Chelsea Fan Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
HAJRÁ CHELSEA!!!
CHELSEA FOOTBALL CLUB
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
10' CHELSEA <1 - 0>1 - 0> Newcastle
4' Terry
CHELSEA FOOTBALL CLUB
S ha úgy érzed, senki sem szeret; De az élet mégis megy, Te akkor is szeress
Juventus és AC Milan párharc. Ezúttal azonban nem a pályán, hanem az átigazolási piacon: mindkét olasz gárda igényt tartana William Gallas-ra , a Chelsea védõjére.
A francia játékos jövõje kérdésessé vált a Stamford Bridge-en, így a Juve és a Milan is készen áll arra, hogy ajánlatot tegyen a futballista megvásárlására.
A Juventus várhatóan megválik Jonathan Zebinától, aki a Tottenham-ben folytathatja, így a zebráknál szükség lesz egy védõre.
A torinói óriások remélik, hogy a Stadio delle Alpiban „állomásozó” francia kontingens (Lilian Thuram, Patrick Vieira, David Trezeguet) William Gallas nevével bõvül.
A rossonerok az idény végén távozó Jaap Stam és a sokat sérült Cafú nélkülözése miatt számítanának a gall védõre.
Az FA-Kupa mai negyeddöntõjében a Chelsea a Newcastle-t látja vendégül. Kétség sem fér hozzá, hogy José Mourinho (képünkön) együttese idén szeretné megismételni a tavalyi sikersorozatot: akkor a bajnokságot és a Carling Kupát is megnyerték.
A tavalyi statisztika a Newcastle mellett szól, akkor a szarkák 1-0-ra gyõzték le a nyugat-londoniakat. Ennek ellenére a bajnokságbeli különbség a Chelsea javára döntheti el a mérkõzést.
José Mourinho eltiltás miatt nem számíthat a védelemben William Gallas-ra és Del Hornóra. A középpályáról Arjen Robben hagyja ki a találkozót.
A szarkák is foghíjasan állnak fel: a Newcastle-ben nem léphet pályára Boumsong, miután a vasárnapi Liverpool elleni találkozón kiállították.
FA-Kupa negyeddöntõ:
Chelsea-Newcastle 21 ó
Carlo Cudicini (képünkön) és Glen Johnson. A két játékos az idei szezon minden egyes FA-Kupa mérkõzésen pályára lépett a Chelsea színeiben. Cudicini ezzel rekordot döntött: õ minden idõk legtöbb FA-Kupa találkozón játszó Chelsea labdarúgó.
A kiírásban John Terry szerezte a legtöbb gólt védõként. Eidur Gudjohnsen Gianfranco Zola után a legtöbbször talált be a Chelsea kupatörténetében.
Murinho nem pszichológus, hogy na ne legyél már agresszív :P
A rossz nyelvek szerint José Mourinho napjai meg vannak számlálva a Stamford Bridge-en, így az Internazionale felé tart. A The Sun angol napilap szerint a Chelsea menedzserének a londoniaknál való „uralkodása” alatt a vasárnapi volt a legsötétebb napja.
Érthetõ, hiszen a szomszédos Fulham otthonában gyõzte le a bajnokot 1-0-ra.
Sõt, kilenc héten belül Mourinho ötödik futballistáját állította ki a játékvezetõ.
Nem csoda, hogy az angol lapok máris temetik a portugál mestert.
Az Espanyol 15 éves középpályása az angol bajnoknál kezdheti el felnõtt karrierjét.
Az idén az Espanyol ificsapatában szereplõ Sergio Tejerát nagy ígéretnek tartják, ennek ellenére meglepõ, hogy a Chelsea felfigyelt a játékára. A londoniak készek 250 ezer eurót adni a játékosért, aki nyáron csatlakozhat új csapattársaihoz.
Tejera elmondta, hogy szeretné követni honfitársa, Cech Fabregas példáját, aki szintén 15 évesen került az Arsenalhoz, most pedig a londoni gárda alapemberének számít.
- El sem tudom mondani, milyen boldog vagyok! Ilyen fiatalon általában nehéz felkelteni egy külföldi sztárklub figyelmét, nekem mégis megadatott a lehetõség, hogy a Chelsea-nél igazán jó játékos váljon belõlem. Fabregas példája lebeg a szemem elõtt, szeretnék én is hasonló karriert befutni Angliában, mint õ – örvendezett a fiatal futballista.
\"Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk\" \"...egy 65 évet élt erdélyi sírjára az volt írva, hogy élt négy évet, 1940 és 1944 között. Az idõ alatt észak Erdély vissza volt kapcsolva Magyarországhoz.\"
Roman Abramovics nincs megelégedve a Chelsea eredményeivel, ezért könnyen lehet, hogy új edzõvel képzeli el a csapat jövõjét. José Mourinho utódja Guus Hiddink lehet.
Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa két éve leszerzõdtette José Mourinhót, és kiadta az ukázt: a csapatnak mielõbb trófeákat kell nyernie. A két legfontosabb cím közül eddig csak egyet sikerült megszerezni, az angol bajnoki elsõség mindkét évben összejött (az ideit már nyugodtan meg lehet elõlegezni a Kékeknek), a Bajnokok Ligájában azonban egyik évben sem sikerült a döntõig eljutni.
