25347
  • lac coo
    ...és még nitro sincs benne ! .

aztán lehetm ha megoldom valahogya bankkártya problémámat ( jelenleg nincs olyan , ami alkalmas lenne online vásárlásra..), és kipróbálom egy hónapig, én leszek itt a legnagyobb fun :))) Amiket írok igazából csak elméleti kérdések, természetesen .
    emlékszem rFactort , is erősen fikáztam mikor kijött, aztán most én vagyok a topikban a húzóember :)))))
  • Tomo15
    Én csak annyit tennék az egészhez, hogy amióta előfizettem egyszer sem indítottam el más simet. Előtte minden nap legalább 0,5-1 órát toltam a Live for speedel. Ekkora élményt eddig egyik sem nyújtott.
  • Alexease
    Skippy barmelyik road palyan:
    Ezekutan "beulni" egy GTR/RACE/rFactor-ba: LOL:) Jo persze, nem rossz, sot eleg jo, de teljesen mas kategoria;)
  • tilus
    Én kipróbáltam elég részletesen minden autót ami érdekelt mielött 3eftnál többet feccöltem volna ebbe. Kipróbáltam minden simet meg játékot ami kapható. Sejtem, hogy ennyire átgondolt koncepció nem lesz a közeljövőben, se ilyen pályák, vagy ennyire megcsinált autók.

Csak annyit ajánlok annak akit érdekel a versenyzés, és hetente min. 1-2x ráér 2-3 órát azzal tölteni, az tegye meg hogy beleöl 3eftot egy hónapra, és próbálja ki. Ennyit tuti megér, csak azért is hogy lássa egyszer laguna secát ilyen minőségben. Nem kevés időt, pénzt szántak rá hogy ilyen lehessen egyszer számitógépen, és ha ők nem akkor más még tuti nem csinálta volna meg ÍGY!

De mielött autóba ül, netán versenyezni próbál olvassa el a szabályokat. AZTÁN ha ekkor se tetszik akkor próbálja ki valahogy a Skippyt vagy a Radicalt, AZTÁN gondolja át, hogy megér-e ez neki ennyit havonta, mert vagy nagyon utálni fogod, vagy instant függőség, és semmilyen más játék nem fog érdekelni jó ideig.

GTR2től rosszul vagyok jelenleg, pedig mennnnnnyit nyomtaaaaaam, GTL detto.

• Aceton
    Az igazi iRacinges 2 futam között, ha van 10 perce bejön fórumozni :)
    Ez a függőség...
    Én aztán meg pláne nem akarok senkit győzködni, mert sokan vannak úgy vele, hogy hamár "beleugrott" valamibe, akkor dicséri, nehogy hüjjének nézzék (de most nem ez a helyzet)
    Egyedül lac coo-nak próbálok kicsit érvelgetni, mert az sg-s fórumozása alapján szvsz bejönne neki (előnyeit nagyon jól összefoglalták elöttem pár hozzászólással lejjebb...)
    Ennyi (mert indul a futam!)
  • GPx8
    :)))
  • tilus
    ámen
  • tilus
    Többek között a versenyiskola rész sincs még kész, csak fokozatosan lépkedsz előre az egyre gyorsabb, erősebb, részletesebben setupolható autók, és egyre hosszabb, egyre több emberek ellen induló versenysorozatokban.

Hozzá teszem még 1x hogy 1-2 óránként versenyezhetsz olyan szinvonalu és tisztaságu futamokon ami csak a TOP ligákban volt eddig. Ezt kapásból egyik progi se tudja..ezért nem lenne kezdőknek való, ezért van kategorizálva, hogy megszokd/megtanuld ami itt folyok.

Garantálom, hogy akármekkora a mellényed az első héten az első 200ba sem leszel benne.

