25347
  • GeriDoc
    Én ezt venném, és úgy csinálnám, hogy bekötnék 3-4 rotaryt, a többibe meg gombot, és akkor nem kellene a mátrixal kínlódni.:)
  • bardocz
    Azt nem tudtam, hogy ehhez kell valami spéci dolog, azt hittem megy élből.
    A mátrix kötéssel most az első kérdésem az, hogy vajon lehet-e olyat a bodnar elektronikával, hogy van rajta egy 4x4-es mátrix, és pluszba még gombok simán. Az így pont kijönne, egy full-os 6x6-os mátrixot nem tudnék mivel megölteni érdemben.
  • Solt
    Értem... Akkor ezt éreztem AC alatt is, csak szimplán azt hittem képzelődtem... A saját időm közelébe nem tudtam menni, de akkor valószínűleg ez volt az oka. Lesz egy kis időm teszteltem is. Köszi!
  • GeriDoc
    Egyre gondolunk szerintem, persze. Rákötöttem én is két gombra, meg a test, de azt csinálta, hogy nem minden fordításra reagált. Volt, hogy már az elsőre, de volt, hogy 3-4 ricnivel arrébb reagált csak (hozzáteszem állítólag a G29 tekerentyűje is ezt csinálja). Aztán olvastam, hogy kell neki ilyen jelerősítés, ami +5V, amit a Leo elektronikák tudnak, gondolom a többi is, amit erre terveznek. Neked milyen elektronikád van? A mátrix kötés viszont valóban szívás lesz.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.09.09. 18:17:20
  • bardocz
    Ez is elég jó. Ha a roatary encoder alatt egyre gondolunk, akkor biztosan rá tudnád kötni, 3 lába van, egy földelés, és két másik, ami a két gomb. Nekem majd mátrixba kell bekötnöm, na az szopás lesz :D

#21878: Az a Ford GT, ami itt van nagyon régi, a GT3-as autók eléggé sokat gyorsultak az évek alatt, majdhogynem utolérték a GT1-es autókat, azért is volt sok szabálymódosítás most, hogy ne legyen egy kategória, ami olcsóbb, és gyorsabb is.

Solt
    #21896: Röviden, a vga-d és a monitoro nincsen szinkronban, hiába 60 fps, ezért előfordulhat, hogy egy képkockát 1 képkockányi idővel később látsz meg. Ez ugye 1/60 sec. Stabil 120 fps-sel ezt lerövidíted 1/120 sec-re. Ez azért fontos, mert az alapján reagálsz, hogy mit látsz. Én ezt nem hittem el mostanáig, úgy voltam vele, hogy az ffb irányít, de nem. Alacsony fps-sel nem tudtam vezetni, olyan csúszásokat nem fogtam meg, amik teljesen alapok voltak eddig. Amúgy az én szeme sem bírja, ha nem 60/120 fps.
  • mumus70
    Hát igen. Az álló rajt az oka, és a mezőny zöme pont a sikánban, vagy az után rajtol. Na ott van minden. :D Aztán még az első egyenesben van még egy tömeghalál valamiért, utána már jó! :D :D
  • Solt
    iRacing-ről nem nyilatkozom mert sajnos már rég nem játszottam vele, de egyéb játékok esetében nálam a 60Hz-s monitoron akkor a legfolyamatosabb a kép, ha fix 60 FPS-l fut az adott játék. :) Minden mástól kifolyik a szemem... :)

Nem vágom annyira az angolt, mi a link lényege? Csak nem az, hogy olyan ez is mint a CS, hogy minél több az FPS annál gyorsabb, vagy nagyobbat ugrik a karakter? Kérlek mond, hogy itt nem vagy annál gyorsabb, minél több az FPS! :)))
  • oneal1
    :D :D

brutál mik vannak és ne ne adj Isten, túléled a rajtot akkor biztos van valami állat aki nem bír várni az első egyenesig...:)
  • Mik
    A káosz inkább az álló rajt miatt van, nem egy tipikus le mans-i rajt. :)
    Amikor Corvettel megindulsz és úgy kilősz hogy megelőzöd az előtted álló min. 4 hpd-t azt eddig egy sem bírta feldolgozni és löktek is ki a sikánban. :D
  • GeriDoc
    Néztem én is pár stream-et. Őőőő, izé. Meg se veszem, amíg nem higgad le a brigád.
  • oneal1
    le mans-i verseny előtt ajánlott egy nyugtatót bevenni, nagyon sok a barom :D
  • mumus70
    Hidd má el na!
  • GeriDoc
    Monitorozáshoz: Ha esetleg valaki még nem tudja, az fps meter-t be lehet úgy állítani, hogy mutassa a cpu és a gpu kihasználtságot is. Az app.ini fájlban kell átírni egy sort.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.09.09. 12:16:59
  • GeriDoc
    Ez mi 'má? Van egy eladó accom. Ezt a fost.

