25347
-
#1999 Semmi gond, aki igazi szimes ugy sem birja ki;) nem is kell, ezt ki kell probalni;) Es mi az a 20 dolcsi?!:) Nehany doboz cigi, 2 menu valamelyik gyorskajaldaban, 2 mozijegy, 1 normalis uveg pia, 6 BKV jegy, 3 kilo narancs stb.;) Ez meg 1 honapig tart...;) -
#1998 Tessek, kapsz iRacing 3D nezetet, magyarazatot, es akkor le is lehet zarni;)
- Kezdetben csak palyarajzok, fenykepek alapjan modelleztek, mondjuk 100 meteres pontossaggal. Vagyis 2D-s adat forras.
- A GPS-szel es hasonlokkal mar sokkal pontosabbat lehetett elerni, legyen ~10 meters pontossag. De meg mindig 2D-s adat.
- Most mar elerheto a LaserScan amivel igen komoly felbontasban, reszletesseggel lehet informaciohoz jutni. Ez mar 3D-s adatnak nevezheto, es lehetoseg van 1 meteres pontossaggal modellezni (lehetne kisebben is, de ez most lenyegtelen):)
Az hogy mi ertelme van a minnel pontosabb palyanak? nekem, neked teljesen mindegy, sose fogjuk megtudni milyen az igazi. De ha mar adott a technika, es ha mar ennyi penzt elkernek erte, akkor legyen mar annyira pontos amennyire lehetseges;)
De mar emlitve lett tobbszor, hogy ez a progi elso/masodsorban valodi pilotakepzo software-nek is keszul, igy kotelezoen jonak kell lennie.
Remelem, tul van targyalva a tema, eleg volt az info, es most mar mindenki elfelejti:)))
Itt a kep, jo bazi nagyban:)))))))
http://alexisease.extra.hu/files/iRacing_Track_Wire.jpg -
#1997 A pontiacban van szervó, ezért nem anyira érezni a pálya egyenetleségeit illetve könyebb is tekerni. skipivel ugyanazzala beállitásal fájtak az ujjaim meg a karom. -
GPx8 #1996 Na a végén még kiadok én is 20 dolcsit látatlanban... Hová lesz így a világ??? -
RedRiot #1995 Köszi, de sajnos nincs mikim. Az első gyakorlóköreimet már megtettem, az első benyomásaim jók. Limerock, Pontiac Solistice. A pályát más játékokban már próbáltam, kedvelem is, így örülök hogy a kezdőcsomagban helyet kapott. Nagyon szépen ki van dolgozva, de az FFBt a kicsit feljebb kell tekernem - az rFactor/HistorX mod miatt vissza van véve. Öt vagy hat elég lassú kört tettem meg. Egyszer sikerült megpördülnöm, de elég barátságos autónak tűnik a kis Pontiac. A leírások alapján azt hittem rosszabb kocsi lesz, de nem vészes.
Külön öröm, hogy egész gyorsan fut a program, igaz üres pályán, de azért hozta a 80-85FPSt a kb. kétéves gépemen.
A mai este még a gyakorlásé lesz úgy érzem... -
#1994 Miért, ki akarja hasonlítgatni ? :P -
tilus #1993 három szám kell, az a biztonsági kód, ennyi.
-
tilus #1992 mond meg mit kell csinálni és összehasonlithatjuk lagunát isi enginel
-
#1991 A te Visa kártyádon van hátul egy kis csomagocska(vagy levél) ikon Plus felirattal? Remélem az kel a netes fizetéshez, mert amásik kettőn nincs ilyen, és a három szám is csak ennek a végén szerepel ... -
#1990 -
#1989 Csak az ott is van :-)
Ok Alex befejeztem :-) -
#1988 OK ! :)
Bár valaki esetleg berakhatna egy wire-t a betonról :)
-
#1987 Szerintem, jo lesz mar a LaserScan vita, eleg is volt;) A tobbit torlom... -
#1985 Lol :))) Köszi !
