25347
  • ozoli78
    Milyen kormánnyal mész ?
    G27 nél linearissal mentem most T500 nem hasznalom.
    Ha g27 hogy van beallitva profiller?
    iR ben?
  • bardocz
    Beállításoknál kipróbáltam, hogy legyen linear, picit jobb, de még így sem érzem, hogy melyik az a kormányszög, ahonnan már csúszik az első kerék. Ha satuzok, akkor elmegy az ffb mint ahogy kell is neki. Ford GT3-ban sem érezni.
  • bardocz
    Pontosan. Régen mindenki tudta, hogy melyik az Acura :)
  • antiqueA
    Eleinte nekem se tetszett, de nézd úgy, hogy csak egy pár perccel kell többet várnod, mint régen a warmup miatt. Régen beléptél, moziztál 5 percig. Most belépsz, mész egy felvezetőt + 1 kört (felfoghatod warmupnak is), alt+tab, 1-2 youtube videó és mehetsz is versenyezni.
  • Alexease
    Szerintem a Hondara gondol (HPD Acura), de annal, ha jol emlekszem, lehet allitani az attetelt.
  • ozoli78
    Hpd re gondolt
    Legalábbis régen azzal ment :)
  • zimapeti
    Nagyon kíváncsivá tettél melyik protora gondolsz, hpd? Lehet, hogy Te a még meg se jelent tartalmakat is ki tudod próbálni? Spaban IMSA megy, hpd-nek 645° a kormányszöge, szóval az már átfogós, ha túl erölteted
  • bardocz
    Nem a Riley, hanem az Acura. Vagyis még megjelenés előtt Acura volt a neve, de ezt a kódot még nem sikerült megjegyeznem, ami lett :D
  • zimapeti
    Kíváncsiságból megnéztem, nem emlékeztem pedig a napokban próbálgattam a Riellyt, nincs kormányszög állítási lehetőség a setupban. És szigorúan megáll fél fordulat után egy picivel.
    Nekem pedig pont a túl direkt áttétel miatt nem tetszik annyira, nagyon nehéz pontosan vezetni.
  • bardocz
    Megáll a valósnál. Most felmerült bennem az is, hogy mi van, a túltekertem? FFB-n semmit nem érezni, gumihang meg nincsen. Corvettenél tűnt fel, hogy kevésbé tekerve jobban fordult, de amúgy eléggé lagymatagnak érzem az ffb-t, fura. Lehet több dolgot számol az AC-nál, de ott jobban érzem az út-gumi kapcsolatot. Holnap kipróbálom majd a prototípusnál mi van vele.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.06.18. 22:53:53
  • zimapeti
    Ez elég furcsa, Riellynek van a legkissebb kormányszöge iR-ben 400°, F1-nek is több 503°. Ha mindent jól lőttél be akkor nem lehet utcai autós. Nem tudom, hogy g25 megáll-e a valós végállásnál, ha nem akkor csak üresben tekered. Pitben tekerd jobbra balra aztán nézd vissza a kerék és virtuális kormány közt van-e különbség.
  • endy papp
    Ha itt sem mész mért kört, akkor is ugyan az a szitu...
    Minden versenyen újra és újra futni kell az időmérőn ,a verseny előtt közvetlen mért kört hogy rangsoroljon a versenyre.
    A Star Mazdánál kezdték el fél éve majd jött a skippi a többit nem tudom azokon nem indultam,indulok,de nem nehéz rájönni ha megnézed melyiknél van külön időmérő.....tudom hogy tudod csak írtam
    Sok minden nem real,de vannak akik mégis annak hiszik csak azért mert.....
  • Alexease
    Real sose lesz/lehet, mert ha csak ket hetente 1 versenyt futhatnal, es az elso korben kitesznek a playarol, ami normalis helyzetben is benne van, es nem mehetsz tobbet, gyorsan agyverzest kapnal:D

Real-re (vagy hasonlora) ott van a "sajat bajnoksag lehetoseg: osszeall 15 ember, 1 evben rendeznek 15 hosszabb versenyt, es kifizetnek 1 evre fejenkent plusz 3 dollart (host) erte.

