Dragon Ball Z (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi.
Akkor létezik 1-291-ig japán feliratosan... igaz egyértelmû, hogy lennie kell, mivel japán mese, csak én nem találom már, mindenhol angol vagy szinkronos... akkor keresgélek tovább. :)
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Hello.
Én azt szeretném megkérdezni, hogy a részek elérhetõek valahol japán hanggal és feliratosan (persze úgy, hogy ne késsen a hang, mert mikor régen így láttam õket késett sokat... :S) - az egész sorozatra gondolok, mert pl 1-137-ig (pontosan nem tudom) csak szinkronosan találom... :S
Köszi elõre is. :)
(Megelégszem egy igen/nem válasszal is, nem kérek én letöltõhelyet, majd keresgélek - persze örülnék neki. :D )
CHELSEA FOOTBALL CLUB
A japán hangot ,és a magyar feliratot , nem tudja meg verni <#vigyor5>#vigyor5>
PSN: cuKORNELkul Resident evil O.R.C. , 5, Hot pursuit 3., NFL 11, Tekken 6 Vegyél fel, ha valamelyiket tolod!
Hát õ nagy néha hétvégeként feljön:D De az is ritkán van:D
xD remélem értitek ;)
\"Kertváros: Próbálj valami olyat tenni, amit a szomszédod nem vesz észre. Ha sikerül: csodát tettél.\" (Vavyan Fabble)
Dragon Ball - Pert vesztett az RTL Klub az ORTT-vel szemben
Jogerõsen elvesztette az LB-n az ORTT-vel szemben a Dragon Ball címû rajzfilmsorozat kapcsán öt évvel ezelõtt indított pert az RTL Klub csatornát mûködtetõ társaság.
2004.07.07 17:30
hirdetés
Az RTL Klubnak így csak a késõ esti órákban van lehetõsége hasonló mûsorszámok bemutatására. A Legfelsõbb Bíróság május 26-án hozta meg jogerõs döntését, ám azt a médiahatósághoz csak a napokban juttatta el írásban - tudatta Vékony Éva.
Az ORTT által kiadott közlemény:
A Dragon Ball címû filmsorozat vetítésének megszüntetése óta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és annak Irodája számos levelet, illetve érdeklõdõ telefonhívást kap az ügyben.
A Legfelsõbb Bíróság jogerõs ítéletét követõen (2004. május 26.) ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni az 1998. és 2004. között eltelt idõszakban született döntések részletes bemutatásával.
Az ORTT Mûsorfigyelõ- és Elemzõ Szolgálata 1998-ban megvizsgálta az RTL Klub által vetített Dragon Ball címû rajzfilmsorozatot. A rajzfilm elemzését az ORTT részérõl felkért pszichológus szakértõ végezte, aki megállapította, hogy a rajzfilmsorozatban egymást felerõsítve vannak jelen az agresszió különbözõ formái.
Az 1998. májusában elkészített szakértõi vélemény az alábbiakat fogalmazta meg:
"A már százhúszadik részéhez közelítõ rajzfilmsorozat tartós folyamatossággal ömleszti a tömény és legdurvább agressziót a gyermekmûsor nézõire.
A rajzfilmsorozat minden részletében egymás hatását felerõsítve, egyszerre vannak jelen az agresszió különbözõ, de egyenként is károsan ható formái.
1. A fizikai agresszió itt (álruhában, a keleti küzdõsport páros mérkõzéseinek álcázva - a sportszerûség alapvetõ szabályainak kiiktatásával - ) kegyetlen, gyilkos szándékú verekedésként a film legfõbb elemei. A részenként 20 perces mûsoridõ nagyobb részét ez tölti ki.
2. A verbális agresszió a verekedõk durva fenyegetõzéseiben nyilvánul meg.
3. A páston kívül gyakori a lelki kényszer, a félelemben tartás.
4. A párviadalok helyszínein kívül elõfordul a fegyveres támadás, a géppuskasorozat stb. is. Fokozzák az agresszív tettek sorozatának hatását.
