71
Boka sérülések
 • steweee
  #71
  nem rosszindulatból mondom. sehogy. és ha nem akarsz idővel nyomorék lenni, akkor a focit elfelejted. nem a sportot, a focit. meg kosárlabda és kézilabda. én mma-zok, szóval elég kemény sport, de focizni nem focizok 10 éve. rengeteg bokasérülés, és végül egy szakadás miatt
 • trimre
  #70
  Helló
  Focizás közben rendszeresen meghúzódnak a bokaszalagjaim. 2 hete történt először, teljesen kifordult a bokám, ráestem teljes súlyommal és egy szép nagyot roppant. Egy ideig rá se tudtam állni. Most, 2 hét után megint volt focimeccs, most a másik bokám húzódott meg ugyanott, de szerencsére nem annyira. Az orvos szerint lazák a szalagok a bokámban.
  Mit lehet ezzel csinálni? Hogy lehet erősíteni? NEM AKAROM EZÉRT ABBAHAGYNI A SPORTOT! SEGÍTSETEK!
 • csgery
  #69
  Bocsesz, nem is szakadás, hanem nyúlás, hüe vokXD
 • csgery
  #68
  hAli mindenki!
  egyik barátomnak van egy külbokaszalag szakadása (már haramdjára), és szeretne egy fűzős bokavédő felszerelést. Nem tudnátok ajánlani valami jóféle cuccot, ami azért árban is a megfizethető skálán mozog?:) Nagyon megköszönném, mert hát fontos lenne!
  Előre is THX!
  Ui: vagy legalább egy oldal linket adjatok meg ahol ilyesmik vannak ,mert neten sehol nem találtam semmit:(
 • grizzly21
  #67
  Most jöttem vissza az orvostól, eszméletlen hogy ezek hogy kaptak diplomát.
  Mostmár tudom, hogy ezután bármilyen sérülésem lesz a orvoshoz fogok legutoljára fordulni, vagy max sportorvoshoz azok talán értenek is hozzá..
  eddig 3 orvossal találkoztam a bokám ügyében:
  1.orvos: 7 nap /10 nap fekvő aztán 4 hét járógipsz
  2.orvos: (másnap) 3 nap mulva már felrakta a járót, és 3 hetet mondott. mondom ok.
  de tegnap kurva büdös lett a gipsz, és ezért leszedtem fürdés előtt (polyával van összekötve igy vissza lehet takarni simán), ma meg elmentem megintm, hogy vagy szedjék le végleg, vagy valamit mondjanak. tehát
  3.orvos: még 4 hét járógipsz, és felrakott egy ujat amit már le se tudok otthon se szedni...eszem megáll, ezek mind az ecserin vették a diplomájukat? ennyire buták nem lehetnek,
  mellesleg az inyekciorol is mind mást mondtak, az egyik szerint már nem kell adnom, a másik szerint ha leszedik is utána még 7 napig kell, szoval tököm van tele az összessel..ennyi
 • grizzly21
  #66
  értem, nekem már nem fáj, csak lépésnél nem tudom teljesen behajlítani, mert akkor fáj 1 kicsit..:S
 • mad mind
  #65
  Hát részleges szakadásnál, nekem a belső szallagok teljesen berántották a lábfejem, mivel a külső szallagok sérültek. Egy kicsit tudtam mozgatni, erre mondta a doki, hogy ha teljesen szakadt volna akkor kifele nem tudtam volna mozgatni a lábfejem. Egyébként nekem azért volt 4 hét a fekvő gipsz, mert begyulladtak a szallagok.
 • grizzly21
  #64
  Hogyan lehet eldönteni, hogy elszakadt v nem? Én megpróbáltam ugy mozgatni hogy megfogtam elöl és hátul a bokám, és sikerült. Az orvosok nem igazán mondták meg egyértelműen h mi van..1 hét fekvő után most 2 hét járó volt, aztán tegnap leszedtem otthon, mert elég durva szaga volt, ma megyek megint..
 • mad mind
  #63
  Egyszer szallag húzódásra, pedig egy hét fekvőgipsz.
 • mad mind
  #62
  Nekem 4 hét fekvő, és két hét járógipsz volt, részleges szalagszakadásra.
 • grizzly21
  #61
  Valaki gipszes tapasztalattal pls jelentkezzen! thx
 • grizzly21
  #60
  ki kapott már gipszet szalaghuzodásra?
  Lenne 1-2 kérdésem.
  most másik orvos azt mondta hogy 10 nap helyett 3 !!! mulva leveszi és felrak járogipszet a 4 helyett 3 hétre..lol
 • grizzly21
  #59
  Elmentem, begipszelték..
  Semmi törés nem volt, "csak" a szalagokkal van gond, 1 hét fekvő+5 járogipsz..Van rá esély hogyha jobban javul, akkor hamarabb végzek a járogipszel? Ha ezelőtt elmentem volna akkor is ugyanezt adták volna rá sztem, és azok mindig elmultak 1 max 2 hét után..mindenesetre ez az 1 hétr jot fog neki tenni szerintem.
  Azért annyira nem örülök, ez az első gipszem.:)
 • grizzly21
  #58
  mozogni mozog, de be van dagadva. ha fel-le hajlitom akkor leginkább itt fáj:

