25347
  • viziloitato
    November harmadikán kezdődik. Már nincs iR dollár, ha előfizetsz, viszont 156 dollár helyett, most már csak 99 dollár, az éves előfizetés, vagy választhatod a két éves előfizetést is 179-ért.

Bővebben itt
  • csige791
    Sziasztok!

Mikor indul az új szezon ?

Ha szeptemberben lejárt az előfizetésem, és most újra előfizetek 1 évre akkor kapok megint iRacing dollárt vagy az csak először járt ?
  • kigyi
    Olcsóbbak lettek az előfizetési az autó és pálya díjak. Ha esetleg nem vettétek volna észre.
  • JuanG
    na, a corvette miatt megint fizethetek elő 1 hónapra hogy kipróbálhassam :D...
  • Alexease
    VW Jetta-val az 1. hetre terveznek Mosport futamot, vagyis addigra elvileg megjelenik:P
  • Alexease
    Betoltam a banner ala is, hogy azis lassa, aki nincs elofizetve...
  • Alexease
    Elkezdtek faragni a kovetkezo szezon tablazatat, valszeg meg valtozik, de erdemes atnezni:) A Radical meg lejebb csuszik, es bejon ujdonsagnak road-ra a Corvette es az IndyCar;)
  • symbol
    azt magyarázza el nekem valaki az indikár' mért lesz A-s kocsi, a Lotus meg miért csak B-s? Mármint, könnyebb a lotus-t vezetni vagy mivan? :D

Mert én azzal is szeretnék hosszabb futamokat, de jelenleg esélytelen...
    majd a V8-as remélem A-s lesz... de az még messze vala :/
  • petesilver
    COT McQueen! :)

• Cowek
    Használja valaki az 5-ös spotter packot? Érdemes felrakni? Miben több mint az alap?
  • HaZso
    - 1/16 left bar end offset, ami miatt változtatni kell a spring perch offset-eket minden keréknél, ha meg akarod tartani a kb 48% cross weight-et, és a kocsi leültetését amennyire lehet, ezáltal változik a shock deflection és spring deflection is)
    - bal oldalt minimum, jobb oldalt maximum track bar
    - elöl minimum rugók
    - jobb első kerékdőlés + (ez most azért lenne, mert leteszik a kocsit az aszfaltra és - lesz?)
    - elöl sok rebound, hátul sok bump (én inkább fordítva állítanám, bár pályafüggő)
    - hátul 0 sway bar
  • petesilver
    DeLorean lesz a Pontiac Solstice-ből
  • petesilver
    :) mik azok? :)
  • HaZso
    Most mentem Michiganben egy COT versenyt, 15. hely, mind1. Esélyem nem volt, annyival gyorsabbak voltak. Na mondom kérek setet, akitől eddig még nem. És legnagyobb meglepetésemre küldött. Hát elsőre -0,384sec, utolsó szektorom jobb volt, mint versenyen draftban, lol. Jó settel élmény csak menni, az tuti és vannak benne érdekes dolgok...
  • viziloitato
    Lesznek emberek, akik nagyon jól értik majd a telemetriát, hogy mit miért, de az csak egy pár ember lesz, és azok lesznek páran, akik eddig is elől voltak, mi szívunk tovább. Még ha érteném is a telemetriát, és autóbeállítást, akkor sem lenne elég egy nap a felkészülésre, és versenyzésre. Én inkább versenyezni fogok, mint a csíkokat nézni, hogy mi milyen irányba változott a gyors köröm alatt, és hogyan lehetnék gyorsabb. Addig még egy, vagy két ember tud hibátlanul menni elől, addig teljesen felesleges. Panaszkodtam már itt párszor, hogy azt sem tudom mi a verseny, mivel az előttem lévők elhúznak tőlem, a mögöttem lévők meg mindig lemaradnak, így marad az öröklés, és az nagyon jól ment eddig is, és ezután is. Nem kell hihetetlen gyors qual idő, minek, úgyis kipotyognak előttem. Ha az átlagomat veszem qual időkben, akkor kb a 70. qual idő az enyém, és ez bőven elég a dobogóhoz, mert túl sokat hibáznak. Ezért tartom feleslegesnek, a csíkok azt mondanak, amit akarnak, engem nem érdekel, és a plugines cucc is azt ír ki amit akar lehetséges legjobb időnek, az előbb utóbb hibázásra késztet, és az nekem nem kell. Nekem fontos, hogy többszáz kört menjek hibátlanul versenyen, és ki is fizetődik, nem kicsit. Szóval gyakorlás, gyakorlás, és gyakorlás, nem hullámok, és számok bámulása! :) És mégegyszer: Lassan járj, tovább érsz! :)
  • Cowek
    Én azért úgy gondolom ha felesleges lenne a telemetria, a valóságban sem ölnének bele milliókat. Max nem kell használni. De kétségtelen hogy a sok információból rengeteget lehet tanulni... abból meg faragni az autón még, és javulni. Mondjuk néha nekem is az agyamra megy ha nem értem a csíkokat :-)
  • symbol
    értem :) jogos. sajna nekem sem volt sok időm, talán a közeljövőben felvesznek valahova (még nem biztos...), dehát szopós igy az élet. meló mellett még többet tudnék önfeledten, akár naponta is vezetgetni...

