Boka sérülések
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Focizás közben rendszeresen meghúzódnak a bokaszalagjaim. 2 hete történt elõször, teljesen kifordult a bokám, ráestem teljes súlyommal és egy szép nagyot roppant. Egy ideig rá se tudtam állni. Most, 2 hét után megint volt focimeccs, most a másik bokám húzódott meg ugyanott, de szerencsére nem annyira. Az orvos szerint lazák a szalagok a bokámban.
Mit lehet ezzel csinálni? Hogy lehet erõsíteni? NEM AKAROM EZÉRT ABBAHAGYNI A SPORTOT! SEGÍTSETEK!
CoolerMaster Elite 330, ASUS M2N-E SLI, AMD Athlon64 X2 3800+, 4*512 MB DDRII 667 MHz, nVIDIA GeForce 7950GT 256MB, SAMSUNG 250GB SATAII, SAMSUNG 500 GB SATAII
egyik barátomnak van egy külbokaszalag szakadása (már haramdjára), és szeretne egy fûzõs bokavédõ felszerelést. Nem tudnátok ajánlani valami jóféle cuccot, ami azért árban is a megfizethetõ skálán mozog?😊 Nagyon megköszönném, mert hát fontos lenne!
Elõre is THX!
Ui: vagy legalább egy oldal linket adjatok meg ahol ilyesmik vannak ,mert neten sehol nem találtam semmit😞
Mostmár tudom, hogy ezután bármilyen sérülésem lesz a orvoshoz fogok legutoljára fordulni, vagy max sportorvoshoz azok talán értenek is hozzá..
eddig 3 orvossal találkoztam a bokám ügyében:
1.orvos: 7 nap /10 nap fekvõ aztán 4 hét járógipsz
2.orvos: (másnap) 3 nap mulva már felrakta a járót, és 3 hetet mondott. mondom ok.
de tegnap kurva büdös lett a gipsz, és ezért leszedtem fürdés elõtt (polyával van összekötve igy vissza lehet takarni simán), ma meg elmentem megintm, hogy vagy szedjék le végleg, vagy valamit mondjanak. tehát
3.orvos: még 4 hét járógipsz, és felrakott egy ujat amit már le se tudok otthon se szedni...eszem megáll, ezek mind az ecserin vették a diplomájukat? ennyire buták nem lehetnek,
mellesleg az inyekciorol is mind mást mondtak, az egyik szerint már nem kell adnom, a másik szerint ha leszedik is utána még 7 napig kell, szoval tököm van tele az összessel..ennyi
Lenne 1-2 kérdésem.
most másik orvos azt mondta hogy 10 nap helyett 3 !!! mulva leveszi és felrak járogipszet a 4 helyett 3 hétre..lol
Semmi törés nem volt, "csak" a szalagokkal van gond, 1 hét fekvõ+5 járogipsz..Van rá esély hogyha jobban javul, akkor hamarabb végzek a járogipszel? Ha ezelõtt elmentem volna akkor is ugyanezt adták volna rá sztem, és azok mindig elmultak 1 max 2 hét után..mindenesetre ez az 1 hétr jot fog neki tenni szerintem.
Azért annyira nem örülök, ez az elsõ gipszem.😊
meg ha ráállok, akkor is. na mindegy eebõl vizsgálás lesz, a kérdés, hogy ma sztjánosban vagy hétfõn helyi korházban...most jegelem😊
2. erõsen tartod a bokád és megnézed a sarkad oldalirányúmozgatásával, hogy van-e komolyabb kitérése oldalirányba (mérd az egészséges bokádhoz a kitérést)
tudom nem fasza dolog most buzerálni a bokát, de így lehet megnézni
egyébként ha elszakad, akkor szúr és érzed, hogy nem olyan stabil ha rajta állsz...
amikor nekem el volt szakadva, én lazán járkáltam vele 😊
egyenlõre nem tudom hogy elmenjek e ma a sztjánosba, mert javul, mostmár rá is tudok állni, és folyamatosan hûtöm, de még mindig be van dagadva, a talpam is kicsit...fura. Az hogy tudom mozgatni azt jelenti, hogy nem tört el szerintem, és gipszet semmiképp se akarok. Azt mibõl lehet megállapítani hogy a szalag szakadt e?
