25347
  • Toya
    Defekt természetesen van, de ezt meg is tudod nézni magad is. Fékezzél bele néhány igen keményet :)
  • Alexease
    Nah a foto hobbyba aztan lehet penzt olni vegtelen mennyisegben:DDD Ha valaki komolyan gondolja es/vagy megszallott, akkor kategoriankent 1-1 nullaval gyarapodik az alapara mindennek:DDD
  • Alexease
    Ha mar gurulnak, akkor meglehet porgetni;)
    Ahogy Toya is irta, igy elkerulheto a rajnal a tomegbaleset es a kedvenc gumifustoltetesunk:))) Mondjuk ugy, hogy minden autoban van rajtautomatika;) Talan a legfelso kategoriakban mar nincs...

Mondjuk egy kicsit azert piszkalja a csoromet, mert amikor mutogattam, hogy milyen jo szim, es milyen draga, azert furcsa volt, hogy ilyen segitsegek vannak benne;) Legalabb egyedul, teszten ne lenne benne;)

De meg van nehany dolog amit nem tudok, tobbekkozott mert keveset mentem vele: milyen realis a gumikopas, vagy van-e egyaltalan defekt? Leeg a motor ha durvan hasznaljak? Kopik, melegszik, meghibasodik a fek, valto, kuplung?! Es meg kismillio kerdes lenne:)

A felfuggesztes, az FFB valoban profi, az tuti fizika. A versenyszervezes is OK. De ha sok olyan "apro" hianyossag van, amit "konnyitesnek" hivnak vagy gondolnak, akkor ismet csak az "autos jatek" fele kozelitunk, ahol kihasznalva a lehetosegeket, megint csak tul lehet lepni a fizika/szimulacio hatarain:))))))
  • Mnemomic
    Néztem én is, de tetszik ez a Skippy, meg most havidíjon kívül nem akarok rá költeni kell a pénz a fotó hobbira :)

• Toya
    Én mostanában ezért nézegetem a Mazdát, ott valahogy még most biztonságosabbak a futamok :D
  • Toya
    Nem lehet, de ez ahogy Alex is írta valszeg biztonsági okok miatt van így megoldva. Képzeld el a rajtnál az ügyesebbjét ahogy pörög-forog - emlékszel még a NR2003 futamokra...na képzeld el ezt állórajtnál :D
  • Mnemomic
    Hagyom a fenébe csak bosszant, hogy a megbizhatósági rátám így alig ment feljebb, meg az utóbbi futamokon alig szedtem össze hibapontot, jó lett volna most is.
  • Mnemomic
    Még a Mazdának, Radicalnak sem lehet kipörgetni a kerekét? Azt hittem a Skippy ilyen mondjuk furcsállottam mert a kanyarokból kijövett meg lehet vele csapatni, csak álló helyzetben nem.

• Toya
    Jelentsd be az esetet.
  • Alexease
    Az utobbi idoben keves versenyt mentem - szinte semmit:) -, igy nem nagyon koroztek le, de ha jol tudom, meg mindig nincs kek zaszlo:( De semmilyen nincs:(

Lehet hogy csak nem tudja, van lista ahol latni ki kivel van:) De aztan, lehet hogy csak idiota;D

Kivancsi leszek, lesz-e holnap valami nagyobb update/patch, mielott free lesz a regisztracio, mert azert a publikus valtozatban a zaszlok es a visszajatszas hianyossaga eleg ciki;) Igy meg azt mondom, utolso beta teszt:)

Nem tudom mennyien fognak jelentkezni (kivancsi leszek:P) de ha sokan lesznek olyanok, akik a regisztracio elott nem melyedtek el a Sporting Code-ban, nem forumoztak, beszeltek a programrol reszletesebben, es nagyot nyelve kiadjak a 20$-t a programert 1 honapra, es ilyenekkel talalkoznak, nem biztos hogy orulni fognak;)

Valszeg mar az is furcsa lesz, hogy a nagy szimulatornak beharangozott program, allohelyzetben automatan "tapossa" a feket es a kuplungot:) Vagy hogy barmennyire is eros barmelyik auto, allohelyzetben nem lehet kiporgetni a kerekeket az aszfalton:) Nem hinnem, hogy az elso gondolata az lesz, hogy de jo, igy biztonsagos az online miatt:DDDD
  • Mnemomic
    Most mentem Skippyvel Lime Rockban. Sikerült egy idióta miatt 4 hibapontott összeszednem- 1 még volt off track miatt.

