25347
  • antiqueA
    Én pont a belső ívet preferálom. Lehet kicsit rizikósabb, viszont aki kívül marad, az kiteszi magát annak a veszélynek, hogy 1. vki a hideg gumikkal neki sodródik és kilöki vagy 2. egyszerűen belül jobban el lehet fordulni, így ha nincs gond, tuti hogy megelőznek. Ellenben 3. a 3-mas, 4-es kanyarra belül leszel, ami kb el is döntötte a helyezésed az első körre :)
  • bardocz
    LAgunán a mazdéban én mindig próbáltam külső íven menni első kanyraban. mindenki megy belülre, akár előzni is lehetett.
  • twinr
    szomorú. Most is Lagunán harmadik helyről indultam, első kanyarban hátulról belém szerintem nem is fékezett nagyon, és jött a pont. Így aztán küzdhetek a 3MPR-ért.:)
  • antiqueA
    twinr: Minden héten kedden, minden versenysorozatban pálya váltás van. Ja, mazda cupban most lett Laguna. És ja, ha beléd mennek, te is kapod a büntit. Sajna ez van. A gép nem tudja eldönteni kinek a hibája volt az ütközés.
  • hungary27
    Jövőhéten tesztelhettek együtt Michelisz és Kiss Norbival.
    http://iracers.hu/frm/index.php?topic=246.30
  • antiqueA
    Hát, Lagunától a frász jön rám. A 6-os és 9-es kanyartól rendesen parázok. Főleg a 9-es nagyon lutri. Ha érdemi tempóval akarok átmenni rajta, akkor vagy eldobom vagy nem, 50-50%. Mától Silverstone van, tehát vásárolnom kéne. Viszont sztem jóval egyszerűbb pálya, lehet ott érdemben tudnék körözni. Még C-ben vagyok, 2.27-el, nem nagy a para, ha mégis, megyek pár biztonságos kört Mazda Cup-on. Skip viszont tényleg hangulatos kis verda és kíváncsi vagyok az új gumira, lehet ránézek, csakhát oda is vásárolni kell Suzukát :) Próbálom összeszedni az olyan pályákat, ahol sűrűbben van verseny, mert ugye minden a buxa vastagságától függ :)
  • endy papp
    Az tény hogy nem egyszerű de a régebbi verziókkal még nehezebb volt most azért jobban irányítható ,nem olyan ideges a kormány mozdulatokra.
    Persze a jó setup azért sokat segít.
    Ha ajánlhatom a skip barbit most ezzel az új gumival nagyon jól kezelhető fogható a régiekhez képest,ha már úgy is csak a "D"-ben tudsz menni.
    Lagunán meg amúgy sem egyszerű menni ,legalább is én utálok rajta menni,mind 1 melyik kocsit vezetem.
  • Alexease
    Szezon kozben 1.0 SR alatt azonnal, a szezon vegen 2.0 SR alatt esik vissza a licensz.
  • antiqueA
    Ha C-ből vissza esek D-be, akkor már nem is mehetek Star Mazdázni? Mikor esik vissza az ember, milyen ponthatár alá kell menni? Rohadt nehéz vezetni ezt a Start, főleg Lagunán
  • paj01
    Nincs vkinek egy jo setupja F1 williamshez okoyamara? Most szereztem be ezt a gépet, aztán egyelőre okoyamán probálgatom. Így alapból elég ideges a kicsike alig lehet kigyorsítani vele. Videókon teligázzal megy a kigyorsítás én meg alig érek hozzá aztán pörgés van:D:D Nincs kedvem szutykolni a beállításokkal vki nyomjon már vmi jo configot:)
  • hungary27
    Akkor ezt láttam én is bocsi.
  • Norbi1990
    Igen.
  • antiqueA
    Ezt hol látod? Mert én csak ezt látom.
  • antiqueA
    Értem. És ezek szerint a Prototype & GT ugyan így működik.
  • Norbi1990
    Grand-Am soroztba a Riley gyorsabb mint a McLaren tehát két különböző kategória. Pontok tekintetében tök mindegy melyikbe indulsz mert olyan mintha két külön bajnokság lenne.