  meg ha ráállok, akkor is. na mindegy eeből vizsgálás lesz, a kérdés, hogy ma sztjánosban vagy hétfőn helyi korházban...most jegelem:)
 • djemba-djemba
  #57
  1. megfogod a bokád és a sarkad
  2. erősen tartod a bokád és megnézed a sarkad oldalirányúmozgatásával, hogy van-e komolyabb kitérése oldalirányba (mérd az egészséges bokádhoz a kitérést)

  tudom nem fasza dolog most buzerálni a bokát, de így lehet megnézni

  egyébként ha elszakad, akkor szúr és érzed, hogy nem olyan stabil ha rajta állsz...

  amikor nekem el volt szakadva, én lazán járkáltam vele :)
 • grizzly21
  #56
  köszi a segítséget.
  egyenlőre nem tudom hogy elmenjek e ma a sztjánosba, mert javul, mostmár rá is tudok állni, és folyamatosan hűtöm, de még mindig be van dagadva, a talpam is kicsit...fura. Az hogy tudom mozgatni azt jelenti, hogy nem tört el szerintem, és gipszet semmiképp se akarok. Azt miből lehet megállapítani hogy a szalag szakadt e?
  Megveszem a gélt, bokarögzítőt hol lehet kapni? sportboltban? Nem orvosi kéne, hanem amit pl kosarasok használnak. Focizni nem fogok, max kosár, de nem vagyok sportoló, heti 1 -2 edzés, azt jó bemelegítéssel meg lehet oldani, ha nem is tökéletes a lábam, csak figyelni kell..
 • djemba-djemba
  #55
  Vegyél bokarögzítőt, mert egyébként gatya a bokádnak! Jobban jártál volna, ha elszakad, mert így már laza marad örökre...(nekem volt már bokaszalag szakadásom és egy komoly húzódásom is, és azt modom, hogy inkább szakadt volna el, mer akkor azt is megműtötték volna!)

  Jegeld+pihentesd+BOKARÖGZÍTŐ(műanyag)-->ez a lényeg, mert ez meggátolja, hogy kitérjen oldalirányba!

  Sztem Salonpas géllel kend! Ez 1700 FT! Elég drága ahhoz képest, hogy 40gramm, de nagyon izmos gél! Ha komolyabban meghúzódott, akkor fél év múlva fogod azt mondani, hogy igen olyan a bokám mint volt (jó esetben)