· a félelmetes, gyakran amorf szörnyóriásként megrajzolt szereplõk,
· a folyamatos hangeffektusok (egy-egy ütés elõkészületeként vagy hatására a szereplõk üvöltése, hörgése, nyögése, jajgatása, nyüszítése, valamint a lövések, süvítések, robbanások becsapódások hangjai),
· a gyakori fény- és színeffektusok (villámok, kisülések, villanások, vakító fényáradatok stb.),
· a mozgás- és sebességeffektusok (a szereplõk süvítõ száguldásai, a földbe krátert vágó becsapódásai, robajos ütközései stb.), A filmek pszichedelikus hatásúak lehetnek, felajzott lelkiállapotot válthatnak ki, hallucinációként hathatnak.
Különösen veszélyes ez a sorozat azért, mert rajzfilm mivoltából adódóan látszólag súlytalanítja az agressziót, valójában azonban fikciós és játékos formában fogadtatja el a nézõkkel az erõszakot. Ennek a filmnek a folyamatos nézése rászoktat az erõszakra. A rajzfilmsorozat a kiskorúak személyiségfejlõdésére súlyosan ártalmas."
Az Országos Rádió és Televízió Testület az Elõterjesztésben hivatkozott szakértõi véleményre támaszkodva 1998 júliusában hozta meg elsõ határozatát (295/1998. sz.) az ügyben, melyben megállapította, hogy a Magyar RTL Televízió Rt. 1997. és 1998. folyamán sugárzott "Dragon Ball" c. sorozata megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. § (3), (5) bekezdéseit, miszerint:
"(3) Nem szabad kiskorúaknak szánt mûsorszámban erõszakos magatartást követendõ példaként megjelenítõ képeket vagy hangokat közzétenni. (5) A kiskorúak személyiségfejlõdésére súlyosan ártalmas mûsorszám közzététele tilos."
A Magyar RTL Televízió Rt. az ORTT fenti határozatának bírósági felülvizsgálatát kezdeményezte.
Az ORTT Mûsorfigyelõ és -Elemzõ Szolgálata 1999-ben ismételten észlelte, hogy a Magyar RTL Televízió Rt. mûsorára tûzte a Dragon Ball Z. címû rajzfilmsorozatot, amely a Dragon Ball közvetlen folytatása, újabb szériája. A sorozat minden hétköznap látható volt a 14:40-kor kezdõdõ Rajzfilmklub címû összeállításban. A cselekmény lényege a Szolgálat álláspontja szerint a folyamatos öldöklés. A sorozat vetítése az Elõterjesztés tárgyalásakor már az 56. résznél tartott.
Mivel ebben az esetben ugyanazon elõírások újabb megsértésérõl van szó, ezért az Iroda a joghátrányt - a fokozatos és koherens szankcióalkalmazás elvének megfelelõen - a szerzõdésben megállapított kötbér érvényesítésében és egy újabb felhívásban javasolta meghatározni.
Az Országos Rádió és Televízió Testület 156/1999. sz. határozatában megállapította, hogy a Magyar RTL Televízió Rt. ismételten megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. § (3) és (5) bekezdéseit, ezért a törvény 112. § (1) bekezdésének a) pontja alapján felhívta a mûsorszolgáltatót a sérelmezett magatartás megszüntetésére, és kötbér megfizetésre kötelezte a kereskedelmi televíziót.
A Testület határozatában úgy fogalmazott, hogy a rajzfilmsorozat minden részletében egymás hatását felerõsítve, egyszerre vannak jelen az agresszió különbözõ, de egyenként is károsan ható formái, és ezáltal játékos formában fogadtatja el a nézõkkel az erõszakot. A Testület a fentieken túlmenõen felhívta a figyelmet a következõkre:
" A rajzfilmeknek meg kell felelniük a mûsorok színvonalával szemben támasztott általános követelményeknek, egyben meg kell nyugtatniuk a szülõket afelõl, hogy a gyermekmûsorok nem tartalmaznak erõszakos vagy felkavaró képsorokat, történeteket, amelyek megzavarnák vagy károsan befolyásolnák a fantáziájukat."
