Dragon Ball Z (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Japep

Köszi.
Akkor létezik 1-291-ig japán feliratosan... igaz egyértelmû, hogy lennie kell, mivel japán mese, csak én nem találom már, mindenhol angol vagy szinkronos... akkor keresgélek tovább. :)

CHELSEA FOOTBALL CLUB

rooney8
nekem régen így volt meg, semmi hangcsúszással, jó felirattal, de már meg nem mondom honnan töltöttem le :D

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Japep

Hello.
Én azt szeretném megkérdezni, hogy a részek elérhetõek valahol japán hanggal és feliratosan (persze úgy, hogy ne késsen a hang, mert mikor régen így láttam õket késett sokat... :S) - az egész sorozatra gondolok, mert pl 1-137-ig (pontosan nem tudom) csak szinkronosan találom... :S

Köszi elõre is. :)
(Megelégszem egy igen/nem válasszal is, nem kérek én letöltõhelyet, majd keresgélek - persze örülnék neki. :D )

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Kövesdi A
õszintén ?, nekem nem is hiányzik <#idiota>
A japán hangot ,és a magyar feliratot , nem tudja meg verni <#vigyor5>

sose lesz már magyar gt...

PSN: cuKORNELkul Resident evil O.R.C. , 5, Hot pursuit 3., NFL 11, Tekken 6 Vegyél fel, ha valamelyiket tolod!

http://www.youtube.com/v/C7x_OWU0378&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

kill3r21
Shots:
http://img651.imageshack.us/img651/9162/assets20100821animation.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/9162/assets20100821animation.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/9162/assets20100821animation.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/9162/assets20100821animation.jpg
kill3r21
Nagyon komoly a Raging Blast 2öben levõ felújitott, teljesen ujrarajzold OVA movie :)
:D
Hát õ nagy néha hétvégeként feljön:D De az is ritkán van:D

LOL él a fórum. KENNYSSJ-nek üzenem húzza fel a belét msn-re néhanapján :)
kill3r21
Nekem megvan a GT 1-12ig magyarul, van egy haverom az animaxnál, ö adta, de nemtudom feltölteni nektek, mert pistabá elvágta az ujját , és még az ülõkét is lepisilte.......
xD remélem értitek ;)
Hát akkor errõl is lemondok:D Mert Szerbiában lakom:( Na de azt nem lehet berakni a gépbe? És feltölteni?

Ha van egy négyfejes videód, és a XX. ker. közelében laksz, meg lehet oldani. Vagy megérdeklõdöm az unokatesómtól, mert õ is felvette mindet, az uccsó pár részt tõle kértem kölcsön, csak nem dobta még ki. És az övé nem felezõvel van felvéve, valószínûleg jobb minõségû.

\"Kertváros: Próbálj valami olyat tenni, amit a szomszédod nem vesz észre. Ha sikerül: csodát tettél.\" (Vavyan Fabble)

Szóval akkor semmi esély hogy elkapjam a hangot?Csak az 1-12 kellen:D

Itt a teljes története:

Dragon Ball - Pert vesztett az RTL Klub az ORTT-vel szemben

Jogerõsen elvesztette az LB-n az ORTT-vel szemben a Dragon Ball címû rajzfilmsorozat kapcsán öt évvel ezelõtt indított pert az RTL Klub csatornát mûködtetõ társaság.
2004.07.07 17:30

hirdetés

Az RTL Klubnak így csak a késõ esti órákban van lehetõsége hasonló mûsorszámok bemutatására. A Legfelsõbb Bíróság május 26-án hozta meg jogerõs döntését, ám azt a médiahatósághoz csak a napokban juttatta el írásban - tudatta Vékony Éva.

Az ORTT által kiadott közlemény:

A Dragon Ball címû filmsorozat vetítésének megszüntetése óta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és annak Irodája számos levelet, illetve érdeklõdõ telefonhívást kap az ügyben.

A Legfelsõbb Bíróság jogerõs ítéletét követõen (2004. május 26.) ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni az 1998. és 2004. között eltelt idõszakban született döntések részletes bemutatásával.

Az ORTT Mûsorfigyelõ- és Elemzõ Szolgálata 1998-ban megvizsgálta az RTL Klub által vetített Dragon Ball címû rajzfilmsorozatot. A rajzfilm elemzését az ORTT részérõl felkért pszichológus szakértõ végezte, aki megállapította, hogy a rajzfilmsorozatban egymást felerõsítve vannak jelen az agresszió különbözõ formái.

