25347
  • symbol
    jaja, világos. ergo mázlim van, mert az én legjobb időm olyanokkal került össze, akik legjobb ideje, gyengébb (adott esetben 1 kivételével) mint az enyém. :) egy nevet kérhetnék? akár privátban is? :D jó lenne figyelni a magyarokat hogy nyomják :D
  • Cowek
    Akkor indulhatsz a 2. helyről 4. idővel, ha azak akik megelőztek más szerveren futnak. Hiszen 60 indulónál 5 szerver indul egy időben 12 főkre, sorsolva szerintem. Egyébként a futam warmup-jában a qual-fülön meglehet nézni az időket, ki mivel került oda. Ott a sajátod értékét is láthatod :-)

A többihezt lövésem sincsen, mert még a 3-as szintér küzdök :-D
  • symbol
    jaja, úgy ahogy mondod, az a legnehezebb hogy az ember, hogy tartsa a tempót, illetve hogy ne egye meg a gumikat oval-on. nagyon egyenletes, kiegyensúlyozott kanyarvételek és tempó kell hozzá. meghát a setup.

és most 4.63-on állok, bár még csak egy advanced futamot mentem. az időmérős dolog elég érdekes megoldás, hm. nem is értettem miért indulok pl a 2. helyről, amikor a 4. lettem az időmérőn. és hasonlók. :)
    de jó ez így. :)

sajna én sem tudok minden nap órákat vezetni, bár időnként megteszem :D
    de a road az valszeg így kimarad, arra nekem több idő kellene. bőven elég itt kalamajkázni.

ui: az iracing-nek ez a kategóriás megoldása egy nagyon jó karrier dolgog is egyben :) és biztos, hogy az igazán jó bajnoki futamok majd csak hónapok múlva lesznek.

ha csak 17.3-at ment huttu akkor azért az már megnyugtatóbb, mert ez a különbség tényleg idegesített. :D

iratingünk akkor lesz mikor már D kategóriásak leszünk? (ott már ahogy látom egy szarabb helyezés is minusz pontokat -iratinget- ad.)
    a szezonok 12 hetesek? ez elírás? az azt jelenti, hogy 6 pálya. ezt nem értem, és még valami, advanced legends-el mikor mehetünk már más pályákon is? ezekkel a járgányokkal lehet nyomulni igazi speedway pályákon is? az lenne ám még az izgi, egymás mellett autókázni folyamatosan, helyezkedni, etc... :P itt ezen a két pályán is el lehet lenni, csak a külső ír elég sz*pos tud lenni :D én inkább engedek egy idő után és bemegyek a belső ívre... :)

jaja, nascar-ban is gyakran a túlhevült fékek (meg gondolom gumikopás) miatt is inkább elengednek néha egy-két versenyzőt, minthogy falat fogjanak idő előtt az ilyen rövid fékigényes pályákon :)

mindegy, eddig jó kis móka, a late model FFB-je atom nagy, jó kis "partyk" lesznek azzal is még :)
  • pasztor
    Hát Huttu-val csak elkeseríted magad, nagyon kevesen vannak, akik a közelébe tudnak kerülni. Az sem mindegy mennyi idöd van gyakni, tegnap néztem Steve Sheenan-t, napi 8-9 órát nyomta hétvégén, hát nekem ennyi idöm sajna sosem lesz, többnyire egy versenyt tudok menni, meg némi szet barkácsolás.

A béta óta változott a fizika is, 17.1 idö nem lehetséges most a Legends/SoBo párosításban, Huttu 17.3xx-at ment múlt héten. Én is kipróbáltam a szetjét, szerintem jó, az oválokon sokkal túlkormányzottabb szeteket kell használni, ha gyors akarsz lenni, mint egy roadie-n. Egy oválon egyszerü körbemenni, gyorsan menni viszont nagyon nehéz, föleg egy egész versenyen, mert egy "kényelmes" szet nagyon hamar alulkormányzott lesz, aztán jön a fal. Elölem rengeteg "egykörös" kiesett már (sajnos volt amelyik el is talált), mert rajtnál megelöznek, aztán 7-8 kör után pattognak a falról.

Az SR változás mindig hat a másik értékre is, csak nagyon kis értékkel, nekem 2.71 a road, pedig nem mentem még egy online sessiont sem.

