631
-
#551 és lett AGP-s :) -
#550 ja és abba az alaplapba nem igazán fog müködni
egy pach-et kell felraknod h normálisan működjön -
#549 ha veszel hozzá egy Crossfire-s VGA-t akkor
bár a driverekkel szenvedni fogsz :D -
#548 Szevasztok Kérdezek!
Van nekem kn8 sli-m +2 dr ati x1600xt-m ,hogy tudom duálban muködtetni öket?
Ugy hallottam ,hogy lehet öket használni összekötö kábel nélkul ,ugy hogy a PCI használja öket,de kell hozzá 1 pech ,vagy mi! Valaki pontosan mondja el kérem szépen! Meg a pachet is honnan szedjem!! Nagyon köszönném!! -
#547 Eddig OK már régen olvastam ezt a cikket... de nekem újraindítás után hiba üzit ír ki mind 1 már holnap veszek Tápot + újra dobom a winfost aztán csak lessz valami... De azért köszi! -
#546 olvasd el ezt hogy hogyan tudod beloni a windows alatt. -
#545 Új driver óta már nem. De a biztonság kedvéért rátettem mind a 2 re ugyanazt a biost de semmi hatás! -
#544 ugy tudom a kártyák bios verziojának stimmelnie kell. ez lehet probléma? -
#543 Chieftech 400W os van benne 84.56 os driver elötte 1DB 6600GT vólt benne(84.21 driverrel)!
Minden ki van húzva a HDD-n kívűl, híd a kártyákon van! Sztem nem lehet a táp: 1, kiírná a szokásos feszültség ingadozás vagy a másik hiba üzit. 2, a hivatalos oldal szerint elég a 400W! Ram cserére azért gondoltam mert más színűek a ramok a két kártyán és az ment tönkre anno a karin, + kerestem a hiba lehetőségeket bocsi!
Azért köszi a helpet mindenkinek! -
balu666 #542 Hali,
Nekem a 84.21-es driverrel működik csak SLI-ben a két kari.
A tápodat a helyedben lecserélném, az SLI üzemmód eléggé energiaigényes, az én régi Chieftec 420W-os tápom sem komálta a két karit :-) . -
#541 Esetleg előtte milyen karesz volt a gépben?ATI? mert lehet veszekednek a driverek!Ha igen akkor szedd le a driver cleanert és takarítsd ki az ATI-s fileokat a gépből! -
#540 kicserélték a karin a memóriákat?kötve hiszem!Az egész vga-t cserélték!
Külön külön mennek a kareszok?ha igen akkor teszteld le úgy hogy a lehető legtöbb eszközt iktasd ki egy próba erejéig mert sztem táp bajod lesz!kevés neki a kraft milyen fajta 400-as tápod van ugye nem pl. mercury mert az csak ráírja hogy 400w.
SLI lapkával összekötötted őket(igaz az új driverekkel mennek anélkül is) -
#539 Sziasztok légyszi segítsetek! Mai nap +vettem 2. inno 3D Geforce 6600GT -met bele raktam a gépbe összeraktam ahogy a kézikönyv írta (SLI választó kártya átfordít + SLI hidat rá raktam a 2 karira! Windows indításál fel is ugrott a kis ablak Multi GPU aktiválás aktiváltam de ujraindítás után azt írta nem találja a 2. kártyát de az eszközkezelőben benne van mind a 2! Most pedig az SLI aktiválásnál azt írja távolítsak el minden olyan kártyát ami nem támogatja az SLI-t !!! Driver csere vólt 84.56 ra 84.2X ről, kártyákat is +cseréltem, külön külön mennek, kihúztam mindent a HDD-n kívűl 400W os tápom van )Lehetséges az a baja, hogy az 1ik karin ki vóltak cserélve a ramok? (kinyiffant de garból kicserélték) PLS HELP!!!!
Átmásoltam ide örüljenek a moderátorok.... (különben nem elég a bajom még ilyen hülyeségekkel is ... áh nem érdekel)!
Képe ha esetleg segít!
-
#538 80.xx drivert raksz fel akkor menni fog akkor is ha Bios elter egymastol... -
#537 A 2 6600GT szentem biztos fog menni egymással :) -
chadi #536 Sziasztok!
Hol lehet megtudni , hogy bizonyos 2 vga megy e sliben?
nevezetesen:
Gigabyte NX66T256D és NX66T256DE
köszke -
#535 És maga a PATCH
-
Inquisitor #534 Van jó pár kinti HW oldalon (pl. Anandtech) teszt róla, OpenGL-t leszámítva azért elég brutálisan dolgozik benne a Crossfire ... érdemes megnézni. -
#533 Megérkezett az ATI új CrossFire lapkakészlete -
#532 "Egy patch segítségével elméletileg ATI chipsetes alaplapban is használható két NVIDIA kártya.
Bár február elején még arról számoltunk be, hogy a kaliforniai NVIDIA még legújabb „szerzeménye”, az ULi által gyártott lapkakészletek esetében sem engedélyezi a két videokártya összekapcsolására létrejött SLI technológia használatát, az ULi végleges bekebelezésével úgy tűnik megenyhült a gyártó szigora: hétfőn megjelent egy olyan félig-meddig hivatalos patch az NVIDIA Forceware meghajtóihoz, mely immáron az ULi M1697 lapkakészletre épülő alaplapokon is lehetővé teszi a kétkártyás technológia kiaknázását.