Az 1998. májusában elkészített szakértõi vélemény az alábbiakat fogalmazta meg:

"A már százhúszadik részéhez közelítõ rajzfilmsorozat tartós folyamatossággal ömleszti a tömény és legdurvább agressziót a gyermekmûsor nézõire.

A rajzfilmsorozat minden részletében egymás hatását felerõsítve, egyszerre vannak jelen az agresszió különbözõ, de egyenként is károsan ható formái.

1. A fizikai agresszió itt (álruhában, a keleti küzdõsport páros mérkõzéseinek álcázva - a sportszerûség alapvetõ szabályainak kiiktatásával - ) kegyetlen, gyilkos szándékú verekedésként a film legfõbb elemei. A részenként 20 perces mûsoridõ nagyobb részét ez tölti ki.

2. A verbális agresszió a verekedõk durva fenyegetõzéseiben nyilvánul meg.

3. A páston kívül gyakori a lelki kényszer, a félelemben tartás.

4. A párviadalok helyszínein kívül elõfordul a fegyveres támadás, a géppuskasorozat stb. is. Fokozzák az agresszív tettek sorozatának hatását.

· a félelmetes, gyakran amorf szörnyóriásként megrajzolt szereplõk,

· a folyamatos hangeffektusok (egy-egy ütés elõkészületeként vagy hatására a szereplõk üvöltése, hörgése, nyögése, jajgatása, nyüszítése, valamint a lövések, süvítések, robbanások becsapódások hangjai),

· a gyakori fény- és színeffektusok (villámok, kisülések, villanások, vakító fényáradatok stb.),

· a mozgás- és sebességeffektusok (a szereplõk süvítõ száguldásai, a földbe krátert vágó becsapódásai, robajos ütközései stb.), A filmek pszichedelikus hatásúak lehetnek, felajzott lelkiállapotot válthatnak ki, hallucinációként hathatnak.

Különösen veszélyes ez a sorozat azért, mert rajzfilm mivoltából adódóan látszólag súlytalanítja az agressziót, valójában azonban fikciós és játékos formában fogadtatja el a nézõkkel az erõszakot. Ennek a filmnek a folyamatos nézése rászoktat az erõszakra. A rajzfilmsorozat a kiskorúak személyiségfejlõdésére súlyosan ártalmas."

Az Országos Rádió és Televízió Testület az Elõterjesztésben hivatkozott szakértõi véleményre támaszkodva 1998 júliusában hozta meg elsõ határozatát (295/1998. sz.) az ügyben, melyben megállapította, hogy a Magyar RTL Televízió Rt. 1997. és 1998. folyamán sugárzott "Dragon Ball" c. sorozata megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. § (3), (5) bekezdéseit, miszerint:

"(3) Nem szabad kiskorúaknak szánt mûsorszámban erõszakos magatartást követendõ példaként megjelenítõ képeket vagy hangokat közzétenni. (5) A kiskorúak személyiségfejlõdésére súlyosan ártalmas mûsorszám közzététele tilos."

A Magyar RTL Televízió Rt. az ORTT fenti határozatának bírósági felülvizsgálatát kezdeményezte.

Az ORTT Mûsorfigyelõ és -Elemzõ Szolgálata 1999-ben ismételten észlelte, hogy a Magyar RTL Televízió Rt. mûsorára tûzte a Dragon Ball Z. címû rajzfilmsorozatot, amely a Dragon Ball közvetlen folytatása, újabb szériája. A sorozat minden hétköznap látható volt a 14:40-kor kezdõdõ Rajzfilmklub címû összeállításban. A cselekmény lényege a Szolgálat álláspontja szerint a folyamatos öldöklés. A sorozat vetítése az Elõterjesztés tárgyalásakor már az 56. résznél tartott.

Mivel ebben az esetben ugyanazon elõírások újabb megsértésérõl van szó, ezért az Iroda a joghátrányt - a fokozatos és koherens szankcióalkalmazás elvének megfelelõen - a szerzõdésben megállapított kötbér érvényesítésében és egy újabb felhívásban javasolta meghatározni.

Az Országos Rádió és Televízió Testület 156/1999. sz. határozatában megállapította, hogy a Magyar RTL Televízió Rt. ismételten megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. § (3) és (5) bekezdéseit, ezért a törvény 112. § (1) bekezdésének a) pontja alapján felhívta a mûsorszolgáltatót a sérelmezett magatartás megszüntetésére, és kötbér megfizetésre kötelezte a kereskedelmi televíziót.

