Ezúttal a BitTorrentet és az eDonkey-t támadja a filmipar
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
En ertem h mit szeretnel elerni, de nem nekem kellene megmagyaraznod, hanem elolvasnod a szerzoi jogrol szolo torvenyt. Ez alapjan tok mind1 mit ir neked az Artisjus a honlapjan. De meg magad sem olvastad el amit irtal:
"Magáncélra általában igen.Az Szjt. 35.§ (1) bekezdés kimondja, hogy magáncélra bárki készíthet a mûrõl másolatot"
Olvasd el ujra, azt keszithetsz MASOLATOT. A masolat pedig ugy ervenyes HA AZ EREDETI A TULAJDONODBAN VAN. Kesz, itt lehet vitatkozni, torveny szerint igy van.
"Magáncélra általában igen.Az Szjt. 35.§ (1) bekezdés kimondja, hogy magáncélra bárki készíthet a mûrõl másolatot"
Olvasd el ujra, azt keszithetsz MASOLATOT. A masolat pedig ugy ervenyes HA AZ EREDETI A TULAJDONODBAN VAN. Kesz, itt lehet vitatkozni, torveny szerint igy van.
Itt most nemarról van szó, hogy mennyit keresnek hanem az hogy az elõreirányzott nyereség miért nem jön.. és a hozzá nem értõnek könnyû beadni, hogy a kalózmásolatok és p2p rendszerek miatt buknak többmilliárdot egyes produkciók és nem azért mert egyszerûen szar a film...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az egyelõre még kérdéses, hogy mely országokra terjed majd ki az MPAA akciója.
Amilyen szerencsénk van, nálunk is lesz... :/
Edonkey nem annyira veszélyes szvsz, az nem olyan elterjedt nálunk, meg lassú mint a tetû, torrent trackerbõl is csak pár van.
Amilyen szerencsénk van, nálunk is lesz... :/
Edonkey nem annyira veszélyes szvsz, az nem olyan elterjedt nálunk, meg lassú mint a tetû, torrent trackerbõl is csak pár van.
shit happens
A megosztás a törvénysértõ, és a mai kliensek már automatikusan, forgalmazás közben visszaosztják az épp töltött fájlt - ezért is lehet ekkora sebességeket elérni.
nem auzért de mingyárt elsirom magam... mintha a filmipar döglödne.. szegények mingyárt éhen halnak s ezzel a gonoszok akik letöltik filmeket az utolso falatot is kiveszik a szájukból
nem tudom hogy én hogy bírnám ki ha olyan putriban élnék...
nem tudom hogy én hogy bírnám ki ha olyan putriban élnék...
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Hmm és mivel bizonyítom neki, hogy megvettem eredetiben azt a dvd-t??? Jön megnézni mondhatod neki, hogy elopták utánna sem tud nézni ennyi.. Szoftver más mert ott minden eladott példány egyéni kóddal van ellátva... De a cd és a videódvd akkora példányszámú, hogy nincsennek ilyen kódolások...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
tevedsz, az artisjus.hu oldalan feketen-feheren le van irva hogy zenet letolthetsz. igy van szoszerint leirva:
Jogszerû-e mûvek magáncélú letöltése az internetrõl?
Magáncélra általában igen. A letöltés maga a szerzõi jog kifejezésével élve „többszörözés", amely kiindulópontként a szerzõ engedélyéhez kötött. E kötelezettség alól kivételt enged a törvény szabad felhasználásokról rendelkezõ fejezete. Az Szjt. 35.§ (1) bekezdés kimondja, hogy magáncélra bárki készíthet a mûrõl másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja (kivéve építészeti mû, mûszaki létesítmény, szoftver, számítástechnikai eszközzel mûködtetett adattár esetén). Ez a szabály vonatkozik a letöltésekre is, méghozzá attól függetlenül, hogy a „feltöltés" jogszerû volt-e
Jogszerû-e mûvek magáncélú letöltése az internetrõl?