Megveszem a gélt, bokarögzítõt hol lehet kapni? sportboltban? Nem orvosi kéne, hanem amit pl kosarasok használnak. Focizni nem fogok, max kosár, de nem vagyok sportoló, heti 1 -2 edzés, azt jó bemelegítéssel meg lehet oldani, ha nem is tökéletes a lábam, csak figyelni kell..
Jegeld+pihentesd+BOKARÖGZÍTÕ(mûanyag)-->ez a lényeg, mert ez meggátolja, hogy kitérjen oldalirányba!
Sztem Salonpas géllel kend! Ez 1700 FT! Elég drága ahhoz képest, hogy 40gramm, de nagyon izmos gél! Ha komolyabban meghúzódott, akkor fél év múlva fogod azt mondani, hogy igen olyan a bokám mint volt (jó esetben)
2 hónapig ne nagyon focizz, utána bokarögzítõvel és a bokarögzítõ levétele után is csak fáslival focizz! Ja és vizesfáslit tegyél rá, mert az is mindig hûti!
na megvan google.n ilyet:

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
18 évig semmi gond nem volt, most meg havonta 1 bokafordulás:S
ja, és felváltva a jobb meg a bal..kéne valami szara lábamra meccs közben, meg rendesebb bemelegités a szalagoknak. ti mit ajánlotok?
Most jegelem a bokám..
ui. :Jajaja, teljesen terhelem, lassan már egy hete. Nem mondom, hogy olyan mint régen volt, de nem is fáj annyira... Sajnos a lyuk, viszont nem akart begyógyulni, így ma felvágta a doki a lábamnak azt a részét, és kitisztitotta. Remélem így már jó lesz.
Jövõhéten kipróbálom, hogy tudok e már suliba menni. Lassan itt az érettségi. :o
tavaly áprilisban volt egy bokasérülésem, mégpedig kosarazás közben. ugrás után leérkezéskor egy lábra érkeztem, és "természetesen" ki is fordult alólam, elég durván (szabályosan hallottam egy kattanást, amikor odanyulva visszaugrott a helyére). És mivel, hogy ez már nem az elsõ sérülése volt a bokámnak, illetve, hogy azért nem is egy kis sérülés (<#vigyor4>#vigyor4>) volt, így mentem is orvoshoz (bár a meccset még végig néztem <#wink>#wink>. A doki megállapította, h a szalag megnyult ugyan, de el nem szakadt, viszont a támasztási ponton letört egy kis csont darabot. Választhattam, hogy gipsz v megbirkózok vele rögzítõkkel. Én az utóbbit választottam. És mostanra kb már sikerült is rendbejönnie úgy nagyjából. Bár a pályán már szeptemberben ott voltam, még mindig rögzítõben játszok és mindig meg is dagad egy picit a bokám egy-egy edzés v meccs után. A kérdésem az lenne, hogy hallottam olyan mûtétekrõl, amelyek rendbehozzák a szalagokat, és szeretném tudni, hogy volt-e már vkinek ilyenje, vagy hallott-e már róla.
ui.: olvastam az összes hozzászólást, és jobulást kívnok mukika! Remélem, h így a 2 hét elteltével mostanra már tudod terhelni a bokádat. Tudom, nekem nem volt ilyen durva a sérülés, de a terhelési eljárás nálam is megvolt, tudom milyen nehéz, de kitartás!!!<#wink>#wink>
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
van lábam, 2 hét múlva teljesen terhelhetem, és megkapom a járógipszet is... mi kell még? 😄D
amúgy egyeltálán, nem hagytam el magam a korházban sem. amint meghallottam, hogy nagy a gikszer, eldöndöttem, hogy járni akarok, úgyhogy fogok is!
