1663
-
Alice Sabbat #1223 Bordélyba is csak semmi értelme ... -
kancsar attila #1222 Hali, egy kapitányt milyen képeségekel érdemes felruházni a vezetésen kivül? -
#1221 Be lehet menni a bankba!!!
A legújabb magyarítással játszók be tudnak menni a bankba is.
Az angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz nyelven játszók nem,
mert azt a hibát még nem javították ki a játék készítői, az 1.5 patch-ben sem.
Az új magyarításban ki van javítva az orosz készítők programozási hibája,
így be lehet menni a bankokba, ott lehet kamatoztatni a pénzt és
kölcsönt is lehet felvenni.
Faluban nincs használható bank, a 3 féle városban (kisváros, város, nagyváros) viszont van.
a magyarítás
-
Tiati #1220 Minden játékosnak, az internetes játékhoz:
A tűzfal, a vírusírtó bekapcsolva maradhat.
ROUTER is lehet, azt sem kell kikapcsolni.
Jó játékot mindenkinek! -
Tiati #1219 Ma 19 órakor is lesz INTERNETES játék.
Ahhoz legalább 4 játékos kell.
Ez ZÁRTKÖRŰ játék, nem központi szerverhez csatlakozunk, hanem
a játékindító játékos számítógépéhez.
Csak az ő IP címe fontos, a többi játékos adatai nem kellenek a
Többjátékos módhoz.
A játékindító játékos már megvan, én is csatlakozom, még legalább 2 játékos
kell, de maximum még 14 játékos lehet egyszerre.
2 féle játékot játszunk, az első
"CSAPAT ÉLETHALÁLHARC" lesz, ott 2-2 játékos lesz egy csapatban,
de lehet több is, maximum 16 játékos.
A második játék "ERŐDOSTROM", ott 2 játékos lesz az erőd védője,
2 pedig az erőd támadója. Ott csak az erődöt kell megsemmisíteni,
de az erődöt védő 2 hajóra is ügyelni kell, de azokat nem kell
elintézni, az erőd megsemmisítésére kell összpontosítani.
AKinek ma 19 órakor van kedve játszani, ma este fél hétig írja meg ide a
fórumba, a levélcímemre pedig küldje el a levélcímét, ahova majd
19 óra előtt néhány perccel megírom, hogy milyen IP címhez kell
csatlakozni.
Levélcímem:
[email protected]
Az egyik játékos fogja indítani a játékot, a többi játékosnak az ő
számítógépéhez kell csatlakozni, tehát ez zártkörű internetes játék.
A játékot indító játékos számítógépe lesz a SZERVER, az ő gépéhez
fogunk csatlakozni, ezt már megszerveztem. Tehát ketten már játszunk,
maximum még 14 játékos jelentkezhet, akiknek megfelel a 19 óra
a játék elkezdéséhez.
Addig is minden játszani vágyó készítsen egy internetes játékhoz való
azonosító nevet és hajónevet és azt mentse el, hogy időben tudjuk indítani
a játékot. Rövid ékezetnélküli neveket írjatok, például :
Név: Totya
Hajónév: Black
Hogy ne legyenek összeférhetelenségi (kompatibilitási) hibák,
ezért minden játékos az 1.5 patch-es verziót használja és a
legújabb magyarítást.
legújabb magyarítás
internetes játék tudnivalói
Ha bárkinek kérdése van, akkor írja meg ide vagy levélben (e-mail).
Holnap 19 órára is szervezek egy játékot, arra is lehet jelentkezni,
jelentkezési idősorrendben kerülnek be a játékosok, mert
egyszerre csak 16-an játszhatnak.
A legerősebb hajóval indulhat mindenki (man-o-war), de tetszés szerint lehet
választani más kevésbé erős, de gyorsabban forduló hajót is. :) -
totya4 #1218 Hidd el, én jobban tudom hogy a ping nem biztos hogy jó lesz. :)
Mindegy, majd kipróbáljuk, jelentkezem majd ahogy írtam is. -
Tiati #1217 Jó lesz a pinged, már kipróbáltuk.
4 féle harc lehet. Csapatban is lehet játszani.
Te is írj a levélcímemre, hogy például most vasárnap
milyen időpont a jó neked.
Egyszerre 16 játékos játszhat együtt.
Ha többen játszunk, akkor izgalmasabb, azért kellene
legalább 2 nappal előre jelezni, hogy most vasárnap ki ér rá,
mert mindenkivel egyeztetni kell a pontos kezdési időpontot. :)
-
Tiati #1216 Ennél a játéknál nem kell központi szerver, a
játékindító játékos lesz a SZERVER, a többiek
csatlakozhatnak hozzá.
Tehát csak így magyarok játszunk. :)
információk itt olvashatók
Az időpontot 2 nappal előbb egyeztessük, hogy mindenki ráérjen,
21 óránál korábbi időpontban.
De vasárnap többen is ráérnek napközben.