A biztos 2. helyről ütött ki car contact 4x lett. Lekörözötként nem akart elengedni 3 körön át feltartott. Aztán mikor mellé megyek belémjön oldalról...Az elsőt is feltartotta láttam, ő is mondta a futam után. Az illető meg rögtön lelépet. Carl Byers a neve vigyázzatok vele.
  • tilus
    Szintén a hátulról rajtolással kapcsolatban.
    Rookie ligában tényleg értelmetlen, ott a túlélés és némi irating begyüjtése lenne a cél, a Skippiben pedíg úgyis lesznek SOKKAL gyorsabbak nálunk :(
  • tilus
    Ezt negvétóznám!

Nem az első kanyarban kell megnyerni a futamokat!
    Túl sok ilyen próbálkozás miatt vannak a Solstice futamokon balesetek. Ráadásul amilyen a kuplung jelenleg és amilyen kevés erő van a kezdő autókban, a rajtnál nem lehet előnyt szerezni, maximum jobb reakcióidővel, vagy kockáztatva T1be..aminek nem sok értelme van.

Ha konstansal előröl rajtolsz (első 3 hely) és stabilan végigmész, akkor erősen nő az iratinged, és egyre erősebb mezőnyökbe kerülsz, ott aztán van ki után menni. Tanulni.

A jó idő kulcsa Iracingben (szerintem):

1. ideális ív eltalálása
    2. a pálya teljes területének kihasználása
    3. féktáv eltalálása.
    4. JÓ progresszíven keményedő fékpedál
    5. Ha nem 900 fokos kormányod van, akkor a 90fokos kalibrációnál túl kell kalibrálni, így hosszabb úton lesz lineáris a kormány

Ha Fekete momod, piros momód, vagy DFP-d van akko a squash labda mod a legelső amivel sokat gyorsulhatsz.
    G25-höz Nixim mod, vagy egy 13x13x35mm-es gumidarab (keménységgel kisérletezni kell) csodákat tesz.

• kigyi
    Aztán van még a gyorsulásra és a rutinszerzésre más mód is )
    Sokan kérdezték már, hogy miért indulok mindig hátúlról ez annyira jó???
    És igen annyira jó na nem a szenvedés hanem az ,hogy rutint szerzek az előzgetésekben a konstans jó körökben egyszerűen egy kényszer ami az elején nincs meg, mert aki jobb nálam az elhúz tőlem aki meg rosszabb az meg folyamatosan marad le.... Így aztán ott nincs motíváció arra, hogy toljam neki sőt még vigyázok is nehogy elrontsam. Aztnán jön a legrosszabb, hogy annyira elspórolom, hogy elrontom igen ez gyakoribb probléma :) Szóval én annak aki most kezdi azt ajánlom ne akarjon mindig előlről menni sokkal jobb ha hátúlról átgázol a mezőnyön és még nyerni onnan is lehet. Egy idő után olyan nyugodtan fogod kerülgetni őket, hogy magadon is meglepődsz, olyan rutinnal úgy tudod őket követni akár centikről, hogy eldobják a vasat mert nem bírják a nyomást. Sokkal nagyobb élvezet ez mint mondjuk 3. helyről rajtolni és másodikként beérni mert lehettél volna első, de elhibáztad mert elspóroltad, vagy mert nem bírtál előzni rutin hiánya miatt. Én hiszem, hogy később ez visszajön és komoly ellenfélként állhatsz rajthoz. Én pl. először merész voltam meg szerencsés a rajtoknál, de nem mertem rajtolni egy idő után olyanokat amiket először. Aztán most már odáig jutottam, hogy sokaszor 2-4 helyet is feljövök rajtnál, mert megtanultam mezőnyből rajtolni :)
  • kigyi
    az incidens pontok számát jelöli.
    Ugye van ami 1x-es pl. az off track nem számít nagy kihágásnak, de én jobban örülnék a 0.5-nek :D Aztán a loss controll 1x-2x az 2x plus ha lemész a pályáról akkor 3x ugye mert off track is :) Aztán az autó kocc ha kicsi akkor 0x mert versenybe belefér. ha nagyobb akkor 4x :( Mindegy ki okozta megkapod. Más büntit én még "x"-ben nem kaptam.
  • pointer4
    Jártam így én is tegnap, persze lehet csak belemagyarázás.
    17. körnél járunk,(még soha se volt bajom azzal a kanyarral) 4 kör óta üldözött egy srác, 6.hely-ér folyt a küzdelem. Megyek, be és kijáratnál mintha valaki belémkoccolt volna, mögöttemlevő messze volt, persze azért belenézek a tükörbe, hát ő is ugyanezt a piruettet játsza el, csak 3 autonyira. Mákom volt, mert 360° fordulat a betonon, aztán egyenesbeállok mint rambo :D Viszont amíg nem említeted nem is ugrott be, mert nem kaptam semmi büntit, nem zavart.
    A srác ki ment a fűre, lehet ő jobban emlékezne :D
    Viszont az is lehet hogy 1xrűen elbénáztam, ő meg megijedt.

