6179

DragonBallhoz hasonló animek: Bleach, Naruto, One-piece, Mär, Yaiba
  • gabeszg
    Hát ha rám hallgatsz japánnal folytasd eleinte furcsa de meglehet hamar szokni (sőt nekem már szinte csak az tetszik)angol nekem nagyon nem tetszik a zenékért is kár.
  • REALista
    Hát nem tudom.Megnéztem magyarul az első 137 részt és most nem tudom hogy folytassam.Japán hangok élvezhetetlenek + csúszik a hang is kicsit angolul viszont elég furcsa a háttérzen de szerintem ennél fogok maradni...:D
  • DarkEvilPiccolo
    Igen, pontosan ez a helyzet. :D De nekem bejönnek az amcsi zenék is...
  • REALista
    Szasztok!Lekaptam pár részt a DBz-ből angol nyelven viszont elég furcsa háttérzene van benne.Elképzelhető hogy az amerikában változtattak a háttérzenéken?
  • DarkEvilPiccolo
    Amúgy szerintem a szinkronbuzik egyből neked ugranának, hogy honnét szerzte bnőd a szinkronokat, meg hogy nem tudnád feltölteni őket stb. :D
    De engem valahogy hidegen hagy az egész, szóval, ha a világon mindenkinek meglenne csak nekem nem, akkor se érdekelne a dolog...
  • DarkEvilPiccolo
    Ez a bizonyos idősáv rajta van azokon a részeken is, amik nekem vannak meg, és az sokmindenkinek megvan.
  • Androsan666
    Nem nem! Én a részeket láttam amiken rajta volt az idősáv, és hát látszott hogy stúdióbeli. Azt pedig ugye neten leveszik. de mindegy, barátnőmnek megvan végig. Csak ő nem kér érte pénzt.
  • DarkEvilPiccolo
    Jah én is akartam mondani, hogy 20X kaioken volt, és az oké, hogy tudták egymás erejét érzékelni, de nem tudták számokba önteni egymás erejét. :)
    Szóval én azért mondom, hogy jobb lett volna valami számrendszer mert úgy sokkal pofásabb lett volna az egész szerintem.
  • DarkEvilPiccolo
    Jah volt 15 rész a Buus részeknél amiket kiloptak és valóban magyarszinkronosak voltak.
    De szerintem nincs olyan ember akinek azok a részek ne lennének meg.
    És szerintem nem a bnőd ismije lopta ki azoknak a részeknek a szinkronjait.
    Amúgy látom nem nagyon vagy képben, mert éppen most folyik(jópár hónapja már) a NAGY gyűjtés a DBZ szinkronok megvételére, mert kiderült, hogy van egy ember kinek megvan az összes rész szinkronja, és most 3 millát kér az egészért, stb...
  • gabeszg
    A nagykokri hangokat többiek is tudják mert kiszivárogtak részek késöbbről.(bár ha láttad az a te dolgod (szerencsés vagy:D) )
    Dermesztőnél meg 20xos kaioken volt nem 30.A fürkészes dolog meg szerintem azért maradt abba mert a késöbbiekbe már mindenki tudta érzékelni magától a másik erejét.
  • Androsan666
    Ha nem akarod ne hidd el. Gohan nagykori hangja pl. Frodo hangja volt a GYU-ból. Goten-t meg ugyanaz szinkronizálta aki a kis Gohan-t, azaz Pogány Judit. Barátnőmnek volt egy ismije az RTL Klubnál, ő adta neki oda a részeket. Persze az idősáv rajta volt. Én nem írtam át, mert így is elég necces volt a dolog. De nem kell elhinni. Én egyedül a kis Trunks hangját nem bírtam, túl öreg volt neki. Viszont Gotenks-ként fantasztikusak voltak.
  • DarkEvilPiccolo
    Hát mindig ilyesmiről habogtak, hogy sokszorozódik. :D
    Vagy inkább a fúziónál volt ez a soxorozódás, mert ott, ha egyesül két karakter akkor megsoxorozódik mindkét karakter ereje, és összeadódik.
    De amikor szinteket lépnek, asszem akkor is csak soxorozódásról beszélnek, nincs semmi konkrétum.
    Az erőszint rendszer nem valami kidolgozott a Dragon Ball-ban, ami sajnálatos dehát ez van.
    Nem úgy mint mondjuk a Marvel univerzumban, hogy 1-100 tonnáig voltak az erőszintek, és ebbe mindenkit bele lehetett helyezni, kivéve volt egy-két karakter pl Hulk akinek azt szokták írni, hogy 100 tonna felett is lehet akár az ereje.
    Valami ilyesmi kellene DB-ban is. Ez a fürkészős dolog jó volt, de nagyon ellettek túlozva az erőszintek és ezért már értelmét vesztette a számokkal való mérés. Pedig jó lett volna, ha végig megtudták volna oldani, hogy megtudják mérni bárki erejét.