A legmagasabb kat az asszem az "A" lesz, a szezonok (kivéve a rookie-t) 12 hetesek, tehát kb. egy és egy negyed év kell a top license-hez (ha biztonságosan vezetsz).

Qualy nem számít, ha mentél egy qualit az egész hétre érvényes, csak akkor kell újra menni, ha úgy érzed tudsz javítani.
  • Mnemomic
    Én teljesen kikapcsoltam felesleges.
  • Cowek
    Lagunában autokuplung kell vagy nem? :-)
  • symbol
    lehet setupokat leszedni aki tud épkézláb időt vele menni, gratulálok neki :D nekem eddig 17.6 de valami nagyon instabil a cucc, persze egy körre tuti, jó, de nem vágom. plusz Huttu hogy a francba ment 17.7-et rookie-ban???
    hoppá, 17.1-et ment bostonban simán, autosetuppal, hát eskü, ha azt a setupot rakta fel, nemtom hogy maradok el ilyen rövid pályán tőle ennyivel :/
  • symbol
    aham :D
    "until the end of the Fall Season (end of September!)"
    hülye kérdés, de akkor 3 kategória van? rookie, class D, class C? :)
  • symbol
    nincs több ilyen kérdésem, leszünk elegen :P
    a silver és a late megvéve, most futam aztán pár körre kipróbáljuk őket :D
  • symbol
    nah ezen filóztam most pl négyen vagyunk csak regelve az időmérőre. néha így elfogyunk vagy mivan? (igazából félő a kezdeti lelkesedés hamar elvész sokakból) szerintetek?
  • symbol
    amúgy kösz a folyamatos info-halmazt :)
    kár hogy a Road-ot nem lehet kivenni, elcsúfitja ott az összképet :D
    amúgy gondolom teljesen független a kettő. :) szal akár el is felejthetném a road dolgokat. kivételt képez ez alól az, hogy azt nem vágom, legends-el lehet menni roadon is, akkor most mi is van? :)
  • symbol
    az évad vége az mit jelent? :) jó lenne feljebb lépni, bár nem mintha az megkönnyítené a dolgomat :D most 3,96-on állok, pedig bizony, ez ehetne már sokkal jobb, pár futamot totál elb*sztam...

nah este, lehet meglesz az a +1 év akkor :D
  • pasztor
    Igen, az egy év az elsö hónap lejárta után indul.

Közben utánanéztem, az évad végén lesz license váltás, mindenki, aki 3.0 SR felett van, és legalább két versenyt vagy TT-t ment a jelenlegi license-nek megfelelö autókban, az feljebb lép.

Rookie license-nél mindegy, hogy advanced vagy rookie autókban versenyeztél, de D osztály felett már nincs mese, D-s autókkal kell menni.

Aki 2.0-3.0 SR-ben van, az marad az osztályban, 2.0 alatt pedig visszalépés van.

Ami érdekes:
    Lefelé csak egy osztályt lehet lépni, tehát egy C-s már nem mehet Legends-ben. Mondjuk remélem ezt megváltoztatják.
  • symbol
    te is megvetted már? :)
    akkor mi van ha most még nem járt le az egy hónap, de megveszem az egy évet még :) hozzáadódik? gondolom :p
  • pasztor
    Persze, csak én most kicsit legends buzi lettem... :)

A late model hangja olyan, hogy auauauuauuuuuuuuuuu! Meg csak par kört mentem vele, akkor fogok nekiállni komolyabban, ha meglesz a 4.0 SR.
  • symbol
    nah ma fizu, meg is veszem a silver crown meg a late model járgányokat :)
    meg pár pálya, aztán küldöm neki :D aztán setupolhatok én is :)

a kis legends, és gondolom a silver is iszonyat eszi a gumikat advanced alatt. nem is tom mi lenne mondjuk 100 kör után :D

más: hejhaj, remélem azért az iRacing nem csinál még 20 autót, hogy aztán totál megossza a versenyzőket, mert a végén nem lesz elég versenyző az adott szériához :) (szal remélem jó sokan leszünk éjjel-nappal, vagy még annál is többen :D)

