774


MOD illetve PÁLYA készítés a Counter-Strike: Source és a Half-Life 2 alá a Source SDK segítségével.
  • Devv
    #774
    Én tudtam hd nélküli compiler-t futtatni anno, de asszem hd-ban küldtem el...
  • Tibbbor
    #773
    Ha lesz időm, valahogy elküldöm neked. Már a második map is elkészült, lehet, hogy mindkettőt küldöm, csak nem tudom, mikor, mert szabin leszek.
    Te full compiler után küldted Phillipnek a map-odat vagy csak normal után? Én nem akarok HD compilerezni, mert rondák lesznek tőle a fények, HD nélküli full compiler meg egyelőre nincs az opciók között az én Hammer-emben, nekem kell összeraknom majd.
    Más: olvastam, hogy valami frissítés óta nem működik hagyományos módon a buildcubemap parancs sem, előbb törölni kell fájlokat, meg trükközni, de én eléggé félek ettől. Te próbáltad már ezt esetleg? Mondjuk most már 3 példányom van minden mentésből, de akkor is óvatos vagyok.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2018.08.08. 13:26:23
  • Devv
    #772
    Szívesen tesztelem a mapodat, ha van már olyan fázisban. :)
  • Tibbbor
    #771
    No, hát esetleg tesztben igen, de a másikban sajna nem tud.
  • Tibbbor
    #770
    Jól látom, hogy Counter Strike mod-ról van szó? Megkérdezem a fiam, talán ő tud neked segíteni és jelzek majd.
    Végre valaki más is ír ebbe a fórumba rajtam kívül. :)
  • pr3cious
    #769
    Akad itt olyan aki tud port forward-ingolni és szívesen tesztelne egy általam készített mod-ot?
  • Tibbbor
    #768







    Na, mégis sikerült.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2018.03.18. 18:06:53
  • Tibbbor
    #767
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.

    Nem értem, miért, de csak így sikerült. Hátha valaki megnézi így is őket... :(
  • Tibbbor
    #766
    Megpróbálok újabb képeket feltenni, itt már lőnek is rám!
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20180318v01ndsor8.jpeg][img=http://keptarhely.eu/thumbs/2018/03/18/v01/20180318v01ndsor8.jpg]
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2018.03.18. 17:16:18
  • Tibbbor
    #765
    Köszi! Azóta már ezek a képek is változtak, most finomítom a világítást és pakolom fel a részleteket. És még csak ezután kerülnek a pályára az ellenfelek. Ugyanis egy Half-life 2. Ep.2. single player map pack készülget, immár 2 hónapja. Persze sokszor napokig nem nyúlok a pályához, vagy olyan is előfordul, hogy dolgozom rajta fél órát, aztán pihentetem. Elvégre senki nem sürget. :)
  • Jim Morrison
    #764
    én csak read only vagyok, nem készítek mapokat. Viszont amiket linkeltél képeket,tetszenek :)
  • Tibbbor
    #763
    Úgy látom, hiába tettem fel a képeket, megint egyedül maradtam... :((((( Ennyire nem készít manapság Magyarországon senki sem Half-life mappokat?!
  • Tibbbor
    #762
    Na, elég szépen haladok a pályával, persze még rengeteg munka van hátra. megpróbálok pár képet feltenni:






    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2018.01.10. 19:22:00
  • Devv
    #761
    Szünetelek mostanság.
  • Tibbbor
    #760
    Na, dolgozol most valamin?

    Én lecseréltem egy displacement-et, javítottam pár dolgot a fiam észrevételei alapján(közben ő is elkezdett a saját gépén map-ot csinálni!), felraktam pár scripted sequence-et és env_soundscape-et, bevilágítottam a belső tereket(na ez is elég babrás, ha szép fényeket és izzás effektet akar az ember!), úgyhogy lassan, de biztosan közeledek a végéhez. Persze előtte egy kis optimalizálás nem árt, bár véleményem szerint a mai gépeken anélkül is elfutnak a Hl-2 modok.
    Még a talaj textúrázása lesz érdekes, mivel blend textúrákat szeretnék használni, ezért egy csomó területet displacement-té kell alakítanom (és utána ezek alá rakni egy solid world brusht, hogy ne legyen leak a pályámon), vagya meglévő worldbrush fölé kell tennem egy nagyon vékony réteget és azt átalakítani displacementté(még nem tudom, melyik módszer ez egyszerűbb?), szóval lesz még azért teendőm!

    Kár, hogy ennyire kihalt ez a fórum, azóta se találtam elfogadható - és főleg: működő! - választ a Valve fórumban feltett logic_choreographed_scene-es kérdésemre. Pedig minimum két hetente hasonló problémával jelentkezik valaki.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.12.28. 12:13:55
  • Tibbbor
    #759
    Na, tegnap kipróbáltam egy új 3D skybox technikát és nagyon pöpec lett! Elégedett voltam magammal!

