25347
  • tilus
    Ha pedíg benevezel egy bajnokságba, akkor egy/két hétig készülhetsz, és utána simán előfordulhat, hogy irgalmatlanul jó futamod, lesz, vagy megszakad a net, lefagy a gép, valaki összetör és oda a szórakozásod ami annyit készültél :(

Iracingben ilyenkor csak 1 órát kell várnod és újabb esélyed van!
  • tilus
    Olyan is lesz, sőt jellemző a racing játékoknál, hogy 20an elkezdtek egy futamot, és végén ketten maradtok, mindeki összetöri, lemarad, kilép.
  • tilus
    Valamit félreértettél szerintem.

Iracingben futamonként többször is követhetsz el hibát, volt hogy 16 incidensem volt egy futamon, mégis megkaptam a promóciót D-be és mégis 4.5 felett vagyok. A többi nem számít, csak egy mutató a sok stat közül.

A lényeg, hogy aki arra se képes, hogy ésszerüen a jó irányba, konzisztensen körözzön sebességtől függetlenül, az NE kerülhessen magasabb kategóriába, ne ronthassa el mások futamát.
    Aki a fentire képes, simán előre jut 3 hónaponként, és ez élőben is így van..ha van elég pénze és sponzora (na ez iracinben is így van).

Mikor Evo kijön steamen próbálj meg 10 futamot hiba nélkül lenyomni, ahogy nekem pl már sikerült Iracingen, és akkor rájössz mi a lényege a rendszernek.

Esetleg próbálj meg olyan mezőnyt találni ahol 0.4mpen belül van mindenki. Szintén megtörtént nemrég.

Ilyen egész egyszerüen nem lesz, olyan viszont lesz hogy valaki tök szándékosan nekedjön, szembe jön a pályán, anyázik a chatbe, nem ismeri a pályát.

Ha ezek nem zavarnak akkor megértem a választásod, és iracing tényleg nem neked való :)
  • Gulyo
    Kipróbáltam a GTR Evot ( csak kérdezte itt valaki :-) )... ez is - iRacing - megvan meg minden egyéb is eredetiben ... szóval nekem nagyon bejön a GTR ... gyönyörűen modellezett autók, fantasztikus autóválaszték, iszonyat jó hangok, szép pályák ( sok fajta ), remélhetően jó online versenyek ( 09.01-én jön ki a fullos ) és ami a legfontosabb hogy "jól fogyasztható" !!! Tudom hogy ez nem kimondottan szimulátor de frankón be lehet állítani úgy hogy már nehezen lehessen úton maradni :))) Szóval én egyáltalán nem fikáznám, mivel mondom minden autós játékom megvan az utóbbi 5-6 évből ( G25-tel nyomom ) és van viszonyítási alapom. Az iRacing előnye számomra csak az online rész profi kivitelzésében van, a többi felejtős ...
    Az iRacing alapvetően teccene de 2 hete nyomom és már unalmas és idegesítő számomra.
    A pontozási rendszer alapvetően jó lenne, de nem így : egyszerűen nem hibázhatsz, ez vicc !!! Ilyen nincs pl. WTCC, GT futamokon ... lehet koccolni, sőt kötelező :), nem lehet megforogni ... ez is vicc, miért ne lehetne ... mindegy ... összességében véve egy jó játék de nem annyira ( a hibái és az ára miatt ) hogy évi 30k-t kicsengessek érte és "remegve" figyeljem hogy na ma ki fog szétcsapni az első kanyarban .... mondom, ez a pontozási rendszer a játékban NEM ÉLETSZERŰ ... szerintem !!!
    Na üdv !
  • Bucser
    A GPS adatok mióta centi pontosak, mióta mérnek mélységet és mutatják meg a döccenők pontos helyét?
  • Alexease
    En azt irtam, hogy meterenkent van modellezve, es nem scannelve;)
    Nem a 3D-s scan palyan autozol, ez is kezzel van modellezve, texturazva. Az objectek, texturak nagyresze, a fontos helyeken nagyon pontos, egyedi.
  • tilus
    Konkrétan centinként vannak bescannelve, nem méterenként :)
    ISI progikban GPS-t használtak + fényképeket + grafikusokat, és mint tudjuk GPS messze nem ilyen pontos, és nem 3D-s
  • tilus

