26
  • HUmanEmber41st
    #26
    Láttatok már szellemfotókat, amit visszavittek az előhívóhoz, mert azt hitték,hogy hibásak a képek???
    Nagyon oda nem illő dolgok voltak ott..
    Meg van ekszeszájzbúk-os csávó is..ő viszont szerintem nagyon lol..
  • HUmanEmber41st
    #25

    "Földhözragadott tuskó lehetek, mert sosem hittem a természet felettiben.."
    Agykontroll tanfolyam segítene a dolgon...
    és nehogy azt hidd, hogy én ezért a mondatért pénzt kapok. Nem reklám, csak ajánlat minden materialista beállítottságú személynek, akik még a saját szemüknek sem hisznek.
    Spontán égésről láttam még vagy 10 évvel ezelőtt a magyar TV-ben egy kis riportot: az illető idősebb portás volt. Reggel találtak rá, egy hatalmas lyuk volt a felsőtestén. A portásfülke 1 konténer épület volt linóleumpadlóval, és olajradiátorral. Sehol még 1 mákszemnyi égésnyomot sem találtak, a portás még csak nem is cigarettázott.
  • atlagember
    #24
    Miért nem a szellemeket teszik ki mágnese mezőnek? Akkor talán lehet, hogy nagyobb sikerrel járna a kisérlet.
  • Dredd
    #23
    Nem semmi önbizalomra vall, hogy a "létező" fogalmat a saját személyiségedre vetítve értelmezed, és ennek még hangot is adsz! Tehát amit te nem tapasztalsz, amiben nem hiszel, ad absurdum amit nem látsz az nem létezik?

    Egyébként ha körbekérdeznéd erről az ismerőseidet, szerintem meglepődnél hánynak volt már közülük valamilyen "para"-élménye, persze tágan értelmezve, telepatikus megérzésektől a szellemekig. Szvsz te vagy kisebbségben azzal, hogy nem volt részed ilyesmiben. Az más kérdés, hogy senki sem beszél róla szívesen, mert a "hivatalos" vagy másképp "normális" álláspont megegyezik azzal a vegytiszta materializmusal, amit képviselsz.
  • NEXUS6
    #22
    "Ha annyira rendszeresek ezek a jelenségek, és fellelhetők a mindennapjainkban, vajon mi miért nem találkozunk velük soha?:D"

    Azt én nem tudhatom ti miért nem találkoztok velük, mert mi viszont elég gyakran;))))

  • dez
    #21
    Egy ide illő hír: http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=70118
  • dez
    #20
    "Ha annyira rendszeresek ezek a jelenségek, és fellelhetők a mindennapjainkban, vajon mi miért nem találkozunk velük soha?:D"

    Beszélj egyes szám első személyben... Te már csak azért sem találkozol ilyennel, mert másokat hülyének nézel, ha ilyesmivel találkozik, és ugye nem akarod magadat hülyének nézni. Azaz, mattot adtál magadnak.
  • MerlinW
    #19
    Megint egy pszichikai dolog amit tudomány segítségével akarnak bizonyítani. Én nemtom, ez olyan mintha ki akarnánk halászni az emberből a "lelkét" és bepakolni egy befőttes üvegbe. Vannak szellemek? Mágneses mezőben? Vagy csak agyunk által keltett illuzió? Szerintem ez utóbbi. Fogadni mernék akik valóban láttak szellemet, és nem csak feltünési viszketegségből mondja, azok vagy nagyon fáradtak voltak, be voltak tépve, rúgva, nagyon erős hitük volt, avagy nem voltak komplettek:)

    Földhözragadott tuskó lehetek, mert sosem hittem a természet felettiben,
    (én is adnék egymillió dolláros jutalmat annak aki bebizonyítja nekem (persze ha lenne egy millám:D)) de annó mikor még nagyon felkapott volt a dolog, könyveket adtak ki stb, nagyon élveztem a dolgot, jópofa sztorik, érdekes történetek. Spontán égés, szellemek, vagy akár az ufó történetek...:)

    Az emberek fantáziája határtalan volt régen és lesz is mindörökké. Az emberi hit, és butaság is. (a kettő persze nem ugyanaz) Ezekből pénzt lehet csinálni, mert szórakoztató. Nem egy olyan ufó videót láttam a 90es években, amit még hálivúd is megirigyelhetne:)