ui: majd este jövök tapasztalatokkal :)
  • Toya
    Áttételt állítottad?
  • Jacek
    Toya az mi lehet hogy bemegyek Lowesre a Late modellel es 180km/o az auto vege? kijovok a kanyarbol es 4-ben maxon uvolt az auto...
  • symbol
    jah pont ezt akartam kérdezni, lesz hogy az alapcsomaggal semmilyen versenyt nem tudunk menni, mert lejárnak azok a pályák. azaz más következik amire mi tegyük fel nem fizettünk be.
    nah a héten megveszek egy-két dolgot. izé, még valami. hogy lehetek D Class-os? a Road arányom meg se mozdítottam eddig, ami nem csoda, nem indultam semmin, lehet nem is kéne, az oval begyűrt maga alá. gondolom azért adták a pontiac-ot alapból, hogy azzal is menny, ha már van, de nincs idő rá :D (bár még lehet lesz :D)

pasztor kössze, még késő este leszek most lelépek, majd írok :)
  • Toya
    A Late model szeritem nagyon jó, ráadásul ugye ott most éppen Martinsville van ami szintén egy jó kis pálya :)
  • pasztor
    Ott még nem, de ha 3.0 SR felett vagy, akkor kezdj el az advanced legends-el menni, ég es föld a vezetési élmény. Tegnap próbáltam a late modelt is, de a kis méregzsákhoz hasonlítva szinte "unalmas", persze gondolom tömegben az is más.
  • Cowek
    Jól tudom hogy rookie-ban még nem tudok setelni ugye?
  • pasztor
    17.5 az nagyon jó, a sim-chassis szettel mented? Huttu 17.2xx-ket megy, persze azt mi valszeg nem fogjuk elérni (sajnos ehhez nem posztolt szetet a Redline szájton.

A legendshez dolgok, amire - eddig - rájöttem:
    A bal camber érdekes módon a kanyarból kifelé jövet hat, vagyis ha nagyon túlkormányzott kifelé, akkor kicsit vissza kell venni (nr2003-ban ez a jobb camber lett volna).
    A guminyomás sokkal-sokkal fontosabb mint nr2003-ban, egy kis változtatással is teljesen más lesz az autó.
    A shock-collar állítás úgy müködik mint nr2003-ban a wedge (megváltoztatja a súlyelosztást a kerekeken), de nagyon kis állítás is vezethetetlenné teheti a kocsit, gondolom a kis súly <> a széles gumik arány miatt.
  • Cowek
    Kicsit visszatornázoma ratingot, erre valaki feláll a rajtrácsra elém úgy hogy elfelejt elindulni, talán ott sincs vagy 5 autót sikerült összegyűrnie :-S
    Nahh. mind 1 :-)
  • symbol
    jó nyaralást, sok pucér nőt ;)D

nah, kipróbáltam a coupe-t, rookie szint nélkül, eddig egy letöltött setuppal 17:500 a legjobb időm teszten. nagyon kemény így a pálya :)
    ti barkácsoltatok saját setupot? gondolom itt mindenki ért hozzá :D

az alapvető olvas pályás dolgokon mire figyeljek esetleg? :)
    hu, akartam még valamit, de elalszom, majd holnap :) jóccakát :)
  • Toya
    A vicc, hogy a visszajátszást valamelyik előző verzióban még menthető volt, mondjuk azt nem néztem hogy be is lehet-e tölteni
  • JuanG
    Elutaztam egy hétre, jók legyetek!!
  • symbol
    Toya: igen, wow, ez meglepő, azt hittem azért olcsóbbak ezek a díjak, ergo csak nem forma1-ről van szó, meg ilyesmi. dehát nah. akkor respect a készítőknek, meg a befektetőknek. :)

az azért már most biztosan látszik, hogy erre a játékra vevő a nép, és van is benne pénz, ami majd idővel meg is látszik. ezzel a játékkal mindenki sokkal jobban jár, mintha csak egy lemezes játékot adtak volna ki... :) szvsz

lenne egy fontos kérdésem: A VISA kártyám számát hol tudom megváltoztatni? hm :D az anyámé, a franc akar állandóan azzal fizetgetni :D bár ahogy ez lejár veszem is meg egy évre :p

setupok jók lennének jah, bár én még neki sem álltam :) majd hétvégén :D addig jó lesz a nálam profibbaké. :D