Lényegébe olyan mint az igazi Endurance bajnokságok.
  • hungary27
    Ha jól látom most 10% kedvezmény van minden autóra, pályára.
  • antiqueA
    Ezeknél a multiclassos sorozatoknál (mint pl amivel szemezek, a Grand Am) az autók ugyan olyan esélyekkel indulnak? Tehát azt válasszam amelyik tetszik, vagy van vmi menettulajdonságbeli különbség?
  • antiqueA
    Köszi, de inkább nem vacakolok a videózással :) Jóvanez :) driver ajánlatára letöltöttem egy setupot, azzal próbálkozok most.
  • thedriver
    Ha bemész a Star Mazda-hoz tartozó fórumba (kocsi képe alatt megtalálod), akkor ott mindig van minden pályához több setup is, valamelyik biztos fekszik neked. Mivel setup-oláshoz kevés vagyok, én mindig így szerzem be a setup-jaim.
  • Alexease
    Szivesen ranez(n)ek, szeretek piszkalni, linkelj egy beallitast, onboard videot, palyat, de mivel nem vagyok hotlap pilota, igy hulyen nez ki hogy en adjak setup es egyeb tanacsokat:D
  • Alexease
    Az alap iR beallitasok elvileg jok, legalabbis az autohoz merten, default-nak.

De a sajat vezetesi stilushoz, kulonfele palyakhoz, es foleg a szervereken szukseges korido limitekhez mar nagyon valoszinu hogy nem jok;D
    Biztos allitani kell rajtuk.

Aero-s auto, azt mindig maceras beloni, mivel a leszorito erok bekavarnak a buliba. Mashogy melegszik, tart es fogy el a gumi ha van leszorito ero. A setup-nal bele kell szamolni (tobb setup kor), es ha lehet, onboard verseny kozben utana allitani (autotol fuggoen: fekero elosztas, szarny, merevites diffi – most nem tudom a Mazdanal mit lehet allitani:P).

De a vezetes technika is sokat szamit. A korabbi iR verziokban jobban lehetett gyilkolni a gumit, a toppos emberek nagy elso leszorito erovel mentek, durvan tulkormanyozva, kockasan. Mosr mar nem biztos hogy mukodik.
  • Alexease
    Szerintem minimal a kulonbseg kinezetre, tunningra meg ugy sem tudod meg milyen igazabol a kulonbseg, vagyis boven jo ez a RUF, ezt is Porsche-nak hivjuk:DDD
  • antiqueA
    Hát, nem értem én ezt a Star Mazdát egyelőre. Nagy gondban vagyok vele. Kb első 3-4 körig jó vagyok, utána nem értem hogy, de képtelen vagyok normálisan fékezni, állandóan blokkol a kerék. Ha nem blokkol, akkor pedig lemegyek az ívről a túl kicsit fékerő miatt. Ráadásul a gumik is irreálisan gyorsan fogynak alattam. Bár lehet másnál is, nem tudom. Ötödik kör után úgy néz ki a versenyem, hogy csúszkálok és blokkolok minden kanyarban és fékezésnél. Lehet rossz a beállításom (alap iR-es), vagy a technikám...
  • Totti5
    Ez nem csak az EA hibája... A Porsche írta alá a szerződést és tette zsebre a kamion pénzt.

Sem ebbe sem másba nincs Porsche.

RUF-okat nem kedvelem. Nekem sima gyári Porsche kell, az a legjobb nem pedig agyon tunningolt.
  • Alexease

Talan ev vegere (melyik?:)) megjelenhet Bathurst-tel egytemben:D
    Ha mar igy online (vagy AI?!:P) tesztelik, akkoro 3 honap mulva megoldhato lenne.
  • zzeN
    Kész lesz a 3 autó jövőre talán:D
  • hungary27
    Az szép. Gondolom sokan meg is fogják venni.
  • zzeN
    "Plan is to release 3 versions of the car all for the normal price. (3 cars for one price of $11.95) AWD, RWD and a cup/racing version. Pictures are of the "cup" version."
  • Timbu
    Azért érdekes, hogy az EA miatt itt is csak RUF lehet Porsche helyett. Pedig biztos iszonyat sok vevőt vesztene az NFS, ha megengednék.
  • zzeN
    Végre pár kép a RUF-ról:

