25347
  • Cowek
    Én karfás forgó székben nyomom, de a szőnyeg széle megfogja ne guruljon hátra... viszont rövid oválnál esélyes hogy lefordulok róla egyszer :-) de kezelhető...
  • Alexease
    Az eso lesz a legutolso:) Szerintem, azt ne is vard;)
  • symbol
    hát nemtom elvileg pont az összeszokásról szól az iracing. :)
    a vízfelcsapás meg azért nem csak annyi. :) azt meg jaja, vágom hogy sok pályán még a valóságban is alig esik az eső, vagy nem is rendeznek úgy rajta versenyt (oval), de azért jó kis móka lehetne. a változó időjárással egy gond van, egy nap, egy héten akkor nagyon nem ugyanazok a feltételek lennének egy száraz versenyt futó pilóta, illetve egy esős pályán küzdő versenyő számára.

ezt oldják meg. lehet totál azonos esőt mindenkire rázúdítani aki azon a nap azon a pályán megy, így a fizika is mindenkire ugyanaz lesz aki egy napon belül nyom egy futamot vagy nemtom. érdekes. kiv leszek hogy oldják majd meg :)

esetlen lesz ilyen esős hét mind most ezek a fun-ságok? bár egy hetes hülyülésért tuti nem szórakoznak annyit az esővel :)
  • Toya
    Nekem nem hiányzik az eső. Ráadásul a sorozatoknak csak a felét érinti az eső, mert a többi nem is fut esős pályán :D
    Tényleg nagyon klassz, hogy fel lehet csapni a vizet, csak online versenyekre szerintem nem nagyon való maximum összeszokott közösségekben.
  • symbol
    hát igen, csak hülyének ne nézzenek. a visszajátszást eddig húzzák vagy mi van? akkor a sokkal több melót igénylő esőfelhőket megkapjuk vajon 5 éven belül? mert ugye tuti lennie kell, ez a nép akarata :)

egyébként jah, nem hülyék az tuti.. :)
  • Toya
    Amerikaiak, a PR-hoz csak értenek.
    Szerintem pontosan tudják mit csinálnak és okosan is művelik, mert van érdeklődés a játék iránt.
  • symbol
    jaja, láttam jónak néz ki azis :D
    most DFP-m van, aztán úgy vagyok vele, hogy letojom, g25-öt akartam, inkább áldozok rá, és rendelek komolyabbakat. mert úgyis az lesz, hogy a logitech megint kiad valami jobbat és újabbat. ezek már szerencsére ugye nem potis cuccok, sok gond elvileg nem lehet velük, bár a technikai háttérhez nem értek. :)

jó munkát hozzá, nekem sem hozzáértésem, sem időm nem lenne ilyen bakácsolgatáshoz.

kérdés: ti milyen székben, ülésben nyomjátok? az is esedékes lenne lassan, ezt a forgószéket nem erre találták ki...

alex: jja, értem, csak tudnám milyen PR az ilyen, mert valaki feljön a fórumra, mit lát? baszki a legjobbak akarnak lenni, aztán még se telemetria, se visszajátszás, se időjárás, se sisak nézet, még féklámpa sem volt... anyááád...

szal kb ennyi a véleményem erről. ha valami kész van, akkor adják oda. aztán lehet dolgozni a többin...
  • DTap
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=_bHcryQAxKs&feature=related]Egy látványos verseny a kis "méregzsákkal"[/URL]
  • tomi555
    Látom volt linkelve komolyabb pedál. A FREX-ét láttátok már? Én most ahhoz hasonlót építek csak rugós progressive fékkel:)
  • JuanG
    THX!
  • Alexease
    #1250: Ha valakit erdekel valamelyik palya/auto, azt szivesen megcsinalom. Csak szoljon hogy melyik parositas kellene;) Olyat nem sok ertelme van, ami mindenkinek meg van;)

#1251: En is fekezek bal es jobb labbal is, attol fuggoen milyen a kanyar, kell-e valtani, stb. A fek, kuplung rugdosasa is gyakori;)

#1253: Igen, mert epp' dolgoztam, jottek hozzam, nem tudtam befejezni, elkuldtem, aztan inkabb toroltem:D

#1255: FRAPS, 640x400px, 50fps. A jatek alat fut a HDR plugin, azttol olyan amilyen, mas video efekt nincs (az editor homalyosit, vilagosit valamiert rajta...). Vegas-szal renderelem ki, WfV H264-es codec-kel (640x400px, 1024kbps, default, MP3, 128kbps).

#1262: Egyelore tuti hogy csak az NR szint elerese a cel;) Valszeg sok funkcio kotodik az online reszhez is, azert nem lehet bolere ereszteni.