Az RTL Klub az ORTT ezen újabb határozatát is megtámadta a Bíróságon. A Fõvárosi Bíróság az ORTT által azonnal végrehajthatóvá nyilvánított második határozatban foglalt kötbér megfizetése alól idõlegesen mentesítette a mûsorszolgáltatót, de az azonnali végrehajthatóság illetve a határozat egyéb rendelkezései tekintetében nem hozott felfüggesztésre irányuló döntést.
Az Országos Rádió és Televízió Testület 1999. májusában, a Dragon Ball-lal kapcsolatban hozott elsõ és második döntését akként módosította, hogy az 1996. évi I. törvény 5. § (4) bekezdése értelmében, ("A kiskorúak személyiségfejlõdésére ártalmas, így különösen az erõszak öncélú alkalmazását magatartási mintaként bemutató, illetõleg a szexualitást öncélúan ábrázoló mûsorszámot csak 23.00 és 5.00 óra között lehet közzétenni. Közzététel elõtt erre a közönség figyelmét fel kell hívni.") a mûsorszolgáltatónak joga van 23.00 és 05.00 között levetíteni a rajzfilmsorozatot.
Az ORTT határozat bírósági felülvizsgálata tárgyában született
másodfokú - jogerõs - ítélet
2004. május 26.
A Legfelsõbb Bíróság jogerõs ítéletében rámutatott a következõkre:
A Rttv. 5. § (3), (4) és (5) bekezdései a kiskorúak személyiség-fejlõdésének védelmét célozzák. A gyermekek a jelenleg tipikusnak tekinthetõ tv-nézési szokások mellett elkerülhetetlenül rengeteg agresszivitással és erõszakkal találkoznak a televízió képernyõjén, sajnálatos módon a mindennapok velejárójaként az egyes mûsorokban, pl. a tv-híradóban is. A nekik készült rajzfilmek esetén semmiképp sem kívánatos, hogy azok kifejezetten is errõl szóljanak, azt jelenítsék meg, félelemkeltésre, a gyermeki személyiség-fejlõdés megzavarására alkalmas módon.
Teljes mértékben egyetértett a Legfelsõbb Bíróság az elsõfokú bíróság azon okfejtésével, hogy a kiskorúak ártalmas személyiség-fejlõdésének elõidézésére alkalmas mûsorszámok közzététele már megállapíthatóvá teszi az Rttv. 5. § (4) és (5) bekezdésében foglaltak megsértését, a személyiség kóros fejlõdésének tényleges bekövetkezését vizsgálni szükségtelen.
Kétségtelen, hogy a gyermekeket sem lehet teljes mértékben kivonni a körülöttünk, a mindennapi életben is zajló, ilyen tartalommal töltött negatív hatások alól. Helyes irányú, egészséges személyiség-fejlõdésüket azonban nem szolgálja az, ha a nekik szánt rajzfilmek is ezt közvetítik folyamatosan feléjük, azaz azt az érzetet alakítják ki bennük, hogy a valóság és a mese egyaránt az erõszakról, az agresszivitásról és az erre való felkészülésrõl, támadásokról és védekezésekrõl szól.
Az Rttv. 5. § (3) bekezdésével kapcsolatban a Legfelsõbb Bíróság nem oszthatta azt az álláspontot, hogy a gyermekeknek önmaguk félelmeivel, a külsõ ellenséges világgal szembeni harcra edzése, vagy akár a keleti harcmodorral való megismertetése, a perbeli történetben megjelentetett módon és eszközökkel, rajzfilmsorozatok keretében valósuljon meg.
Mindezek elõrebocsátásával a Legfelsõbb Bíróság álláspontja szerint az elsõfokú bíróság megfelelõen járt el, amikor a rendelkezésére álló szakvéleményeket, valamint a perben kirendelt igazságügyi szakértõ véleményét összevetette, értékelte és mérlegelte, logikusan és okszerûen súlyozta és értékelte, azok összevetésébõl helytálló jogi következtetést vont le, azzal a Legfelsõbb Bíróság is egyetértett.