Magáncélra általában igen. A letöltés maga a szerzõi jog kifejezésével élve „többszörözés", amely kiindulópontként a szerzõ engedélyéhez kötött. E kötelezettség alól kivételt enged a törvény szabad felhasználásokról rendelkezõ fejezete. Az Szjt. 35.§ (1) bekezdés kimondja, hogy magáncélra bárki készíthet a mûrõl másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja (kivéve építészeti mû, mûszaki létesítmény, szoftver, számítástechnikai eszközzel mûködtetett adattár esetén). Ez a szabály vonatkozik a letöltésekre is, méghozzá attól függetlenül, hogy a „feltöltés" jogszerû volt-e
hat ha bezarjak ezeket a tracker hp-kat majd ugyis nyilik egy .ru -ban, ott meg ugyis mindenki sz*rik a torvenyre.
Hibasan ertelmezted a jogszabalyt. Biztonsagi masolat akkor keszitheto, ha az eredeti peldany rendelkezesedre all. Ha nem, az mar nem biztonsagi masolat, igy buntetheto. Erre azert van lehetoseg, mert az eredeti "tarolo" serulhet, igy a masolat hasznalhato tovabbra is ahelyett. Ez viszont nem kiskapu, legalabbis nem ebben az egyszeru formaban :o) Ergo, a netrol leszedett filmek, hanganyagok nem nevezhetok szamodra biztonsagi masolatnak...
Végülis a kerítés is bûncselekmény, ha jól tudom.
De miért is követ el az ember bûnt, ha pont azt teszi, amiért fizetett (jogdíj az üres CD, stb. árában, mint elhagzott)? És ha ez alapján nem fogadjuk el, hogy bûn, akkor az ebben való non-profit közremûködés hogy lenne az?
Bár a kerítésnél is az van, hogy maga a prostitúció nem bûntény, de a kerítés mégis az. De azért durva ezt az elvet alkalmazni a file-másolás területén is.
De miért is követ el az ember bûnt, ha pont azt teszi, amiért fizetett (jogdíj az üres CD, stb. árában, mint elhagzott)? És ha ez alapján nem fogadjuk el, hogy bûn, akkor az ebben való non-profit közremûködés hogy lenne az?
Bár a kerítésnél is az van, hogy maga a prostitúció nem bûntény, de a kerítés mégis az. De azért durva ezt az elvet alkalmazni a file-másolás területén is.
Amennyiben saját célra felírod, azt betudják annak, hogy a "bólogató zsiráfnak" már tejeltél. De ha továbbadod/értékesíted, na az már bûncselekmény.
Hát én is kiváncsi leszek rá, hogy mivel indokolják...
Ha ezt egyszer egy bíróság is kimondja jogerõsen, akkor utána már várhatóan az lesz a gyakorlat. De nem fogja kimondani, mert nem ért hozzá. ;-)
Igen, az "üreskazetta" jogdíj pontosan erre van. Ebbe nem is lehet belekötni.
Szél ellen... 😄
Mellesleg az artisjus minden adathordozóra kivetett díjat.(cd memóriakártyák ilyesmik biztosan, mert rajta vannak az artisjus díjtáblázatán)
Én úghy állok hozzá, hogy jogdíj fizetve. Szóval joggal írom CD-re a DVD rippet. ÉS pont.
Mellesleg az artisjus minden adathordozóra kivetett díjat.(cd memóriakártyák ilyesmik biztosan, mert rajta vannak az artisjus díjtáblázatán)
Én úghy állok hozzá, hogy jogdíj fizetve. Szóval joggal írom CD-re a DVD rippet. ÉS pont.
ahogy shabba is irta, a trackereken csak egy zsak text file van, abban mi az illegalis?
vagy ez a jo kis amerikai duma, hogyaszondja "megelozo csapas" , meg a warezolas gondolata is buntetendo...
pff
igy fejlodik a technika
vagy ez a jo kis amerikai duma, hogyaszondja "megelozo csapas" , meg a warezolas gondolata is buntetendo...
pff
igy fejlodik a technika
hát szerintem meg a letöltés <> magáncélra másolattal
jobb hangulatban jobban megy a munkavégzés. ha jó filmet nézel, jobb lesz a hangulatod. tehát ha letöltesz egy filme,t és megnézed, és ettõl esetleg jólérzed magad, akkor törvényt sértesz 😊
Ha mindenkit lekapcsolnak, senki nem fog warezolni/tölteni akkor melyik magánfelhasználó fog korlátlan netet kötni Xezerért emilekhez/böngészéshez???