Kérdezz meg egy földmérőt mivel és milyen pontosan tudtak dolgozni akár ezelőtt 50 évvel !!! :DDDDD -
#1984 Tilus: Elkopik a billentyuzeted, annyit "firkalsz" a topic-ba;) Nagyon belejottel a szervezkedesbe:)
A tobbieknek: a flame-et, egyedi hangnemet, egymas sertegeteset el sem kell kezdeni, mert szigoruan pucolni fogok! THX! -
tilus #1983 Azért van az óvás, hogy ne ez legyen a hangnem se a forumon, se a text chatben se a voice chatben. Iracing nem neked való, ne próbáld ki.
-
#1982 A te albán pályádon gondolom nem dobbantanának és esnének el a MotorsTV-n a Superbike-osok abban a gödörben amit odaraksz valahogy :-)
De Limeon az Amerikai LeMans-os sorozatban is tudtak ott hibázni ahol szinte a legtöbben a programban... Velem most fordul elő először hogy 2 perc belső nézet után még az átalakított pályát is felismertem (más nyomvonalon mennek azokkal a dögökkel) -
#1981 Ja mégvalami lacoo-nak, kipróbáltam az új GTR Evo-t. hát iRacing után nevetséges, kb mintha a pálya egy tök sima üveglap lenne, félkört mentem nordshilfen (lehet rosszul irtam de leszarom) és ki is léptem, inkább mentem kicsit Lime rock parkban. -
#1980 lacoo:
ismeretlenül ne patkányozz le senkit még ha úgyis gondolod hogy mivel idősebb vagy okosabb és tapasztaltabb is vagy. Az óvás-ra vagy feljelentésre tök mind1 minek nevezzük azért van szükség, hogy birka emberek akik nem tudnak viselkedni , megtanuljanak, vagy menjenek Need for Speedezni, hidd el egy figyelmeztetés után jobban figyel mindenki, viszont ha azt látja hogy egy kicsúszás után birka módón visszacsörtethet a pályára és ezzel tönkreteheti kb 4 ember versenyét, és ezért még csak egy figyelmeztetést sem kap akkor legközelebb is így fog tenni.
a laser scanről:
Régebben GPS-sem volt tehát max tervrajzok alapján tudtak nagyából pontos pályákat csinalni, jött a GPS kb 10évvel ezelőt, tök jó mert fejlődik a technika. Na most szerinted akkor mostantól 100 év mulva is gps- lesz, nem fog fejlődni tovább a technologia ? szerintem siman hihető ,hogy 10 évente jön egy nagyobb ugrás, divatos szóval next-gen.
Ráadásul kisem próbáltad a cuccot, ha esetleg összekaparsz valahonan 20$ szaros dollárt mindenképp Skip Barber-t próbáld ki Lime Rock Parkban, lehetőleg ne Tescos kormányal.
Mivel te lepatkányoztál, ez feljogosít engem a hasonló hangnemre: őskövület vagy aki nemtud lépést tartani a korral, nem hiszi el hogy fejlődhet valami, ráadásul kisem próbálja és úgy pofázik.
ezek után remélem nem valami híres tudós vagy aki épp a rák gyógyszerén dolgozik, mert akkor beégtem, igaz nem szokásom ismeretlenül fikázni senkit de te kezdted. üdv, és jó játékot kívánok neked rFactorhoz :) -
tilus #1979 A webes felületen is van chat, ha van mikid és időd szivesen segítek az első lépésekben.
-
tilus #1978 Tényleg nem értem hova akarsz kilukadni.
Próbáltam én Indy500 óta mindent, itt a pályák döbbenetesen jók
Tegnap mentem GTL el és nevetséges volt, mind az FF mind a pályák.
-
RedRiot #1977 No, nem bírtam magammal, 3 hónapra előfizettem. Jön lefelé a cuccos... Huh, nagyon kíváncsi vagyok. -
Solt #1976 Na ha lesz egy kis nyugalom körülöttem akkor teszek egy próba hónapot... kíváncsi lettem...