Az imént olyan futamba kerültem, ahol csak az első 100ból voltak és 0.4 tizeden belül voltunk...3 hete még 2-3mpre voltam lemaradva és az utolsó 100ban voltam :)
  • Toya
    Igazából mindenki majd eldönti megveszi-e a játékot vagy sem, ez magánügy...Lehet írni, hogy drága, elhibázott a koncepció, hiányoznak belőle dolgok.
    Azért a többség mégis várta és be kell látni váltott is. A régi GPL-esek ugyanúgy megtalálták benne amire vártak, mint a Nascarosok.

Igazából engem nem érdekel, hogy lesz-e még magyar előfizető vagy sem, az sem izgat, hogy nyereséget termel vagy sem. Engem szórakoztat amikor belépek és ez a lényeg. Korrekt rendszer mellett, mindig garantáltan jó versenyeket tudok futni. Nem jönnek szembe, nem anyáznak, elnézést kérnek egy balesetnél.
    Nekem ennyi kell.
    Egy percig sem sajnálom az éves előfizetés árát, talán ennek az az oka hogy szinte az első program a NR2003 óta, ami hosszútávon is letud kötni.

Tök felesleges egymást győzködni. Aki nem akar előfizetni az úgyis csak a hibákat keresi, aki meg bent van és nyomja tudja mi az ami utolérhetetlen ebben a szimulátorban.
  • tilus
    XIX ker :)
  • lac coo
    Nekem elsősorban nem az árral van gondom, hanem magával a koncepcióval :)))) Ez a fajta online verseny iskola, vagy mi a tököm, a hátamra sem kell púpnak... Tudom egyénei szocprobléma, de mivel a szimulátorozás mint olyan cseppet sem nevezhető népszerűnek, és aki mégis azzal tolja , azok közül is a 95 % ezt így véli .....

Rgo: ha a potenciális piacot vesszük alapul, ez a játék bukás, rossz játék,merész de szvsz hibás koncepció, érthetelen mire számítanak a készítők :)
  • GPx8
    Budapesti vagy?
  • tilus
    Ugyanakkor ha átjössz, tőlem nyomhatsz egy órát, és akkor nem kell a szótépés a demorol :)
  • tilus
    Ennyi szótépés után valaki kölcsönadhatná szegény embernek az accát..én már nem tehetem, túl sok gépre töltöttem le a közelmultban.
  • tilus
    Csak PRO kategóriában lehet sponzotokat a kocsira tenni.
    Pro kategóriában még senki se mehet :)
  • tilus
    A lényeg a lényeg, ha van hetente 1-2 estéd, amit racingolással szeretnél tölteni, akkor 20$-t megér az az 1 hónap!
    Jó a cucc, nagyon komoly ellenfelek vannak, de időt kell adni a rendszernek és JÓNAK kell lenni, hogy ellenük mehess.
    Az se árt ha nem zavar egy két alapfeature hiánya, nyugtasson az hogy ami van az nagyon nagyon fasza közel 100%os, és remélhetőleg a többi is olyan lesz idővel.
  • GPx8
    Visszakanyarodva a témához, kellenének online szponzorok és akkor még nyereséges is lehetsz ha jól tolod...
  • tilus
    ritkán az.. :)
  • tilus
    Sőt minnéljobb annál drágább :)
    És havi előfizetés is van, nem lehet egy részletben megvenni :D
  • Alexease
    De ha az igazi meg dolgozik is, az meg nyereseges is lehet:D
  • tilus
    Az igazi nő is drága :)
  • GPx8
    A guminő is olcsóbb mint az igazi...
  • GPx8
    Én is tudom, hogy olcsóbb egy szimulátor, de ha nem számít a pénz, akkor már inkább az igazi...
  • tilus
    Egy sima pályanap a saját autóddal kb 30eft, ez itt az éves előfizetés extra tartalommal, és akkor nem néztük a gumiköltséget, és a kopóalkatrészeket az autódon, vagy az esetleges töréseket.
  • Aceton
    Tény az, hogy sose fog senki belelátni a zsebükbe, hogy tényleg 18M$ volt-e az eddigi ktg.
    Az is tény, hogy mondjuk egy Red Sox sztár dobó (2)éves fizetése ez az összeg. (és akkor van miből költségként leírni a fejlesztést)
    És az is biztos, hogy a havi előfizetés meghatározásánál nem kerestek rá guglin a magyar minimálbérre. Ez van. Van akinek ez nagy összeg, de ha fanatik, akkor kigazdálkodja, sokaknak azért szerencsére nem annyira megerőltető. (arról meg pláne ne beszéljünk, hogy ez egy átlag amerikainak olyan, mint itt egy átlagembernek 2$ (de legrosszabb esetben 4, és nem túloztam...)
    Csak annak nem ajánlom nyugodt szívvel, akinek ideje nem biztos, hogy lesz elég, mert függő leszel a mostani hiányosságokkal együtt is...
  • GPx8
    Köszi.
  • Alexease
    Ezert is irtam hasonlatnak az Amcsi verseny sulikat, lehetosegeket, ahol 1000$-nal (~150000 Ft) kezdodik 1 hetvege;) Jo az igazi auto, amiben meg is lehet halni:)
  • tilus
    "Ha csak pénz kérdése, akkor inkább indulok egy márkakupában, nem szimulátort építgetek..."