#1264: Nem lehet, de egyeb mas utility-t sem lehet (pl. CamHack), vegig probaltam:D

#1265: A visszajatszas, telemetria biztos hogy most is benne van, csak le van tiltva. A korabbi verziokban mukodott. Vagy gond volt vele, vagy csak kesobb kerulbe, ahogy Atesz is irta, PR fogas gyanant:DDD
  • symbol
    jaja, amúgy vezetés közben nekem sem kellene, de azért replayben a race drive grid milyen látványos és "élethű" kapkodásokat produkál már. jó lenne itt is hasonló színvonalat látni. :)
  • symbol
    pontosan. ahogy mondod. bár ha előállnak havi 1-2 pályával, lehet 1 évig semmi érdemi komoly változás nem lesz. időjárásnál mindenki a grafikus motort hibáztatja, hogy amiatt nincs, de ezt a készítőktől még nem hallottam, addig bízok benne, mert ezt bizony illene megcsinálni 1 éven belül. nah majd meglássuk mi lesz. a telemetria hát annyira nem fontos, de azért néha hasznos, jó látni hol van még egy kis lemaradásod, etc. plusz szektoridők road pályán, nem is értem hogyhogy nincs, így mindig valami ponthoz és az órához képest figylem kb hogy állok :)
  • JuanG
    Alex! Vajon a GPL Camcontrol-t nem lehetne használni?
  • JuanG
    a visszajátszásokra gondoltam, vezetés közben nekem sem kell...viszont replayben nem mozog se a keze se a kormány se a feje :((
  • Mnemomic
    Nekem pl. a pilóta animáció nem hiányzik. Sőt örülök neki, hogy nem látszik a keze sem.

A többi meg biztos bele kerül majd. A mostani frissítések szerintem pr fogások főleg a féklámpa és a többi kocsi motorhangja. Ezeket meg tudták volna csinálni sokkal korábban, főleg, hogy már a Nascar2003-ban is benne volt legalábbis a motorhangok. Biztos vagyok benne, hogy nemsokára jön a látható füst elfékezéskor, meg a spotter, visszajátszás elmentése, had örüljön a nép :)

Addig nem baj ez, ameddig másra fordítják az igazi tudásukat pl. új autók és pályák. Egy idp után viszont ez nem lesz elég kell majd az időjárás, pitkiállás, telemetria -mondjuk nekem ez személy szerint nem hiányzik :)
  • symbol
    aki gyakorol valamelyik pályán, pls közölhetne időket :D
    a köv. bajnokságokban szereplő első pályák érdekelnének főleg :)
    thx :)
  • symbol
    egyébként nem tudom ki szokta böngészni az iRacing fórumát, de mit hiányolnak az emberek legfőképpen? telemetria, meg sorolhatnám, de főleg az érdekelne, hogy senkinek nem szúr szemet a statikusság? (semmi pilótaanimáció, ami pedig nagyon sokat dobna rajta pl meg időjárás) pl az azért vicc kategória hogy nincs simán felhős ég, ami még az NR-ben is benne volt...
  • symbol
    hát te tudod, sok sikert, és jó időket :D így is úgyis elég nagy a kihívás, arról nem beszélve, hogy mikorra lesz nekem meg a pénzem a majd 100-ezres pedálra.
  • symbol
    ne is mond, nagyon-nagy lehetőségek lennének benne, de ez csak akkor ütne igazán ha lenne boxkiállás is, kerékcsere, esőgumi, etc.

Előtte legyen meg minden más. Plusz dinamikus időjárás mellett legalább az árnyalatok legyenek néha mások a pályán. Plusz az égkép. Annyira statikus minden, hogy egy idő után lelombozó.
  • pasztor
    nekem változó idöjárás kéne :)
  • pasztor
    ja, én H-pattern-ben használom, nekem így jön be. tudom, hogy így picit lassúbb, meg sok a hibalehetöség, de így "autóvezetös", nem tervezek változtatni, a nyolcvanas években az F1 gépeket is így vezették, én így fogom vezetni a Formula Mazda-t is.
  • JuanG
    azért pilóta animáció nagyon kéne :)))

áruld már el légyszí milyen beállításokkal veszed fel és rendereled a videókat :))
  • JuanG
    THX Alex!
  • Mnemomic
    Közben meg törölve lett Alex hozzászólása amire válaszoltam :)
  • symbol
    és H-pattern vagy szekvenciális? :) (vagy attól függ hogy nyomják igaziban is? ahhoz igazodsz te is?)
    a pillangózás tényleg elég gáz, pláne nem olyan komoly tempónál... úgy nem az igazi :)

ui: a kuplung meg hát megszokás, és gyakorlás-gyakorlás gondolom :)
  • pasztor
    én a G25 botváltóját használom mindennel, nekem sokkal inkább visszaadja az autóvezetés élményét, mint a "pillangózás". A három pedál tényleg nagyon lelassítja az embert, bár a g25-el lehet heel-and-toe-t nyomni, csakhogy messze nem lehet olyan stabilan tartani az autót mint ballábas fékezéssel.

