159
eredeti játék vagy nem ???
  • Randal
    tudom hogy nem az a guru, ezért enm is írtam, hogy en legyen belőle kötekedés:)
  • BBird
    Lehet, hogy rosszak az infóim, de tudtommal a régi ('90-es évek eleje, közepe) guru stáb egy része ment vissza a mostani újság hasábjai közé. Bear(?). Persze lehet nincs igazam, rég nem olvastam, néztem.
  • Dzsí Pí
    Gamestar 4ever
  • Deajka
    Moderátorok szabin vagytok, vagy mi?
  • PrOceSs
    Ha A Gurun nőttél fel, akkor nagyon jól kellene tudnod, hogy ez már nem az A Guru.. De ebből aztán tényleg ne legyen Off-olás! Amúgy épp tegnap néztem meg a Gamestar borítóját, és ott is Dupla DVD van írva. Tehát ez egy bevett szokás!
    Sajnos.
  • Randal
    A DVD-be kár volt belekötnöd.
    Ahogy elnézem az összes pc-s újság így írja.
    Ezen nem is pöccenhetnél be.

Amúgy meg anyázhatjátok nyugodtan a Gurut, nagyon sok ember ezen az újságon nőtt fel.
  • Vlala #153
    Visszaolvastam a sirámokat, és leírtam, ami eszembe jutott róluk. Akinek szól, az érti.
    Elég zagyva lett, így utólag...
    a lényeg azért benne van. a lenne két n akart lenni :-)
  • PrOceSs
    Ez most miről is szólt?:)
  • Vlala #151
    Csak azt nem értem, hogy az ilyenek miért adnak ki pénzt újságra. Hogy legyen mibe belekötni? Olvassák a PGOt, esetleg szép magyar szokás szerint töltsék le a tartalmát.
    De nem, amit legálisan megkaphatnának ingyért, azt megveszik pénzen, (ragcsere, he-he) aztán sírnak, hogy lassúak a warezoldalak, meg kódokat kérnek a fizetős warezsite-okhoz.

Nem értem a logikátokat.
    Egy dologgal tudnám értelmezni: dackorszak. Csakazértsem úgy csináljuk, ahogy jó lene, mert akkor másnak (valaki lője már le azt a telefont) lesz igaza.
    Egyébként meg: ha nem tetszik, ne itt sírj, hanem pereld be a Vogelt (vagy melyik kiadó gondozza a Gurut)
    Ahogy mélyebben visszaolvasok, kezdem érteni, hogy itt ismét a "DrágajaGuru, aggyáksázsé, akkómevveszem" a fő csapásirány.
    Ehhez csak gratulálni tudok.
    "Ha kevés a fizetésed, dolgozz többet"
  • PrOceSs
    Magad is érzed, hogy felesleges a hozzászólásod: "lehet fikázni"..
    Az előttem író leírta jól, hogy dupla DVD, az lehet ám 2 db 9Gb-os lemez is. Ha a Guru (és más lap is) ragaszkodik az ilyen idióta megfogalmazáshoz, akkor írják rá azt, hogy SZIMPLA DUPLA DVD-vel! A teljes ködösítés végett.
    Bár már írtam korábban (nem hiszem, hogy visszaolvastál volna): 2 db 4,7 GB lemez adatmennyisége több, mint 1 db dupla rétegű lemezé. Csak fel kellene fogni! Egyébként ez zavarná az embereket a legkevésbé, de mégis tény marad!
    A pathelésre amit írtál.. hát nem sok fogalmad lehet a pc-s játékok milyenségével. Nem tudom mikor jelent meg utoljára olyan játék, ami 1.0-ás (bolti) verzióval tökéletesen ment volna. A patchek az időközben megjelenő új hardverek miatt is kellenek!
    Mit szólnál hozzá, hogyha megvennéd a Half Life 2-t 10e ftért és mondjuk gagyin megy a régi videokártyádon? Veszel egy új hiperszuper karit és el sem indul a játék?! Erre (is) valók a patchek!
  • dronkZero
    Nem látok szmájlit, szóval feltételezem, hogy ezt _komolyan_ gondoltad.
    Elöljáróban hozzátenném, hogy nem érint a téma. Akkor vettem utoljára Gurut, amikor még kb 3-400HUF-ba került... De azért:

1. Tényleg szarni rá, hogy hány darab lemez, de azért ne hazudjanak már az ember szeme közé... Szvsz van egyRÉTEGŰ és kétRÉTEGŰ DVD lemez. Ebből lehet dupla is.
    Gy.k.: dupla egyrétegű DVD, dupla kétrétegű DVD. Amit írtak, abból én számíthatnék 16G adatra is. (mert ugye egy dupla DVDs film nem egyrétegű lemezekre van írva)
    Elb**zták, akár tetszik, akár nem, téma lezárva.