A hírek szerint Abramovics a portugál szakember igazolási stratégiáját sem tartja jónak, õ inkább sztárokat akar látni a klubnál, míg Mourinho olyan futballistákat, akik beleillenek az általa megálmodott taktikai rendszerbe. A klub bennfentesei közül többen biztosra veszik a portugál távozását, szerintük helyére Guus Hiddinket igazolja le a klubtulajdonos. Ebben az esetben Mourinho minden bizonnyal Olaszországba, az Interhez távozna.
A szakvezetõ hevesen cáfol, biztosra veszi, hogy a következõ szezonban is õ irányítja a Chelsea-t.
- Ez a sztori abszolút nonszensz! Badarság, hogy az Interhez tartok, megígérhetem, hogy a következõ szezont is a Chelsea-nél töltöm - mondta a tréner.
A brit zsurnaliszták tollából azért pattant ki az információ, mert tudni vélték, hogy a portugál tréner összekülönbözött Peter Kenyon általános igazgatóval, valamint Roman Abramovics tulajdonossal.
- Nem megyek sehová, sem az Interhez, sem máshová! Itt akarok maradni – fakadt ki ingerülten Mourinho a BBC-nek adott interjújában.
A luzitán vezetõedzõt arrogáns stílusa ellenére imádják a Stamford Bridge környékén, nem véletlenül. Mourinho, miután 2004 májusában megnyerte a Bajnokok Ligáját a Portóval, Londonba szerzõdött és irányításával a Chelsea 50 év után végre bajnoki címet szerzett.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Kultúráld magad takonybá:}
Rokker vagyok,nemtagadom, a mosdást erûsen hanyagolom, pogo a kiru.
____________-------------------------______________________ rokker vagyok nem tagadom,a mosakodást erüssen hanyaglolom - by misztör frog ASF:AS:F
Rokker vagyok,nemtagadom, a mosdást erûsen hanyagolom, pogo a kiru.
Fulham: Warner, Rosenior, Knight, Pearce, N Jensen, Volz, Boa Morte, Malbranque, Pembridge, Brown, John, Radzinski, Helguson, McBride, Christanval, Crossley.
Chelsea: Cech, Cudicini, Ferreira, Johnson, Terry, Huth, Carvalho, Gallas, Del Horno, Makelele, Lampard, Essien, Geremi, Maniche, Gudjohnsen, J Cole, Duff, Wright-Phillips, Drogba, Crespo.
Nagy Meccs-Tények
-A Chelsea 3 meccse veretlen
-A Fulham 8 pontra van a kiesõ helytõl
-A Chelsea 43 ponttal elõzi meg a Fulhamat.
-A Fulham az utolsó 4 meccsén kikapott
Statisztikák
Fulham
-16., 32 ponttal
-Utolsó négy meccsén kikapott.Bolton (i), Arsenal (o), Everton (i) és Liverpool (i)
-Házi góllövõlista vezetõ: Collins John 10 góllal
-Az eddigi 14 otthoni meccsébõl 9-et megnyert
-Meccsenkénti lõtt gólok átlaga 1,3
-Legjobb helyezés amit elérhetnek a 14.hely.
-Legrosszabb helyezés amit elérhetnek a 16.hely
Chelsea
-1., 75 ponttal
-Ebben az évben csúcsot dönthetnek ha több mint 18 ponttal megnyerik a bajnokságot. A Csúcstartó: a Manchester United 18 ponttal verte az Arsenalt a 1999-2000-es szezonban.
-Clean Sheet: 15 meccsen kersztül
- Házi góllövõlista vezetõ: Frank Lampard 14 góllal.
-Meccsenkénti lõtt gólok átlaga: 2.0 ezzel 1. a MU-val holtversenyben.
-Jose Mourinho 103.meccsén ül a Chelsea kispadján
-Az eddigi 14 idegenbeli meccsébõl 10-et megnyert
Érdekességek:
Fulham
-Wayne Bridge a Chelsea-bõl lett kölcsönadva télen a Fulhamhez.Így a szerzõdése értelmében nem játszhat a Chelsea ellen
-Ian Pearce korábban a Chelsea játékosa volt
-Niclas JENSEN 50. Premiershipbeli meccsét játszhatja
Chelsea
-Frank Lampard 50. gólját lõheti a Premiershipben a Chelsea színeiben
-Njitap Geremi 50. meccsét játszhatja a Chelsea színeiben
-Eltiltott: Arjen Robben(Még 3 meccsig)
Tavalyi mérkõzésük
Fulham 1-4 Chelsea
2004.november.13 - Vezettef: Uriah Rennie
Fulham gólszerzõi: Diop 57
Chelsea gólszerzõi: Lampard 33, Robben 59, Gallas 73, Tiago 81
Idei mérkõzésük
Chelsea 3-2 Fulham
2005.December.26 - Vezette: Graham Poll
Chelsea gólszerzõi: Gallas 3, Lampard 24, Crespo 74
Fulham gólszerzõi: McBride 29, Helguson 56 (11-esbõl)
Örökmérleg
Craven Cottage-en
Fulham siker: 4
Döntetlen: 6
Chelsea siker: 16
Összesen
Fulham siker: 6
Döntetlen: 15
Chelsea siker: 32