bélyeggyűjtemény

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah jól van <#vigyor5>
Az üres bélyeg maga a papír.<#duma>
hmm milyaz az üresbélyeg??? van teli bélyeg is?😄
koloncos
Úgy hallottam, hogy õ megvette az üres bélyeget és ráfestett.

hmm nem is tudtam h a bélyeget festeni szokták azt hittem nyomtatják
koloncos
Talbot egy béylegfestõ volt.
Miért kellene kapjál tõle valamit is :-)

Neked mekkora mázlid van, egyszer az én ölembe is belepottyanhatna valami ilyesmi.
HMm ki az a talbot és mit kell kapni tõle???
koloncos
Hello!
Kaptatok már valamit Talbotról?

Sziasztok, jó rég irt ide bárki is.
Látom hallott ez a topik már egy ideje de én azért szeretném még is csak feléleszteni
Szép jó napot!
Úgy látom kicsit meghalt a buli itt, fel kéne dobni valami új témával. 😊
Szombaton hallottam az infó rádióban egy érdekes riportor, 1 híres bélyeggel kapcsolatban.. Hallotta valaki?

SZijasztok
S akkor mára már a bélyeggyûjteményt is belepte a gaz?
Duddits
Na hali! Látom elég rég írtatok ide.

Itt nálunk, egy utcával arébb van egy elhagyatott ház, még a gaz is teljesen benõtte a kertet. Találtunk egy hatalmas bélyeggyûjteményt. Nagyon-nagyon sok bélyeg található közöttük, minden korszakból. Leveleket is találtunk, és köztük volt egy olyan, hogy külön levelet kapott az illetõ, amiben valami hitelesítésre vártak és aláírásként pedig Magyar Bélyeggyûjtõk Országos blablalbla... Sajnos a fele el van szakadva. Aláírás: Váradi Imre s. k. - elnök.

Nem csak egy nézõpont van. Szerinted azt akarja a nagyapád, hogy ott porosodjon a pince sarkában a szeretett gyûteménye, és mindig mint teherként gondolj rá, amitõl csak miatta nem szabadulsz meg? Ha eladod egy bélyeggyûjtõnek, az vigyáz rá, tudja értékelni, továbbviszi a nagyapád hobbiját. Ha én gyûtenék valamit biztos jobban orülnék neki, ha a gyûjteményem pld ki lenne állíva egy még nagyobb gyûtemény részeként, mintha valahol porosodna elfelejtve. Nem utolsó sorban ezzel mindenki jól jár, hiszen te jobban értékeled a pénzt, mint magát a gyûteményt, akinek eladod biztos megszállott gyûjtõ, aki a nagyapád gyûteményével úgy bánik, ahogy az azt megilleti.

A bélyeg minél régebbi annál többet ér. =>tehát nõni fog az értéke

hen-tes
<#eljen>

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Taranov
Nekem meg nagyfateromnak volt képgyûjteménye többszázmillió értékben, és mindig megy a vita, hogy eladni vagy megtartani, mert nagymutterom meg akarja tartani, de szerintem nevetséges, hogy õrizgetjük és közben nem úgy élünk, ahogy élhetnénk. Aztán mi is meghalunk és a képek meg maradnak. Az úgyis csak a mesében van, hogy a pénz nem boldogít.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Nyálas duma, ez senkin nem segít.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Minek megtartani, ha nem ért hozzá?
Max. akkor lenne érdemes, ha várható, hogy növekedni fog az értéke a közeljövõben.

magus
en is orokoltem sajnos sok ilyet, bar ne orokoltem volna, es en soha se valnek meg tole, csak ha elet halal kerdese, szegeny nagyapam nem ezert gyujtotte hogy en eladjam

Lacc
Szerintem is nagy marhaság eladni. De te tudod.
Random_
Igazad van! Van egy bizonyos szint amin túl már nem szabad eladni ilyen dolgokat. Ez olyan mint nagyapám hegedûje vagy a faterom bélyegyûjteménye.