a lotus különben élmény, nem sokkal nehezebb mint a mazda. :)
    majdnem minden héten gyakorolgattam azért, kár hogy kevesen vannak sajna, de legalább a következő bajnokságtól ott leszek én is. :)
  • viziloitato
    Nemhogy Lotus, de szinte semmivel nem megyek. :( Ha van egy szabad délutánom, vagy este egy kis időm, akkor Mazda. Lotust megnéztem/tük, amikor megjelent, és nem is mentem vele azóta, és lehet, hogy soha nem is fogok. Most már túl nagy a választék, és nem tudnám megcsinálni a Q, TT, és R-t. A mostani bajnokság már így múlik el...
  • viziloitato
    Most mennem kell dolgozni, majd este írok...
  • symbol
    nah de kérdés, lotusozni miért nem lotusozol? :)
    túl sok már a járgány mi? :)
  • symbol
    nem korrekt, és jogos is, csupán és pl tudok gyorsulni már attól is ha látom (bár a legtöbbször érzi is az ember), hogy mit hol hagyott benne.
    az a baj, hogy az utolsó tizedeket nagyon nehéz összeszedni, de össze lehet. és nekem már ez is épp elég szórakoztató.
    arról nem beszélve, hogy sok gyakorlással, simán konstans köröket lehet menni "akármilyen tempóval" is. tényleg türelem, kitartás meg nemtom mi kérdése.

lassan viszont új szezon, a lotust már eléggé megszoktam, alig várom majd a versenyeket, bár tuti lesz jópár megforgásom :D

mellesleg kiv leszek miket újítanak meg hogy.

ui: a hangproblémám megszűnt, most egy wasapi plugint használok foobar alatt, egyébként most már alapból pattogna a hang flac zene és win7 64 bit alatt.. mire rájöttem erre... :/

de most már a szektoridős valamit se merem felrakni. elvagyok így. nem rossz, csak időmérőn gáz lesz, hogy nem látom pontosan milyen az első szektor, lehet rossz, és mégis erőltetem tovább, aminek feleslegesen megforgás lesz a vége, szóval ilyenekre is jó lenne.