  2 hónapig ne nagyon focizz, utána bokarögzítővel és a bokarögzítő levétele után is csak fáslival focizz! Ja és vizesfáslit tegyél rá, mert az is mindig hűti!
 • grizzly21
  #54
  megcsapolni?:oo Tegnap délután történt a baleset, aztán azóta, közben mindig rárakok direkt ilyen célra készült hütöben tárolt kékes folyadékot tartalmazo cuccot.
  na megvan google.n ilyet:
 • Punker
  #53
  mióta? lehet nem ártana megcsapolni, mert a pangó vér az izületeket is tönkre vágja benne.
 • grizzly21
  #52
  Az egész be van dagadva, még a lábujjaim is kicsit, nem semmi:(
 • grizzly21
  #51
  jujj, akkor megértem...már hallottam ilyet ismerőstől:( de most nem nagyon tudok elmenni sehova, mert ráálni sem tudok:(
 • Punker
  #50
  nekem 8 éve sz@r a térdem, ha rossz idő van már akkor fáj ráállni.
 • grizzly21
  #49
  csak nem volt saját tapasztalatod h ilyen érzékeny vagy a témára?
 • Punker
  #48
  végülis jobb 1 életen át sántikálni.....
 • grizzly21
  #47
  ott a pont!:) igazad van, de mindig elmult 1 héten belül, néha viszont előjön. nem akarom hogy valami buta orvos rárakjon gipszet, vagy leamputálja
 • Punker
  #46
  már kiosztottad magadnak......
 • grizzly21
  #45
  és ezért most büntipontot kapok?:)
 • Punker
  #44
  már rég el kellett volna menned dokihoz, egyre rosszabb lesz csak......
 • grizzly21
  #43
  ugyanez, nekem is kosár, és most megint. most ráállni sem tudok, nagyon bedagadt, ha már tudok menni akkor elmegyek mostmár megnézetni. Az volt a baj, hogy megint kifordult, de most nagy ugrásból, ezért fokozottan. Miből lehet megállapítani, hogy szakadt/nyúlt/tört ? Bár a törés sztem kizárva-nagyon remélem.
  18 évig semmi gond nem volt, most meg havonta 1 bokafordulás:S
  ja, és felváltva a jobb meg a bal..kéne valami szara lábamra meccs közben, meg rendesebb bemelegités a szalagoknak. ti mit ajánlotok?
  Most jegelem a bokám..
 • mukika
  #42
  Egy srácnak, aki a korházban velem egy szobában feküdt, szalag szakadása volt(bár neki a térdében). Neki úgy csinálták, hogy a lábának valamelyik részéről (már nem igazán emlékszem) eltávolítottak a felesleges szalagokat, és beültették, oda ahova igazán kell... Müanyag gipszet kapott, amin lehet állítani a hajlásszöget. 2-3 napot volt bent a korházban. Bokánál nem tudom mennyi a különbség(illetve nyúlásnál), de leírtam, hogy térdnél így van. :)


  ui. :Jajaja, teljesen terhelem, lassan már egy hete. Nem mondom, hogy olyan mint régen volt, de nem is fáj annyira... Sajnos a lyuk, viszont nem akart begyógyulni, így ma felvágta a doki a lábamnak azt a részét, és kitisztitotta. Remélem így már jó lesz.

  Jövőhéten kipróbálom, hogy tudok e már suliba menni. Lassan itt az érettségi. :o
 • stoke
  #41
  szevasztok, lenne egy kérdésem!
  tavaly áprilisban volt egy bokasérülésem, mégpedig kosarazás közben. ugrás után leérkezéskor egy lábra érkeztem, és "természetesen" ki is fordult alólam, elég durván (szabályosan hallottam egy kattanást, amikor odanyulva visszaugrott a helyére). És mivel, hogy ez már nem az első sérülése volt a bokámnak, illetve, hogy azért nem is egy kis sérülés () volt, így mentem is orvoshoz (bár a meccset még végig néztem . A doki megállapította, h a szalag megnyult ugyan, de el nem szakadt, viszont a támasztási ponton letört egy kis csont darabot. Választhattam, hogy gipsz v megbirkózok vele rögzítőkkel. Én az utóbbit választottam. És mostanra kb már sikerült is rendbejönnie úgy nagyjából. Bár a pályán már szeptemberben ott voltam, még mindig rögzítőben játszok és mindig meg is dagad egy picit a bokám egy-egy edzés v meccs után. A kérdésem az lenne, hogy hallottam olyan műtétekről, amelyek rendbehozzák a szalagokat, és szeretném tudni, hogy volt-e már vkinek ilyenje, vagy hallott-e már róla.

