25347
  • csige791
    Egyszerü: Ha a legjobb sim-el akarsz játszani megveszed, ha nem vagy anyira fanatikus akkor meg felesleges.
  • GPx8
    Jó, hogy nem játék, de azért egy demó lehetne, mert én pl. látatlanban biztos, hogy egy fillért sem adnék érte...
  • csige791
    Egyszerübb legyártani a pólót otthon :) kb 3000ft
  • petesilver
    Hübakker, akkor a kajákkal gondban lehetsz! :) persze lehet hogy van ételösszetevő táblázatos hozzá, adatokkal, hogy hogyan bomlik le, kalória, stb...... és úgy már az se lehet gond! :D
  • petesilver
    Befektetsz, rendelsz egy konténerrel így a kb 20000 sapka darabonként szállítási költsége már jóval kedvezőbb, valamint a sapkákra is kapsz kedvezményt, nagyjából kijönne darabja szállítási költséggel együtt 6000Ft-ra. Egy vagyon, de lenne sok sapkád, és tuti örökös tagságid 2050-ig minden frissítéssel együtt.
  • symbol
    ajhaj :(
    gondolom nem rendelted meg... azért ez az ár nagyon durva.
  • Cowek
    Elkezdtem berendelni iRacinges kapucnist baseball sapkáva... kb 7500 lett volna a cucc (45$) erre a szállítási költségre feldobta hogy 157$ (~25.000Ft)
    Szerintem nem sok cuccot adnak el Európába...
  • lac coo
    Félig off, de ma sikerült szereznem egy NR03-at,hosszú-hosszú keresés után :)))) Majd kipróbálom milyen :P
  • Alexease
    Addig nem hasznalok semmit, amig nem tudom hogyan mukodik;))
  • lac coo
    Alex csak akkor ül be egy autóba, vagy próbál ki egy új pályát ha előtte izzott a jegyzettömb meg a hexeditor :DDDD
  • Alexease
    Ezt kerdezed vagy mondod?:) Persze hogy Amerikai:)
  • Alexease
    Persze, hogy megneztem, telejsen szetpiszkaltam mar;)

A LaserScan csak annyi az egeszben, hogy az alapjan modelezik az egeszet - kezzel;) De hagyomanyos, profi Papy modelezes, texturazas! Minden a leheto legegyszerubb (object, textura), de eppen annyira, hogy a legjobb lehessen. Egyseges az egesz. Nagyon korrekt!
  • petesilver
    Elnézve a Track meg Car listát, véletlenül nem amerikai program ez? Legaláb is gyanús nagyon, hogy amerikai a project.
  • petesilver
    3D Ripperrel nem nézted még meg a progit? Pusztán kiváncsiságból, hogy hogyan oldották meg mesh szinten ezt az űberpontos CAD-LASER scannelés átültetését ingame?
  • Cowek
  • lac coo
    Azért biztos ami biztos, küld egy kis pénzt is a levél mellé ! :)))
  • symbol
    az lesz, holnap megfolgalmazon felsorolásszerűen hogy részidők, etc, megy a supportnak, majd továbbítják azt kész, ha teheti írjon mindenki...
    Pár perc, de legalább látják, hogy tényleg kell. fontos.
  • Toya
    Ez a visszajátszás baromi érdekes dolog, mert tuti hogy én valamelyik bétában még el is mentettem egyet. Gondolom valami egyetemes probléma miatt kerülhetett ki később és biztosan dolgoznak is a megoldáson.
    A pályák engem sem érdekelnek különösebben, de az autókat tudom értékelni ha vannak újak.

Tessék megírni nekik, hogy mi hiányzik és mit kellene belerakni, biztosan elolvassák majd.
  • petesilver
    LOL!) :)
  • symbol
    jah értem, mondjuk az sem elhanyagolható szempont, hogy előfizettem egy évre, és most nem látom min dolgoznak. nagyon alapvető dolgokat hiányol a nagy többség, ezen dolgok elvégezhetőeknek tűnnek pár hónap alatt, ez nyilvánvaló (ennyi pénzért, ennyi emberrel etc), és ehelyett nem kapunk semmit. leszarom az új pályákat meg minden köszöntem, már akkor is kicsit csalódott lettem volna, ha csak visszajátszást, és etc lehet menteni, erre még azt sem.