Ha most vasárnap megfelel írj te is a levélcímemre :
[email protected] -
totya4 #1215 5 teljes percig tart egy komplett csata? Érdekes lehet :)
Kipróbálnám majd, remélem a pingem is jó lesz oda, majd írok! -
fbd195 #1214 nem eredeti a game
nem lehetne hétfö és csütörtök között pl 19-től jáccani -
Tiati #1213 Csak egy jót játszunk, a gyakorlat teszi a mestert,
próbáld ki, általában 5 percig tart egy-egy internetes játék.
Írj a levélcímemre. :)
[email protected] -
totya4 #1212 9200? Hú. Directx friss legyen, de ajánlják feltenni azt is ami a cd-n van. Többféle driver.
Első körben persze nem ártana a legújabb patch-et feltenni ;) -
totya4 #1211 Egyelőre nem szimpi a játékban hogy csatában sose érem utól az ellent, ezért mindig a menü "odahajózás"-t választom, amivel hipp-hopp ott termek az ellenfél hajójánál és pillanatok alatt le van rendezve az ügy. Netes módban szerintem ez nincs, tehát "normál" csatában nincs gyakorlatom... :) -
Gabbero #1210 Hellosztok a gépemen nem nagyon megy a cucc mindenem simán jó memo proci csak a videokártyám 9200 ati és az engine.exe baszakszik mit lehetne tenni az 1.42es patch se segít se az 1.45ös egy másik gépen meg simán megy plese help.... aki tudja a megoldást please írjon.... köszi... -
Tiati #1209 Én is szoktam szervezni internetes kalózcsatákat.
Hétköznap 21 - 23 óra között játszunk,
szombaton és vasárnap pedig megbeszéljük az időpontot.
Ha érdekel, írd meg, hogy mikor érsz rá.
levélcímem:
[email protected]
Bárki jelentkezhet, aki szeretne "TÖBBJÁTÉKOS MÓD"-ban játszani.
Egy-egy játék, a játékosok számától függően, általában
5 - 20 percig tart. -
fbd195 #1208 HOG LEHET INTERNETEN JÁCCANI?MER KIIRJA HOGY CONNECTING TO MASTER SERVER ÉS SERVERS LOADED 0/0 -
Torta #1207 Köszi, kipróbálom a legújabbal én is... -
totya4 #1206 Sok választásom nincs mert új kártya, tehát a legújabb. -
Torta #1205 Melyik ATI drivered van fent? -
totya4 #1204 Nem hiszem, 10 pontom van, ami a max, szerinted akkor 5 hajót irányíthatnék, de csak 3 megy :) Mondjuk a help a taktikára kissé bonyolult, valami 2% meg 2 pontok vannak emlegetve... lehet hogy növelni kéne a tisztek taktikáját? Nade ha 10 pontom van ami a max, akkor minek? -
totya4 #1203 1.5-el nekem eddig csak egyszer fagyott le, csak játékbeli bugok vannak. ATI van nekem is, nincs gond. Legyen fenn a legfrissebb directx, esetleg a cd-ről ami ott van ezt javasolják akiknek baja van. -
#1202 Nem azért, mert a taktikát osztja, és két pontonként lehet egy hajót irányítani? -
Torta #1201 Nekem is lenne némi gondom a játékkal: kb 1 perc alatt kilép Engine.exe hibával.
A 1.41-es verzió van meg, felraktam az 1.5 patchet, nodvd-t, így kb 3 percig játszottam, majd kiléptem. Felraktam a magyarítást, de így a fent vázolt helyzet lett. Több tesztelésre nem volt időm, hogy esetleg csak a magyarításnál dob e ki.
Ati kártyám van, lehet driver hiba?
Olyat is tapasztaltam, ha elindítom a játékot, majd kilépek és újra elindítom csak fekete képernyő van de a zene megy alatta... Ha újraindítom a gépet akkor megint jó. Másnak volt ilyen? -
totya4 #1200 Hm, különösen köszönjük :) A kézi fegyvereknél már nem az van hogy "minősítés", hanem hogy "a használatához szükséges rang" ami sokkal egyértelműbb.
Ezek szerint a magyarító (isten áldja) olvassa ezt a fórumot.
Ha már, akkor mondanék egy hibát ami engem kissé zavar.
A gond az vele, hogy a küldetés teljesítve lett (kérdőjel a kereskedőő felett), tehát azt kéne kérdeznie a kereskedőnek kb, hogy "Sikerült elhoznia a ... ?"
Ehelyett úgy kérdezi mintha most adná a küldetést.
-
totya4 #1199 Ez jó tipp, csak több hajónál elég hosszadalmas... :) Mondjuk egyelőre nekem max 3 hajóm lehet valamiért, pedig taktikám 10.