Persze, ha fejenkent evi 15$-ert adnanak sajat dedi host lehetoseget (amivel csak sajat es egyeb host-okon lehet menni, es persze egyedul practice), valszeg kicsit tobb lenne az "elofizeto", es az egyeb "kinlodos" programok helyet valszeg sokaknak megerne inkabb az iR-rel bajnoksagot szervezni (persze a tartalom vasarlas marad, es a szokasos elofizetes plusz lehetosegkent megmaradna, ha valaki az iR szervereket akarja hasznalni).

Persze tudom, rinyalnak, mert ha lenne sajat dedi, akkor warez is lenne...:)
  • ozoli78
    Azért rakhatták be mert a sok seggfej quali idő nelkül ment be versenyezni.
    De amugy hogy van ,mindig tőrli a quli idődet vagy elmenti?
    Ennyi erővel az sem real hogy 2 oránként van verseny :)
  • bardocz
    900-ra van állítva mindenhol. Kerestem az áttételt, de akkor lehet valahol kiverte a szemem, mert nem találtam :D Régen lehetett én is úgy emlékszem.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.06.17. 22:07:09
  • Alexease
    Akkor szamolja 1:1-ben a kormanyt, ha a driverben es a progiban is 900-ra van allitva. Ha a progiban kevesebbre veszed, aranyaban annyival tobbet kell tekerni. Annal az autonal elvileg a garazsban lehet allitani a kormanyattetelt is.

Az iR-ben sajnos a lassu tempos tapadas meg nem az igazi.
  • bardocz
    _Viszont az, hogy rögtön 4sec-en belül vagyok a WR-hez képest egy akkora pályán mint Spa, bíztató.
  • bardocz
    Prototípus nagyon fura Spa-ban. Lassú kanyarokban olyan mértékben elmegy a tapadás...egyszerűen lecsúszok a pályáról. Meg a kormányáttétel is eléggé fura, túl nagy, annyit kell tekerni a kormányon, mint ac-ban valami utcai kocsiban. Sikerült is annyi incidenst össezszednem pályaelhagyásból, hogy DQ lett a vége...
  • bardocz
    Hol van egy tisztességes lista, hogy milyen szériák vannak msot, és melyik autókkal? Ezt a versenynaptárat átnézni ami a főmenüben van...
    Áh, asszem megvan.
    Amúgy kaptam megint kb 16$-t, mert megvan pár ovál autó.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.06.17. 18:58:03
  • bardocz
    Rámentem, na, fél ár csak évesre van, azt most biztosan nem, egyetemen megbukok akkor mindenből :D Viszont rámentem a 3 hónaposra, nos, van 16 iracing dollárom, amiről nem is tudtam, így csak 14 dollár, úgyhogy holnap ki is próbálom. Rég mentem már ezzel.
  • twinr
    ez a caddy mindent visz!
    Utoljára szerkesztette: twinr, 2015.06.16. 21:47:44
  • bardocz
    Megnézem, azt hittem ez csak már meglévőkre vonatkozik.
  • Marcinko
    Jogos ............láttam ...köszönöm :)
  • Alexease
    Most 15$-ert kapsz 3 honapot, ami 30$ lenne, az 1 honap meg alapbol 12$, vagyis majdnem 1 honap eredeti araert kapsz 3 honapot:D OK, sok az a 3$, de csak belefer:)
  • bardocz
    Ejj, nekem jöhetne a 3 hónap 1 áráért, szeptember után úgyse lenne egészséges túl sokat ez előtt ülnöm, de nem tudnám elkerülni :D Régebben küldtek ilyet, de már nem érvényes.
  • Alexease
    Eppen multkor kerultszoba, es meg si jott, ismet van 50%0os elofizetes;)
    De gondolom, mar mindenki kiszurta, akit erintett?:)
  • endy papp
    10-12 de lehet,keverem a skypivel mert az a másik amin tolom.
    Lényeg 1.36-os pályán 4 kör fért bele tegnap,ha minden klappol.
    Nyilván van mikor a bömös van elöl ,de mióta vissza vették már koránt sem dominál, inkább lemaradt,vagy csak én megyek olyankor amikor....természetesen én is a legerősebbről beszélek,még van annyi IR-om hogy oda rak mindig
  • thedriver
    Most nézem a legutolsó befejezett futamot, ott pl. BMW nyert az erősebb splitben.