Addig csendben követem a topikot... köszi a választ! :) -
#1975 Szerinted hányan tudják biztosan, hogy azon a pályán , a 856 cm-nél , 25 mm-es hupli van ? ;
Én ha csinálok neked egy pályát, névtelenül, egy ismeretlen albán pályáról, és szép részletesen huplis, odaírom hogy ez biza laserscan, akkor tuti azt is elhiszed .... -
#1974 Szerinted mi alapján modellezték jobban? -
#1973 Hát ez nekem elég új info :)
a pálya meg nem a laserscan-től jobb, hanem esetleg jobbra modellezték :))))De zárjuk le a témát, mert itt is megutáltatrom magam, és úgysem érted hová akarok kilyukadni ! ;) -
tilus #1972 trackIR müx
-
tilus #1971 Minden pályán jobban tapad az ideális ív isi engineben, legalábbis azaz ív amit ideálisnak képzelt a pálya készítője. Ráadásul a tapadás függ attól is hogy hol tartasz a versenyhétvégén. Qualin a legerősebb, racen jó, és practice gyenge.
Mindig érdemes a két külső azaz terhelt kereket a sötétebb íven tartani.
Ha laser scanre kérdezel akkor eastern creek a pálya ami rfactorhoz készült és elvilag laser scan. Kipróbáltam..még mindíg nem olyan a filing mint rfactorban, de érezhetően sokkal jobb mint minden más.
-
Solt #1970 Kinyírtok... kezdek kedvet kapni egy próbához! :)
TrackIr-t kezeli? -
#1969 ISI-ben van ??? Melyik pályán ?
A lézer -egérrel modellezett pályát inkáb elhinném :DDDDD -
#1968 Realista... LOL
Majd ha mentél vele és ráérzel rájössz talán :-)
Én néztem az AMA Superbike-ot Lagunában és baromira ott dobták el a motorokat ahol a döntött kanyarban a megsüllyesztett aszfalt van, és én Soltice-al annyira utálok :-) Magyarul egy gödör...
Mi patkány dolog van azon ha valaki rosszul csinál valamit és nem látja be, akkor hassanak rá? Nem kell fizetnie, nem csukják börtönbe... Kap egy figyelmeztetést hogy ne szarja le a másokat... kész. Inkább a kedvedért hívjuk "óvásnak". Az egy teljesen elfogadott dolog a sportban is :-)
-
tilus #1967 Laser scan dolog hatalmas lépés előre, ha nem próbáltad még az így modellezett pályákat akkor nem tudom mi alapján itéled meg.
Iracingben nincs jobban tapadó ideális ív, ISIben van, mondjuk nem ideális de az most mind1. ISIben levághatod a kanyarokat is, az emberek sportot csinálnak belőle, hogy keressék hol nem büntet még a progi.
Nyugtasson meg, hogy itt mindenféle felület másképp tapad még a fehér csík is, és fejlesztik a teljesen dinamikus felületet, azaz mi fogjuk felgumizni nem a grafikus :) -
#1966 nincs jobban tapadó ív. de szerintem mindenre rá van állítva egy csoport a support válaszok alapján. és lesz itt sok minden, csak idő. addig legalább megtanulok online jól vezetni :)
a lézeres nem parasztvakítás. anno az EA-s f1-2002-ben szar volt minden pálya, csupán a fizika fejlődött elég sokat, s míg pl a GP! GPS-es pályákra épült és pontosabb is volt mint az f1 2002 "rajzolt" pályái... hát szóval azért van különbség.
a lézeresé a jövő. egyébként szvsz is tökmindegy hogy néz ki, de mivel ez pilótaképző cucc is lesz idővel (hiszem hogy pár év múlva tényleg megüti azt a szintet, amivel annak nevezhetjük, igenis nagy jelentősége van, hogy hasonlít e az eredetire). a lézeres szkennelés, nem szak azért jó, mert pontos a pályarajz. valami más is van itt. az hogy minden bukkanó ott van, minden pályán máshol egyenletlen a felszín, FFB-vel ez megtámogatva mindennnél valósághűbb érzést ad.