Jajj ténleg, ha kivan írva valmai bünti fenntre, mit jelent a mögötte levő 0x, 1x, 2x....
  • kigyi
    Más téma. Mi a véleményetek a csúszós utakról (mármint a játékban) van olyan, hogy előttem baleset van látom mert gyorsan csökken az időkülönbség az előttem haladókkal. és amikor odaérek ugyanazzal a sebességgel nem tudom bevenni a kanyart mert lecsúszok az ívről lol, pedig teljesen ugyanazt teszem mint előtte. Az nem lehet, hogy kifolyhat valami a pályára (víz, olaj) mert néha az az érzésem, hogy ez előfordul.
    Egyszerűen irreálisan nem tapad be az autó és ugyanannál a sebesség/kormány állásnál nagymértékben elkezd sodródni amiből bizony nehéz jól kijönni. És szoktam nézni a mögöttem jövők is elszenvedik ugyan ezt, kicsúszik az akivel már 6 kör óta nem változik a különbség az utána jövő szintén eldobja szóval érdekes. És a visszajátszásban látszólag ő is ugyanazt csinálta amit előtte mindig és mégis eldobta mert sokkal többer sodródott kifelé....
    Véleményetek?
  • pointer4
    Akkor gyakorolgatok, 1 nap alatt nem várok csodát :D
    Én is toltam tegnap 20 kört le annyira meggyűrődött verdából, hogy a pálya jobb széléből nem láttam semmit :D jól jött volna egy másik nézet :D
  • kigyi
    Ne aggódj lesz majd jobb is csak körözgess és próbálj nyugodtan menni úgy, hogy a pályán tartsd a gépet és láss csodát 1-2 üldözés után megszokod, hogy mondjuk egy adott kanyarban kis trükkel lehet még gyorsabban is menni.
    Én is így megyek sok kör és egy idő után anélkül, hogy kockáztatnék gyorsabban tudok menni.
    A hét eleje így nézett ki
    Lime Rock Park - Full Qualify 01:06.623
    Lime Rock Park - Full Time Trial 01:05.092
    Aztán a végére ez jött:
    Lime Rock Park - Full Race 01:03.762
    Pedig semmi extra csak mentem mentem és mentem, nem néztem videókat arról hogy kellene, mert abból nekem még úgysem lesz jobb :)
    Meg kell szokni a sebességéet és azt, hogy 1-1 kanyarban ha tolod neki akkor pont a kerékvető szélére érkezz (külső széle xD) és nem parázni azon, hogy lecsúszol, mert egy idő után teljesen logikus lesz, hogy hova is érkezel és nem csúszol meg a kerékvetőkön.
    Írom én ezeket úgy, hogy a fékpedálomból kitörött mindkét rugó és 6 éves Momo Racing-em potijai sincsenek már a toppon :) És ezzel is lehet ilyen időket menni. Nem azt mondom, hogy mindig, de már törött autóval is mentem 03.-at :)
  • pointer4
    Tegnap egész napot arra szántam hogy kicsit autokázzak :D Mentem 3 versenyt, sikerült 2:35 ről 2:87 re javítanom :D
    Mind a 3 végigfutott versenynél balesetrajtom volt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki mindig megtalál :) 1.az első kanyarban 1 auto áll keresztbe és olyan jópofán volt hogy lehetetlenség volt kikerülni. 2. zöld lámpa gáz, megyünk szépen egymás mellett, erre oldalról valami barom oldalba kapta a verdám, úgy felgyűrődött az eleje, hogy félrehúzott :( 3. start, az előttem levő nem indul csak 1 sec késéssel kapott észbe, mondom ki nem kanyarodok középre, mer tuti lesz valami profi aki belémjönne, inkább várok egy icipicit, ahham, bumm belém hátulról az álló autoba.
    Tehát az volt a taktikám, hogy lassú de biztonsgáos köröket megyek :D lettem 8.,6.,4., helyezet :D
  • Alexease
    Igazabol nem azzal van a baj, hogy nem tudom hogyan kellene menni, hanem azzal, hogy nem merek ugy bevenni egy kanyart vagy nem vagyok eleg bator, pontos, bevallalos hozza;)