A Testület határozatában úgy fogalmazott, hogy a rajzfilmsorozat minden részletében egymás hatását felerõsítve, egyszerre vannak jelen az agresszió különbözõ, de egyenként is károsan ható formái, és ezáltal játékos formában fogadtatja el a nézõkkel az erõszakot. A Testület a fentieken túlmenõen felhívta a figyelmet a következõkre:

" A rajzfilmeknek meg kell felelniük a mûsorok színvonalával szemben támasztott általános követelményeknek, egyben meg kell nyugtatniuk a szülõket afelõl, hogy a gyermekmûsorok nem tartalmaznak erõszakos vagy felkavaró képsorokat, történeteket, amelyek megzavarnák vagy károsan befolyásolnák a fantáziájukat."

Az RTL Klub az ORTT ezen újabb határozatát is megtámadta a Bíróságon. A Fõvárosi Bíróság az ORTT által azonnal végrehajthatóvá nyilvánított második határozatban foglalt kötbér megfizetése alól idõlegesen mentesítette a mûsorszolgáltatót, de az azonnali végrehajthatóság illetve a határozat egyéb rendelkezései tekintetében nem hozott felfüggesztésre irányuló döntést.

Az Országos Rádió és Televízió Testület 1999. májusában, a Dragon Ball-lal kapcsolatban hozott elsõ és második döntését akként módosította, hogy az 1996. évi I. törvény 5. § (4) bekezdése értelmében, ("A kiskorúak személyiségfejlõdésére ártalmas, így különösen az erõszak öncélú alkalmazását magatartási mintaként bemutató, illetõleg a szexualitást öncélúan ábrázoló mûsorszámot csak 23.00 és 5.00 óra között lehet közzétenni. Közzététel elõtt erre a közönség figyelmét fel kell hívni.") a mûsorszolgáltatónak joga van 23.00 és 05.00 között levetíteni a rajzfilmsorozatot.

Az ORTT határozat bírósági felülvizsgálata tárgyában született
másodfokú - jogerõs - ítélet
2004. május 26.

A Legfelsõbb Bíróság jogerõs ítéletében rámutatott a következõkre:

A Rttv. 5. § (3), (4) és (5) bekezdései a kiskorúak személyiség-fejlõdésének védelmét célozzák. A gyermekek a jelenleg tipikusnak tekinthetõ tv-nézési szokások mellett elkerülhetetlenül rengeteg agresszivitással és erõszakkal találkoznak a televízió képernyõjén, sajnálatos módon a mindennapok velejárójaként az egyes mûsorokban, pl. a tv-híradóban is. A nekik készült rajzfilmek esetén semmiképp sem kívánatos, hogy azok kifejezetten is errõl szóljanak, azt jelenítsék meg, félelemkeltésre, a gyermeki személyiség-fejlõdés megzavarására alkalmas módon.

Teljes mértékben egyetértett a Legfelsõbb Bíróság az elsõfokú bíróság azon okfejtésével, hogy a kiskorúak ártalmas személyiség-fejlõdésének elõidézésére alkalmas mûsorszámok közzététele már megállapíthatóvá teszi az Rttv. 5. § (4) és (5) bekezdésében foglaltak megsértését, a személyiség kóros fejlõdésének tényleges bekövetkezését vizsgálni szükségtelen.

Kétségtelen, hogy a gyermekeket sem lehet teljes mértékben kivonni a körülöttünk, a mindennapi életben is zajló, ilyen tartalommal töltött negatív hatások alól. Helyes irányú, egészséges személyiség-fejlõdésüket azonban nem szolgálja az, ha a nekik szánt rajzfilmek is ezt közvetítik folyamatosan feléjük, azaz azt az érzetet alakítják ki bennük, hogy a valóság és a mese egyaránt az erõszakról, az agresszivitásról és az erre való felkészülésrõl, támadásokról és védekezésekrõl szól.

Az Rttv. 5. § (3) bekezdésével kapcsolatban a Legfelsõbb Bíróság nem oszthatta azt az álláspontot, hogy a gyermekeknek önmaguk félelmeivel, a külsõ ellenséges világgal szembeni harcra edzése, vagy akár a keleti harcmodorral való megismertetése, a perbeli történetben megjelentetett módon és eszközökkel, rajzfilmsorozatok keretében valósuljon meg.