Hány perces most így az időmérő futam előtt?
  • endy papp

Gondolom ott is a valóságban,a futam előtt futják közvetlen az időmérőt mert a valóságban is.....
  • endy papp
    52,5 litert enged tankolni a bömösbe,a többit nem tudom,mert nincs meg nem is tervezem ,még a mercit sem ami hamarosan jön, kell is..... amúgy sincs elég kocsi a gt3-ban...
    A mai(éjjeli) versenyen se a bömösök mentek elöl,az összes div.1-es ford, meki,volt,gondolom ők se véletlen azzal mennek ,mivel a bömöst picit alájuk vették,ha másért nem kezelhetőségbe,,,mondom ezt úgy hogy a bömösön kívül nem mentem mással ,de amit versenyen tapasztalok valamennyire engem igazol,ha meg tévedek talán nem kövez meg érte senki.
    Még szokni kell(tankolást) mert picit rányomtam és megint "tele" tolta a kiállásnál,igaz az első körben elszúrtam ,kiforogtam így tök mind egy volt,na de mind egy is teljesítve ,az irating meg már rég nem hoz lázba ha lefele is megy,főleg ha az én hibámból...
  • twinr
    Talán azért van így, mert valóban így van? :)
    Kötelező a kiállás a blancpainben!
  • hungary27
    Nem tudom, hogy láttad-e, de most éppen van előfizetési akció.
  • Marcinko
    thedriver: már csak 46 %( ha jól emlékszem ) a max tankolható fuel mennyiség. Kiváncsi leszek , hogy az élmenők az engine mappel fognak játszani vagy tankolnak vagy tankolnak és kereket cserélnek a versenyeken ?! Vajon a meki előnyben lesz a nagyobb tankja miatt ?

Endy papp: Elfogadva és megértve az álláspontod, én amit még látok, hogy ha 10 dollárt összehozza az ember ( 1-1 szériában 8-8 versenyt teljesít ), akkor ingyen van a móka. Persze ehhez az kell , hoyg a pályák már meglegyenek.

Nem véletlen az alábbi kép ( remélem jól linkeltem )

Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2015.06.16. 15:23:37
  • thedriver
    Nem volt elég egy tank benzin a 40 perces futamra?
  • Alexease
    "Sajnos" az iR megteheti, hogy sajat tempojaban es elkepzelesei alapjan fejlesszen. Ha valami mashol alap, de nekik nem teszik, nem csinaljak meg. Ha valami 3 evig tart, es mar ciki, akkor naluk a 4 ev is belefer:) Persze, nem egyszeru ennyi aktiv elofizetonek megfelelni, hogy minden fejlesztes mindenkinel "jol" mukodjon, nem zarhatjak ki a regebbi gepeket, parhuzamosan fut a Mac es a Linux stb. (Lazan elofordulhat, hogy egyszeru konzolon is meg szeretnenek jelenni.)

Allitotal ebben az evben (itt evekben kekll szamolni:D) mar lesz "realroad" (iRoad vagy NSM, NeSurfaceModel). Az hogy ez mit takar, pontosan nem tudni. De felo, hogy megjelenik 30%-osan, aztan meg 2 evig piszkaljak, es mondjuk eloszor csak 1 palyahoz, aztan majd evek alatt update-elik hozza a tobbit is.