• tilus

• tilus
    no comment, de lehet keresgetni a megfelelő szöget rfactorban :)
  • tilus
  • RedRiot
    Köszi, holnap kipróbálom! Kösz a statot is, elég meggyőző...
  • Alexease
    Pedig nem (teljesen) PR duma;) Meterenkent vannak modellezve;)
  • tilus
    Eastern Creek

http://www.rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=Eastern%20Creek%20Laser
  • tilus
    kis stat, ami csak az utolsó hétre vonatkozik, bocsi a méretért:

During the week 17th-23rd August:

2700 members raced

Active members per club

West Europe | 689
    International | 577
    Mid-Atlantic US | 273
    Northeast US | 242
    Southeast US | 205
    Midwest US | 166
    Central US | 144
    California | 140
    West US | 140
    South US | 124

Active members per country, top 10*

US | 1431
    GB | 230
    CA | 155
    AU | 144
    DE | 97
    IT | 85
    ES | 59
    NL | 54
    FR | 48
    FI | 41

47% of active members were from outside the USA

Total race starts per club

West Europe | 4766
    International | 4313
    Mid-Atlantic US | 2569
    Southeast US | 1777
    Northeast US | 1771
    Midwest US | 1300
    South US | 1248
    California | 1229
    Central US | 1184
    West US | 980

Total race starts per series

Rookie Solstice | 6870
    Rookie Legends | 6120
    Skip Barber | 3249
    Advanced Legends | 1698
    Late Model | 1418
    Advanced Solstice | 1089
    Formula Mazda | 311
    Silver Crown | 179
    SK Modified | 151
    Legends RC | 52

Road Series | 11571
    Oval Series | 9566

Average starts per member

South US | 10.06
    Mid-Atlantic US | 9.41
    California | 8.78
    Southeast US | 8.64
    Central US | 8.22
    Midwest US | 7.83
    International | 7.47
    Northeast US | 7.34
    West US | 7
    West Europe | 6.92
  • RedRiot
    Melyik pályáról van szó?
  • RedRiot
    Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon jókat írtatok. Év végére tervezek egy PC apgrédet, akkor előfizetek rá asszem. A jelenlegi A64 3500+ / X1650XT konfigom gondolom izzadna alatta rendesen.

Most bukkantam rá egy AutoSimSportra, amiben vagy 40 oldal van az iRacingról, már abban is olvastam pár meggyőző dolgot: pl. a pályák felülete tényleg megszólalásig hasonlít a valódi pályákra. A cikk írója Limerock közelében él, és minden évben legalább egy alkalommal megy a pályán. Állítólag minden úthiba, egyenetlenség, javítás, a rázókövek mérete/formája teljesen igazi. A pálya alakja is tökéletes, a kanyarok dőlésszöge, a dőlések kezdete-vége, minden stimmel. Tehát ez a lézerrel-beszkenneltük mégsem üres marketingduma. Az már csak hab a tortán, hogy a környezetet is olyan szinten modellezték le, hogy a programban is megtalálta azt a konkrét fát, amit a való életben fékezési pontként használ. :)
    Hmm, ha az autókat is így modellezték...

"az altalad ismert divat palyaknak, autoknak."

Khm, ez egy kicsit lenéző volt, és azt hiszem semmivel nem adtam rá alapot... írtam öt pályát, ami tetszik.
    Ilyen erővel az igazi F1 pilóták is divatemberek, mert jó néhánynak közülük Spa a kedvenc pályája, nem pedig Sasquatchevan Hills National Motorsports Park dupla sikános verziója (persze az 1995-ös felújítás előtti rázókövekkel). Kb. Pitstop II óta szórakozok autós programokkal, azóta mentem egy-két pályán.

Általam ismert autók... Lehet, hogy nem különböztetek meg alulnézeti kép alapján egy Argentínában összeszerelt licenc DKW 1000-est az eredeti némettől. De azért a középfokútól jobb a típusismeretem, maradjunk annyiban, OK? :)
  • tilus
    Elöbb próbáld ki mielött megítéled.
    Rfactoros pálya ingyel letölthető.
  • lac coo
    Ez meg a másik PR duma ! :)))
  • tilus
    A természetesen kialakult hullámok a féktávon, a domborzatból adódó dőlések, a sohase egyforma kerékvetők, a biztosan jó ívek, az arányok mind mind összehasonlíthatatlanul jobbak.

Ezen felül itt vita nélkül mindenhol olyan széles a pálya, és minden referenciapont ott van ahol kell.