visszajátszás mentés, és féklámpa pedig nagyon nem lenne felesleges szerintem sem.
  • Mnemomic
    Ja meg még a másik féklámpája is világíthatna, nem is értem, ez miért nem került bele.
  • Mnemomic
    A visszajátszás mentését igazán megcsinálhatnák rövid időn belül.
  • pasztor
    Ja, én is próbálom megjegyezni, kire kell figyelni, mert rosszul vagy túl agresszívan megy, ha legközelebb látom egy versenyben, csak elkerülöm messziröl... ;)
  • pasztor
    Nekem az advanced Legends-re lesz pár, bár a sajátom nem olyan jó, mint Huttu-é...
  • pasztor
    Az iracing azért több mint tíz éves (már akkor is etalonnak számító) alapokra épít, míg ezt valaki behozza, addig mi már nem rendelkezünk a versenyzéshez szükséges reflexekkel.... . De ahogy Toya mondja, hosszú még az út, hogy kaszáljanak. Ami viszont jó: a folyamatos bevétel segíti a fejlesztö csapatot is, azért játékeladásból ez nem nagyon menne.

Lesz privát liga lehetöség is (valami zártkörü klub rendszerben), de még sok egyéb hiányzik, mint pl. változó idöjárás, replay mentés, etc.

Szerintem lesz mindenféle versenyforma (AMLS, pl?), ha lesz rá elég nagy igény. Én egy kicsit kényelemesebb helyzetben vagyok, mert nekem az ovál a fontos, ott meg gondolom lesz minden, de ha nem, akkor is elleszek a Legends-ekkel, meg a brutál Silver Crown-nal.

Ja, név = SG nick.
  • Cowek
    South Boston valóban elképesztő :-) Az íveken kívüli aszfalt toldási gödrök nagyon ott vannak... Eddig igazából a felületi egyenetlenségekről csak tudni lehetett, itt viszon érezni is nagyon lehet :-)
    Pár kérdés azért forog a fejemben...
    Itt nincsen műszaki hiba?
    Meg mi lesz ha online ligát szeretne csinálni egy korábban általam igen kedvelt magyar bajnokság? :-)) Van arra lehetőség?
    Mi van ha endurance versenyre vágyok...

Az erős konkurencia szerep szerintem most kifejezetten jó lesz, mert 2-3 szim talán kiemelkedik, és a lovak közé csap mindenki a fejlesztéssel. Csak hát győzzük pénzzel, mert azért a GDP sem egyforma mindenhol mit ne mondjak...
  • Toya
    Ha valakinek vannak saját beállításai amik jól használhatóak rakja már be ide és feltöltögetem a HSW-re és ott mindenki elérheti.
  • Toya
    Nem hiszem, hogy hardcore konkurenciát kapna a játék, mert eddig is Kaemmerék nevéhez volt köthető az összes ilyen szimulátor.
    Kaszálni egyenlőre tuti nem fognak, mivel a fejlesztés költsége (licenszek, szerverek, rendszer, stb...) 18 millió dollár tesz ki eddig (ezt a levélben írták és ha még a fele is igaz az is sok).

Azért ehhez kell ám melózni, hogy nyereséges vállalkozás legyen.

Versenybaleset - hát valóban nem jó megoldás, de gondolom nem akartak az online ligákra jellemző vitákat és hasonló ellentéteket gerjeszteni.
    Eddig még nem nagyon láttam olyat, hogy valaki nagyon a lelkére vette volna, hogy balesetbe keveredett. Előfordul, megtörténik, legközelebb óvatosabb lesz egy kicsit.
    Ma még nem volt egy normális versenyem...ez van...ilyen napok is vannak :D
  • symbol
    azért nem semmi sz*pás is lehet ám a vége. valószínűleg hamarosan kitalál valamelyik másig cég is egy ilyet, mert eleddig, egy rétegjáték nem hozott ennyi pénzt. logikusan. ez a team viszont mérlegelt, befektetett, vállalkozott, dolgozott, és szvsz kaszálni fog. a többieknek fel van adva a lecke.