    Ezen kívül kezdem érteni a Block Light textúra lényegét és az ablakon besütő nap technikát is. Visszabontottam a pályám egy részét, mert túl sok üres térrel járt az eredeti méretű modellek elhelyezése(megoldottam 3D skybox-al), közel 1000 numportal-t sikerült megtakarítanom. Szerintem viszont eddig sem a túl sok numportal miatt akadt meg a VIS kb. 4....5...6-nál, hanem inkább valami programhiba lehet, ugyanis tegnap az első compilerezés 6 másodperc volt(!), 1151 numportal-lal, a másodiknál már kiírta, hogy "Nem válaszol", de azért lefutott és nem változott a numportalok száma!
    Szóval simán a Hammer sza..akodik.
    Leszedtem egy profi designer mod-ját, az első Planetphillip-re küldött anyagát, a Powerstation 17-et. Nagyon sokat lehet belőle tanulni. Az én brush-face-prop mennyiségemnek a többszörösét használja, úgyhogy tuti a BSP hibája miatt vannak ezek a leállások.
    Nálad mi újság?
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.12.19. 12:00:27
  • Tibbbor
    #758
    Ezt láttad már? Félelmetes meló lehetett. 76 map-os mod!!!


    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.12.16. 16:01:52
  • Devv
    #757
    lol! Én is... :D
  • Tibbbor
    #756
    A linkek:

    Zenék listája, meghallgathatóak!

    Zenék listája file nevekkel!

    Mellesleg grat! Láttam a Youtube-on a pályád végigjátszását.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.12.14. 18:51:56
  • Devv
    #755
    A combine_shieldgate-el kapcsolatban: nem lehet, hogy gyárilag ilyen? A másik tippem, hogy textúraként kéne lerakni.

    Azokat a linkeket szerintem ide tedd be, itt meglesznek. Igen én is észrevettem, hogy nem minden játszható le a sound browserben.
  • Tibbbor
    #754
    Na, akkor mázlid van. Nálam kordon módban Fast opcióval általában 0...1...2...3...4-nél beakad a VIS, kiírja fent a compiler ablak szélén, hogy "Nem válaszol", de ettől függetlenül lefut, minden működik és hibaüzenet sincs. Talán azért, mert még nem "zárt" a pályám és a kordon elég sok holt teret hagy üresen, ami miatt a visleaf kiszámolása meghaladja a program képességeit. Lassan végre eljutok odáig, hogy jöhet a skybox, alul pedig a dupla zárás, mivel displacement-eket szeretnék használni(a blend textúrák miatt), azok viszont nem zárják le a pályát, emiatt kell alájuk egy másik "záróréteg".

    Valamit megint nem értek. Prefabként letettem a pályára egy combine_shieldgate-et(tudod, azt, aminek olyan kékes fénye van és területek lezárására használják). Na, zúg is alapból+zizeg, mikor hozzáérek, viszont fogalmam sincs, hogy ez az utóbbi zúgás miért csak a pajzs bizonyos részeinél elég hangos? Már bepipáltam a "Play everywhere" opciót is, mégis csak egyes helyeken hallom, amikor hozzáérek a pajzshoz, máshol alig, vagy egyáltalán nem hallható a zizegés. Megnöveltem a max. audio distance-ot is(bár "Play everywhere"-nél ennek nincs is jelentősége), de semmi változás. Vélemény?

    Ja, találtam két isteni weboldalt, ha érdekel: azt ugye Te is észrevetted, hogy a HL2 zenéket nem tudod meghallgatni Preview módban a Sound browserrel, vagyis nem tudod, milyen zenét is tettél be, pedig jó lenne válogatni. Nos: az egyik oldal felsorolja cím szerint a 42 db zenei fájlt, meg lehet hallgatni, le lehet tölteni(de minek?). A másik oldal pedig leírja, hogy ezek a zenék milyen file néven szerepelnek a
    Hammer editor sound browser-ében? Nagyon praktikus dolognak tartom, ha zenéket is szeretnél betenni. Most nem otthonról írok, de ha érdekel, elküldöm a linkeket. Tök véletlenül bukkantam rájuk.
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.12.14. 14:29:06
  • Tibbbor
    #753
    A Tiéd egyáltalán nem szar. Csiszolsz még rajta, teszel hozzá néhány map-ot és meglátod, "Play It Now!" lesz belőle!

