Új gazdája van a Commodore márkának

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aramir
"nem kellett rá percekig várni, mint a mai szar PC-kre"

Azért egy kazis játék turbó nélkül fincsi volt 😄

atlagember
Szerintem egyszer 64K RAM-ja volt csak, de abból csak 38 K használható. Viszont bekapcsolás után bejött azonnal, nem kellett rá percekig várni, mint a mai szar PC-kre. Ja és megbízható is volt, nem úgy mint a mai szar gépek.
Egyébként a C128-nak volt 2x64K RAM-ja. A ROM volt a második, amit átlapolt. A bõvitõmodulban szintén ROM volt, már csak azért tudom, mert magam is csináltam ilyeneket (Fastload, stb.), ami gyorsította az amúgy k..a lassú floppyt. Persze a karakterkészletet is ki lehetett benne cserélni, én a hátuljára raktam is egy kapcsolót, amivel váltogatni lehetett.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

[HUN]PAStheLoD
Nosztalgia ? Hmm , öregapámnak van még mindig egy C64-e .. öcsémmel tönkre is vágtuk a joy-okat pár év alatt ... de ott hogy örültünk a zöld-fekete színkompozícióknak .. ma meg ati9800pro és fúúj randaa .. pixeles ... hol a shader .. meg ráadásul újrajátszhatósági ráta is a nullát súrolja .. alulról! :C

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Nem dicsekvésbõl írom, de elõbb csináltam ilyen teljes képernyõ betelítést, mint hogy megjelent egy ilyen demócska (és mindenki "hüledezett" miatta). Én csak úgy megcsináltam magamnak, 1-2 ismerõsnek megmutattam, de nem nagyon foglalkoztam vele. Ráadásul az enyém nem csak állt, hanem egy gyors egészképernyõs mindenirányú scroll-t csinált. A keretleszedésre is magam jöttem rá. (Apám meg el akarta adni, mert nem írtam neki nyilvántartóprogramot, meg "kisajátítottam" a gépet. Floppy-t is csak akkor vett volna hozzá. Ezért nem is fogtam bele nagyobb projectbe, csak ilyen kis "hülyeségekkel" szórakoztam. Úgyhogy nálam ez eléggé "vegyes érzelmek" kategória.)

Ja ott kapásból lehetett pötyögni a basic kódot.
Talán azzal kevered, hogy C64-re késõbb megjelentek bõvített BASIC-ok, azok persze a RAM-ba töltõdtek.

Esetleg fordítva. C64-nél biztos nem volt becsomagolva, és nem másolodott a RAM-ba. Pont.

Pedig én úgy tudtam, hogy a C64-ben a BASIC rész tömörítve volt a ROM-ba és, hogy használni tudd ezért ki kellet csomagolni a RAM-ba.
A C+4 és C16, C116, C16+ esetén már az egész (itt már nem is a v2.0 hanem a v3.5 volt) BASIC kicsomagolva volt.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Keretre nem tudtam kivinni a spriteokat. Sajnos annyira jó nem voltam. Belegondolva nem volt az olyan gyenge gép. Mai kártyák tudnak spriteokat kezelni ? A hangrendszere se volt olyan rossz.
Be tudtad tölteni az egész képernyõt, + még a kereteket is velük? 😉

Nem egészen. A BASIC interpreter és a Kernel ROM-ban volt, csak rá volt lapolva a RAM-területre, mert max. 64kB-ot tudott megcímezni a proci. Meg még a chipregiszterek is rá voltak lapolva.

Amúgy tõlem csinálhatnak PC-ket, mert én úgyse szeretem az elõre összerakott gépeket, inkább magam állítom össze a konfigot!
Így aztán sose vennék ilyet!

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Az örökciklus példája. De jó is volt c64-en sprite okat programozni.
Hát igen! Nekem egy C16+ (64kb-ra bõvített memória gépházon belül)-os hever a polcon Datasett-vel meg Comodor 1230-as matrik nyomtatóval.
Én is annak idején a különféle újságokból irogattambe progikat, na meg persze voltak rendes nagy áruházakban olyan játék válogatások, hogy egy kazin 30 játék is volt... 😊

Amúgy a C64 1x64kb RAM-ot tatralmazott amit gépikódú programok ki is tuttak használni, de BASIC progi esetén a BASIC interpetert a RAM-ba töltötte be és így 20kb-val kevesebb azaz 38kb volt használható.
A C+4 és a C16+ esetén a BASIC Int. már a ROM-ból futott így ott 60Kb ált rendelkezésre.

És a CommodoreOne-nak mi lesz a sorsa? (Volt egy ilyen nevû "támasszukfelaC64-et projekt")

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

10 ? "Hello"
20 GOTO 10

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

neonlight
zozo76: egyetertek.

Nekem meg ma is megvan a Commodore 64-em, a 128-am, Amiga500, Amiga1200, stb...
Itt vannak a pc mellett. (helyette sajnos mar nem lehetnek...)

JackDaniels
Nekem is nagy kedvencem volt!😊

\"Never say never!\" W Churchill

Ezt az eleterzest amit akkor okozott nekunk akik ateltuk azt a korszakot nem veheti el tolunk senki es semmi!!! Soha!!!
PC-k, Konzolok jonnek, mennek.