Összehasonlíthatatlan a két költség egymással, mig itt havi 3eftot költesz, egy nagy moncsi vagy tv max 100e, komrány 30, egy jó kormány és pedál 100e, addig ez ott maximum benzinre elég, autóra nevezési díjra, gumikra, szerelőre, kopóalkatrészekre, utazásra, szállásra, stb..bőven nem.

Még ha a motion simet nézzük is kijössz fél misiből, ez már gumikra talán elég astra kupában.

• Alexease
    A demo-t en is preferelom, ahogy irtam is (#1819).
  • symbol
    kössze. webforditas.hu meg ilyeneket ismerek, szótárban mentem végig szavanként. aztán sietenem kellett el, most vagyok, több ilyen fordítós baromsággal nem zaklatok itt senkit :)

amúgy jah, az iRacing Hobbinak aprópénz. erről beszélek én is mióta. aki komolyan akar, az úgyis csak ezzel nyomja, én pl nem játszom és nem is fogok mással játszani. megéri a pénzét. amúgy lehet tényleg nem számít anynira még a befektetőnek a pénz. miért nem? mert ez befektetés. több év kell hozzá hogy kiderüljön mennyire nyereséges a cucc. egy kis reklám még, pár új népszerű járgány és azonnal megnő a létszám :)
  • GPx8
    Ez idáig OK., de akkor is csak demo (ebben asszem, egyetértünk!) alapján lehet eldönteni, hogy sok időt akarok-e áldozni rá, vagy nem jön be az egész.
  • Alexease
    Mindegy hogy nevezed oket, itt ez a koncepcio;)
  • tilus
    GPx8 kolléga, itt egy pici összehasonlítás a saját szemszögemből:

LFS autók:
    - többnyire fantasy autók
    - hangjuk tré(fás)
    - gumik jók, de végtelenségig lehet csusztatni ami azért...

Iracing autók:
    - szédszedték, laser scannelték, lemérték mindenét, centire pontosak, igazi autók
    - hangjuk nagyon rendben van (5.1), kivétel a mazda, az is jellegzetes, de kipuf nélkül nem igy szól szerintem.

Pályák:

- LFS full fantasy, kár róla beszélni is
    - Iracing, laser scannelt mind, minden apró bukkanót, aszfalt törést, a különböző magasságu kerékvetőket, a pálya dőlését, ÉRZED a kormányon

Grafika:

- LFS látszik rajta az idő, egyszerü de nem rossz
    - Iracing, szép, részletes, letisztult, felesleges effektektől mentes

FF:

- LFS, eddig legjobb volt
    - Iracing most ez a legjobb, minden érezni, tapadást, blokkolást, a kanyar dőlését, finom mégis bika erős a szervós autó tök más érzés mint a servó nélküli..minden autó tök más.