Ami nagy elonye (vagy hatranya?! :D), hogy a gepem 7-9 eves (kiveve a videokartya), vagyis idosebb mint maga az iR, es azota ugyanezen a gepen futtatom, es meg mindig megy;D A RAM-ok 2006-os kiadasuak (DDR2 333MHz), meg birjak;)
    Persze, a grafika nem nagyon eszi meg, meg tukrozodes sincs benne, csak olyan mint az F1C-ben volt 15 eve:) Persze, ez ne mis hianyzik, ki is kapcsolnam.
  • endy papp
    GT3 (B osztály)ma már tankolni is kellet ,azt tudtam hogy együtt lesz az időmérő a futammal,,de ezt nem,gondolom ezzel akarják "feldobni" azt ami amúgy is népszerű,de ez nem csak ennél a népszerű szériánál van.
    Amin meg alig mennek szériák,ott meg van külön időmérő.
    Értem én hogy kell a hely másnak de mért ezeket zsúfolják össze.
    Ha már annyira szim legalább a népszerű sorozatokban ne lenne együtt minden.
    Ahol meg a kutya alig megy ott külön van....ez ám a valóság szimulálása.
    Valahogy érdekesen "gondolkodnak" odaát.
    Na mind egy ez ilyen,azon már nem csodálkozom ,hogy az elmúlt 3 évben a törés model egy jottányit nem lépett előbbre az ülés pozíció állítás is egy vicc,még mindig szimről beszélünk ami komoly hasznot termel nekik,
    Persze vannak jó tulajdonságai is.
    De speciel azért ezeket emeltem ki mert nekem ezek lennének a fontosak,.
    Engem nem hat meg hogy minden 1/4 évben mikor jön az update,valamit piszkálnak a gumin(a guminál is csak ide oda tologatják a csúszkát egyszer jobb egyszer rosszabb) meg egyéb számukra fontos dolgon,de illő lenne ezekre is ráfeküdni.
    Nem csak a pályákat és még több kocsit bele tolni.
    Ja igen ebből van a nagy mani.
    De nem fognak mert így is kajája a nép.
    Már az idén is gondolkodtam folytassam é csak az tartott vissza hogy nem 50-et hanem a dupláját toltam bele,így aztán már csak az évi 40 dodoért tolom a többi nagyon nem hat meg.
    Értem én hogy egy komoly fejlesztéshez,ami elég profi is idő kell, de nem egy emberes projektről beszélünk AC,.
    Itt is elsősorban a pénz a lényeg mint mindenhol,csak hatványozottabban megy a lehúzás.
    Nem vitaindítónak írtam a hsz.
    Csupán engedtessék meg hogy leírjam a véleményem,még ha sokaknak nem is fog tetszeni.....
  • twinr
    Open to approximately forty teams, the iRacing Blancpain GT Series will utilize iRacing’s driver swap function that enables teams of two or more of iRacing’s 60,000 active members to co-drive the same car from different locations anywhere in the world. Beginning in April, 2016, teams will compete in races of up to six hours in digital versions of GT3 BMWs, Fords, McLarens, and other manufacturers on laser-scanned replicas of many of the circuits in the Blancpain Endurance Series and Blancpain Sprint Series including Brands Hatch, Monza, Silverstone, Spa-Francorchamps, Zolder and the Nürburgring. The iRacing Blancpain GT Series will award cash, merchandise and other prizes to the top performers in three main categories: team, drivers and manufacturers.

És itt van a meghívásos endurance verseny amiről szó volt, a legjobb 40 csapatnak.
  • twinr
    Újabb hírek, tavasztól közvetítik a GT3 versenyeket, és lesz pénzdíj a legjobbaknak a Blancpain sorozatban. Az első lépés hogy megvalósuljon amiről a blogban beszélgettünk, miszerint nézni fogják az online szimet a tv-ben az emberek?
  • bardocz
    Ha lesz olcsón én lehet cserélek a gombok miatt. Valószínű halkabb is lesz, az enyémnél biztosan.
  • ozoli78
    valamit csak illett volna fejleszteni ,hátha ez az és nincs a kopogás
    nekem először nem tetszett de mostanra meg barátkoztam a kinézetükkel
    kifejezeten tetszik hogy a kormány alja egyenes