc. Console followers will know that RDRAM was used in the PS2 for the main system memory, and we don't expect anything different this time around. As early as 2003, we reported Rambus being used to power Sony's Cell processor, which requires extremely high-speed interconnects to pump data back and forth between subsystems
  • Vers
    a sony régebbi API-jai mind C-vel készültek
    a winfos apik meg C++, szerinted melyik a hatákonyabb?

nemtudom mi a bajod a hozzászolásommal, cáfolj meg ha tudsz
  • trabant
    Te se vagy kevésbé fanatikus mint a Cheapboy. Kyváncsi vagyok hogy te magad is elhiszed amit leírsz, vagy csak meg akarod nevettetni a forumozókat?
  • trabant
    Az API egy szoftveres dolog, tulajdonképpen függvénykönyvtárak. A Sanyi API-jával is lehetne programozni pl. a radeonokat is, ha megírnák hozzá (de minek?). Az egy más kérdés hogy mennyire lenne lassú ezen API eljárások végrehajtása, hány GPU mikrokód lépésre lenne szükség (feleslegesen), amire egy másik féle API-val nem. A Sony cuccok eddig is a bonyolult programozhatóságról voltak hírhedtek...
  • trabant
    Fő hogy nem kicsit vagy elvakult...
  • Vers
    "Ha 2006-ban ki akarják adni a PS3-at, akkor kb pont egy évük van csak egy tök új GPU, egy tök új technológia kifejlesztésére!!!!"

már 2 éve fejlesztik együtt a sonyval a gpu-t, ugy tudom már kész is van, 80%-ban a sony oprendszere a linux lesz, az api-ja pedig az opengl_es

fejetlenség nincs a sonynál, a mai technologiával 10 PS2 gput-t tudnak rátenni egy chipre, 800 MHZ-en, ez 50 -szer lenne gyorsabb a ps2-nél, 3 milliárd poly/sec
    és nem kerülne semmibe , mivel ez már készen van régota
    de a sony ugy döntött ennél több kell, és az nvidiahoz fordult egy jobb technologia létrehozásáért
    az uj modszerrel 200 milliárd polygon/sec is elérhetö

a m$ meg az ati nagyot fog koppanni , mit gondolsz az eddigi nv50-es fejlesztés mér került a kukába? a sony chipje tul durva lett
  • tehen_m
    "Sony nagyon nagy marha volt hogy oveluk jott ossze..... vicc"
    "Nvidiasokban, akiket meg amugy is szivbol gyulolok."

Ilyen kommentek után akinek van esze nem vesz komolyan téged!
  • NEXUS6
    Szerintem itt valami nagyon nem stimmel!!!

Ha 2006-ban ki akarják adni a PS3-at, akkor kb pont egy évük van csak egy tök új GPU, egy tök új technológia kifejlesztésére!!!!

Az enyvvídiának olyan követelményeket kell teljesíteni, ami viszont nem piskóta! Pl DX helyett SONY APIk. Na most pl eltudom képzelni, hogy a legújjabb gámék, viszont nem teljesen API kompatibilisek. Ugyanis a programozók, hiszen "azért vannak" esetleg belepiszkáltak, optimalizálták ezeket az API-kat. Szal számomra ezek után nem bizti, hogy PS2 kompatibilis lesz a PS3, legalább is az újabb játékok tekíntetében!!!!!

A NVVÍDIJA soha nem dolgozott beágyzott memóriával, márpedig a PS2 GS-ének egyik fontos része, és a PS3-ról eddig napvilágot látott infók ilyen GPU-ról szoltak.

