525
-
steweee #84 hány része jelent meg? én azt hiszem nekem megvan mind, de nem vagyok benne biztos -
#83 Egyébként szerintem is a boszorkányosak a legjobbak, bár a Mágia fénye, és az Őrség! Őrség! is nagyon bejövős.
Kedvenc idézetem:
"Greebo's grin gradually faded, until there
was nothing left but the cat, This was nearly
as spooky as the other way round." -
#82 Wow, király. Ric Idle-t nagyon bírom, de nem öreg kissé a szerephez? Bár majd maszkírozzák :)Az egyik rajzfilmet láttam-a Vészbanyákat- az nagyon jól sikerült. A másikat nem akartam megnézni, mert még a könyvet sem olvastam hozzá.(Soul Music) -
#81 Hat ha Pestre mesz tudok adni egy jo tippet :D -
Adrian Graves #80 Az örség örség -et soha nem olvastam, egyszerűen a környékemen lehetetlen beszerezni, sajnos -
#79 Nekem a kedvencem a Vege a Mesenek es az Orseg Orseg :D -
Adrian Graves #78 Az igen örömteli esemény lenne számomra.
Egyébként örök kedvencem a Mort, a halál kisinasa című könyve. -
#77 Hoppa!! 2007 nyarara igerik az elso Discworld filmet aminek maga Terry lesz az egyik rendezoje! :D Es beszaras hogy alitolag tenyleg magat Eric Idle-t akarjak Rincewind szerepere!!!! -
#76 Hogy oszinte legyek nekem eddig a harom boszorkany-os konyvek teccetek a legjobban.
Veszbanyak , Egyenjogu Ritusok es a Vege a Mesenek nekem a kedvenceim eddig. Meg az Ores Orseg is naon utott de a tobbit nem tudnam ennyire ertekelni. Ugyertem a Kisistenekig. -
#75 Énnekem megvan az összes magyarul megjelent könyv. Az angol kiadások itthon is kaphatóak, csakhát sajnálom rájuk kiadni a pénzt, így hát inkább a számítógépes formátumot preferálom, és csak a magyar verziót veszem meg.
Sokan panaszkodnak a magyar fordítás minőségére, ami szvsz csak sznobizmus. Én olvastam néhány regényt angolul és magyarul is, és az esetek többségében a lehető legjobb a szóviccek, és nyelvi bravúrok áthozatala. -
#74 "Nem értette, miért akarná egy csomó ember megütni Pacha Moj bácsikáját egy nagy kővel, de az biztos, hogy ez határozottan növelte a technikai fejlődés tempóját." :D -
peszike #73 Sziasztok!
Unalmas oraimban a munkahelyemen talaltam ezt a forumot, es csak csatlakozni tudok a TP-maniahoz :). En tavaly osszel kezdtem olvasni, szoval meg egesz uj vagyok, es nem is olvastam tobbet mint 2-3at, de most nagyon belehuztam.
Jelenleg az Egyesult Allamokban tanulok aminek egy nagy elonye van: itt megvan minden TP, sot, meg az egyetemi konyvtarban is van egy csomo. Amit eddig itt olvastam a Witches abroad, az Interesting times,a Truth, most olvasom a Jingot es mar a kezemben van a Thief of Time is. Eleinte egesz nehezkesen ment az angol de hamar bele lehet jonni es a poenok is nagyon jol erthetoek. De azert meg jo hogy olvastam elotte magyarul egy parat mert nem biztos hogy leesett volna a Sapient Peartree (amire szerintem ugy egyebkent fantasztikus a magyar forditas!).
Szoval ha valakit erdekel hogy mik tortentek azokban a konyvekben amik meg nincsenek angolul szivesen meselek, de nem szeretnem senkinek leloni a poent :).
Itt a konyvek olyan $5-6 (1000-1200 Ft) dollar korul vannak ami szerintem egy egesz korrekt ar, meg vannak olyan konyvesboltok amiben van kavezo, es leulhetsz olvasgatni a konyvet anelkul hogy megvenned. Sajnos az egyik kozeli konyvesboltot bezartak ugyhogy ezt a rendszert most nem nagyon hasznalom de azert ez nagyon jo.
Ha valakinek elete vagya hogy kell angolul a konyv tudok innen segiteni megszerezni, nem is nehezek ugyhogy postan se hiszem hogy draga lenne. Na varom am hatha van kerdes meg mindenkinek hajra TP! -
#72 :DDD
Nekem a vegen a partraszalasnal nagyon teccet a kis mocsari halasz figura leirasa :DDDD -
#71 Tom, csak mondtam,..nem feltételeztem, hogy neked azért nem jön be mert nem értenéd, egyáltalán nem ezért mondtam.
Nekem az az érzésem így a vége felé, hogy, bár mindegyik könyve gondolatébresztő a humor mellett, de ez valahogy pláne, sztem. :)
pl.
Nagy Isten Om (pillanatnyilag teknőc mondja:
Valaki odafent kedvel engem, és az a valaki Én vagyok....
:DDDD -
#70 Nem nem! Nem az a baj hogy kicsit filozofikus de nagyon sivar magaban! Nagyon elszakad a Korongvilag mas tajairol es azt ugy kepezi mintha nem is ott tortenne.