    Az Operation X videóját megnéztem, én se értettem, miért kapott ilyen minősítést? Hatalmas kihasználatlan terek, nincs igazi koncepció, én ilyen állapotban kezdem kidolgozni a dolgokat.
  • Devv
    #752
    Na az előbb lefutott normalon a compiler pár perc alatt.
  • Devv
    #751
    Ja, az én szarom is maybe-t kapott.
    Na de pl. ez az operation x is play it now-t kapott, leszedtem és halálra untam magam, végig se toltam. Baromi nagy üres terek, tök feleslegesen. HP-t se vesztettem kb...
  • Tibbbor
    #750
    Tudom, illetve volt még a harmadik srác, aki multis pályát készít, de ő nagyon elhallgatott. Én mostanában a Phillip oldalát nézegetem, milyen mapokra adtak nagyon rossz minősítést. Azért biztos Te is láttad, egyesek képesek pár óra alatt összedobott, borzalmasan textúrázott, primitív módon bevilágított pályákat is beküldeni, és Phillip mégis elnéző velük, mert a Maybe minősítést adja rájuk. Találtam néhány "Avoid it" map-ot is, amikre én inkább a "No install!!!" jelzőt aggatnám. Felháborító, mennyire nem tisztelik a pályakészítést azok, akik ilyen szemetet is képesek mod-nak vagy map pack-nak nevezni. Főleg a "Downfall" után, amit a fazon 8 évig csiszolt!
  • Devv
    #749
    Hiszen csak ketten voltunk... :)
  • Tibbbor
    #748
    No. mi történt. Kihalt a fórum, vagy senkinek sincs problémája? :)
  • Tibbbor
    #747
    Ha, akkor jobbulást! Fel is tűnt, mennyire elhallgattál.
  • Devv
    #746
    A neked küldött pályát is fast-be futtattam aszt hiszem, de nem biztos. Valamiért a full nálam befagy...
    Bocs, beteg voltam a napokban, most visszatértem, megpróbálom befejezni a pályám második fejezetét.
  • Tibbbor
    #745
    És a nekem küldött pályádat hogyan compilerezted? Full-ban vagy csak Fast-ben? Mert azért a Full az igazi(fény-árnyék), az optimalizálás miatt is fontos(occluder, area portalok, areaportal window, skip-hint brush-ok).
  • Devv
    #744
    Szerintem csinálj minden sorhoz egy game_text-et... Nálam működött 2 sorral.

    Normal compiler futtatás nálam is felejtős...
  • Tibbbor
    #743
    Na, úgy látom, ez a game_text is olyan, mint a logic_choreographed_scene. Mindenki ért hozzá, de egyik hozzászóló megoldása se működik. És az a legjobb az egészben, hogy az én általam feltett kérdésről vitatkoznak az én topikomban, miközben nem adnak megoldást.

    Tegnap azért nem kicsit ijedtem meg. Kordon módban Normal futtatást próbáltam ki a Compiler-el és folyton lefagyott. Végül kb. 40 perc alatt csak lefutott, de addig még klikkelni se mertem az egérrel. Mi lesz itt a FULL compiler-nél? Három nap?! Ok, elég terjedelmes a pálya, de hol van ez a HL2 vasútállomásához képest? :)
  • Tibbbor
    #742
    Állítólag lehet új sort csinálni egyetlen szövegben is a "/n"-el de nem merem megpróbálni, mert sok helyen olvastam, hogy fatal error-t okozhat. majd utánanézek. Egyébként a 4 text chanell is egy megoldás lehet, kipróbáltam. csak még a pozícionálás nem egyértelmű, de majd azt is belövöm. Mára azt hiszem, ennyi elég volt, mert vibrál a szemem. :)
  • Devv
    #741
    Szerintem soronként egy game_text. Nem tudom mennyi fér egy sorba. Csak jól kell elhelyezni meg időzíteni.
  • Tibbbor
    #740
    Ha sikerül megoldanom, akkor majd meglátod a teszteléskor! :D

    Nem tudod, hogy lehet egy hosszabb mondatot tagolni a game_text-ben, hogy egyben ráférjen a képernyőre?
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.12.02. 21:41:55
  • Devv
    #739
    Engem viszont lehet érdekel!
  • Tibbbor
    #738
    Ok, csak lett volna a felvételhez egy kis poénos ötletem, azt most át kell variálnom. De sebaj!
    Képzeld, rájöttem végre, hogy csinálják a nagy szabadtéri pályákon a háttérben látható hegyeket! nem mintha én is használnám, csak érdekelt.
  • Devv
    #737
    Lehet rajtad egyből a hev suit, nem nagy gond az... :)
  • Tibbbor
    #736
    Igazad volt és a valve fórumon is ezt válaszolták. Próbaképp átállítottam a Hammert Half life 2-re és ott pöpecül néz ki a suit. Én viszont Ep.2. mappot csinálok, úgyhogy néhány dolgot változtatnom kell.

    Ja és eltűnt a prop_st is! :))))
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.12.02. 20:38:27
  • Devv
    #735
    Igen nálam is ilyen fosul néz ki. Sokat gondolkoztam rajta és szerintem azért van, mert az ep2-ben nem kellett külön felvenned a ruhát, mert alapból viselted. Most néztem, a model browser-ben is ilyen csúnyán néz ki.
    Kell keresni egy olyan ep2-es custom videót, ahol felveszik a ruhát...