2. Ha egy játékra nem megy fel a peccs és a _kiegészítők/küldetéslemezek_, az nem teljes játék, csak egy fullCDs rip.
    Egyébként a Spellforce-szal pont az a probléma, hogy bin/cue változatban szintén nem mennek fel rá az említett cuccok. Ha valaki csak azért vette meg azt a betűkkel teleírt gyújtóst, mert adnak hozzá full SF-t, akkor az csúnyán rák*rt, és jogosan kéri vissza a pénzét.

Harmadrészt ha nem lépsz rá a tökeire annak, aki megszivat akkor az meg fog szivatni megint, és megint, és megint... Ha csak 30 ember kéri a cucc visszafizetését, talán elgondolkoznak kedves GURUék, hogy legközelebb mit írnak le, és akkor már megérte a kollega hisztije. (még ha elég szánalmas stílusban adta is elő)

Egyébként nem kell a polgári peres témán lovagolni, azt senki nem vette komolyan.
  • Zozo76
    Erdekes ez a topic. Ugye itt ket problema van:

1. Ket lemez helyett egy van de dupla merettel
    2. Nem lehet patch-elni a teljes jatekot

Elso problema azert sz@r dolog mert nem birod megfogni a masodik lemezt. Mert ugye nincs. Nem erzi, ertitek? Nem erzi hogy ket lemezt kapott ami cimlapra van irva! Es kifizetett 1500FT jo magyar forintot. Es nincs mit fogni. Ja, es nem kell cserelni lemezt a meghajtoban. Szinte mar ugy erzi az ember hogy nincs is lemez.

A masodik problema azert nem lebecsulendo. Valoszinu hogy vegig lehet vinni patch nelkul is de hat olyan jo patch-elni. Ugy erzi az ember fia hogy most jol megjavitotta a programot. Mostantol minden maskepp lessz.

Lehet fikazni...
  • Was
    Ne aggódj, ez meg biztos csak nyomdahiba, mert a szükséges helyett lehetségest akartak írni. :)
  • jocco
    Nem raktam fel a játékot igy nem tudom, hogy milyen vezió van a lemezen de a guru dvd-jén ez van a javitások menünél:
    "Figyelem! Jelenlegi teljes játékunk már a legújabb verzióval került sokszorosításra, ezért nem szükséges hozzá javítás telepítése."
    Ha ez igaz akkor már a pathelt játék van a DVD ugy hogy nincs miért nyavajogni, ha meg nem igy van akkor lehetne, mert ez már tényeleg félrevezetés.
  • disgust
    Ja, elnézést. Azért mert ti ketten vagytok, ezért nektek van igazatok - birkaszindróma. Arról már szó nem esett, hogy egy épkézláb ellenérvet nem tudtatok elmondani, csak hülye meg idióta, aki mást mond.
    A többihez nem fűzök kommentárt, rólatok állít ki bizonyítványt. A fórum másik fele meg rajtatok röhög.
  • exHumano
    Hagyd! mondok egy tuti tippet! : sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz a szintükre, és legyőznek a rutinjukkal. Ha minden kötél szakad akkor jönnek azzal, hogy én többet tudok mindenről, meg televagyok idevonatkozó ismerősökkel, akik ezt meg azt mondták. Valószínű, hogy polgári peres úton az életbe nem intézett semmit, de elképzelése hallottak alapján, az van. De amúgy ez rég nem a vita alapjáról szól, ez már csak hab a tortán. a srácnak nincs igaza alapból, és ezért topicot szemetelni, fenyegetőzni, ostoba, buta, primitív, és hülye dolog.
  • Was
    Igazad van, nem veszem.
  • K.András
    "Több fogalmam van róla, mint itt bármelyikőtöknek."