Amúgy Pasi Hannonen jobb lábbal fékez, és kuplungot is használ, mint te, GPL-ben is iszonyat idöket ment így. :)
  • pasztor
    jöhetnek még nyugodtan. :)
  • Mnemomic
    Hosszú pályák nehézkesek azért, főleg amit nem is ismer az ember semmenyire.

GPL-ben pl. a Nürburgringet igazán soha nem tudtam megtanulni, igaz, nem is erőltettem annyira. Mostmár bánom, mert az is jó pálya.
  • symbol
    szóval g25-öd van :)
    amúgy kössze a válaszokat :) majd meglássuk én hogy megyek :D

de asszem énis az eredetihez próbálok igazodni, ha majd megtehetem :)
  • Mnemomic
    Megvettem én is a VIR-t kell a Skippyhez :) Menni még nem mentem rajta, most Infineont gyakorlom. Már előre félek ettől a VIR hosszú pályától mennyire sikerül majd megtanulni :)
  • Alexease
    En mindegyik autoval ugy megyek (valto, pedalok) ahogy talan az eredetiben is van. A 2 formulat es a Radicalt botvaltoval es 2 pedallal, a tobbit H-Patternnel es 3 pedalllal (minden le-felvaltasnal lift/blip):D

Persze ez nagyreszt koridokben rosszabb, mert ket pedallal stabilabban lehet tartani az autot, es ha valaki pilangovaltot hasznal, az nem csak gyorsabb, de egyszerubb is, mert nem kell elengedni a kormanyt;)))

De a kontroller hasznalat az autobeallitasokban is szamit. A fekezes miatt a kasztnit, a valtasok miatt az attetelt kell allitgatni (mar ahol lehet).
  • Mnemomic
    Én a pontiacban nem használtam kuplungot, csak a rajtnál. A skippyben meg már szekvenciális váltó van.
  • symbol
    hát igen, én automata kuplunggal nyomtam eddig. és ezt vágom hogy sok helyen nem használnak kuplungot mert be sem férne meg ilyenek a járgányba. :)

nah midnegy, ártani nem árt ha van, szerintem ha rászánom magam és gyűjtögetek olyan pedálszettet veszek. :) kössze a válszt :)
  • Alexease
    Multkor mar irtam, mivel megvan minden autom es palyam, ha kell ilyen palya/auto bemutatokat szivesen csinalok annak, akinek meg nincs mega palya/auto vagy maga a program;) Most hogy szobakerult VIR, gondoltam felteszem mutatoba:)
  • pasztor
    sok versenyautóban a valós életben sem használnak kuplungot, de mondjuk a soltice szanaszét peregne kuplung nélküli váltásokkal.

a másik probléma az, hogy sokaknak nincs 3 pedálja (gombra vagy fülre tenni a kuplungot meg megint csak nem realisztikus).
  • symbol
    nyilván vagyok akkor gyökér, hogy nekem csak most tűnt fel, hogy a versenyekre (late model) pl az olval iRating-ed alapján sorol be a rajtrácsra. :) semmi köze ahhoz mit mész a bemelegítésen :)
  • symbol
    zsír, kössze, este, félután megnézem azt én is elkezdek gyakorolni az első pályákra :)
    amúgy a másik progit is megnézem jó lesz azt átállítani. :)
    atesz: te nem használtsz automata kuplugot ugye? nekem DFP-m van és tervbe van véve egy ilyen pedálszett :)

szóval ugye ha minden váltásnál kell kuplungot használni nagyon kapkodós lesz a történet, és nem tudom olyan hatékonyan a fékezek is meg gázt is adok egyszerre teknikát, ergo lassulok szerintem.

GTR-en írják, hogy ők csak megpördüléskor, illetve rajtnál használnak kuplungot, amúgy fék és gáz :) (gondolom pillanatra visszavesznek a gázból. :)

ezt láttátok már? totál hangtalan, új, professzionális kormány :D
    mp4 itt meg még egy link

jó lenne nagyon egy ilyen is :D az f1 kormány opciót csekkoljátok meg a link alatt, hihetetlen. az ára is az lesz mondjuk gondolom. :/
  • Mnemomic
    Már vártam, mikor jössz ki videókkal :)
  • pasztor
    kicsit túl tail happyre állította az autót, de így látványos... :)

kösz a videoért, így látszik mennyire élethü a progi, minden kanyar ugyanolyan mint a valós pályan.