a probléma abban leledzik, (a távoli jövőben), hogy az iRacing esetleg leáll a fejlesztéssel (legalább is nem pörög ezerrel) míg a konkurencia legyárt közben valami ilyesmit. (tegyük fel mesés esővel, grafikával, fizikával (egy ideig a GPS-es GP! volt ugye az etalon, aztán ma már az egy alap dolog, szóval ez a lézeres dolog egy idő után szintén elterjedt lehet) ergo megvan a jobb konkurencia.

te mint hülyegyerek befektettél az iRacing-be, és most sz*psz mert váltani kéne, de oda így az összes eredményed, plusz és legfőképpen a potom majd 100 ezer forintod (pár év játék után). de váltani kell mert jobbat akarsz.

persze ez mese habbal, és oda vissza érvényes, és remélem nem ez lesz, bár tény, hogy az iRacingnek is jót tenne egy kemény-magos konkurencia. (bár eddig elégedett vagyok a szimmel.)

más: ez a versenybaleset, ütközés, kicsúszás baleset kikerülése végett mégis megbüntetnek szitu gáz, és valszeg soha nem is lesz jobb ennyi versennyel, versenyzővel.
    egy megoldás van: saját online ligák indítása (pl mi indítanánk valami hazait :p) és kész, lenne korrekt igazgatóság, utólagos figyelmeztetés, büntetés, etc.

Viszont a mostani rendszer mellett szól, hogy mindig ismeretlen arcokkal mecselsz általában, sosem lehet biztos a dolgodban, és a nap bármelyik szakaszában mecselhetsz, nem vagy nagyon időhöz kötve.

szal meg kell tartani mindkettőt. gondolom a szintváltással egyébként is kevesebb a kicsúszás, ütközés, etc, szal hajrá mindenki. :D
  • symbol
    hmm. hát igen, kb én is így gondoltam. a rookie-ban én nem váltok egyet sem, végig hármasban döngetem, nincs értelme váltogatni, csak hátrány, a vonal mellett kell haladni az tuti, meg a jó pálya szélére való kivágódás is fontos a jó gyorsuláshoz, szal akkor oksa :) remélem ma már nyerek is :) (a megforgás egyébként ahogy írtad nekem is megvolt.. :D futam közben :/)
    kössze :)

izé. advanceden még nem mentem, bár lehet ott kéne, hátha jobban adja a pontokat egy jól sikerült futam után :D

hát akkor jól összejötek a dolgaid :D 3 futam így KO? :/ nevet tudsz mondani? hagy jelöjjelek már be :D (ez a mániám tudom :D)
  • pasztor
    South Boston-ra gondolsz a Legends Rookie-val? 18.1xx idövel már simán hozhatsz pole-t és gyözelmet, csak vigyázz az elsö gumikra, mert a 25. kör után már nagyon nem bírják. Nagyon a vonalon kell fordulni, akár kicsit az apronra is rá kell menni, az segít a fordulásban (meg a pördülésben is, ha nem vigyázol :DDD).

Az advanced Legends South Boston-on, nekem életem eddigi legjobb szim-élménye, az valami hihetetlen, hogy keresztbe lehet autózni ezzel a kis méregzsákkal, többnyire el is felejtem az órát, és csak égetem a gumikat.
    Viszont az is igaz, hogy az advanced-ben tegnap valami istentelen barom társasággal versenyeztem, mindhárom versenyen a falon végeztem, ebböl kétszer elözés közben húztak rám, egyszer meg egy megpördülö szerencsétlen végzett ki (kell nekem kívülröl elözni).
  • symbol
    #716 #715 :DDDD no comment :D

egyébiránt; azt árulja el valaki, hogy képeset 17,9-et autózni a bostoni pályán, sőt, nagyon durva idő :D nekem eddig 18.111 a legjobb... :/

jó kis futam volt, kezdem érezni hogy nem mindig kell kakaskodni, inkább engedek :D tartottam a tisztes kis távolságot, aztán az előttem való kakaskodásból a 4. hely 2.-ra cserélődött :D egyszer ez, egyszer az forgott meg :P

ui: amúgy akármi is lesz, jó kis futamok ezek, ez a legends járgány meg nagyon odateszi magát, a pontiac egyszerűen még nem megy, gyakorolni kell... :/ kár hogy visszajátszást nem lehet menteni, tudnék mit tanulni/lesni :)

nah most alvás, holnap majd este :D