mert ugye ez is azért a határon autózásról szól, ergó ez a verseny lényege. :) ott meg könnyen lehet hibázni, szal legalább az ne legyen feleslegesen kikényszerítve.
  • viziloitato
    Nem is tudom mit mondjak. Ha azt a szines részidős dolgot nézem, akkor szerintem az is hülyeség. Nem attól leszek gyorsabb a pályán. Ha van egy setupom, és már 500 kört megtettem gyakorlásként, és már az istennek nem tudok gyorsabbat menni vele, akkor azt ír ki nekem amit akar, ha egyszer nem tudok gyorsabbat menni vele. Tőlem lehet telemetria, nem fogom használni, nem vagyok ellene, inkább felesleges sallangnak tartom, ugyanúgy, mint a francia gyerek pluginjét, vagy mit. Kétféle ember van, az egyik nagyon gyors, akár 100 körön keresztül, a másik meg tud menni olyan gyorsat, vagy közel olyan gyorsat, mint a leggyorsabb, de Ő csak 100-ból 5-öt. Hiába gyorsabb tőlem valaki, ha nem tudja tartani, és hibát hibára halmoz, én elmegyek mellette, pedig lehet, hogy körönként kaptam tőle fél másodpercet, de 10 kör után elfogyott belőle a precíz gyorsaság. Szóval hiába telemetriázik a hibázós ember éjjel-nappal, ha egyszer csak 100-ból 5 körben képes gyors tempóra, inkább tanuljon meg hibátlanul menni, aztán jöhet a telemtria, meg egyéb cuccok. Szép, és jó, hogy tud piszkosul gyors is lenni, csak a baj, hogy hibákkal kitömve. Én nem akarok Volker lenni, és elfogadom, hogy soha nem leszek olyan gyors, mint Ő, aki meg nem, az majd kiesik előlem, és addig öröklöm a helyeket, hogy a verseny végére a dobogón végzek. Nem rossz setupokat csinál, de szinte mindegyiken állítanom kell, hogy valamennyire vezethető legyen. Az a setup csak neki tökéletes, a többiek csak alkalmazkodnak hozzá, több kevesebb sikerrel. Én a lassan járj, tovább érsz szabályt alkalmazom mindenhol. Ez hosszú lett, meg az is lehet, hogy össze-vissza :D
  • symbol
    azért ezzel szembe tudok szállni :P
    leszeded volker setupját a lotus-hoz (a legtöbben úgyis ezzel mennek szerintem), aztán nekifeszülsz a pályának. Road Atlanta - Full Course-on most 1:10.338-nál járok, kb fél másodpercet tudok még javulni szerintem. de ezt sem látom.

és ha telemetrián össze tudnám hasonlítani volker körét a sajátommal az kurva sokat jelentene. időben is, meg tanulás szempontjából is.

autóbeállitást megtanulni nem rossz dolog, de még azt is könyebb megtanulni telemetria mellett mint nélküle.

telemetriával kanyarról kanyarra le tudom ellenőrizni a pályát, hol mekkorát nyertem vagy buktam. mellesleg a MOTEC-ben valami tizenvalahány részre fel volt osztva a pálya, és mindegyiknek láttad a részidejét. sokkal pontosabb képet is kaphatsz ezáltal arról mit tudnál ha tökéletesen végigtudnál menni.

Setupolást majd megtanulom most még se időm se indíttatásom Ettől független vicces azért, hogy te már megint egy nyilvánvalóan hasznos fejlesztés ellen vagy. Pont nemrég jegyezte meg egy kolléga, hogy milyen jól jönne egy klassz telemetria setupolás végett. Erre mit mondasz?
  • viziloitato
    Én inkább az autóbeállítást tanulnám meg, mint ilyen hülyeséggel foglalkozzak, mint a telemetria. Szerintem többet nyernék vele, mint mindenféle hullámokat, meg vonalakat nézegetve. Hiába van telemetriám, ha fogalmam sincs, hogy minél mi a jó érték, és mit kell állítani, ahhoz, hogy az jó legyen, és az mit befolyásol még, amire figyelnem kell...
  • symbol
    jaja. :) (de ez itt a legtöbb embernek nem is lenne újdonság.)

hát ha az iracing támogatna végre valami normális telemetriát (vagyis lenne hozzá), leszarom, szerződjenek a motec-cel, de legyen valami...
    akkor faszán ki lehetne lőni pár monitorra minden hasznos infót amiről egyébként szólnának a rádión a verseny során.

legyen az radar, gumi téma, vagy kiállás előtt pár körrel a többiek pozíciója (kiállhatok e korábban, nem-e forgalomba jövök vissza.. etecera. dejó is lenne.)