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Egy felmérés szerint a net teljes forgalmának 30%át teszi ki a Torrent! Ez elég durva...
"Természetes személy a mûrõl magáncélra másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Ez nem vonatkozik szoftverre, nyilvános elõadás rögzítésére."
"Nem minõsül szabad felhasználásnak, ha a mûrõl más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, elektronikus adathordozóra."
Vagyis: letölteni, lemásolni bármilyen FILMET és ZENÉT legálisan lehet (szoftvert persze nem), mert szabad felhasználásnak minõsül. MÉG! Ha egy bíró egyszer ezzel ellentétes ítéletet hoz, megváltozhat a gyakorlat. Ez sztem egyhamar nem várható.
AZonban ha a haverodnak, csajodnak kiírod a filmet, az elvileg már nem szabad felhasználás, vagyis szerzõi jogot sért, viszont abszolút nem bizonyítható, ki írta meg a cd-t, ezért ez kamu.
Ha a netre feltöltöd a filmeket, zenéket, azért szintén gond nélkül lekaphatnak. Ha megosztod fájlcserén az kb ugyanez. Kb. ennyi a hatályos jogi háttér.
"Nem minõsül szabad felhasználásnak, ha a mûrõl más személlyel készíttetnek másolatot számítógépen, elektronikus adathordozóra."
Vagyis: letölteni, lemásolni bármilyen FILMET és ZENÉT legálisan lehet (szoftvert persze nem), mert szabad felhasználásnak minõsül. MÉG! Ha egy bíró egyszer ezzel ellentétes ítéletet hoz, megváltozhat a gyakorlat. Ez sztem egyhamar nem várható.
AZonban ha a haverodnak, csajodnak kiírod a filmet, az elvileg már nem szabad felhasználás, vagyis szerzõi jogot sért, viszont abszolút nem bizonyítható, ki írta meg a cd-t, ezért ez kamu.
Ha a netre feltöltöd a filmeket, zenéket, azért szintén gond nélkül lekaphatnak. Ha megosztod fájlcserén az kb ugyanez. Kb. ennyi a hatályos jogi háttér.
Egyik BT site fórumán azt írják, több szerver lekapcsoltattak finneknél és hollandoknál. Edonkey-nál ShareConnector és Releases4U szervereit, egy holland cikk szerint 8 embert letartóztattak és állítólag egy finn BT tracker oldal is hasonló sorsra jutott. Pedig ugye ezek az oldalak csak text infókat tesznek elérhetõvé semmi tényleges illegális állományok nem találhatók meg rajtuk. Azért kíváncsi leszek hivatalosan mivel fogják indokolni ezt az egészet. Bár idehaza is anno mp3portal bezárásához elég volt a deep linking gyanuja.
Remélem minél elõbb sikerült megalkotni a központi tracker nélkül BT megoldást és akkor felkötheti magukat ezek a szemét jogvédõk.
Remélem minél elõbb sikerült megalkotni a központi tracker nélkül BT megoldást és akkor felkötheti magukat ezek a szemét jogvédõk.
szerintem ilyen eddig se nagyon volt legális 😊
szerintem nem csak a Supernova akadozott, hanem még vagy 2 másik külföldi oldal is 😞
az edonky akkor jobb mint a torrent? <#confused>#confused>
szerintem nem csak a Supernova akadozott, hanem még vagy 2 másik külföldi oldal is 😞
az edonky akkor jobb mint a torrent? <#confused>#confused>
*hihi ** *
miért kell a fejeseknek minden jót elrontaniuk? remélem mindíg lesznek majd (központi)szerver-nélküli P2P rendszerek. támogatom greenpeace hozzászólását. 😊
\"The voices are back... Excellent.\"
← ElőzőOldal 2 / 2