  • Danny1987
    Jó oké de akkor mennyivel nő az erjük alapbol ssjbe átmenve.50% 10szeresére?
    Mert dermesztő ellen goku szart sem tudott tenni (mintha 30x kaio ken technikara emlékeznék)sőt szinte nullán volt amikor átalakult.
    Azutan meg nem csak dermesztő szintjét érte el hanem messze túl is szárnyalta.
  • DarkEvilPiccolo
    Hivatalosan már nem foglalkoztak számokkal csak addig míg voltak a "fürkészős" idők.
    Egyre erősebbek lettek azt ennyi. A számoknak különben sem lenne értelmük, mert minek kellenének a számok? Szerintem hülyeség/felesleges ilyesmivel foglalkozni...
    Már írtam nem is olyan rég, hogy a mangában/animében utoljára akkor esett szó számokról, mikor Freeza átváltozott a 2. szintjére, és ő mondta ott akkor, hogy sac/kábé 1 millió lehet a harciereje azt kész kifujt, többet számokról szó nem esett.
    Amiket meg írnak a fan oldalakon, azok mind baromságok... bocs, kitalációk. Nem ugyanaz? :P
  • gabeszg
    Mondjuk én nézegettem, hogy ki mien erős bár nagyrésze becslés de tudtok olyan tábláztatot ahol kb normálisan le van írva mert ahány oldal annyi érték.
  • gabeszg
    Én azt hittem hogy a celltől buus részekre érted.Ez az ssj dolog meg mindig más szerintem szóval kimondottam nincs olyan, hogy ennyi-szeresére nő a harciereje vagy iesmi.
  • Danny1987
    Amikor a csillagharcos ssj-be változik akkor hányszorosára nő az ereje?
    Ugyanezz ssj2 3 4re vonatkozan hogyan változik az erejűk?
  • Danny1987
    10év telik el a buus részek után amikor találkozik ubuval.
  • gabeszg
    Az a 10 amúgy 7(ha a buus részekre értetted)Én ma játszottam telefonon dbz s játékkal (gba emulátor)majdnem végig is vittem
  • Danny1987
    Jólvan akkor nem alaperő.
    Bákerá.
  • r4pt0r
    Az biztos hogy nem Gohan alap ereje mert ha így lenne és átváltozna ssjbe akkor nyer buu ellen. De nem megy a 2 együtt. :D
  • DarkEvilPiccolo
    Basszus, te hogyan nézted a Z-t? vagy mittomén...
    Az Gohannak a 3. szintje, és nem az alapformájában harcolt Buu ellen.
    Az egyik Kaio-shin ébresztette fel a benne rejlő erőket, és mondja Gohannak az öreg, hogy gerjesszen úgy mintha átakarna változni SSJ-be, csak ne tegye ezt, és ott az Ultimate szint. A ruhának semmi köze ehhez...
    Egyedül abban értek egyet, hogy a Cell-es időkben Gohan volt a legerősebb, legalábbis mikor elérte az SSJ2-t.
  • Danny1987
    Gohan elkényesztetett kölyök?
    Nem hinném.
    Csak van családja.
    A cell elleni küzdelembe viszont gohan a legerősebb az 100% az összeset legyőzné eggyűttvéve.
    Mi ez a mistic szint?
    Ez is átváltozás?
    Az animeben ugy van hogy felszabaditja a rejtett erőit mint kis korában a dagadt namek akkoris hirtelen megnőtt az ereje.
    Mistic az a kaito ruha miatt van valójában nem is szint hanem ruházatárol kapta a nevét(szerintem)ugy néz ki mint egy pap.
    Vissza térve szerintem az alap alakban harcolt a buu ellen és ha igy veszük akkor gohan a zed legerősebb harcossa.
    Mondjuk utana van 10 év amikor gohan ellustul goku meg edz na akkor mondhatni az alaperőt egy szintűnek.
  • DarkEvilPiccolo
    Most nézem, hogy te úgy értetted, hogy átváltozás nélkül ki az erősebb, viszont amikor Gohan harcol Buu ellen, akkor ott a 3. szintjén van, csak neki nem az SSJ3 a 3. szintje, hanem az Ultimate vagy Mystic-nek is szokták hívni.
    Szóval Gohan szintjei:
    SSJ
    SSJ2
    Ultimate/Mystic Gohan

Goku szintjei:
    SSJ
    SSJ2
    SSJ3
    Szóval így kell nézni a dolgokat. ;)
  • DarkEvilPiccolo
    Hát igen, ez egy nagyon jó téma volt, és AnimeAddicts-on eléggé kiveséztük ezt még annó.