  ui.: olvastam az összes hozzászólást, és jobulást kívnok mukika! Remélem, h így a 2 hét elteltével mostanra már tudod terhelni a bokádat. Tudom, nekem nem volt ilyen durva a sérülés, de a terhelési eljárás nálam is megvolt, tudom milyen nehéz, de kitartás!!!
 • Mike at home
  #40
  a rohatt gecije
 • partotmos
  #39
  ok. ez a tuti hozzáállás
 • mukika
  #38
  persze én is ezt mondom, hogy szerencsésen megúsztam. azért csak elütött egy autó! lehetett ettől vona sokkal rosszabb is... :|

  van lábam, 2 hét múlva teljesen terhelhetem, és megkapom a járógipszet is... mi kell még? :DD

  amúgy egyeltálán, nem hagytam el magam a korházban sem. amint meghallottam, hogy nagy a gikszer, eldöndöttem, hogy járni akarok, úgyhogy fogok is!
  még a fekete humorommal, azon röhögtem, hogy a szallagavatómon (februárban) tolókocsival fogok keringőzni... :D
 • partotmos
  #37
  huhh
  a taxist (meg a barátait...) most inkább nem szeretném minősíteni, remeg az orrcimpám nagyon :(
  szvsz az a lényeg, hogy viszonylag "szerencsésen" (ne értsd félre pls) jöttél ki ebből a rémálomból - és a nehezén már túl vagy, hamarosan csupán rossz emlék lesz ez az egész. remélem a bíróság téged fog igazolni - legalább anyagilag.
  a taxis meg valószínűleg megtalálja az emberét egyszer...
  jobbulást ;)
 • mukika
  #36
  köszi srácok, ennél már csak jobb lehet. :)

  dehogy csukták... taxis volt az illető. mivel a kiérkező helyszinelők érdekes módon nem úgy vették fel a jegyzőkönyvet, ahogy történt, engem hoztak ki hibásnak(megkaptam azóta a rendőrségi papírt). még a taxis perelhet akár, az anyagi kára miatt!!!

  (ha úgy veszik fel, ahogy történt minden, a helyszínen elkellett volna venni az illető jogosítványát. gondolom perkált rendesen... ja és a rendőrök engem a korházban a baleset után 45 perccel hallgattak ki, műtét előtt. képzelheted milyen állapotban voltam. közölték az orvosok, hogy valószinű, hogy levágják a lábam, meg amúgy is tele voltam gyógyszerezve, salz azt sem tudtam mit beszélek a zsaruknak...)

  most űgyvédet fogadtunk, és fellebeztünk. nagy esélyünk van, hogy megnyerjük, mivel az egyetlen tanú az oszt. társam. X összeget kapok majd, ha mi nyerjük meg. ennyi...

  ja és, hogy leírjam milyen ember is a taxis. amiután elütött, fokozatosan állt meg, nem volt féknyom (csak akkor mikor elütött) és félreparkolt!!! szóval nem tudták megállapítani mennyivel is jött... ezután kiszállt, és körbejárta az autóját, hogy megnézze a kárát.
 • zaki
  #35
  jesszusom... GYÓGYULJ MEG MIHAMARABB!

  aki elgázolt, vele mi lett? remélem kap pár évet
 • Bandee1987
  #34
  uhh, az nagyon durva... jobbulást kívánok

  Nekem soha nem volt ilyen durva bokasérülésem bár egyszer volt egy részleges bokaszalagszakadásom. De az közel sem volt ilyen durva
 • mukika
  #33
  Itt az én helyem.

  Novemberben szerencsésen elgázolt egy autó, harmadfokú nyílt törést szenvedtem. Csak a bőr és az inak + izom tartotta a lábam. Egyik ér annyira elroncsolódott, hogy elkötötték. 20 nap fekvés a korházban, 2 műtét, plusz sok-sok szenvedés. 10 napig 99% esély volt rá, hogy amputálják a lábam. Szerencsére nem tették...

  Aki kiváncsi, hogy milyen volt a lábam az ún. fixatervvel 10 napig, milyen volt 1 hónapja, és milyen most nézzen bele a galériámba.

  2 hétig fekvőgipszem volt, de mivel van egy csúnya lyuk ami nem nagyon akar gyógyulni leszedték, hogy jobban levegőzzön a seb. Most arra várok, hog begyógyuljon, és megkaphassam a járógipszem. Jelenleg is mankózom, de viszont múlt hét óta terhelhetem a lábam a fél testsúlyommal. 2 hét múlva elvileg már az egésszel.
 • Punker
  #32
  szalagjaim nem szakadtak el csak éppen nem tartják a helyén a térdem.