Észre vettük :DDD,a fél forum már rajtad röhög csak olvass kicsit vissza...
  • disgust
    Több fogalmam van róla, mint itt bármelyikőtöknek. LOL! :DDD
    De látom, te vagy itt az ügyeletes okos bf. :) Amit a jogi meg bírósági, ügyvédi dologról írtál, az akkora LOL, hogy szerintem sürgősen töröltesd azt a hozzászólásod, ne hirdesse égnek és földnek, hogy mekkora sötétség uralkodik nálad. :)
  • K.András
    Az emberek gyakran szoktak mérlegelni(az okosabb).Teszem azt telefonálsz ez miatt ide-oda ne agyja isten még meg is kell jelenni valahol,akkor az pénzbe és idöbe kerül és nem biztos hogy megéri a fáradságot.Ilyen eseteknél le kell vonni a tanulságot, jelen esetben az 1500ft-s szopásodat azzal honoráld hogy az életben többet nem veszed meg az ujságjukat,egyébként lehet neked még nem mondták de olcso husnak hig a leve :DDD
  • K.András
    Ha annyira kiváncsi vagy rá miért nem a pc-guru forumán kérdezed?PC-GURU FÓRUM
    Vagy mi lenne ha irnál ide([email protected]) és megkérdeznéd hogy mi törpénhetett??
  • Was
    Igen jó hozzáállás! Nyeljük le mindig az ilyen "szopást" :). Az a baj, hogy a sok kis 1500-as szopás az a másik oldalon egy elég jó bevétel. Én is lenyelem. De egy valamit tudok, legközelebb nem rohanok az újságárushoz, még ha ilyen nagy nevű játékot is mellékelnek. Majd először megvárom a visszhangját...
  • Was
    Most gyakorlati szempontból még mindig arra vagyok kiváncsi, mint a "teljes játék" tulajdonosa, hogy a már megjelent, illetve a közeljövőben megjelenő kiegészítőt rá tudom-e tenni vagy sem?
    A haverommal -akinek valóban megvan a teljes verzió, természetesen 1.38-as patch-csel- vajon tudok multiban játszani (az eltérő verziók ellenére)? Vagy kérjem meg szedje le az egészet és a kedvemért telepítse 1.11-ig?
  • K.András
    Szerintem hagyd a francba,teljesen más sikon közeliti a helyzetet mint te,nem fog megérteni mert nem képes befogadni amit mondasz,meg ugye fogalma nincsen arrol milyenek a jogi viszonyok magyarországon...
    Minden ügy évekig huzodik a biroságon de ö az 1500 ft-s pc-gurus ügyet nem tekinti bagatelnek ,nem ö ezt olyan komoly ugynek tekinti hogy évekig járkálna a biroságra mondván a dupla dvd nem is dupla meg nem pöcsölhetö a game :DDD
    Szal ha valaki 1500 ft miatt megkeres egy ügyvédet az már nem is kicsinyes hanem hülye, ahelyett hogy benyelné az 1500-ft-s "szopást" inkább csinálna magának egy végeláthatatlan torturát
  • magus
    az hagyjan hogy az ujsag egy szanalom, de minek adnak diablot teljes jatekkent, mindenkinek 1 db cdkeyt?:D
  • KH
    Jézus, ez még mindig megy?!
    #98 volt a legértelmesebb hozzászólás ehhez az egészhez...
  • exHumano
    A mi mennyi azt azért írtam, mert itt valaki a kicsinyességet emlegette. Szerintem ez így ebben a formában kicsinyesség, ezért perelni a srác helyében. Továbbra sem értem a problémát. Gondolom rajta van a játék neve, és a játék is. Mit kéne még feltüntetni? Nincs rajta külön, hogy patchelhető, vagyis ezért nem perelhető, nem állítottak valótlant. Az azért nonszensz szerintem, hogy valamit úgy kelljen leírni, hogy teljes játékkal, de vigyázat, ez nem patchelhető!!! Senki nem perli pl a banki reklámokat, pedig azok aztán tényleg megtévesztő infókat tartalmaznak. Szóval szerintem jogi alapja a pereskedésnek továbbra sincs
  • disgust
    1. Ezen még vitáznék, de végülis mindegy. Írtam a "dupla méretről" is, mint dupla átmérőjű lemez. Gondolom nem olvastad. Végülis nekem marhára mindegy, én nem pereskedni akarok minden szirrel-szarral, csak leírtam, hogy elegendő ok lehetne, mert bele lehet kötni. Szal csak ennyi. Ezért még nem kellett volna leugatnod.