és ez az ami számít. nekem is tökmindegy lenne még, hogy ez a kanyar a valóságban hogy néz ki, hiszen, minden versenyzőnek ugyanaz a kanyar, ahogyan a cél is az, így végülis tökmindegy lenne. ami miatt nem az az előbb kifejtett dolgok sokasága.
a lézeres szkennelés az autóm és az FFB alá dolgozik, ami pedig a vezetési élmény, és a magabiztos utón tartást szolgálja.
Mert GPS-el bizony a kanyarok ívét ugyan meg lehet határozni, de nézd az LFS-t? úgy hallottam az aszfaltban nincsenek buckák, meg ilyenek. (rázókötől ilyenektől tekintsünk el.) a lényeg, hogy az iracingban minden célegyenes és minden kanyar más. ez lehet PR lehet nem, én érzem, és nem beképzelem.
a Support lelkes válaszkészsége megnyugtatott. dolgoznak a srácok. a projekt hosszú távú, nem ebből akar meggazdagodni a befektető, (tom ellentmondás), de szereti a szimulátorokat, és nyílván felmérték, hogy nem lesz rá akkora igény. tehát tudták, számolnak vele, és velünk is lelkes szim-hobbistákkal, akik szerintem sok-sok évre elkötelezzük (köteleztük) magunkat.
harjá mindenki :) -
#1965 Csak realista vagyok :DDDDDD -
#1964 LOL, most olvasom ...:)))
Mi ez, kommunizmus, hogy felnött , érett emberek feljelentgetik egymást :DDDDDDDDD Ha ötször törnek tropára egy versenyen, és tízszer küldenek el anyámba, akkor sem fordulna meg a fejemben ez a feljelentgetés, írtózo kasz ilyen patkány dolgoktól :)))
Alex, egyik kártyám úgytűnik jó, csak nem használjuk régóta, ma raktam rá pénzt valszeg holnap meg tudom venni ..... -
#1963 Hihetetlen vagy komolyan... még nem láttam fórumot ahol nem kötekedéssel kezdted volna :-) Majd kipróbálod egyszer azt függőzöl mint állat naphosszat, és panaszkodsz :-)) Na akkor foglak kiröhögni megint -
#1962 Laser scan márpedig parasztvakítás, lehet azzal mérték fel a pályát, de innentől minden a modellezők kezében van :)))))Úgylátszik ez most az új őrület, régebben volt a GPS, mindenki azzal csinált pályát, és mindenki szentül elhitte, hogy az ultra-pontos mása az eredetinek :)))
Persze ezzel nincs is baj, felőlem lehet 3 méterrel hosszab begy célegyenes , ugysincs halvány fogalmam sem valójában milyen, pláne, hogy hol vannak a bukkanók :)))) A PR meg kell, anélkül gyufát sem eladni, aki akarja ugyis kihámozza mi lehet igaz és mi nem ...
IRacingben van jobban tapadó ideális ív ? -
tilus #1961 Ja és személy nem vagyok óvós tipus de 3 esetben bizony óvnék:
1. ha keményen szíd verbálisan vagy chatben
2. ha tök egyértelmüen szádnékosan csinálta
3. ha már sokadszorra fordul elő ugyanazzal azmerrel és nem képes elnézést kérni -
tilus #1960 Nem kell ennyit foglalkozni az SR dologgal. Örülini kell, hogy van, megpróbálni elkerülni minden hülye balesetet és nyomni ahogy tudod a saját határaidon belül.
Ha tartósan csúnyára fordulnak a dolgok akkor kell elgondolkozni, hogy valamit nem jól csinálsz mert másoknak jobb a mutatója, de amíg 3.0 vagy 4.0 felett vagy addig teljesen mind1 mi történik vele.
-
pasztor #1959 Persze ez akkor van, ha viszonylag gyorsan jönnek az esemélyek. Ha mondjuk kiütnek a füre, aztán visszajövetel közben, pár másodperccel késöbb megint belédjön valaki, az sajnos 2 külön incidens.
Nekem eddig hálisten nem volt sok ilyen, ahogy Tilus is mondja, kell menni egy jó qualit, aztán elöl már kevesebb a balhé, mint a mezöny közepén.