19
-
Cat #19 szerintem a ritkán tévedő itt irónia :) (legalábbis a pécés/microsoftos kutatásaiknál volt jópár baki -
#18 Ezt a jövőbelátást. Pontosan 61% lesz a három év múlva bekötkező bővülés.
Idézem: "a ritkán tévedő Gartner piackutató cég is megjósolta, hogy 2007-ben csak az MMC memóriakártyák piacán 61 százalékos növekedés várható."
Én csak 60%-ot jósolnék, de be kell látnom tévedtem. Utánaszámoltam és 61,02314156% jött ki. Nem voltam elég pontos. De hát három évre előre jósolni ilyen pontosan ritkán tévedve, az valóban nagy látnoki képességeket igényel, az pedig nekem nics. -
#17 És öntözni is kell? -
dez #16 Én is japánnak tartottam a bonsait, de megzavart a fordított sorrend. -
#15 ha ilyen ütemben fejlesztik, akkor a HL3-mat :D -
szivar #14 Volt már nálam húsz megás is. Majd' olyan nehéz volt mint most az egész gép... Biztosan többet fogyasztott mint ez a mem.kártya. Ezen a területen azért már látszik valami fejlődés féleség. -
#13 Doktor úr, a fiam lenyelte a Half-Life 6-ot!!! -
#12 már ez is simán a belélegezhető méret, szerintem nem szabadna a miniatürizálást ilyen szinten eltúlozni. -
#11 Bazz, mivel ilyen kicsi, eléggé könnyű lehet elveszteni. Mi lesz a következő lépcső? Meg az után? 2010-re a memóriakártyák még mindig csak 512megásak lesznek, de akkorák csak, mint egy jumper? -
#10 Hol látsz te itt akár egy csepp irodalmat is?
Amúgy akkor nézek nagyot, amikor valaki pl. az arab, görög, héber írásjeleket nem tudja megkülönböztetni - jó, ehhez már némi műveltség is kell, fennhéjázás nélkül.
A szarkazmusról csak annyit, hogy a magát műveltnek tartó ember tarsolyában nincs meg az a kifejezés, hogy ferdeszemű. -
#9 Épp a tudatlanságot és az előítéleteket próbáltam kifigurázni!
Aki ebbe az egyszerű szarkazmusba is rasszizmust lát bele az inkább maradjon nagyon távol az irodalomtól. :-)
Mivel volt alkalmam már többször Kelet-Ázsiában járni, ezért pontosan tudom, hogy mennyire sértő tud lenni az ottani emberek számára is, amikor a szomszéd országok lakóival összekeverik őket.
Főleg a japánok tudnak nagyon megsértődni azon, amikor a koreaiakkal vagy a kínaiakkal keverik őket vagy a kultúrájukat.
Kb olyan, mint amikor egy magyart mondjuk lerománoznak (leszlovákoznak, stb...) a külföldiek, mondván annyira közel vagyunk egymáshoz, hogy könnyű összekeverni minket.
Természetesen: a bonsai japán, a Samsung dél-koreai. Ez annyira magától értetődő, hogy nem is hittem, hogy külön meg kell magyarázni.
-
#8 Körömcsipesszel kell majd behelyezni??? -
#7 Látom, enyhe rasszizmusból sincs hiány. Gratula! -
dez #6 Vagy, a bonsai a japán, csak felcserélve írtad az egyiket és másikat? Akkor nem szóltam. -
dez #5 A Samsung nem japán, hanem éppenséggel (dél-?)koreai...
http://www.samsung.com/AboutSAMSUNG/SAMSUNGGROUP/TimelineHistory/timeline01.htm -
#4 "Bonsai memóriakártya a Samsungtól"
Istenem! Ezt a képzavart! Ferdeszemű-ferdeszemű.
Az egyik dél-koreai, a másik japán.
Nem tudok más okot elképzelni arra, amiért éppen ezt a címet kapta a cikk, hogy az író számára kelet-ázsia egy nagy massza.
Persze ők ott egészen máshogy gondolják...
Tudjátok: "gulyás knédli Dr. Oetker-től" :-)
-
dez #3 "A kártyának a működéshez mindössze 1,8 Voltra van szüksége, ami a fele annak a mennyiségnek, mint amennyit egy átlagos MMC működése igényel."
Itt egy picit sántít mennyiségről beszélni, mivel a Volt inkább egy "állapotot" fejez ki (pillanatnyi feszültség/potenciálkülönbség két pont között). Hiába éri be valami fele feszültséggel, ha dupla annyi Amper áramerősséget igényel, az eredmény ugyanakkora teljesítmény, ezzel együtt ugyanakkora fogyasztás lesz. De remélhetőleg errő itt nincs szó, de hogy ezt megtudjuk, inkább a Watt-okról kéne beszélni. -
#2 Kicsi a bors, de nagy a tárolókapacitása
Ha annyi ilyet tennék egymás mellé, amekkora egy vinyó, ki is tenne annyi tárolóhelyet.
Emléxem még haverom 40 megás vinyójára -
citkar #1 teljesen jó,ha ugyanekkora lesz fél majd 1 gigásban az mégjobb lesz
de nem vagy telhetetlen,ez is tetszik:o)