Eladni a legnagyobb butaság.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Met
Nem kell semmi, csak, hogy száraz jól szellõzõ helyen legyenek. Hogy ne penészedjen meg.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

iko
Még valami, nem értek hozzá de sztem a bélyegeknek is kell vmi különleges ápolás, szal nehogy 20 év múlva molyrágta fecnik maradjanak 😄.

spam. sry

iko
amúgy a maradék 10%-ot ki örökölte? 😊

spam. sry

iko
Sztem nem kéne eladni. Én biztos hogy nem adnám el amellett hogy eszmei értéke van még az értéke is növekszik idõvel. Fogd fel mint valami részvényt aminek folyamatosan megy fel az ára, csak akkor ad el ha tényleg nagy szarban vagy. Amellett meg pölö jöhetsz a "megmutassam neked a bélyeggyüjteményem?" dumával😊. Sztem is "izé dolog" hogy nagyapó rádhagyott gyûjteményét eladod...

spam. sry

THE matrica
Próbáld árverésen (lehet hogy hülyeség)

\"Olyan játék, amelyet ha el is határozod hogy abbahagyod, egy hónap múlva (legkésőbb) rájössz, hogy tévedtél.\" -Zotyesz-

EOX
én is így gondolom

Retteketet

I.C.ram
Miért akarod eladni? Nagyapád sokéves munkája van benne, erre te a munkáját rögtön eladod? Ne haragudj de ezt elég izé dolognak tartom.

Inkább megõrizném, és megmutatnám az unokáknak vagy akármi. Ezeknek sokkal nagyobb eszmei értékük van, mint piaci. Egy gyüjtõ úgysem a tényleges értékén fogja megvenni, hanem max fillérekért tudod eladni.
_Neo
Ne csak boltokban érdeklõdj körbe, hanem a helyi bélyeg klubban is... mamám is gyûjtötte egy darabig és nagyon jó tapasztalatai vannak az ottani emberekkel kapcsolatban.
nemcsakfeel
" Psyfusion [email protected] "
próbálj meg vele egyeztetni <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

*hihi ** *

Met
nekem is van pár, annó volt egy könyv amiben benne volt sok magyar, abból bányásztam ki, hogy mennyit érnek, de ez legalább 10 éve volt szal lehet, hogy milliomos vagyok😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Punker
nem, viszont fateréknak is elég nagy gyüjteménye van, úgyhogy tudom hogy nem szabad 1 emberrel felbecsültetni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

robotnyk
ügyes 😄
hen-tes
sok Tv-t néztél 😛

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Punker
menj el 1 bélyeg üzletbe, és kérdezzd meg mennyit ér, a mondott ár duplájáért próbáld meg eladni 1 másik üzletben ha rögtön rábólintanak akkor még mindig keveset kérsz 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Igazatok van, ezekbe mind belegondoltam...csak a probléma annyi, hogy:
1. engem nem túlságosan érdekel a dolog
2. iszonyat sok helyet foglal a cucc
3. mostanában jóljönne valami kis bevétel!

a filatelia.lap.hu-n meg egyelõre nem igazán találtam semmi olyan helyet, ahol konkrétan lenne valaki aki felbecsülné...
Ne kapkodd el az eladást, ahogy telnek az évek az értéke egyre nagyobb lesz.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jó, persze, azt gondoltam, hogy boltban átvernének! Igazából tippet szeretnék kérni, hogy kivel lehetne felbecsóltetni, úgy hogy ne bukjak rajta sokat! 😊
Nyers
Inkább folytasd a családi hagyományt! <#wink>

My Life for Freedom!

traXion
Jaja, igaza van Cyrusnak átbasznak a boltosok nagyon gyorsan.

Efreet
http://sg.hu/aprohirdetes.php

árusítás tekintetében légyszíves oda írj.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Hát... ha a nyolcadik kerüledben ledeszed egy kápuáljbá, és nagyongyorsan elrohansz onnán....akkor ván rá esélyed hogy túládsz rájtá..... <#idiota>

de komolyra : gondolom egy antikváriumban érdeklõdj.... de mindenképp becsültesd fel hivatalosan, mert az antikváriumos bármit mondhat.....

De biztos el akarod ezt te adni ?

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Hello!

Az a helyzet, hogy nagyapám elég szorgalmas bélyeggyûjtõ volt és a gyûjteménye 90%-t én "örököltem". Mivel én szinte alig tudok valamit is hozzászólni a témához, szeretnék itt segítséget kérni valakitõl, hogy
1. hol és hogyan lehetne felbecsültetni a gyûjtemény értékét,
2. szeretném eladni a bélyegeket, de csakis gyûjtõnek, hogy tudjam, hogy annyit kaptam-e értük, amennyit érnek, és hogy jó kezekbe kerültek-e...
kb. 1945-1980-ig a világ szinte minden tájáról vannak bélyegek, kb. 2-3000 db. lehet...
Szóval ha valaki tud segíteni, írjon ide: [email protected] !
Elõre is Köszi!
← ElőzőOldal 2 / 2