    Nos, én először azon voltam, hogy a végső Gohan erősebb az SSJ3 Gokunál, viszont alaposan végigrágtuk ezt, és arra jutottunk, hogy nagyjából egyforma erős lehet a két karakter.
    Mellesleg, ha jobban belegondoltok, akkor Goku nem is harcolt a "magas" Buu ellen, csak mikor már elnyelte Gohant, de akkor már jóval erősebb volt Buu mint amikor Gohan harcolt ellene.
    Szóval igazából ez is rejtéj marad, de én úgy saccolom, hogy egyformán erősek, max. Gohan erősebb egy nagyon picivel, de szerintem nem erősebb, mert nem csak az erő számít, szóval, ha Goku szembe kerülne Gohannal egy harcban, akkor szerintem Goku legyőzné Gohant.
    Goku egy vérbeli harcos, míg Gohan csak egy elkényeztetett kölyök volt mindig is. :D
    Soha nem úgy fejlődött, hogy edzett meg ilyenek, hanem mindig valami különös csoda folytán fejlődött tovább, meg jók voltak a gének, és ezért volt olyan erős amilyen. :)
  • Danny1987
    uj téma.
    A zedben ki a legerősebb gohan vagy goku(ugy hogy nem alakulnak át)?
    mert gohan siman szétverte azt a magas buut ugy hogy nem is változott át.
    Goku meg 3mas szinten is alig birt el vele.
  • DarkEvilPiccolo
    De ezzel aztán tényleg kár foglalkozni, mert azért nem lett már ezeknek az ifjaknak farka, mert Toriyama úgy gondolta, hogy ejti ezt a témát, ki ment a divatból, lejárt lemez stb...
    Más elgondolásai voltak a dolgokkal kapcsolatban, és ezekben a gondolatokban már nem volt helye a Saiyajin faroknak. Ennyi.
    Valószínüleg tényleg az lehetett, (ha már mindenképpen akarunk valamit, hogy legyen), hogy születésük után levágták a farkukat.
    Szerintem ezen nem érdemes tovább rágódni, de ahogy gondoljátok. Inkább dobjatok fel valami értelmesebb témát, ami nem feltétlenül egyértelmű, viszont ki lehet következtetni, hogy valójában hogy is van. :)
  • DarkEvilPiccolo
    Jó, persze, elismerem, hogy az animéből nem lehet megtudni semmit erről, szóval olyan szinten tévedtem, hogy tisztában van mindenki ezzel, mert ezzel csak az van tisztába, aki egy kicsit kutakodott a dolgok iránt...
  • DarkEvilPiccolo
    Erről van egy leírás is, pontosabban van egy idővonal, amiben le van írva minden esemény időrendisorrendben.
    Az is le van írva, hogy ki mikor alakult át SSJ-né, meg a karakterek születési ideje is.
  • rooney8
    De sztem sincs köze hozzá...:D
  • Danny1987
    honnét veszed 3 éves edzés van kit tudja mikor változott át és ki tudja mikor fogant trunk.
    Senki.
  • DarkEvilPiccolo
    Amúgy meg visszatérve a kicsiket befolyásolhatja a DB témára, én azt mondtam, hogy előfordulhat, nem azt, hogy mindenkinél bekövetkezik...
  • DarkEvilPiccolo
    "...láttam végig a Z-t magyarul is..."
    Jah jah, persze...
  • DarkEvilPiccolo
    Dehogynem tudjuk, és tuti 1000%, hogy Trunks születése után jóval.
    De amúgy nem értem hogyan hoztátok össze a farok témát a Suupa Saiyajinné változásal...
  • Androsan666
    Hát amikor Goku beteg volt és a robotokkal harcoltak már SSJ volt. Ezt ki is adták kazin anno. NEkem meg megvan németül végig + japánul is láttam végig a Z-t. Ja meg magyarul is (ilyenkor előny ha barátnőd ismije az RTL Klubnál melózott akkoriban). XDDD
  • Danny1987
    Nem tudjuk mikor tudott elöször átváltozni vegita.
    Sajnos.
  • Androsan666
    Öcsém volt akkoriban olyan 5-6 éves és ő sem ugrott. Tudta hogy nem valóság + mindannyian ott voltunk vele. XDDD
  • STurmGewehr
    Én kb 8-9 éves voltam mikor ment a dbz és nemigen akartam ablakon kiugrálniXD
  • Androsan666
    Trunks egy évvel idősebb Goten-nél. Ha jól tudom a Bou-saga-ban Trunks 8, Goten meg 7 éves.
    Trunks farkát valszeg levágták.
  • ironhorses
    De Trunks elöbb született mint, Goten és én úgy emlékszek, hogy ekkor Vegita még nem volt képes ssj-né változni. De lehet, hogy én emlékszek rosszul!