A Legfelsõbb Bíróság az elsõfokú bíróság ítéletét a kötbérrel kapcsolatos részében megváltoztatta, és a felperes (Magyar RTL Televízió Rt.) keresetét teljes egészében elutasította. Így az ORTT - korábban módosított határozatai jogerõssé váltak, ami azt jelenti, hogy a mûsorszolgáltatónak csak a késõ esti órákban van lehetõsége az ilyen típusú mûsorszámok bemutatására.
Vékony Éva
szóvívõ
\"Kertváros: Próbálj valami olyat tenni, amit a szomszédod nem vesz észre. Ha sikerül: csodát tettél.\" (Vavyan Fabble)
Az a baj, hogy át lett állítva a vedó, és nem tudja eldönteni, hogy simán, vagy felezõvel vettem-e fel. Egy komolyabb, 4 fejes videóval valószínûleg jó lenne.
A hang jó?? Vagy az is rossz?? Mert engem érdekelne a hang,fõleg a sima DB!!
De Ice01 nem hinném h ekkora kamu reklámhoz lenne merszük...nemtom én valahogy elhiszem h õk télleg leakarták nyomni...legalábbis eleinte...de mostmár valahogy nem naon erõltetik a dolgot:D
a Dragonball örök!
Am a GT-bõl télleg elég az a 64 rész:) Már az elejétõl gondok voltak vele szal sejtették is h nem lesz hosszú:) Bár az amcsik jól megoldották mert úgy csinálták h az elsõ unalmas részeket kihagyták, és a Baby saga-val kezdték el...az Fekete sárkánygömbök sagat meg késõbb kidobták mint "elveszett epizódok":):)Természetesen akk mindenki kiváncsi volt rá...:D
a Dragonball örök!
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Egy csapat egy szív, Hala Real Madrid. 00\' Windows XP - Ubuntu // Samsung s5230 Poker player
a Dragonball örök!
a Dragonball örök!
●.°´● the best ●.°´●
2. A Buu saga-ban Vegita mondja h nem bírja elviselni h Goku egyszer még az életét is megmentette... de nem tudom h az mikor van? én csak arról tudok amikor meghagyta az életét az elsõ harcuk után..
●.°´● the best ●.°´●
AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB
●.°´● the best ●.°´●
●.°´● the best ●.°´●
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Hát biztos valakinek ki van irva,nekem nincs!De szerintem torrenttel gyorsan lebirod szedni!!Anime Torrent és itt van DBZ packok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudom h vannak már fenn magyar szinkronos részek le is lehet teljesen tölteni. Nekem kb mindegyik rész megvan, kivéve a 137-291ig a magyar szinkronnal nincs meg a dbZ. Na most az lenne h nekem nagyon kellenének ezek a részek, magyarul és tudom h le tudnám töltögetni meg minden de az egy élet mire ezt a több mint 150 részt leszedem :( az lenne a kérdésem h nem tudtok vmi gyorsabb módszert? valakinek nincs kiírva DVD_re amit meg tudnék venni?:$ Nagyon hálás lennék. Vagy vmi csomagolt változatt ami mondjuk 1-2 nap alatt lejön. Jajj de jó lenne... mert mégis csak magyarul a nosztalgikus, hiába van meg nekem felirattal. Elõre is köszönöm, remélem kapok választ, ide is visszajövök de itt az email címem aki tud valamit: [email protected] KÖSZIII
●.°´● the best ●.°´●
a Dragonball örök!
Azért nem látsz msn-en mert új msn címem van.
a Dragonball örök!
a Dragonball örök!
Kenny téged sose látlak msn-en hogy haladsz?
Egyébként ezt nézzétek meg, egyeseknek nagyon hasznos lehet:)
http://www.csajozasitanacsok.hu/&par=2693
(anno még Kennytõl):D