Egyébként nem tudja valaki a MOTEC-el miért nem tud szerződni az iRacing? Azt ne mondjátok, hogy nincs pénzük rá... Ha a Simbin-nek volt.. nekik is legyen már..
  • csige791
    Ezt az eyefinity-t arra használnám, ha lenne rá pínzem, hogy középre raknák egy igen nagy monitort, ott menne a játék. Mellé pedig valami olyat amit a csapatfőnökök látnak, tehát pl pályatérképet, hogy lássam, hol helyezkednek el az ellenfelek, meg minden ilyen okosságot. De persze ehhez kéne olyan játék ami támogatja az ötletemet.
  • symbol
    petersilver: LOL, de igen ezt láttam én is asszem :D
    pointer: ja, nyilván nem átlátszó a kocsiban ülve semmi, de ami a valóságban kitakarja a dolgokat, az a játékban is ott van, ergo minek szopassam magam még a monitor szélével is, amikor nyilvánvaló, hogy (bár megszokás kérdése lehet), de szerintem csak nehezítené a dolgokat.
    mert mondhatod, hogy egybe látod a dolgokat, de mégse, ergo lehet máris nem úgy reagálsz egy két szitura, mintha egészben, egyben látnád. de szubjektiv, rengetegen használják. egészségükre. :D

Amúgy tökmindegy, én nem erre ruháznék be ha tehetném, hanem normális pedálszettre, ülésre, váltóra, kormányra.
  • pointer4
    te se szoktál belső nézetből vezetni mi ? :D 'A' oszlop sem átlátszó. 15 perc játék után észre se veszed már a monitor szélét.
  • petesilver
    Igazából asszem a RedBull szimulátora csinálja azt, ami a legjobb: elötted félkörív fehér valami /minőségi keretre feszített gyöngyvászon írásvetítőcucc, vagy valami fehér lap, karton, akármi/ és a fejed mögött pedig szögben elforgatva, belőve 3 jó minőségű projektor, és a projektoroknak van kiosztva a monitoronkénti kép. Így lehet kikerülni a keretet ami a monitorhoz tartozik. a mégdurvább a kupola elötted, és ehhez tartozó speciális kupolavetítő. De a legigazibb, hogy befizeted magad versenyzőként egy sorozatba Mastercard-al, mert az élmény úgy megfizetetetlen :D
  • symbol
    hát szerintem fos. én tuti nem játszanék igy. még a három monitor is zavarna. mármint a monitorok széle.
    inkább várnék amíg szépen elterjednek a homorú oled panelek :D
  • pointer4
    Már én is nézegetem egy ideje.
    Valaki ezt írta egy fórumon, hogy az eyefinity miért nem jó TripleHead szimhez:

"EYEFINITY .... but .....
    1) EyeFinity can't do mix resolutions. All 3 monitor or 6 monitor to be same size
    2) EyeFinity hasn't cylindrical correction.
    3) EyeFinity can't force resolution
    4) EyeFinity can't force FOV
    EyeFinity can do more than 3 displays and it's very simply to config it
    alternative to th2go is mview technology http://www.mviewtech.com/
    ....... or with software"

De sajnos nem értem, hogy ezek hiányában miért lehet rossz.
  • Cowek
    Jönnek a DX11-es VGA-k a piacra több monitoros támogatással!

Eyefinity

Ez elég jól néz ki szerintem...
  • Alexease
    De mivel nem foglalkozik vele, igy barho lehet visszafele autozni:) Az idot nem szamolja termeszetesen, de az mindegy:)
  • petesilver
    Hát igen, ez nem NFS :) itt nincs default reverse minden pályából :)
  • Alexease
    Persze, hogy nem:) Mar az elso iRacing nap SK-val tekertem en is LimeRock-on:D Persze, igy visszafele egyszerubb, mert csak 1 jobbos kanyar:)
  • petesilver
    Ugye hogy nem is akkora hülyeség SK-val Lime Rock? :) Mondjuk ők a hozzáigazították az sk-hoz Limerockot :) video
  • VO101 tvr
    Jelenleg nincs ingyenes "demo"-ra lehetőség. Most a legolcsóbb az inRacing promo 5 dollárosa.
  • camaro79
    köszi, de már beneveztem az 5 usd-s verzióra.
  • mag1c
    Próbáld ki a demot az ingyenes.Vagy már nem lehet?
  • camaro79
    beírtam, de most nézem, hogy csak akkor él ez a dolog, ha 6-12 hónapra fizetek elő. későbbi megújításra nem vonatkozik. szóval sorry.