Pl. a tegnapi Summit Point-on, sokat figyeltem az idoket, foleg a mogottem levo idokulonbsegeit:) A palya teljes reszen hasonlo vagy jobb idot mentem, atlag 0.5 masodpercel mindig gyorsabb voltam. Egyedul a celegyenesre rafordito kanyarban buktam mindig ~2 masodpercet;)

De hasonlo 2-3 kanyar van LimeRock-ban is, ahol sokat vesztek;)
  • csige791
    Ha majd lehet menteni replay-t, csinalok egy video-t addig ha érdekel valakit itt egy Live for Speedes, nem túl izgalmas de jó monőségü.

Skipivel én is elég lassu vagyok, de pontiacal lime rockon egész jól megyek 1 04 1.. uh. bizom benne hogy kicsit több gyakorlas utan jobb leszek skipivel is. Amúgy én azt szoktam csinalni hogy ha van bent időnérőn valami gyors ember akkor őt nézem belső nézetből.

http://www.vimeo.com/1578606
  • Alexease
    En atlagban 2-3 masodpercet kapok koronkent mindenkitol:)))
    Mentem ma egy versent (Skippy/Summit Point)- vagyis tegnap:P -, uccso helyrol indultam, az idok alapjan a legrosszabb is 2 masodperccel volt jobb nalam:) Meg igy is 6-7 helyet feljottem, mert folyamatosan kicsuszkaltak;) Aztan meg sem jott ossze, mert a vegefele elakartam engedni valakit (egykorben voltunk, csak gyorsabb volt;P), de annyira figyeltem a tukrot, bar meg volt koztunk 1-2 masodperc, talan beprobalkozik valami lehetetlen helyen, hogy megcsiptem a fuvet, megcsusztam, megfogtam, de sikeresen telibevert;) Nem sok eselye volt kikerulni;) Aztan gyorsan toltam a sorry-kat, mielott meglincselnek:DDDDD
  • Toya
    Én most egy Formula Mazda futamon kifogtam Volker Hackmann-t, aki második lett..."csak" 40 mp-et kaptam tőle az 5.helyen.
    2373-as Field volt a futamon...dobott egy kicsit az átlagomon az 5.hely :D
  • Toya
    YouTube-on vannak videók, fokozatok kijelzésével és hasonlóakkal azokból sokat lehet tanulni - ha szükséges.
  • pointer4
    Pontiac Solstice , Lime Rock Park.
    Legjobb időm amit tudok menni az 1:06:036 . Most erősen gondoljam át hogy mit hol rontok el, vagy az autoclutch-ot kapcsoljam ki vagy mifene?
    Van valahol egy 1:03-as időről video, replay, ilyesmi. Valamit nagyon rosszul csinálhatok...
  • ronny666
  • Alexease
    http://www.fraps.com
  • ronny666
    Lehet, hogy hülye kérdés, de ti mivel mentetek ki jelenteket a játékból?
  • Alexease
    Kifittyent a tengely:D
    http://alexisease.extra.hu/files/iRacing_SK_Tengely.avi
  • Alexease
    Autonkent allitgatni kell, az teny;) De aranyaban teljesen jo. A Skippy tetszik a legjobban FFB-re, azon minden hangyaszart erezni:)
  • Mnemomic
    Skippaben durvább az ffb. Pontiacban még 70-en volt az erőssége a skippyben csak 40 :)
  • Cowek
    Én azt vettem észre hogy autó függő inkább az effekt. Egy széria kormányszervós autóban szerintem igazából sem lehet érezni a gödröket annyira, mint egy skippiben ahol a lemezen ülsz a földön.