Mindezek elõrebocsátásával a Legfelsõbb Bíróság álláspontja szerint az elsõfokú bíróság megfelelõen járt el, amikor a rendelkezésére álló szakvéleményeket, valamint a perben kirendelt igazságügyi szakértõ véleményét összevetette, értékelte és mérlegelte, logikusan és okszerûen súlyozta és értékelte, azok összevetésébõl helytálló jogi következtetést vont le, azzal a Legfelsõbb Bíróság is egyetértett.

A Legfelsõbb Bíróság az elsõfokú bíróság ítéletét a kötbérrel kapcsolatos részében megváltoztatta, és a felperes (Magyar RTL Televízió Rt.) keresetét teljes egészében elutasította. Így az ORTT - korábban módosított határozatai jogerõssé váltak, ami azt jelenti, hogy a mûsorszolgáltatónak csak a késõ esti órákban van lehetõsége az ilyen típusú mûsorszámok bemutatására.

Vékony Éva
szóvívõ

\"Kertváros: Próbálj valami olyat tenni, amit a szomszédod nem vesz észre. Ha sikerül: csodát tettél.\" (Vavyan Fabble)

Egyik barátom leszedte a sima DB-t a legelejétõl magyar szinkronnal, csak mielõtt kiírta volna nekem, egy vírus miatt formázni kellett a vinyóját. És a link sajna már nem él :(

Szia!
Az a baj, hogy át lett állítva a vedó, és nem tudja eldönteni, hogy simán, vagy felezõvel vettem-e fel. Egy komolyabb, 4 fejes videóval valószínûleg jó lenne.

Matesa
A hang jó?? Vagy az is rossz?? Mert engem érdekelne a hang,fõleg a sima DB!!

Sziasztok! Most jöttem! Megtaláltam azokat a vidókazettákat, amire az RTL-rõl felvettem. Csak sajna már nézhetetlen. Torrenten érdekelne 65--tõl felfele a Z lehetõleg szinkronosban. Köszi!

Nemtom legelõször az volt az indok h nem jött meg japánból az anyag...most nemtom mi van...jah bittos tárgyalnak...:P
De Ice01 nem hinném h ekkora kamu reklámhoz lenne merszük...nemtom én valahogy elhiszem h õk télleg leakarták nyomni...legalábbis eleinte...de mostmár valahogy nem naon erõltetik a dolgot:D

a Dragonball örök!

Tárgyalás..... már több mint másfél éve tárgyalhak, menjenek a f*omba, nem lessz belõle semmi hiddjetek nekem. Én is nagyon szeretném ha leadnák de semmi esélyt nem látok rá. Sajnálatos.
Tárgyalás folyik....Szinkron nincs,mert még anyag sincs amirõl le lehetne szinkronizálni...

Mibe fogadunk hogy semmiféle szinkron nincsen? Ha csak arra gondolunk hogy több mint 1 éve igérgetik, valami nagyon gyanus, és az ember elgondolkodik ilyenkor hogy nagyon átbasszták. Én már nemhiszem hogy le fogják adni, sõt azt sem hiszem hogy megvan a szinkron. Lehet én vagyok lahikus, de szerintem csak szopassák a jónépet, biztos valami marketing kampány fojik mögötte. Ne legyen igazam, de én már nemhiszek nekik.
Nemtom h van pofájuk tovább húzni...
Am a GT-bõl télleg elég az a 64 rész:) Már az elejétõl gondok voltak vele szal sejtették is h nem lesz hosszú:) Bár az amcsik jól megoldották mert úgy csinálták h az elsõ unalmas részeket kihagyták, és a Baby saga-val kezdték el...az Fekete sárkánygömbök sagat meg késõbb kidobták mint "elveszett epizódok":):)Természetesen akk mindenki kiváncsi volt rá...:D

a Dragonball örök!

Annyi biztos hogy õsszel lesz:D

Am megnyilt az oldalam Website

Tudjuk aztán meg decemberben, aztán meg 2011, 2012ben de akkor már végünk szóval mindegy. :D

Mert nem is lesz Szepetemberben GT :S Novemberben lesz szerintem:D

Kövesdi A
Müsor blogon semmi nyoma szep-2 , a dragon ball gt nek !