Ahogy nézem, a magyarítás frissítve lett, köszönjük! :)
-
#1198 Igen,nálam se áll a helyzet magaslatán... én bevonatom vele a vitorlákat mikor beérek akikötőbe ill mielőtt kihajózok -ez az első, aztán térképnézet. -
totya4 #1197 Ja :)
Istentelen béna egyébként a másodhajóh, elindulok kifele a kikötőből, erre az megfordul és nekiütközik az öbölpartnak... -
#1196 Nekem működött már párszor, utána persze irány a dokk, és nagyjavítás:) -
totya4 #1195 Értem, tehát elhajózás+feltartás. De ha mondjuk 4 kalózhajó áll szemben veled, kissé körülményes lehet feltartani mindet egyszerre... -
#1194 Elvileg az elhajózás, nálam bevált mikor a korvettem mellett egy fleut volt még a hajórajomban,megrakva minden jó csempészárúval, megtámadtak a kalózok -vagy spanyolok? mindegy u.az- a korvettel feltartóztattam őket amig a teherhajóm el nem hajózott. -
totya4 #1193 Hadd kérdezzek, ha több hajóm van, de csak az egyikkel akarok harcolni, hogy tudom a többit "elmenekíteni" ? Van ügye az vitorlabevonás, meg az "elhajózás", de eddig úgy tünt, egyik se véd 100%-osan.
Más, mikor lövik a hajómat, a tengerészek százával pusztulnak. Nem lehet őket megvédeni valahogy? Elvileg a legerősebb hajótestborítás is csak 10%-ot védene 10%lassulás mellett.
-
totya4 #1192 Ilyen nekem is volt, szerencsére a töltés rövid idő. -
#1191 Engem az zavar egyre jobban, hogy mennék be egy kikötőbe, megrakodva áruval, jönnek utánam kalózok+spanyolok, a kikötő bejárata előtt csatáznom kell,amihez semmi kedvem egy hosszú hajóút után, mikor meg arra kerülne a sor, tengernézetben nincs sehol egy hajó, a kikötő meg még messzebb van, vissza térképnézet, töltés, vissza tengernézet, töltés... -
totya4 #1190 Megoldódott, a magyarítás nem jelezte egyértelműen, hogy az a szükséges szint, ami kell a használathoz. -
totya4 #1189 Van logikátlanság a játékban az tény.
Pl. kalózok. Nem válthatok térképnézetre, mert ügye ott vannak a kalózok, harcolni kell. Jó. Dehát messze van, ráirányítom a hajót teljes széllel, de ügye utól nem érem, mert ő gyorsabb. Namost ha nem mehetek el amiatt, hogy támad egy kalóz, akkor miért menekül?! Ha viszont odamegyek a menüben hogy "odanavigálás a hajóhoz" akkkor egyből ott termek a közelében. Ezt hogy csinálja? :)
Megyek a tengeren, s látom hogy kalózok szorongatnak pár hajót, odamegyek segíteni, lövöm a kalózokat, irtás után szóba elegyedek a "megmentett" hajók egyikével, hogy na mondom hadd dícsérjenek meg, erre azt mondja nekem : "Miért zavarom meg az útját?". Hát a f@sz fog neked segíteni legközelebb, dögölj meg, nem? :)
Vagy... elfolgalok egy hajót, raknám át az árut, de tele vagyok, nem engedi. Viszont néhol átadásra kattintva, hirtelen beteg számok lesznek, pl eredetileg volt 5000, a másikon 2000, akkor lesz mondjuk "25000", "-12000" :) -
Tiati #1188 A hajó zászlócseréje is egy hiba.
Az összes kolónia elfoglalása után egy még érdekesebb hibát is
találtam.
Tortuga városát elfoglalta egy hajóraj, odahajóztam és
távcsővel ráközelítve az erődre, egy HOLLAND ZÁSZLÓ lobogott rajta.
Kihajóztam a tengerre térképnézetben és akkor SPANYOL ZÁSZLÓ lengett a
városon.
M billentyűvel megnéztem a térképen és ott ANGOL ZÁSZLÓ volt látható.
A játék kezdetén Tortuga FRANCIA tulajdonban volt.
Ez biztos az álcázás magasiskolája, a támadó hajók megtévesztésére.... -
totya4 #1187 Kösz a választ, éppen az a baj, hogy nem írja hogy hányas szinttől használható. Magyarítással játszom. Hol vettem? Már nem emlékszem, egyik szigeten vettem (volna) de mivel láttam hogy nem tudom használni nem vettem meg...
Érdekes egyébként, vagy inkább bug, ha zászlót cserélek az nem látszik, csak ha kimentem és betöltöm az állást... -
#1186 Valószinüleg nincs elég magas szinted, ha a kardra jobbklikklesz akkor kiírja, hogy hányas level-től használható. Amúgy hol vetted? -
totya4 #1185 Még egy...veszek egy jó kardot (tudom elfoglalni hajót és akkor ingyen szerezhetek, de ahhoz még gyenge vagyok) és nem tudom használni. Mi kell ahhoz hogy tudjam? -
totya4 #1184 Milyen konkrét előnnyel jár ha kemény aranyakért alkalmazok egy navigátort?
Még mindig nem tudja senki mi az a rettenetes sziszegés ami egy szigetre lépéskor fogad és mig ott vagyok tart?