De a COMMODORE mindig COMMODORE marad!!!
Aramir
Nemrég szereztem egy C116-os gépet, az még szebb, mint a +4, ugyanaz a kinézet, csak kb 2/3-a a mérete a +4-hez képes, és gumibillentyûs 😊

Alien!
örök hála a Commodore gépeknek....<#worship>C64,Amiga <#worship>...ezen nõttem fel....sajnálom a mostani fiatalokat,hogy ebbõl kimaradtak....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Aramir
Asszem 121 szint tudott, viszont nem ezt a szériát szánta játék platformnak (pl sprite-ok hiánya, "köcsögduda" hang 😄 ), hanem az Amigát, ami megis látszik a gép tudásán 😊

Az elsõ gépem egy C16-volt, aztán majd leesett az állam az áromvonalas kis +4-es láttán aminek volt beépített szövegszerkesztõje is. (valamilyen bill komboval lehetett elõhozni.) Ezek mind szigorúan magnóval, aztán a nagyágyú C64, ahoz már volt fdd-m is. Amíg elértem az amigáig õsszeszedtem vagy 30db szar joy-t aztán amigához nem is kellett venni, mindíg összeraktunk a sok rosszból 1 jót. Én csak 2évvel ezelõtt tudtam meg, hogy a C16 2szer annyi színt tudott megjeleníteni mint a c64. Asszem, hogy 32 v 64-et. Azért mert annó ezt szánta játékplattformnak a cég. Bibibí nekem még meg van a BASIC vizsgaoklevelem. A süni magazin hátuljából is mindíg kiírogattam a progikat.
Wáááá Mekkora kirra volt. pl: California Games és street rod, defender of the crown, wings of furry, fel sem lehetne sorolni.
asysoft
Idén vettem Commodore DVD-R-t. A lemezt elrontottam (rossz ISO), de megtartottam, olyan bizarr😊

/*WTF?!*/

mi is! 😄
megvolt floppyn és kazettán is!
meg se tudnám számolni, hány joyt emésztettem fel, de a 2hetes átlag megvolt 😄
Nekem a impossible mission a kedvencem, még win alá is beszereztem 😊
de test driveot is szerettem
Na ez már igen, gratulálunk <#worship>

http://www.reasonunderground.hu - reason portál

hàt nekem csak Nintendo 64-em volt.
Aramir
2X64Kb ram? Egy kicsit félretájékoztattak 😊

A Commodore 64-ben 2x64kb ram volt, de csak egyszerre 1 részt tudott kezelni (menet közben váltogatta).
Nekem volt még ezen kiívlül egy 64kb-os kiegészítõkártyám amit a tetejébe kellet rakni a "kicsikének", ezzel 3x64kb ramja lett, és picit gyorsabb is, mert egyszerre több dolgot tudott a memóriájában tárolni.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

A pitstop2 😄 azjó. sokat játszotam(tunk) vele, a barátaimmal.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Pheel
nekem a kickstart2 meg a pitstop2 volt a kedvenc 😊
Áhh, a mai fiatalok nem tudják nagyra értékelni a Commodore-t. A mai fiatalok dzsífórszon meg rádeony-on nevelkednek, és nem tudják, milyen is volt az, amikor még nem voltak ilyen csúcs cuccok. Bezzeg nekünk akkor az volt a csúcs, és napokat/hónapokat el lehetett tölteni a legbénább játékkal is, nem úgy mint a mai gamek, amelyeket fél perc alatt végigtol az ember, vagy fél perc alatt megutálja, és megy a levesbe.

RelakS
CommandO

Még ma is a fülemben van a prüntyögése, meg néha a DuoTris is eszembe jut 😊

A commodore dvd-k viszont kalap... 😞

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Raid over Moskow 😊))))))))))))))))))))))))))

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Nálam a Denariaus ( ha jól emléxem ) . 2 játésok gyilokjóürhajóslöjjünkszétmindent.
Huh.. "Hosszú"

artschiatwork
Wizard of War rulz!

a pirosbunkos 2 magy piros gombos joystick kibirt 10 évet, és még utána eladtam 😊
c64 volt az isten, na meg az amiga500

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Isten is volt az a C64. Föleg mikor sikerült szerezni hozzá egy 1541-es floppy meghajtót. Jajj de fullos gép volt akkor , + havonta tönkremenõ joy hozzá.
az enyém c64 volt, még mai meleg szívvel gondolok vissza rá.
Tigeroo, a 64 nem verziószám volt, hanem a 64kB-t jelõlte!
Axon
Hmmm... az elsõ gépem egy C16 volt. Akkor még a Commodore szó kiejtésekor átjárt minket a szent áhítat és majdnem térdre borultunk hallatán, hogy hangos hallelúját zengjünk az égiek felé...
Ma pedig...

tigeroo
A lejátszó neve: Commodore 65.009<#mf3>
régen is a pc-vel bukott meg a commodore, most meg minden szart ezzel a névvel akarnak majd eladni,
lehet még jobban lejáratni ezt a márkát?

← ElőzőOldal 2 / 2