Három nappal a patch világrajövetele után máris terjedni kezdett az első olyan nem hivatalos változat, melyet leleményes kódolók úgy alakítottak át, hogy az ominózus ULi lapkakészlet mellett az összes létező, két videokártya-foglalat kialakítást támogató chipsetről (tehát akár az ATI CrossFire lapkakészleteiről is) azt „hazudja” a Forceware meghajtónak, hogy a lapka kész az SLI technológia kiaknázására. Voltaképpen ez a PCI Express architektúrára épülő alaplapok csaknem mindegyikére igaz, így csak a megfelelő kivezetések megléte, illetve a szoftvertámogatás a feltétele a két videokártya összekapcsolásának.
Mivel az SLI technológia licencdíjas, ezért az NVIDIA jobbára az utóbbi eszközzel, azaz a szoftveres támogatás megvonásával akadályozta meg, hogy konkurenciái számára ingyen elérhetővé váljon féltve őrzött technológiája. Ez lényegében abban nyilvánul meg, hogy a windowsos meghajtócsomag csak abban az esetben hajlandó engedélyezni az SLI üzemmódot, ha a telepítés során nForce4 SLI, nForce 4 SLI IE, nForce4 SLI XE, vagy nForce4 SLI X16 lapkakészleteket detektált (ezek a jelenleg hivatalosan támogatott SLI-s chipsetek)."
hát ilyet -
izb #531 Radeon alapértelmezetten jobb,mert alapjáraton jobban teljesít.
Tehát cross nélkül.
X1900 XTX és XT teszt
Viszont a villanyszámlád a paksi atomerőmű igényével fog vetekedni.....
---------------------------------
www.izbsystem.hu
-
#530 csáó el tudjátok magyrázni, hogy ma melyik a jobb rendszer? a Crossfire vagy az SLI? és most nem érdekel sem az ára, sem a beszerezhetősége, egyedül az, hogyha pl van nextgen Radeonom mondjuk két X1900-XT vagy mittom (nem vagyok olyan jártas ebben) szal a legójabb és van kettő Geforce 7800 GTX akkor melyik lesz jobb Crossfie vagy SLI???? -
Tiberius B #529 Csak az alaplap változott. Nameg a meghajtók. -
Tiberius B #528 Van már vagy 4 éves a gép. És már akkoriban sem volt túl nagy szám. -
Tiberius B #527 Sejtettem. -
#526 Eléggé. -
#525 Copy-zik az ATI Crossfire az Nvidia SLI-től??
"Az új rendszer mindemellett elhagyja majd a külső összekötőkábelt is, ám a kártyák között továbbra is szükségeltetik egy speciális összekötőkapocs, amit az ATI a hírek szerint legfőbb konkurensének mintája alapján egy nyomtatott áramköri híd képében képzel el. Amennyiben ez a megoldás az ATI későbbi GPU-inál általánossá válik, a kanadaiak CrossFire rendszere a jövőben az SLI-hez kísértetiesen hasonló jegyeket hordozhat magán.
Az ATI-tól kiszivárgott feljegyzésekben megemlítik továbbá, hogy az átalakított CrossFire rendszer segítségével megnyílhat az út a több GPU-t tartalmazó Radeon kártyák előtt – ilyen megoldások eddig szinte csak és kizárólag az NVIDIA technológiájával láttak napvilágot." -
Tiberius B #524 1323 pont a 3DMark03-tól mennyire szar? -
Tiberius B #523 Úgy döntöttem, csak akkor veszek új AGP-s videokarit, ha már nem lesz jó a GeF4 Ti 4200 64 MB-om, remélem ez még soká lesz. -
#522 Gs valamivel gyengébb fog lenni,mint a Gt!
ezzel a GS verzióval szerintem az "szegényebb" emberekre gondolnak,hogy meg tudják majd venni.
ha belegondolsz van x1600Pro + x1600Xt meg ugyanígy az Nv-nél is 6600 + 6600Gt és most lesz 7600Gs + Gt. -
Tiberius B #521 Szerintem igen, a képek alapján, de majd megmondja ő. Abban jobban bízhatsz. -
#520 Mért adnak ki 7600 GT is meg GS-t is. SG-n azt lehetett olvasni, h a 6800 GS az új változata a 6800GT-nek, azzel ellentetben sokkal kevesebbe kerul, ami meg nem para, mert lehet uj gyártásteknologia miatt, de a GS rosszabb mint a GT? -
Tiberius B #519 Inkább 85 000 az. -
Tiberius B #518 Az első felújítás is kb. 500W-ot fog zabálni. Sőt, majd egyszer azt a bizonyos lépést is fel akarom támasztani, tehát majd vmikor kell vennem mégegy tápot. Most gondolok bele, kb. mire Egyetemre kezdek járni, lesz meg az 1. lépés. Addig már csak 2 év. -
Tiberius B #517 Furi lesz kábelt venni egy Enermax Libertybe több év múlva.
Ha nemis egy életre, de sok időre az tuti. -
Tiberius B #516 kb. 90 000 Ft, gondolj nagyot, gondolj több évre előre, a fogyasztás már nem fog nőni, tehát az a táp egy életre szól. Tudtommal, szerintem. -
#515 az nem rossz VGA.és mennyi az ára? -
#514 több év múlva meg már megint új VGA-k jönnek ki.ugyanolyan drágán mint pl most a 7800Gtx.
szal Te közelítsd csak meg a középkategóriát és ne 700Wattos tápokban gondolkozz + 7800Gtx-ben,ha nincs pénzed. -
Tiberius B #513 Mondjuk akkoris több év mire annyi pénzem lesz. -
Tiberius B #512 Egy Asus GeF V9999 6800GT 256MB Gamer Edition szerinted mennyire jó 1. lépésnek?
Most éppen ezt szemeltem ki. Remélem hamarosan "elérhető" áron lesz vmi jobb is, remélhetőleg AGP-re, csak hogy kényelmesebb legyen.