Itt most két verziót tudok elképzelni:
    1. Vagy óriási fejetlenség és kapkodás szemtanui vagyunk a SONY részéről
    2. Valamit marha jól eltitkoltak és még most is titkolnak a PS3-al kapcsolatban.
    3. Valóban képesek a rendelkezésre álló idő alatt prezentálni ezt a technológiát

Hirtelen nem tudom, melyik verzió lenne a meglepőbb a számomra!
  • CHEAPBOY
    Most, de kesobb megint ATI kiralysag lesz mint ami eddig is volt mar egy joideje. En tobbet latok bennuk mint a Nvidiasokban, akiket meg amugy is szivbol gyulolok.

Nekem kiralyabb az ATI. De azer olyan nagyot nem tevedtem.

S en kemenyen ATI parti vagyok, ezt illik tudni (no nem a GC miatt, az is biztos).
  • hornbali
    http://vgacentral.4ce.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=397

"jelen pillanatban döntetlen a helyzet, bár azért egy kicsit jobban áll az nVIDIA mint az ATI"
  • hornbali
    Hallod, hol jobb az ATI?
  • hornbali
    Hát az ATI sztem meg nem csinál bármikor olyat mint az Nvidia. Az Nvidia többet csinált az FX5950Ultra-hoz képest mint az ATI a 9800XT-hez képest. És ki tudja, ez a fejlődés lehet mégegyszer megismétlődik.
  • CHEAPBOY
    Hat elegge elnezted, mert a GC Xbox Ps2 mindegyiken sok jatek tamogatja mar most is elegge regota progresive scant. Nem lenne az kepregeny, oriasi tevedes.
    Az ATI meg egyertelmuen jobb mint az Nvidia, a Sony nagyon nagy marha volt hogy oveluk jott ossze..... vicc.
  • Zozo76
    En meg XBOX2-t :).
  • Antifasiszta
    Én veszek majd egy PS3-at! Ezt a gépet ami van nem fejlesztem!

• Zozo76
    Erdekes volt latni a MediaMarkt-ban a PS2-n futo NFSU2-t meg mellette ugyanez PC-n 19"-os Flatronon. Hat en biztos hogy nem fejlesztem tovabb a gepet es a kovetkezo gepem mar konzol lessz, de szinte banto volt a tueles kep a monitoron meg a sokkal homalyosabb kep a TV-n, PS2-n. Most itt nem a konzol a lenyeg hanem hogy TV-n az eletbe nincs olyan eles kep foleg hogy a felbontas 640x480, vagy PAL. En a filmeket mindig TV-n nezem, ehez ugye le kell vinnem a nappaliba a gepet a TV-hez, es ha ramjon kiprobalom az eppen aktualis jatekot TV-n. Eleg szar hogy amit monitoron meg ki lehet venni a tavolban az TV-n vagy nem latszik vagy csak valami maszat.
  • Zozo76
    Lehet, de nem valoszinu. Hameg a konzolok is a nagyfelbontas fele kacsingatnak annak meg az lessz az eredmenye hogy keves lessz a szufla hosszabb tavon. Most mind az XBOX, PS2, GC jol futattja meg a jatekokat de ha 1024x768 vagy e folott kene nyomniuk az mar boven kepregeny lenne.
  • crx
    Mért szerinted nem lehet szebb képe seminek mint a te monitorodnak?
  • GABOR16
    A HDTV-k megjelenésével ez előfordulhat
  • L3oN
    Jó ok szép meg minden csak nem mondják rá hogy szebb a grafikája ps3-on egy játéknak mint a számitógépen.
  • UnnameD
    Ha bármikor tudna csinálni akkor már csinált volna... és vajon mért nvidia párti a sony?
  • Vers
    az még nem olyan biztos, ugy tudom az ati még a shader3-al se birkozott meg
  • Cat #3
    te mire gondolsz?

szerintem a PS3ban ugyse az nvidia proci, hanem a sony cell chipje lesz a nagy durranás - ati ma is bármikor csinál olyat, amit az nvidia
  • Vers
    legalább mondana valami olyasmit is amit nem tudok, de semmi uj nincs ebben
  • Shadow_THH
    Ez még hányszor lesz hír az SG-n?????...