őszinte leszek. telemetria? nem lesz. 1 éven belül. biztos vagyok benne. ehelyett azokat a hiányosságokat melyekről két hónapja pofáz mindenki, szépen időszakonként pótolják. semmi komolyat nem várok, csak pénz, pénz pénz, új pálya, autó, etc. azért fizet ugyanis az ember, a javításért nem. lehet védeni a cumot, meg hogy milyen profin vannak megcsinálva a dolgok. aham. igaz, de azért akkor legyenek szivesek fejleszteni is, mert a fejlesztés nem abban ál meg, hogy jé, megint egy új kocsi oszt kész...
  • Alexease
    Azert az sem elhanyagolhato teny, hogy ennek a 2 havidija annyiba kerul, mint egy dobozos jatek komplett:) Bar ha ezt csak szerverdijnak nezzuk, akkor nem veszes;)

Az eso engem egyaltalan nem erdekel, valszeg soha nem is lesz benne, de a tobbi azert kicsit bosszanto;)

Igy azert nem ajanlom nyugodt szivvel mindenkinek, azert sok a hianyossag, nem is nagyon mutogatom, mert mondhatnam hogy huu de extra szimulacio, de ahogy leultetek valakit, azonnal jonnek a kerdesek: kuplungolas, free valtas, kerekporges, aztan a tobbi jatkfunkcioval kapcsolatos kerdesek (grafika, hangok, visszajatszas, animaciok, efektek stb.):D Aztan megkerdezi megegyszer, hogy mennyibe is kerult osszesen?!:))))
  • Toya
    Mondjuk nem egy elhanyagolható szempont, hogy itt azért ha nem tetszik valami akkor egy hónap után nem fizetsz elő csak mondjuk egy év múlva, amikor a játék eléri azt a szintet amit Te szeretnél.
  • symbol
    bocsánat a szóhasználatért, senkit nem akarok sértegetni, de ez megért annyit
  • symbol
    nah kíváncsian várom a kommenteket, mert nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy eddig javításokban elég kellemetlenül vizsgázott az iRacing team.
    2 hónap alatt semmi olyan nem történt ami számottevő, valóban (idő)igényes javítás lenne. ehelyett kiszúrják a szemünket olyan dolgokkal, hogy jé már hallom a másik autót is (mintha ez a mai világban nem lenne alap) meg basszus, legalább szektoridő könyörgöm. ha már 3 perces pályákon rendeznek versenyeket istenem. nagy rakás kaki amit művelnek, aki tud englisűl' tolmácsolhatja a véleményem. bementem a csetbe hát elég ratyi, sokan meglepődtek, hogy még mindig semmi újítás. szánalmas. nekem nem kell több kocsi, meg semmi, de rakják már rendbe a szimet... nehogy már egy évet kelljen várni pár alapfunkcióra ami elvileg régebben már be is volt építve...

sorolhatnám. most is mire ment el 6 óra? a lófaszra. egy új hír, meg látom hol mennyien csetelnek. fantasztikus.
  • Aceton
    Nálam az előbb még pörgött az idő a főoldalon... (már nem, biztos belehúztak)
  • symbol
    nemtom milyen visszaszámlálás, az oldal már elérhető "rég", pont azt írtam, hogy milyen kaki, semmi frissítés... fuckfuckfuckfuck
  • symbol
    no comment, se visszajátszás mentés, se semmi nem változott az ég adta világon. már több hónapja állnak a problémák, akárhogy is, megfizetjük őket, jó lenne ha nem szúrnák ki a szemünket kéthavonta olyan apróságokkal hogy észre se lehet őket venni... fuck.
  • Aceton
    Visszaszámlálás még van 20 percig...
  • symbol
    hát nem tudom mi tartott 6 óráig, de szóval semmit nem kell letöltenem.
    most kicsit elkeseredtem... :( azért nah...
  • tilus
    6 óra körül várható, hogy visszakapcsolják.