• antiqueA
    Ez más tészta, de valóban, ez is egy probléma. Csak épp azért nem zavar, mert tudom, hogy szinte lehetetlen megoldani. Például belém jönnek hátulról, nagy sebességgel. Alap, hogy ő a hibás nem? Pedig nem, mert én voltam balfasz és hamarabb fékeztem. És még rengeteg hasonló példát említhetnénk, amit egy automata rendszer nem tudna eldönteni.
  • GPx8
    Szerintem is meg lehetne oldani, hogy ha sérülést okozol a másik autójában vagy kiforgatod, akkor büntessen. Mondjuk az utóbbi figyelése biztos, hogy necces, bár a sebességből és az ütközési szögből lehetne számolni.
  • antiqueA
    Hát, nagy kár. Ha megnézünk egy DTM vagy WTCC vagy ilyesmi versenyt, azért lehet látni, hogy van ott lökdösődés bőven, és minden további nélkül mennek tovább. Itt meg ránézek valakire és kifordul a kereke. Elég nehéz így harcolni. Remélem egyszer javítják....
  • endy papp
    Üdvözöllek az iRacing világában.....
    Vannak ennél durvábbak is, a minap kb olyan távolságra mentem el egy kocsi mellett mögött, hogy még egy fél kocsi szélesség befért volna a másik kocsi elkezdett kiforogni,de ez viszont is így van, nálam is fordult úgy ki a kerék vagy sérült úgy a kocsim hogy látszatra hozzá sem értünk egymáshoz,én is és gondolom más is "küzd" ezekkel a bugokkal.....
    Régóta fenn álló "jelenség" ,hogy most talán jobban kijön é ,mint korábban ,azt nem tudom,de sajna kivédeni nem nagyon tudod ,max nem használod az iRacinget
  • antiqueA
    Én nem tudom mit műveltek a programmal, de egy 0x contactra kifordul a kerekem helyéről. Még látványra is csak egy enyhe horzsolás volt. Ráadásul egy futamon 2x is. Kurvára idegesítő, el kell mondjam... Bukom miatta a nehezen össze kapart iR-t, SR-t.
  • hungary27
    Értem, köszönöm.
  • antiqueA
    Arra a hétre csak.
  • hungary27
    Ha futok egy gyorskört a kvalifikáción, az az idő örökre megmarad, és
    mindig aszerint rak fel a rajt rácsra?
  • Alexease
    Osszevagva az idojaras beallitasokat, igazabol eleg jol sikerult, szep a bevilagitas, jok az arnyekok, erezheto a homerseklet/paratartalom a menetteljesitmenyen es kezelesen. Azonos felho beallitassal, de valtozo homerseklet es paratartalom mellett mindig mas-mas eget/felhot/vilagitast valasztana (?!).

Ha 3-6 honap mulva meg azt is meg tudjak csinalni, hogy a napszakot is lehessen allitani, kiraly lenne:) Persze csak reggeltol estig, az ejszaka valszeg macera.
    Aztan 1 even belul talan valamikor at tudnak allni dinamikusra, igazabol az lenne a tuti, a hosszabb tavu futamokhoz. Persze idogyorsitassal, dinamikus felho, homerseklet es egyeb dolgokkal, hogy mar az 1–4 oras futamokon is lehessen erezni valami valtozast.

Aztan a kovetkezo lepes a realroad (gumizodas, koszolodas), de az kicsit neccesebb, mert azt realtime szinkronizalni is kell a szervernek es a 40 kliensnek is:D

De igazabol AI kellene, hogy lehessen offline is gyakorolni es/vagy hasznalni:D

• Alexease
    Szerintem a torott felfuggesztest nem fogjak a boxban megjavitani:)
    Talan rookie-ban van/volt 1-2 reset lehetoseg, afelett nem hiszem hogy van, vagyis felfuggesztes reccsenes utan gameover.

Esetleg probalj meg bealldozni nehany versenyt a fun/biztonsagnak, talan emelkedik majd az SR/iR es feljebb rak a rangsorban ahol kevesebb a zuzas.