• lac coo
    Nem próbáltam, mitől jobb ?
    Nem mindegy collstokkal mérem körbe a pályát vagy a NASA szkenneli le nekem a holdról ? :)))
  • tilus
    Van bizony, jobb is mint a többi :)
  • lac coo
    Az a pályaszkennelés szerintem csak jó PR szöveg ,semmi több :))))
    az hogy jó a pálya elsősorban az autók fizikájának köszönhető, értsd: van értelme ezt-azt belemodellezni mert reagál is rá az autó .
    Asszem rF-hez is van már lézerszkennelt pálya......
  • lac coo
    Divat pálya???
  • tilus
    Válaszaim, szigoruan szvsz:

- rookie futamon 11, pro futamon 40 induló van
    - szerverek eddig 100%osan müködtek, lag 200as pingig NINCS, 160 volt a max nálam, ausztráliából is ennyi
    - 4000 regelt versenyző van, keresek neked statot nemsokára, de a népszerü sorozatokban (solstice, skippy, és late model) óránként 50-60 megvan szinte egész nap

Magyarból kb 40 van, európaiból annyi mint amerikaiból, hetente a népszerü bajnokságokban 1000 felett van az indulók száma.
    Az imént olyan futamom volt ahol csak top 100ból voltunk, és 0.4s volt a pole és az utolsó között

Autók miatt ne aggódj, ugyan klasszikus autók nincsenek, de ami van az roppant élvezetes.

Solstice kb egy utcai miata rossz gumikon :)
    Skippy egy álom kb. GPL trainer
    Radical isteni, és nagy túrák, formula autók lesznek még

Pályák miatt ne aggódj, NAGYON jók az amerikai pályák és egészen elképesztő a kidolgozottságuk. Van silverstone..uncsi :)

Közvetlen kihívója nem lesz amíg el nem kezdik scannelni a pályákat, a különbség egészen leírhatatlan.
  • Alexease
    - A szerver ossza ki a szervereket kategoriankent, nehezsegenkent stb., minden szerver elvileg tele van. Az indulok szama a class-tol es a palyastilustol fugg.
    - Az online kod az egyik legjobb (Papy), mar 5 eve az NR2003-ban, gond nelkul jatszottunk rendszeresen, 512/128kbps otthoni kapcsolaton 11-en, 4 oran keresztul, hibanelkul;)
    - jelenleg 4000 tag van (a fele Amcsi), eddig nem volt ures szerver.

Nem lesznek vagy kicsi az eselye az altalad ismert divat palyaknak, autoknak.

Nincs alternativaja, legalabbis ebben a kategoriaban, stilusban.
  • RedRiot
    No, átböngésztem a ját... khm, a szimuláció weboldalát elég profi cuccnak tűnik. Aztán visszaolvasgattam pár oldalt itt a fórumban, abból az jött le, hogy vannak még a programban gyerekbetegségek, kisebb-nagyobb hiányosságok.

Felmerült bennem pár kérdés:
    -hány induló van egy-egy futamon?
    -milyenek a szerverek, milyen az online kód? lagzás?
    -mennyien játsszák? lehet-e magyar idő szerint kora este is válogatni a versenyek közt, vagy 3-4 emberes szerverek vannak?

Ezekről nem találtam még infot. Érdekelne a játék, de asszem pár hónapot várok a döntéssel. Remélem, az autó és a pályaválaszték is bővül a jövőben. Hozzám a GTL-ből ismerős klasszikus GT és túraautók állnak a legközelebb - az iRacing választéka nem hoz tűzbe igazán.

Pályák terén is lehetnének kicsit nemzetközibbek. Annyi izgalmas pálya van Amerikán kívül is: Donington, Cadwell Park, Zolder, Zandvoort, Kyalami.

És azért egy demót is szívesen kipróbálnék, mielőtt bepötyögöm a bankkártya-számomat...

Mi lehet a jövőben kihívója az iRacingnek? Az ISI Project Falconjáról van vmi hír? Kb. fél éve olvastam ról az AutoSimSportban, azóta semmi hír...

A már iRacingezőknek jó időtöltést, hangulatos versenyeket kívánok!