Délben lőtték le, és 6 órára van szükkségük, ezt bejelentették előre. Percre pontosak szoktak lenni.

• kigyi
    Meddig lesz szerver leállás tudja valaki?
    Mert más lassan egész délután az van.
  • pointer4
    Okay, megyek nézek tömör gumilasztit :D
  • lboyongo
    köszi, akkor majd próbálkozom.
  • tilus
    Lehet hogy nem voltam elég egyértelmü!
    Tehát, a fékezésről és a fékpedálról van szó.

Valóságban egy igazi autóban, ha lenyomod a pedált, akkor elősször is a servo segít (sokat) abban, hogy összenyomd az fékolajat, mely munkahengerek segitségével végül összenyomja a fékbetéteket a tárcsa körül.

Ha autóban vészfékezel, azaz teljes erővel satuzol, akkor se használod ki a teljes pedálutat, azaz nem a lenyomás mértékétől hanem a befektetett erő mértékétől függ a fékhatás.

Iracing fejlesztői nem G25-t használtak a fejlesztéskor, hanem nyomás érzékeny pedálokat fejlesztettek ki. Ezek progresszíven keményednek, csakúgy mint az autóban.

Ha a g25 vagy a momo pedálját satura nyomod, akkor kapásból blokkol a fék mert a teljes pedálutat kihasználod, holott pl egy formula autóban minden féktávot teljes fékerővel kellene megkezdeni. Ez így lehetetlen.

Ahoz hogy adagoljuk a féket, a hagyományos potis/rugós megoldást valahogy progressziven keményedőre alakitani, ezzel elősegítve a pontos adagolást.

Squash pabda nagyon szerencsés, gumi és gázzal van töltve, azt kell összenyomnod, kellemes érzés hasonlít egy picit levegős szervós fékrendszerhez.

A G25ben sajnos squash labda nem fér be..pedíg nagyon jó pedálok.
    Itt jön a gumidarab a képbe, de ennek a méretét, keménységét NAGYON el kell találni, és érzésre inkább a servo nélküli formula autók/gokart érzésére hasonlít..azaz nyomni kell keményen!
  • tilus
    Ez igy ahogy van megvásárolható g25höz.
    13x13x30 és 13x13x35 méretben, utóbbi elég kemény dolog, nem árt fix cockpit hozzá :)

Ezzel is lehet kisérletezni, mi állatos boltban vettünk kutyáknak való gumilabdákat. Ezt sokféle méretben és keménységben kapni, lehet a mérettel is kisérletezni.

Az egésznek az a lényege, hogy míg a rugó lineáris, a gumi progressziven keményedik.
    Iracinghoz akkor ideális ha úgy 10-15%tól folyamatosan keményedik, 50% környékén már keményen kell nyomni és a 100%ot sohase éred el.
  • tilus
    A legjobbat magadnak kell kikisérletezni.
    Én 6 éve megvettem, mikor a piros momót vettem! Azóta a fiókban volt.
    Ez egy Dunlop és azt hiszem kék pötty volt rajta.

A legpohábbat (kezdőknek való) és valamivel keményebbet is kipróbálnék a helyedben.
  • pointer4
    Az rendben hogy mod, de mégis mekkora méretű radírra gondolt? meg milyenre? rotring jó ?:D
  • csige791
    Írtam egy ismerteőt a progiról, nem 100% hogym inden helyes benne, ha szerintetek valami nem stimmel szoljatok és javítom plz. itt olvashatjátok, első hír.
    thx
  • symbol
    az meg mi a szösz? :D
    a lelátó meg lol :DDD
    a GTR Evo meg valóban nem ez a tipoic, de ha össze akarnám hasonlítani őket, azt vagy itt, vagy ott meg kéne tenni, nem kellene mindent off-nak nézni :)
  • lboyongo
    "Ha Fekete momod, piros momód, vagy DFP-d van akko a squash labda mod a legelső amivel sokat gyorsulhatsz."

Ezt már a Gtr-mastersen is írta valaki. Megmondanád, hogy melyik squashlabda a legjobb ehhez? Gyártó, súly, keménység, vagy nem tom milyen különbségek vannak egyes labdák között.