2. Ebben részben igazad van, de akkor fel kell ezt tűntetni, hogy öcsisajt ez van rajta, eszed vagy nem.

Az hogy mi mennyibe kerül az most másodlagos kérdés, jogi szempontból a felemlegetett problémával nem is áll kapcsolatban. Persze, józan ítélőképesség szerint igaz, most tökmindegy mit vágnak az emberhez pitli 200 v. 400 Ft-ért, főként hogy többet ér a rajta lévő anyag a lemezzel együtt, mint 200-400 Ft. Csak ugye ez most nem tartozik szorosan a témához.

Bocs, de mivel átmentél arrogánsba, célszerűnek láttam felvenni a stílusod. Örülök, hogy a végére tudtál normálisan is írni. Nekem kissé eldurrant az agyam a hangnemedtől, bocs, ha túllihegtem az agressziót. Má lenyugodtam.
  • exHumano
    1. Dupla dvd a dupla valaminek a kétszerese. Nem 2 db, hanem dupla. Ha azt írják inkább hogy dupla méretű, hogy esetleg érthetőbb legyen, akkor egy 2X akkora dvdlemezt keresel a tokban? Ugyanmár!! Valótlant állítottak a borítón? nem. Ezzel fogyasztóvédelemhez fordulni??? ehh

2 teljes játék. A dvd tartalmazza az eredeti full játékot, ahogy anno megjelent hivatalosan, teljes árú, kész játékként? igen. Játszható, elindítható? igen. ha nem patchelhető, vagyis nem fejleszthető, akkor is teljes értékű játék, úgy ahogy van. Valótlant állítottak a borítón? nem. Ezzel fogyasztóvédelemhez fordulni??? ehh

A dvd árát azért hoztam fel, hogy világosabb legyen az a tény, hogy kb 200 vagy esetleg 400ft -ért kapott szolgáltatás egy bizonyos részéért fenyegetőzik. azért nem kell leszarni, hogy mennyi külön az újság, mert az újság tartalmával, magával az újsággal, és a dvd egyéb tartalmával nincsen a srácnak gondja, vagyis azzal elégedett, az arra kifizetett pénzösszeg nem képezi ezen esetben vita, illetve reklamálás tárgyát.

Nyilván nem győztem meg senkit, de nem akartam már ide írni, viszont ha már ilyen szépen megkértél válaszoltam.
  • disgust
    *evidencia
  • disgust
    Ezzel egyetértek. Nálunk semmi sem szent. Vagy nem akarjuk bevallani, vagy egyesek tudatában sincsenek, de irigy, kicsinyes és szemétkedő nép vagyunk. Külföldön is az az általános vélemény rólunk, hogy kicsinyesek vagyunk, megpróbálunk kibújni a felelősségek alól, kiskapukat keresünk, nem ismerjük be ha tévedünk, megszegni igyekszünk a szabályokat, stb. Szánalmasak vagyunk, na. Persze, nem csak az emberek hibásak, ebben azért előfordulhat politika is, gondoljunk csak a magas adókra, alacsony bérekre, ami oka lehet ilyen viselkedéseknek.
  • disgust
    Na, az emberi butaságnak a hozzászólásaid alapján pont te vagy az egyik mintapéldánya.
    Ha úgy gondolod, tényleg rohadtul igazad van, és ilyen nagy életigazságok tudója vagy, akkor győzz meg hathatós érvekkel, hogy miért nem fontos az, hogy tudja az ember pontosan, hogy mit vesz meg? Amennyiben épkézláb, és elfogadható, meggyőző magyarázatot tudsz erre adni, akkor én kérek bocsánatot. Mellébeszélő, és más témába kóválygó válasz nem kell.
  • disgust
    Ebben a hozzászólásodban sem az itt említett problémával kapcsolatosan böfögtél, hanem minden más ide most qrvára nem tartozó dologról. Mellesleg aki meg a "muszáj" szót ly-nal írja, az ne jogi, meg közgazdasági dolgokról akarjon vitatkozni, hanem nyissa ki a helyesírási szótárat, és azt tanulmányozza behatóbban...
  • disgust
    Hülye vagy bazmeg, mint a krumpliföld. Nem érted a problémát, és azt hiszed, mert neked valami evidancia, attól még faxság. Nem értem mi a fenének hoztad fel a dvd "árát", mert arra a kutya sem kíváncsi. Ha 1 Ft, akkor is megvetted, és a fogyasztók kötelességei/jogai érvényesek rád.
    Mellesleg, hogy te is csattanj egyet, megkérdeztem a Fogy.védelmis ismerősöm, elmondtam neki a szitut, és annyit mondott, hogy ebben lehetne pert kezdeményezni, és nem alaptalan xarrágásnak titulálta. Ugyanis a Fogy.védelem sem barom, és nem fog olyan csip-csup ügyekkel foglalkozni, ami hülyeség már eleve.
    Elég nagy balfék vagy, ha te az általam írt dolgokat "ideológiának" vetted, ebből is látszik, hogy egyszerűséged a faékkel vetekszik. Ahelyett, hogy itt baromságokat írnál, és alaptalanul vered a qrvaokosnak vélt nyálad, menj inkább támaszd ki valamelyik ajtót...
    Balfax...