• darkhmz
    Ha tisztán csak a fizikát nézzük, akkor: gumifizika jobb, LFS-ben túl nagy a gumik hosszirányú tapadása (ez közismert hiba), oldalirányú az rendben van (kb). De a autó törés fejlesztése után Scawen újra a gumifizákára fog rágyúrni :) Egyébként a legtöbb szituációban közel egyformán viselkednek az autók a 2 szimulátorban (itt most a Solstice-re és a hozzá hasonló XRG-re gondolok (nyilván hasonló beállítások mellett))... De, az összképet nézve (hangok, árnyékok, pályák autók részletessége stb) az iRacing előrébb jár
  • kigyi
    Évek óta vásárolok online és elmondhatom, hogy nincs semmi gond vele.
    Nem vesznek le többet csak amennyi őket illeti, nem is tehetnék hisz kapsz róla te is infót, hogy mennyit költöttél és ha nem egyezik akkor akár be is perelhetnéd őket attól meg félnek (ugyebár amcsiéknál perelni már szinte alap mindenért így aztán főleg ők nem cseszik át az embert)
    Sok országban sok mindent vettem már és a rendszer mindig ugyanazt csinálja amit kell, főleg ilyen helyeken lehet nyugodtan vásárolni amit sokan használnak hisz, ha hibás a rendszer az úgyis kibukik előbb mint ahogy te vásárolnál ott :)
  • lac coo
    Megnézem .Bár ezeken van az összes pénzünk, (mondjuk nem sok :))), én mindig parázok, hogy többet vesznek le róla :))))
    Bár ha jól emlékszem volt anno valami sms, vagy nem tom mi amiben nyugtáznom kellet, igaz az MasterCard volt ...
  • Alexease
    Nekem is VISA Electron van;)
    Az elejen van 16 db. szam, a lejarati ido, es ami fontos az online-hoz, az a hatuljan a 3 jegyu szam (elvileg az alairasod vegen).

Bar lehet, hogy nekem van valami eletronikus csomagom, es uj kartyat kaptam. Mar fingom sincs, nem emlekszem;)
  • lac coo
    Megnéztem, csak electron kártyáink vannak, azon meg nincs olyan kód szerintem , ami kellene ...
  • Alexease
    Probald vegig, tuti elfogadja valamelyiket;) Ha nem, ugy sem tortenik semmi;) En is igy kezdtem, amikor meguntam, hogy mindig kunyeralnom kell (jonehany programot vettem "kolcson kartyaval", a forumba es munkahelyen is volt valaki):)
  • lac coo
    Sima kártyánk van vagy 3, de gondolom itt is csak dombornyomott jó ?!
    (minimálbér külön téma, inkább nem kezdek bele, csicska egyország, hogy szó nélkül tűrik ....).
  • Alexease
    Semmilyen kartyatok nincs? Meg OTP folyoszamlahoz tartozo kartya sincs? Nekem sincs hitel/bank kartyam, nem is lehet, mert minimalberre nem adnak;) De a teljesen fapados, folyoszamlas OTP kartyaval mar mindenhol lehet fizetni (bar azt hiszem, valami elektronikus szarasagot be kellett kapcsoltatni).

Amugy, ahogy mar korabban irtam, kifizetnem neked, de sajnos nagyok kartyahoz kotott a fizetes, megjegyzi, stb. Bar megbizok bennen () de azert csak nem hagynam mar benne a kartyainfokat;)
  • lac coo
    Jaj,ja... LFS topikot egyszer kiborítottam mikor beírtam, hogy az asszony olyanokat tud driftelni benne mint az állat :DDDDD
  • lac coo
    Senki, akit megkérhetnék :( Illetve akinek szóltam eddig, mind jajgatott az online tranzakció miatt, én meg nem könyörgök senkinek :DDD
  • Alexease
    Azert sokat szamit egy szimnel, hogy "azert kell azt csinalni mert eppen azt erzem" vagy hogy "azert mert ebben ilyenkor ezt kell":) Az elso "mindenkinek" termeszetes, a masodikat szokni, tanulni kell:)
  • tilus
    Valakinek azért csak van kártyája a családban, vagy baráti körben.
    Egyébként pedig ha ezen múlik próbáld ki akármilyen kártyád van..lehet, hogy müködni fog, eddig mindent bevett a rendszer :)
  • tilus
    És az a vicc, hogy a barátnőm is ezt mondja :)
    Pedig elötte egy kört se tudott menni mással..tuti, hogy ez nehezebb, de annyival jobban érzi és élvezi, hogy ezzel egészen elfogadhatóan köröz :)