Nekem eddig az Orseg Orseg es a Vege a Mesenek voltak a kedvenceim :D -
#69 Sztem a Mágia Szine-Fénye a legjobb.
a Kisisteneket én is olvasom, kicsit filozófikus, és itt most nem az Ephebe-i filozófikusokra gondolok :DDDDDDD
-
#68 Hat most fejeztem be a Kisistenek c. konyvet. Erdekes mindeki irta hogy az egyik legjobb muve de nekem ez volt az egyetlen ami nem igazan teccet. Talan mert az egesz akcio siva helyeken folyt sivar szereplokkel.
Most kezdem azokkal amik kimaradtak Johet a Bubajos Bajok :D -
#67 Nah megvannak a hianyzo reszek!
Most mar a Kisistenek-ig minden egyes resz megvan! Rulah! :D -
#66 Köszi szépen! -
#65 www.silverland.hu !!! -
#64 Abszolút kedvencem tőle az "Egyenjogú rítusok"!!!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy az első három kötetet hol lehet beszerezni (Pesten)?
Pontosabban csak a második-harmadik kéne, mert "A mágia színe" megvan... -
#63 Jaj... csinalom mester! -
#62 paszeg...MAXBOOOOST!!!! -
#61 En aztat meg nem olvasom el. Majd maskor. -
#60 tenyleg, az uj vilaga, a manak vialaga az jo? kaptam ajandekba egy soforokc. konyvet, csak nemtom milyen -
#59 amugy, angolul is ilyen hm, bonyolult, a nyelvezete? vagy ez a magyar forditas sajatja csak? -
#58 Phooa :D
Mosr olvasom a Vege a Mesenek c. konyvet es mar tobszor le kellet rakni a konyvet rohogni. Pedig aszitem hulyseg lesz de ez a szoveg.
Naon naon odavagyok. Alig varom a tobbi konyvet is! -
#57 Majd bisztos szolnal Terry=nek hogy irjon egy olyan meset amiben az osszes ismert szereplo benne lenne :D
A mai techinkakkal egy csodalatos meset tudnanak ezek osszealitani! -
#56 Szerintem valamikor a jovoben tuti lesz ebbol film is :D Mar alig varom :D -
#55 http://www.ie.lspace.org/
ez talán A Legnagyobb Pratchett és Korongvilág adattár ami csak létezik - vigyázva olvasgatni, mert tényleg mindenre kitér ami a könyvekben vagy azokon kívül van. -
#54 Halál.
és a Zene, amiben kövek vannak. -
#53 Es a Soul Music-ban melyek szereplok jellenek meg amiket ismerunk? -
#52 igen, amit már elmondtam anno, hogy a Wyrd Sistersből és a Soul Music-ból készült egy-egy több epizódos rajzfilm, és valószínűleg a Reaper Man-ből készül. plusz ezenkívül rengeteg rádiójáték is, természetesen angolul.
-
#51 Vala rajzfilm ? -
#50 jön az is hamarost :) bár nálam azért a nagy kedvenc akkor is a Small Gods és a Soul Music (hogy abból milyen fantasztikus a rajzfilm is...) -
#49 A Men at Arms lesz majd jó, abban belép az Őrségbe egy troll és egy farkasember :) -
#48 én a kicsiket csak angolul olvastam tőle ( ahogy a macskát is), nem tudtam, hogy az is megjelent nálunk... és igen, a Lords and Ladies a következő - az elején még a Mort - Equal Ritest felcserélték, de azóta tartják a sorrendet.
1. The Colour of Magic (1983)
2. The Light Fantastic (1986)
3. Equal Rites (1987)
4. Mort (1987)
5. Sourcery (1988)
6. Wyrd Sisters (1988)
7. Pyramids (1989)
8. Guards! Guards! (1989)
9. Eric (1990)
10. Moving Pictures (1990)
11. Reaper Man (1991)
12. Witches Abroad (1991)
13. Small Gods (1992)
14. Lords and Ladies (1992)
15. Men at Arms (1993)
16. Soul Music (1994)
17. Interesting Times (1994)
18. Maskerade (1995)
19. Feet of Clay (1996)
20. Hogfather (1996)
21. Jingo (1997)
23. Carpe Jugulum (1998)
22. The Last Continent (1998)
24. The Fifth Elephant (1999)
25. The Truth (2000)
The Last Hero (2001) (with Paul Kidby)
26. Thief of Time (2001)
27. Night Watch (2002)
28. Monstrous Regiment (2003)
29. Going Postal (2004)
Discworld (gyerek-történetek)
1. Amazing Maurice and His Educated Rodents (2001)
2. The Wee Free Men (2003)
3. A Hat Full of Sky (2004)
mindez, és az összes többi megjelent műve:
http://www.fantasticfiction.co.uk/authors/Terry_Pratchett.htm -
#47 En imadom Kolon/Kadar/Noobs/Murok szereploket szal akarmi ami veluk van az cool :D -
#46 Ezenkívül asszem megjelent egy novellája az Izéhordák című antológiában. (A tenger és a kis halak-Mállotvix néne esete a boszorkányversennyel)
Az igazi macska szvsz baromi jó volt, kár hogy alig lehet hozzájutni.
[NEKI MEGVAN A ROHATTNAK :P] -
#45 Ha jól tudom a következő a Lords and Ladies című könyv lesz, ami a Szentivánéji álom alapján iródott. A Korong tündéreinek/elfjeinek
hozzáállásáról a világ többi részéhez, de ha minden igaz akkor feltűnnek benne a boszik is :)