    Persze lehet hogy nálam is csak rosszul van beállítva
  • Aceton
    A Centering Spring nálam sincs engedélyezve, viszont a csúszka 100%-on állt. Ha leviszem 0-ra mégis más érzést ad... (levittem)
    Lehet eddig nem működött nálam jól csak már megszoktam?
    Gyakorlok a mostani helyzettel, nincs mit tenni (csak az a baj, hogy eddig érezni véltem dolgokat, amiket most nem, vagy csak alig, miközben az úthiba, stb. meg kitépi a kezemből a kormányt...)
  • Aceton
    A kamu az nálam is ki van kapcsolva, nem is hiányzik, csak kínomban egyszer kisérleteztem vele...
    Pontosan a menet közbeni középrehúzás hiányzik (vagy csak nagyon alacsony értéken van)
    Uninstalláltam az iRacing-et, és első indításkor ugye rögtön kalibrálást kér, na itt működött is minden jól, de mikor kész lettem vele onnantól megint nem jó.
    Lehet hüjjén hangzik, de első kalibrálás során mikor a kormányt tekergettem volt ellenállása, mikor kész voltam vele, akkor ha kitekertem az egyik oldalra, akkor visszahúzott középre. De mikor indítottam az első futamot, akkor már megint nem volt jó. Ezek után ha újrakalibráltatom, akkor most már a tekerés alatt 0 ellenállás van, és az általad is screenshotolt Options menüben, mikor forgatom pl. jobbra, úgy is marad (és persze játékban is szar, mert nem érzem a csúszást, csak látom/hallom)
    Lassan megbolondulok... :(
  • Alexease
    Igazabol, meg mindig nem ertem:(

A kamu, az allando kozepre huzas hianyzik? De ha mesz az autoval, egyre gyorsabban, akkor kozepre huz normalisan?

A fomenuben, a beallitasokban nalam semmilyen FFB nincs, nem huz kozepre, nem is kell neki;)

Beallitasok:

• Aceton
    Leszedtem a drivert, kigyomláltam a registry-t, restart, install és ugyanolyan szar (effektek egy része hiányzik vagy nagyon gyengén érezhető, ha meg felerősítem, akkor nem bírom eltekerni a kormányt)
    Nektek a játék főmenüjében vagy az optoins-ban ha eltekeritek a kormányt az visszaáll középre? Mert nekem olyan, mintha álló autónál tekerném el a kormányt és ott is marad...
  • Tomo15
    Állítsd +ba
  • csige791
    Van valami program ami teljesen kitörli az öszes calibrációt , logitech oldalon nézz utánna, nekem ez már oldott meg gondot, igaz akkor még nem g25-öm volt hanem momo-m.
    Amugy azt hogy lehet beállitani hogy pl formula mazdanal ne huzzon alapbol a kanyar irányába, skipinél is lehet kicsit érezni. az erő -7-re van állitva a jatékban.
  • Aceton
    Csak a kamu, ez a baj... :(
    Alapesetben nem volt a középrehúzás bekapcsolva és jól működött minden. Aztán valami történt. Ezért kisérleteztem, hogy bekapcsolom a középrét, hátha, de nem, így ki is kapcsoltam...
    Nem installáltam semmit azóta, semmilyen drivert, programot. Lehet letörlöm a logitech driverét és újrarakom, hátha, mert így játszhatatlan...