még a fekete humorommal, azon röhögtem, hogy a szallagavatómon (februárban) tolókocsival fogok keringõzni... 😄
a taxist (meg a barátait...) most inkább nem szeretném minõsíteni, remeg az orrcimpám nagyon 😞
szvsz az a lényeg, hogy viszonylag "szerencsésen" (ne értsd félre pls) jöttél ki ebbõl a rémálomból - és a nehezén már túl vagy, hamarosan csupán rossz emlék lesz ez az egész. remélem a bíróság téged fog igazolni - legalább anyagilag.
a taxis meg valószínûleg megtalálja az emberét egyszer...
jobbulást 😉
dehogy csukták... taxis volt az illetõ. mivel a kiérkezõ helyszinelõk érdekes módon nem úgy vették fel a jegyzõkönyvet, ahogy történt, engem hoztak ki hibásnak(megkaptam azóta a rendõrségi papírt). még a taxis perelhet akár, az anyagi kára miatt!!!
(ha úgy veszik fel, ahogy történt minden, a helyszínen elkellett volna venni az illetõ jogosítványát. gondolom perkált rendesen... ja és a rendõrök engem a korházban a baleset után 45 perccel hallgattak ki, mûtét elõtt. képzelheted milyen állapotban voltam. közölték az orvosok, hogy valószinû, hogy levágják a lábam, meg amúgy is tele voltam gyógyszerezve, salz azt sem tudtam mit beszélek a zsaruknak...)
most ûgyvédet fogadtunk, és fellebeztünk. nagy esélyünk van, hogy megnyerjük, mivel az egyetlen tanú az oszt. társam. X összeget kapok majd, ha mi nyerjük meg. ennyi...
ja és, hogy leírjam milyen ember is a taxis. amiután elütött, fokozatosan állt meg, nem volt féknyom (csak akkor mikor elütött) és félreparkolt!!! szóval nem tudták megállapítani mennyivel is jött... ezután kiszállt, és körbejárta az autóját, hogy megnézze a kárát.
aki elgázolt, vele mi lett? remélem kap pár évet
Nekem soha nem volt ilyen durva bokasérülésem bár egyszer volt egy részleges bokaszalagszakadásom. De az közel sem volt ilyen durva
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Novemberben szerencsésen elgázolt egy autó, harmadfokú nyílt törést szenvedtem. Csak a bõr és az inak + izom tartotta a lábam. Egyik ér annyira elroncsolódott, hogy elkötötték. 20 nap fekvés a korházban, 2 mûtét, plusz sok-sok szenvedés. 10 napig 99% esély volt rá, hogy amputálják a lábam. Szerencsére nem tették...
Aki kiváncsi, hogy milyen volt a lábam az ún. fixatervvel 10 napig, milyen volt 1 hónapja, és milyen most nézzen bele a galériámba.
2 hétig fekvõgipszem volt, de mivel van egy csúnya lyuk ami nem nagyon akar gyógyulni leszedték, hogy jobban levegõzzön a seb. Most arra várok, hog begyógyuljon, és megkaphassam a járógipszem. Jelenleg is mankózom, de viszont múlt hét óta terhelhetem a lábam a fél testsúlyommal. 2 hét múlva elvileg már az egésszel.
Pihentetni kell mert többel kötöd be,egy haver 2hét után játszott vele és utána fél évig kinlódott a bokájával!
Sportorvoshoz kell mennem ugye? Remélem nem csak okoskodnak, hanem valami mûszerrel meg is nézik hogy mi a gond.
Volt már ilyen valakinek? NEm gondoltam volna hogy ilyen roncs leszek hogy mindeféle gumiakármi kell a lábamra😞(
Sportolnom nem muszály, de nem nagyon birom ki nélküle😞
Mindig bedagad ha kifordul oldalt egy picit😞
még1X thx 4 all