25347
  • Mnemomic
    Most mindenki 4850 et vesz. Nekem 1280x1024es natív felbontással elég a 8800GT.

Amúgy mennyivel jobb a 4850 mint a 8800GT? Mert én ami néztem teszteket ugyanakkora felbontásban a 8800 GT is van olyan jó mint a 4850.-1600-as felbontásig tuti. Ilyen sokan játszanak akkora felbontásban? Vagy másban jó? Nekem most mondjuk ez a gép jó lesz mert úgy nézz ki most csak iRacingel kell megdolgoznia :) Mondjuk proci alaplap memóri csere lesz év végén de csak azért mert az alaplap már öreg lesz, és nem akarom, hogy megadja magát.

Amúgy jó versenyt mindenkinek mert én most nyaralok és max netezni tudok 1 hétig.
  • MaSzKa
  • MaSzKa

Sapphire HD4850 Toxic Ledes venti Zalman gyárilag
  • Jacek
    Meg annyira nyomott aron van hog nem szamit:)

Egyebkent a problem lenege hog nem megy rendesen a 2/3D valtas es 2d-ben is 500/700 megy a kartya ami modositott biossal 160/350-re modositanak es lamm mar nem is meleg nem is fogyaszt:)

• Jacek
    4850 hutese

De mondom az a baj hogy nem kuldik meg a ventit mert hangos! de be lehet loni ami meg nem annyira hangos es nem is melegszik a kartya.
  • MaSzKa
    ez jóféle vga :D
  • Cowek
    ilyen kártyám van... 4850
    nincsen ezzel semmi gáz, csak 83 az alap hőmérséklete...
    ami azt jelenti hogy baromi csendes üresjáratban, terhelésnél kicsit hangosabb, de messze halkabb azoknál amik nekem voltak...
    Atom stabil, pedig húztam is nem is kicsit...
    Meg van rá a vízhűtésem, de nem vagyok benn biztos hogy rárakom ha így megy... szóval nem akarlak rábeszélni, de qrvára megéri ez a kártya :-)
  • pasztor
    15-20 fps-t hozott a gépem a warm-up alatt, nem akartam galibát okozni. :)
  • Toya
    Pisti miért léptél ki a Soltice versenyről? Jó rajthelyed volt, erre a rajt előtt eltüntél.
  • symbol
    OFF jaja vágom hogy nagyon jó kártya, én is vártam, de azért (driver ide vagy oda) csak egy slotos kis vacak hűtője van. :/ hiába 55-ös a kari, attól még melegszik becsülettel. én majd talán télen benevezek egy jó kis 4870-re, addigra kijönnek normális driverek, meg OC verziók meg ilyesmik :) OFF
  • Jacek
    Alaplap pl Asus PQ5 PRO 25e sebessegben jo plusz esetleg ha veletlenul Crossfire-t akar az ember kesobb akkor az is megy rajta eleg jol.
  • Jacek
    nem a huto szar, mar ahogy en olvastam hanem a driver-ben levo ventri vezerles! magyarul szarul mukodik! de jon a 8.7-es cat. es megjavul.
    Viszont ar/teljesitmenyben verhetetlen a kartya!!!
  • Jacek
    15e korul 500W Chieftec pl.
  • pasztor
    Ja, kösz!
  • symbol
    paztor privat-ot megkaptad? :)
    OFF
    ez jó a 4850-es is, de olyan otvar szar a gyári hűtője hogy szar. (én ilyen kártyát nem vennék amíg mind referencia.)
    tápnak feltétlen corsair vx 450 vagy 550.

azért alaplapot nagyon nem mindegy milyet veszel. érdemes teszteket is olvasgatni. :) az a 8400-as cpu pedig tényleg jó. :)OFF
  • pasztor
    Ja, mondjatok egy tápot is, ha nem gond, a mostani nem fogja bírni sztem (380W).
  • pasztor
    Csak azt akartam, hogy elinduljon a fantáziátok, és TÉNYLEG jó gépet ajánljatok.

Kösz mindkettötöknek, hétvégén körülnézek, aztán jelentem mi lesz.
  • Jacek
    ennyi nem kell:) P45-os lap 25e, Core2 8400-es 32.5e,2 vagy 4 giga ram DDR2 nem kell DDR3 meg az meg ami mar jo 17900 4 giga:), es egy Ati 4850-es 35-ert ez 100e es mindenre eleg nem csak az iRacingra hanem barmirelyen jatekra..
  • symbol
    jah, szójjá. :D
    mondjuk véleményem szerint akármennyire is pénzes lenne valaki, ennyit elkölteni egy alapgépre totál felesleg lenne, mert fél év úlva már 50-100-al is olcsóbb lenne a cucc. ilyen árkategóriában bukna a legtöbbet az ember. :)
  • pasztor
    Mondjuk 250e-ig, remélem most 4 évig nem kell újat vennem.
  • Jacek
    Ez ugye penztarcatol fugg:)
  • symbol
    privi ment ;) ha mást is érdekelne ilyesmi írjon :)
  • pasztor
    Az lesz, komplett csere.

A mostani egy nForce3 250 chipsetes alaplap, egy Athlon 3000+ procival (tán 939 socket) , ha jól emlékszem, akkor még a vidkártya is AGPs (NEM RÖHÖG). Mondom, régi, szerintem még a házat sem tartom meg.