Egyébként de, az alap koncepció szerint GT1, GT2, GT3 (és GT4). A GT3-at akkor hozták létre, amikor már nem lehetett megfizetni a GT1-et (Murcielago, MC12 stb.), és lassabbak voltak a GT2-es autóknál. Csak azóta fejlesztették őket, és a mostaniak már erősebbek/gyorsabbak, mint az egykori GT2-esek, de már többe is kerülnek. Illetve GT2-ben konkrétan 2 autó volt, GT3-ban meg a szabályrendszer miatt szinte minden gyártó csinál autót.
  • Mik
    More info és ott 550bhp.
    De ha nálad egy GT2-es kocsi erősebb mint egy GT3-as, hát legyen.
  • GeriDoc
    Szinte az egészre:
    Az utolsó mondatra: Jájj, ne kezd, Kármenká. 60-on darabos, mint az Oreós fagyi.
    Itt el tudjátok olvasni.

Szimulátorosoknak, és csak akkor, ha gyorsulni akarsz !!!!!!!!! (Nem vicc, tapasztalat alapján ezt tényleg meg kell jegyezni - sajnos.)
  • GeriDoc
    Mondjuk a 3 feljebb van, mint az 1, ez igaz.
  • GeriDoc
    Nálam (hangsúlyozom, nálam!) a GT 500LE, a GT3-as 475LE. Bár 37kg-al nehezebb, de szerintem annak kellene a gyorsabbnak lennie. Még jó, hogy nem vettem meg.
  • Solt
    Amikor lejjebb veszed a grafikát, valószínűleg a CPU vesz át számításokat a GPU-tól, így még nagyobb lesz a szoftveres CPU limit, miközben a GPU nem dolgozik maxon. Amikor feljebb veszed, a GPU veszi át a számításokat, csökken a CPU limit, a GPU dolgozik rendesen, így fordulhat elő az, hogy magasabb beállításon jobban megy.

Érdemes legalább egyszer rászánni az időt, monitorozni a GPU kihasználtságot és úgy elvégezni a beállításokat. Állits mindent maxra és aztán egyesével vedd lejjebb a beállításokat, közben figyeld, hogy melyik milyen hatással van a GPU kihasználtságra, FPS-re. Célozz meg egy FPS értéket, és állítsd be úgy hozzá a beállításokat, hogy minél magasabb legyen a GPU kihasználtság, így érhető el a legszebb látvány a kívánt FPS-l. Mondjuk egy 60Hz-s monitoron nem tudom mi értelme van a 100 FPS-nek, de ez már egyéni ízlés kérdése... szerintem a fix 60 FPS-nél a legfolyamatosabb a kép. :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.09.09. 11:06:55
  • Mik
    A két ford közül (Ford GT/Ford GT3) a kisebb, 500le-s rakták be Le Mans-ra.
  • ozoli78
    Gt1 fordrol beszelsz?
    És a Gt3 as audiról?
  • mumus70
    A Ford a legalsó kategória, és felette van egyel az Audi. Gyorsabbak is 3-4 mp-vel elvileg. Én lila szoktam lenni, az Audik meg kék vagy mi. Más kategória.
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.09.09. 10:47:03
  • GeriDoc
    Oh, akkor miért nem csinálsz egyet? Vagy üsse kő, elcserélem veled.
  • ozoli78
    Igy van , fps ből sose elég :)
    En auto configoltam a grafikai beallitásokat csak a kormányt vettem ki , mert az elég lol hogy két kormányt látok. Meg béna is.
    Megveszem a button boxot , nem adod el? :)
    Nekem a hs kezeli. :D
  • GeriDoc
    "...egyel feljebbi osztályos Audit". Lemaradtam valamiről? Van LMP1-es Audi, vagy mi? Mert a GT3-as az eggyel lejjebbi kategória.
  • GeriDoc
    Jaj, úgy látszik a legfontosabbat nem írtam le. Eddig is és most is az a tapasztalatom (másoknak is ezt javaslom), hogy nem lefelé, hanem felfelé kell venni a grafikát. Már a 650-el is így volt jó. Most akkor a legsimább, ha nincs frame rate limit bekapcsolva, hanem "hagy szóljon" állapotban van, és 1/4 és 1/2 között dolgozik a kártya 150-200 fps-el, a leírt beállításokkal. Magyarázat nincs rá.
    Button boxot én is csináltam, én egy 3000 Ft-os gamepad-ből, összesen kb. 5-6000-be állt meg, de az már a DSD féle gombokkal (nem volt könnyű beszerezni). Azért vennék én is külön elektronikát (pl. Leo-tól), hogy legyen rotary encoder. Azt is szereztem már ilyen LMP-kben lévő kupakkal, nagyon kakas, csak kellene neki a +5V, ami csak a külön erre készített elektronika tud. Most is beköthető, de bizonytalan a működése.Ez az enyém:

Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.09.09. 07:23:52
  • mumus70
    Én az Xperience-t használom, az megy :D
  • oneal1
    nálatok sem megy most a videó és kép felvétel?

próbálom a játékon belül is valamint külön megnyitom ezt a d3dgear nevű okosságot de egyik-el sem csinálja
  • bardocz
    Nem tudom mit csinálhatsz, de én egy szezonon keresztül teljesen jól kiláttam a Vettéből.
    A vezetése az más tészta, tényleg olyan rohadék, mint ahogy írod, itt LeMans-ban eszméletlenül nehéz vele menni. A gyors kanyarok nem túl kedvezőek.
  • mumus70
    Hát irgalmatlan kellemeset csalódtam a Ford GT-ben! Először ódzkodtam tőle, Corvette-el akartam menni Lemansban. Hát az még egy idióta autó! Semmit nem látni ki belőle! Állítottam minden felé, csak rosszabb lett. Aztán meg a féktávokat egyszer nem tudtam megcsinálni, repül el a csába. Na mondom megnézem a csúfságot. Kilátás: mint egy kilátóból, tökéletes! Lemans default szet berak, és bmeg, mint egy kezes bárány!!! Kicsit állítottam a fékerőn, és tökéletes! A kategóriámat sorra nyerem vele, sőt van hogy az egyel feljebbi osztályos Audit is vadászom lefelé ha elkapom a szélárnyékát! Mondjuk aztán lehagy a kanyarokban, de na! Szóval tudom ajánlani, egy szetup mágus csodát tud vele menni az tuti!
  • bardocz
    De akkor is fura, mindent feljebb vett a grafikán, és sokkal jobban fut. Olyan, mintha titkon nem csak ezt állítaná, hanem valamit a háttérben is.
  • Alexease
    Allitolag valamit/sokat valtoztattak, es erosen ajanlott egy auto config (plusz esetleg egy tiszta driver isntall is). Elsosorban gyorsit, de megszuntetheti az akadast, microlag-ot, bugot vagy akarmit is.

Nalam mukodik rendesen (a fix 60fps meg van), igaz csak egyedul, online hasznalhatatlan, de gondoltam letesztelem. De nem jott ossze, mert az auto config max-rol indulna (fullhd), azt meg nem szereti a gepem, azonnal kikapcsol:DDDD Meg szerencse, hog nem barmolta/torolte a cfg file-t kozben:)
  • bardocz
    Köszi! Van még bőven mit csiszolni rajta, a gombokról semmi rajz nem volt.

Amúgy tökönszúrom magam. Kiskanállal. Tegnap grafikán elég sokat butítottam, már kb csak az árnyékokat húzhattam volna lejjebb. Nyomtam egy autokonfigot, kb minden felhúzott, egyedül az fps-t kellett 60-ra korlátozni, meg kikapcsolni a kormányt, és hasít, 60fps-sel, semmi akadás, rajtnál sem. Kb a gtx970el volt így beállítva.
  • oneal1
    baromi jó!!
  • oneal1
    bírom ezt a stílust ahogy te mindenre tudsz reagálni :) na jó igazából nem.... miközben ha jól olvasom nem említettem hogy az iracing olyan rohadt jól néz ki, bár sokszor realisztikusabb a kinézet IS :D mint az rf2
  • ozoli78
  • bardocz

Ha még az enkóderek megjönnek, kész is az iR-es buttonbox. Ja meg az elektronika, meg kel vennem forrasztót is, aztán bekötni valahogy trükkösen, hogy minden gomb kiférjen majd rá :D
  • bardocz
    Pedig a régi formulák bőven élvezetesebbek, mint itt a sok gt :D
  • lac coo
    En azert nem jatszom IR rel, mert elvakit a grafika, es sokkot kapok a szepsegetol ! ;)
  • Dzsidzsi32
    De csented az ötletet. De jó ez így. Én úgyse tudtam volna megcsinálni :D