Aha... hogyne... csakúgy, mint 1 éve:D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

A GT tényleg nem volt valami ütõs. Fõleg a Z hez képest. Igaz a Z-t elég nehéz lett volna továbbvinni sablonok és ismétlések nélkül. De a GT-bõl is csak pont annyi készül amire igényvolt. És ez a 64 rész tényleg elég volt.

nekem azért tetszett a kis ssj1,2,3 goku is :)

Egy csapat egy szív, Hala Real Madrid. 00\' Windows XP - Ubuntu // Samsung s5230 Poker player

Az egész sorozat:D

a Dragonball örök!

Ha Goku nem lenne kicsi benne sztem még nem is szaroznám annyira, de így...Nekem csak a vége tetszik mikor már Vegeta is ssj4:D Azokat a részeket a sorozat legjobb pillanatai közé sorolnám:D

a Dragonball örök!

gohanssj2fru
egyenlõre én is a 2. csoportba tartozom :D nekem már a rajzolás nem tetszik meg nem tudom... majd meglátom. Igen amúgy GT-re vonatkozott a kérdésem:P

&#9679;.°´&#9679; the best &#9679;.°´&#9679;

Érdemes megnézni feltétlenül, szerintem van olyan jó mint a Z mások szerint nincs de azért érdemes. És igen szerepel benne felnõttként. (már ha a GTre vonatkozott a kérdésed)

gohanssj2fru
1.én évek óta filózom hogy azt érdemes -e megnézni... egyáltalán szerepel benne goku vmikor felnõttként?

2. A Buu saga-ban Vegita mondja h nem bírja elviselni h Goku egyszer még az életét is megmentette... de nem tudom h az mikor van? én csak arról tudok amikor meghagyta az életét az elsõ harcuk után..

szomferi
úúú most végeztem a DBZ-vel, szeptember 2-ától az Animax-on mûsoron a GT magyar szinkronnal!

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

http://www.youtube.com/v/mvZKvgb5VZ8&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
gohanssj2fru
most megoldottam indavideo/realplayer sp-s megoldással de köszönöm:$

gohanssj2fru
uh nagyon szépen köszönöm :) lenne még egy kérdésem. a torrenten már én is gondolkodom, csak az a baj, hogy nekem ahhoz kellenne segítség mert torrentel sose tudtam bánni és ideje lenne megtanulnom :$

rooney8
esetleg itt is megpróbálhatod

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Szia!
Hát biztos valakinek ki van irva,nekem nincs!De szerintem torrenttel gyorsan lebirod szedni!!Anime Torrent és itt van DBZ packok!

gohanssj2fru
Sziasztok, újra itt.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudom h vannak már fenn magyar szinkronos részek le is lehet teljesen tölteni. Nekem kb mindegyik rész megvan, kivéve a 137-291ig a magyar szinkronnal nincs meg a dbZ. Na most az lenne h nekem nagyon kellenének ezek a részek, magyarul és tudom h le tudnám töltögetni meg minden de az egy élet mire ezt a több mint 150 részt leszedem :( az lenne a kérdésem h nem tudtok vmi gyorsabb módszert? valakinek nincs kiírva DVD_re amit meg tudnék venni?:$ Nagyon hálás lennék. Vagy vmi csomagolt változatt ami mondjuk 1-2 nap alatt lejön. Jajj de jó lenne... mert mégis csak magyarul a nosztalgikus, hiába van meg nekem felirattal. Elõre is köszönöm, remélem kapok választ, ide is visszajövök de itt az email címem aki tud valamit: [email protected] KÖSZIII

és nekem nemis adnád meg a cimed?
Hej ide nem ír senki?:)

a Dragonball örök!

Roland00726: jah haladunk, nemsokára kész egy fejezet:)
Azért nem látsz msn-en mert új msn címem van.

a Dragonball örök!

...:D most miért?:)

a Dragonball örök!

Biztos neki bevállt!!

Látom itt is nagy élet van:)
Kenny téged sose látlak msn-en hogy haladsz?
Egyébként ezt nézzétek meg, egyeseknek nagyon hasznos lehet:)
http://www.csajozasitanacsok.hu/&par=2693

(anno még Kennytõl):D
Hát hogy én is mondjak valamit!!
227-231 részek azok elvesztek nincsenek ha valaki azt mondaná hogy neki meg van az biztos hogy kamu vagy ha nem akkor kérj tõle samplet!

A sima DB: Abbol nincsenek meg az elsõ részek vagyis - 1-3,5,7-9,11 részek a többi megvan:D

katt IDE