A topikot meg nem én nyitottam.
  • [HUN]PAStheLoD
    szuper topic .. ha röhögni akarok egy jót ;]
    a tanulságot többen is megfogalmazták úgyhogy én már nem szaporítom a szót ezügyben ;]
    de azért elmondom h. elsőre énis hülyére kerestem a 2 dvd-t , mert öcsém kapott egy original gurut, ami nem volt bezacskózva, azthittem hogy kilopták belőle a másik DVD-t ;]]
  • Random_
    Na és a vétkest még el is engedik a rendőrők.
  • ZsZso
    Azt hiszem a vita gyökere az, hogy szemétség átb*szni a laikus emberek fejét. A mai világ megtanítattja velünk, hogy mindenben (értsd a hűtőgépszereléstől a paprikatermesztésig) otthon legyünk, és vágjuk a témát, mert ha nem akkor pofára fogunk esni, mivel nem fogjuk észrevenni a bújtatásokat, amiket elrejtenek a cégek a célból, hogy minél több ügyfelük legyen. (egyszeri vagy többszörös az legtöbb esetben lényegtelen :( )

Aki azt mondja, hogy a PC GURU -s dologban nincs semmi kivetnivaló, az valószínű azt mondja, hogy "SZERINTÜNK NEM FÉLREÉRTELMEZHETŐ" a reklámja (pl. hogy dupla cd, teljes játék) ... (vagy beletörődtek abba, hogy folyton hülyének nézik őket, és azt mondják, hogy "ááá ennél már néztek engem sokkal nagyobb hülyének, és jobban át is ejtettek, szóval ez nem nagy ügy"). Én amondó vagyok, hogy a PC Guru-sok direkt használták a "dupla dvd", és "teljes játékélmény" szót ... így jogosan becsapava érezhetik magukat az emberek, akik a DVD(k)ért, vagy a teljes játékért vették meg az újságot.

Persze ez egy pitiáner ügy, ha nem a mi pénztárcánkból "loptak" ki 2000 Ftot, és persze SOKKAL nagyobb mocsokságok folynak ebben az országban mint ez az incidens. Hölgyeim és Uraim ... itt élünk : "megszoksz vagy megszöksz".

OFF : hát nem a feje tetejére fordult a világ ?! Mikor gondoltuk volna, hogy két ember össze tud verekedni KARÁCSONYi bevásárláskor egy parkolóhelyen ?! Ez is csak azt mutatja, hogy itt semmi se szent :)
  • neuro
    Sok hűhó semmiért :)
  • PrOceSs
    Akkor semmi gond nincs! Fel kell crackelni a mellékleten lévő játékot, és megy minden vele. No problemo. Részemről téma lezárva!
  • neuro
    Amennyiben neked megvan az eredeti cd és ezt igazolni tudod számlával (vagy a megvásárolt újsággal) akkor nem.

De ha a módosított exe-t te magad csinálod meg hozzá akkor már szerzői jogokat sértesz, főleg ha azt nyilvánossá is teszed :)