    Én is szívesen hinnék ezekben a dolgokban, csak mint mindenki én is azt tudom mondani, csak egyetlen, azaz egyetlen ilyesmit lássak a saját szememmel. Akkor fejet hajtok. Ha annyira rendszeresek ezek a jelenségek, és fellelhetők a mindennapjainkban, vajon mi miért nem találkozunk velük soha?:D
  • dez
    #18
    Igen, kb. ezt mondja az eredeti elmélet. De a mostani kettős vak kísérlet meg ellentmond ennek. És nagyjából azt mondja, hogy egyfajta önszuggesszió is lehet. Műrmint az nem világos, hogy abban merül ki az egész, vagy az aktivál valamit. Ez nem derült ki.
  • datango
    #17
    háh , most akkor a szellemek magneses mezoben vannak ?
  • UnnameD
    #16
    Aztán az a kis változás a neuronokban ki tudja milyen érzést eredményez
  • UnnameD
    #15
    Ha a neuronoknak van valamennyi induktivitásuk, csak egy nagyon kicsi is, akkor mágneses mező változásának hatására, feszültség keletkezik bennük, én ezt is el tudom képzelni. Ilyen hatást éreztem én is, a hátamon a hideg futkosott egyfolytába, elég kellemetlen ;O
  • dez
    #14
    Szerintem bizonyára nem konkrét szellemeket láttak, hanem pl. "másik személy jelenlétének érzése" történt, stb. (Mondjuk, érdekes, amit Susan B. mondott.)
  • Commandante
    #13
    Engem azért érdekelne, milyen kérdésekre kellett válaszolniuk a kísérlet alanyainak. Ha arra a kérdésre, hogy "Mit éreztél?" jön az a válasz, hogy "Szellemet láttam.", vagy "Megjelent előttem a halott nagyi.", az már valami. Ha a "Volt-e spirituális élményed?" kérdésre kapták az "Igen."-t, az a semminél is kevesebb, mert ezzel csak a szájukba adják a választ. Nekem volna egy tippem az általuk feltett kérdések típusát illetően. ;D
  • Cat #12
    ha érdemlegeset találnának a kisértetekkel kapcsolatban az világszenzáció lenne...
  • The Termentor
    #11
    ha bezuzna egy korit akkor tudna mi az a spiritualis elmeny...
  • KIP
    #10
    Ez a cikk nem sok semmi érdelmegeset mond, nekem olybá tűnik mitha egy gyenge fordítás lenne:) az amerikai rizsa érződik benne...
  • mikike
    #9
    nehéz lehet elfogadni az igazságot
  • citkar
    #8
    az elektrosokk sokszor sokkal humánusabb mint hagyni szerencsétlent abban az álapotban,van aki kéri,mert ezzel elekrülhet egy subot s nem szenved tőle
    elég látni pár embert akin alkalmazták
    (persze visszaélés,vagy alkalamtlan alkamazás lehet h előfordul sajnos)
  • Dredd
    #7
    Jogos. Valóban sokkal jobb, ha mágneses mezővel baszkurálják az agyát az embernek, mintha elektromossággal tennék. Persze, tudom, csak olyan erős, mint egy monitoré......

    "Pszihomókus" alatt minden, embereknek lelki panaszokra legális (és drága) drogokat rendelő, és ezért sok pénzt elkérő embert értek, függetlenül attól, hogy a foglalkozás elnevezésének a vége -iáter-re vagy -ológus-ra végződik. Amúgy valóban a pszichiátria fantasztikus felfedezése és alkalmazása volt a lobotómia, csakúgy mint az elektrosokk és a többi "humánus" kezelés. De ez már offtopic, nem mennék bele jobban.
  • NEXUS6
    #6
    Bizonyít akármit is a szellemekkel kapcsolatban ez a két kísérlet?

    A létezésükkel kapcsolatban semmit, legfeljebb hogy mágneses zavarokat keltenek a környezetükben, és az emberek azt érzékelik.
    De hogy léteznek vagy nem léteznek azt ezzel a kísérlettel nem lehet eldönteni.

    Alapkutatásnak nem rossz. Csak akkor miért nem vizsgálják az agy más területeit is, hogy ott milyen hatást kelt a mágneses mező.
    A látómező közelében történő ingerlés, nem kizárt hogy halucinációkat okoz.
    Amiből jólnevelt tudósok akár azt a következtetést is levonhatják, hogy az ember nem a szemével lát, hanem a látómezőt éri mágneses stimuláció;))))

    Vagy mittudom én....
  • [HUN]PAStheLoD
    #5
    a loch ness-i szörny jelenségét is könnyen megmagyarázták , 3-4 feles után általában megjelenik .. szóval az alkoholra jönnek a szörnyek , lehet hogy a szellemek is !
  • dez
    #4
    1. Nem eletromosság, hanem gyenge mágneses mező. Nem ugyanaz.
    2. A praefrontális lobotómiát nem pszichológusok, hanem pszichiáterek alkalmazták. Nem ugyanaz.
  • citkar
    #3
    ha jól értem csak mágneses mezővel sugarazták,ez ugyan kelt kisebb elektromos áramot,de nem ugyanaz mitnha elektromos árammal stimulálnák
    ez nem annyra erős szerintem,kiterjedtebb nem egy neuront vagy pályát érint s az iránya meg hát...nemtom:o)
  • Tpe
    #2
    Legalább valaki foglalkozik vele, hogy mitől látnak egyesek szellemeket. Valószinűleg teljessen természetes eredetű a dolog, csak még nem tudják mi.
  • Dredd
    #1
    Érdekes. Azért ebből sokat még nem tudunk meg a szellemekről és egyéb természetfeletti jelenségekről, de öröm látni, hogy emberek agyát stimulálják elektromossággal. Vajon praefrontális lobotómiával is vizsgálták már a kérdést? Pár évtizede még népszerű eljárás volt pszihomókus körökben....