Featurök:

- LFS, van szinte minden, pit, repkedő gumifalak, zászlók, rallycross, ezer opció, borzasztó pickup versenyek, jobb ligák hetente
    - IRacing, szinte semmi, lehet menni a pályán, helpek nincsenek kivétel az autó clutch, törik az autó (nem gyengén), vágni nem lehet, nincs zászló, se pistop, se spotter, az opciók többsége előre definiált, persze mindent igérnek lesz gokart, drag, van ovál is road racing.

Amitől sokkal jobbak a versenyek az a Safety Rating system, és a kategorizálás. Az emberek sokat mennek, állandóan nagyon kemény tisztán versenyző mezőny van, irgalmatlan mennyiségü statisztika, és 20-60 perces futamok 1-2 óránként/kategóriánként.
  • lac coo
    Na,na... Nehogymár ne férjen meg egy cuccban az online szim, és az otthoni, vasárnapi tologatás ! ? :)

Ha ezt a fejlesztők nem így gondolták, vagy vakok vagy hülyék :) Már bocsánat :) Vagy tényleg annyi a pénzük, hogy ezt a játékot csak pusztán felebaráti szeretetből csinálták:)))
  • Alexease
    Ezert is irtam, hogy akkor Te, nem is vagy celkozonseg;) Hiaba lenne 1000 Ft havonta, vagy 500 Ft, akkor sem tudnal, akarnal fizetni erte.:) Mivel ha keveset mesz, ertelme sincs, ketyeg az ora, elfolyik a penz:D

Ezert is nehez megerteni a programot, mert nem lehet mashoz hasonlitani.

Mondhatjuk, hogy szivatas, mert:
    - Kizarjak az atlag jatekost, aki csak 1x megvenni akar, aztan csak ugy tologatni;) De hat ez valoban online szim, igy van kitalalva, ez van;)
    - A fejlesztok akarjak bezsebelni a szerverdijakat is. Ez is teny, de legalabb adnak is erte valamit, eleg korrekt a szolgaltatas!
  • csige791
    Én több évet lehúztam LFS bajnokságban. Tulajdonképpen a Supreme commanderen és a wow-om kívül csak az lfs és az iRacing az eredeti játékom. (SC és WOW ingyen volt). Nagy valószinüség szerint most ismét több évig nem költök játékra - persze leszamitva az éves díjat - ha csak nem lesz egy ennél is jobb sim. Ezt ugyis csak azok veszik meg akik komlyan gondolják,aki lfs-ben is csak néha indult az ne vegye meg mert pénz kidobás.
  • lac coo
    De a számolgatás előtt az egyénnek el kell jutnia egyáltalán a vásárlási szándékhoz ...! ;)
    Az meg ugye első lépésben nem az ártol függ, hanem hogy van-e igénye egyilyen játékra, ezt várja - el h a meló után beleesi ka székbe stb ... It ta bibi .....

Megmondo ma tutit: ha lenne egy szimulátor ilyen fizikával, Race Grid szerű grafikával, offline lehetőseggekkel, normális AI-vel, stb.... Milliók adnának érte évi 200 dolcsit.
    Erre lenne igény, IRacingre nagyon csekély, penge-vékony a játokosnak az a szelete , akit ez egyáltalán lázba hoz .... :(

Várjunk még pár hónapot, de akit ez valah is érdekelt, már rég hallott róla, már ameghívok sem keltek el nagyon, nagy eladásra nem számítok .... Talán ez jót tesz a játéknak ...;)

• GPx8
    Az Lfs-t már a kezdetek kezdetén megvettem, de szerverdíjat nem fizetek, mert keveset tudok játszani.
  • Alexease
    Meg vetted az LFS-t es/vagy fizetsz valahova szerverdijat?
  • Alexease
    Ismert problemak, keresek, foglakoznak vele.