23
 • arty
  #23
  kösznöm :)
 • Sil78
  #22
  Bizony, és épp ez tetszik benne. Sokkal tudatosabban lehet használni, mint a többi böngészőt: elgondolkodsz rajta, mi is az, amit szeretnél, ha tudna (tényleg kell-e neked az adott funkció), megkeresed, és belerakod. Nem olyan "eszi, nem eszi - nem kap mást" alapon megy. És mivel a kiterjesztéseket a felhasználók írják (és a kiterjesztések szerzői figyelembe veszik a visszajelzéseket is, és beépítik a következő verzióba), igazán jól használható dolgok szoktak születni.
 • [HUN]PAStheLoD
  #21
  Firefox póver a kiterjesztésekben nyugszik ..
 • [HUN]PAStheLoD
  #20
  Az a legnagyobb baj, hogy az egyszeru juzer nem tudja hogy o olyan egyszeru juzer, erzi legbelul , de azthiszi, hogy ha mar megtudta venni a gepet es bebootol a windoz , es meg a NET is megy huhuhu .. akkor o mar kiraly, es neki az OE meg minden eloretelepitett kacat megfelel.. pedig nem :C es a sok ilyen IQ=0 user miatt kell vírusokkal foglalkozni meg spammel .. mert aki kicsit is intelligens, az nem vásárol spamen hirdetett cuccot..
 • FTeR
  #19
  köszi, majd benézek oda is.
 • Sil78
  #18
  Erre való a Session Saver kiterjesztés (bezárás és crash esetén is meg tudja jegyezni a megnyitott tabokat, Firefoxhoz és Mozillához is jó).

  (Van ám itt Firefox topic is, ott is lehet kérdezni.)
 • FTeR
  #17
  megnyitott tabok megjegyzésére bezáráskor van megoldásod?
 • Sil78
  #16
  Minimize to Tray kiterjesztés...
 • Garfield
  #15
  Az elvileg igen, de ezért írták meg a MozBackup nevű is progit, amivel mind a Firefox, mind a Thunderbird beállításait elmentheted egy fájlba (TB esetén a leveleket is).

  Egyetlen hátránya, hogy beállítás-mentés ide vagy oda, a visszaállításkor a Document and settings-be fogja berakni a leveleket és a mappát kézzel kell átállítani.
 • Frenzy
  #14
  Azert a Thunderbird az inkabb az Outlook Express levaltasat celozza meg, ez kiderul abbol is, ahogyan kinez, mert inkabb az OE-re hasonlit.

  Az Outlook pedig tenyleg tobbet tud, nem csak az a naptar, ami kulonbseg. Nem is beszelve arrol, hogy csomo mobil egyseg (gondolok itt mobiltelefonokra illetve PDAkra) peldaul az Outlookkal szinkronizalja a nevjegyzeket, naptarat, es egyebeit (az emlitett Lotus Notes-sal is lehet ilyet szinkronizalni ha jol emlekszem), de a Mozilla termekei ilyen szempontbol meg sehol sincsenek (remelhetoleg azert majd ok is belekerulnek a tamogatottak koze egyszer!). Habar lehet ez nem szempont az egyszeru otthoni usernek, de azert sokan vannak akiknek igen.

  Es itt vissza is kanyarodnek oda, hogy az egyszeru user ugyis OE-t fog hasznalni, es neki eppenhogy jo kis dolog az a Thunderbird, mert azert az OE-t nem nehez lekorozni, es a TB ezt tobbszorosen meg is teszi.
 • Killgore
  #13
  Az outlook nem olyan rossz azért. Amúgy meg Sok sikert a Mozillának, szép dolog tőle, hogy nem elég, hogy talpon tud maradni a MS mellett, de még veszélyeztetheti is azt. Csak így tovább :)
 • arty
  #12
  az elternativ böngészőket miért nem "támogatod" ?

  én a meloban immár 8. éve l.noteszt használok, ennél szerintem bármi jobb :D hiába programozható, az egész egy borzalmas, lassu godzilla levelező_mittoménmi rendszer ... :((( az ellenségeimnek kivánom, h ezzel melozzanak :D
 • arty
  #11
  nagyon köszönöm! sehol sem találtam eddig ...

  a fiokok mappáját már átállitottam korábban, de a beállitásoknak nem voltam képes magadni helyet, igy gondolom a global settings elveszik egy win reinstallkor, nem ?
 • Yfel
  #10
  . A hasonló fizetős, nagyvállalati szintű rendszerekre mindenki használjon inkább Lotus Notes-t...

  Miért kívánod az emberek vesztét? :o) a Notesnál még az Outlook is jobb... pedig az már nem kis sértés... :o)

  Y
 • Garfield
  #9
  Minek kéne ott figyelnie? Hogy leszedje a postafiókból a levelet meghatározott időközönként?

  Akkor inkább használj POPTray-t.
 • Garfield
  #8
  1. Tools -> Account settings -> <postafiók> server settings -> "check for new messages at startup" pipa ki

  2. Ugyanezen oldalon van egy "local directory", ahol megadhatod, hol keresse a postafiók fájlait. Nálam pl. az "f:\Mail"-ben vannak a fiókok, külön könyvtárakba rendezve.
 • [HUN]PAStheLoD
  #7
  Thunderbirdnek van még mit fejlődnie ... de már most is egy nagyon jó kis kliens
 • h4x0r
  #6
  ... ami 1000 attachmentet (némelyik kép) hozzácsap a levélhez, ami pl. mutt alatt kifejezetten idegesítő olvasgatni.
 • DW
  #5
  Engem meg az zavar a Thunderbirdben, hogy nem lehet a system traybe rakni, hogy ott csöndben figyeljen, hanem folyamatosan a tálcán van, és néha bezárom véletlenül. Emiatt használok most IncrediMail-t.
 • PetruZ
  #4
  A levelező kliens olyan dolog, amelyben - a böngészőkkel ellentétben - maximálisan támogatom az Outlook minden formájának teljes kiűzését. Bár a fullos Outlook nem csak levelező, hanem egy csomó minden egyebet is tud, ami nagyvállalati szinten hasznos, ellenben sok tekintetben annyira buta és hülye, hogy nincs rá jó szó. A hasonló fizetős, nagyvállalati szintű rendszerekre mindenki használjon inkább Lotus Notes-t, messze jobb és ráadásul sokkal jobban programozható.
  Otthonra meg az OExpress ráerőltetése a felhasználókra szerintem közönséges bűntett...
 • FTeR
  #3
  Remélem nem bízzák el magukat, kár lenne. A Firefox nagyon bejött a népnek, de ettől még nem nyerték meg mégcsak a csatát sem, nemhogy a háborút
  A nagyképű, nem váloma nevem beszólásokat meg hanyagolni kéne, habár ez is olyan mint a megbízható források a Blikkben
  A cikk címe kicsit eltúlzott, de reméljük a legjobbakat
  Maximálisan egyet értek az első hozzászólással!
 • arty
  #2
  csak tudnám thunderbirdben hogyan lehet kikapcsolni az inditás utáni azonnali levél lekérést ... :)

  nameg, miért kell ennek a programnak is a local settings\ stb ben tárolni a cuccokat? igy nem megy ez is reinstall után olyan egyszerüen, mint a firefox :(
 • h4x0r
  #1
  Helyes. A verseny a fejlodes lelke.