Mi most egy jó proci/chipset/vidkari kombó? Mennyi memóriát tegyek bele?
  • symbol
    jaja az 5500-asat vagy az 5450-eset néztem ki :)

mondjuk ez lehet majdcsak másfél hónap múlva. :) most veszek egy auzenetch X-Fi Prelude 7.1-et 35ért használtan :) (nem vagyok kulák, csak multimédiával is szeretnék majd foglalkozni (megélni, aztán ez még jó lesz sok mindenre) :D

nah tegnap "poénból, gyors kipróbáltam megint" és mentem egy 1:03.8-at solstice-vel (nekem saját kis rekord eddig 1.04.1xx volt). rookieban.

az a skip nagyon tetszik videókról, mondjuk ez sem rossz :) csak kevés az időm, és nyílván egy road pályát több idő bevágni, a másodperceket ledolgozni mint egy oval-on hozni a szintet :)

ui: a tippet kössze :) az lesz a gép köré rendezem közvetlen. egyszemélyes 5.1 lesz :D
  • Cowek
    Én nyomom néha 5.1-ben 700 Wattal... azért nem olyan rossz az :-D Van egy érdekes hangulata :-))
    Egyébként meg fejhallgató többnyire
    De akkor az igazi az 5.1 ha közel vannak a hangfalak viszonylag, akkor nagyon jó koordinálható a másik autó. És ha settet szeretnél venni egy tipp: logitech
  • symbol
    megjegyzem, szerintem ha régi a vasad (mondjuk 478-as lap) akkor egész konfigot cserélj. olcsón megúszod, és sokkal jobban jársz :)
    persze lehet ezt tervezted, nem pofázok én bele :)
    ajánlom az ipon.hu-t. korrekt árak. garancia. minden. a lejobb.

jah és én nekem egy audigy 4-esem van, meg egy sennheiser hd 555-ösöm meg egy logitech z4-es, de szal 5.1 kell már a mozi miatt is :D
    jó lesz ez, hétvégén vagy amikor mindenki dolgozok maxra tolom, aztán ha hazaért mindenki elkezdek dolgozni :DD
  • Mnemomic
    Hát úgy nem lehet túl jó :( Mondjuk a gépigénye nem olyan nagy, egy kis beruházással tudsz alá rakni olyat ami elég.
  • pasztor
    Kösz ezt is!

Nekem azért kell szet, mert egyszerüen nem érek rá tesztelgetni, ha van idöm, akkor a pályára akarok koncentrálni, nem arra, hogy mennyi legyen a guminyomás.

Road-on amúgy is problémás a gépem, még anno az NR2003 miatt újítottam be, de azt hiszem most az iracing kedvéért is vennem kell egy új vasat. A legutóbbi road versenyemen 20-25 fps bírt csak, mit mondjak nem egy jó élmény a célegyenes elötti kanyarba úgy bedobni a gépet, hogy csak egy slideshow-t látsz...

Summit ebböl a szempontból még rosszabb, itt még teszten is beszaggat néha, pedig már a progi által ajánlott értékekböl is visszavettem jócskán.´
  • Mnemomic
    Én is mint minden szimet :) Igaz itt jól fel kell hangosítani.
  • pasztor
    én fülhallgatóval nyomom
  • Mnemomic
    http://www.sim-chassis.com/

Innen szedtem én is. A Team Redline oldalán lévő Lime Rockban jó volt-attól függetlenül, hogy Summitra készült- viszont Summit pályán nekem túl idegess. Lehet vele menni de könnyű eldobni. Amit a fenti linkről szedtem jóval kezesebb.

Amúgy sokan szerintem nagy jelentőséget tulajdonítanak a setupnak. Nekem a lényeg, hogy féktávonna stabil legyen meg a rázóköveken ja meg a váltóáttétel ne legyen rossz :) Páran a gtr-masters fórumán is a guminyomásról, meg a felfüggesztés pontos értékéről beszélnek -kattintsak még egy értéket fel vagy le. Persze ez is lényeges de szerintem jobb egy viszonylag jó setupot megszokni és aztán jön az eredmény, nem pedig mindig állítgatni. Minden kanyarban meg rázóközön úgysem lesz jó az autó :)
  • symbol
    most nézem hogy pl régen lehetett menni legends-el más futamokon is. :)
    itt
    nem is értem mért vették ki őket. biztos így van kitalálva valami vagy nemtom... egy csomó féle futam volt/lehetett a teszt alatt.

most tervezek 5.1-et a játék miatt is :D és hogy szól nektek? :)
    nekem most 2.1-ben persze klassz meg minden, de kevés, hogy csak "egy irányból" jön a hang :)
  • pasztor
    Köszi!
  • Cowek
    Gabor Petre néven kell keresni a tükörben többnyire :-)
  • JuanG
    ne is mond, volt tegnap egy csákó 1:47:8xx -et ment...lövésem sincs hogyan :D
  • Toya
    Morse setupja elég jó, szerintem azzal egy tőlem jobb versenyző bárkivel partyban lenne.
  • pasztor
    Summitra van valami jó szetetek? Atesz?
  • pasztor
    Ha nem füstöl, akkor rövidebb a féktáv is.
  • Alexease
    THX!
  • pasztor
    még két hét és vége a szezonnak.