25347
-
GeriDoc #18977 Most nézem Twinr twitchét. Tényleg megcsinálták a Mekin a lángot motorféknél. Kemény.
Értem, amit mondasz, de nem olyan drámai. Autókban lemaradás: F1 2015, NASCAR Gen6, Dallara DW12, NASCAR Truck friss, Porsche sehol nincs (ilyen fizikával), jön az új Mazda. A GT3-as autókat leszámítva nincs itt lemaradás, de mint tudjuk USA-ból kell nézni a dolgokat, nem európából. Más az alap érdeklődési kör. Ezen kívül világviszonylatban szervezettnek mondható futamok csak itt vannak. Ha szerinted elszámolták magukat, akkor mit mondasz Kunosékra? A szimeseket már "leszarják" (nem a fizikára gondolok), a konzolhoz meg kevesek lesznek. Hol itt az igazság, vagy ki szolgál ki jobban?
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.12.20. 19:00:37 -
#18976 Ez a rendszer (24/24-ben folyamatosan indulo szerverek, 2 tucat sorozattal) 4x ennyi emberrel mukodne rendesen es porgosen. Igy egyelore mindenkinek kompromiszsum (iR es felhasznalok). Ha az iR kimondana a tutit, valszeg ok is ennek az otszorosere szamitottak az elejen (realis is lehetne, ha nem igy mukodne a rendszer). -
#18975 Elsosorban nem a jelenlegi redszerben futo sorozatok bovitese miatt lenne szukseg a bovitesre, hanem a tobb felhasznalo, igy a tobb bevetel miatt, ami gyorsabb fejlesztest es 1-1 sorozatban (NEM plusz sorozat) tobbfele es frissebb autot jelent. Ha egyeb "felhasznalasi" modokban lenne meg ennyi ember, es annak a negyede atjarna/atszokna a hivatalos futamokra is, azzal bovulhetne az a resz is.
Persze akinek meg van hozza a jo cucca, ra tudja szanni az idot, akar ejjszaka is tud versenyezni, ha kell 1-2 orat, annak biztos jo, magabol kiindulva azt gondolja, akkor tuti az iR-nek is jo, hogy 2-3000 emberrel "izzad". De azert latszik, hogy folyamatosan trukkozniuk kell, hogy fenntarstak a hivatalos sorozatokat, meglegyen a letszam, mukodjon a folog, es valahogy a tartalmakat is eladjak, hogy legyen bevetel (pl. sorozatok atvarialasa). -
GeriDoc #18974 Tudom, hogy az lenne, de nem az (az IMSA). Én a Porschéval mentem pár versenyen, tetszett is, csak amikor lenne mezőny, én akkor nem érek rá, vagy már nincs kedvem menni. A HPD-t tudjuk miért vették ki, ez az új DP viszont nekem nem tetszik, csúnya a belseje, jobb kormányos. A HPD-vel viszont valóban nagyon jó menni, a sorozata mégsem működik, csak a Road Warrior.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.12.20. 18:44:06 -
#18973 Pedig az imsa egy fasza multiclass lenne, csak kivették belőle a hpd-t. Amivel amúgy nagyon jó tiszta pályán versenyezni, én élveztem a futamokat amiket így mentem. Több széria fölösleges, a formula renault is csak el fogja vinni az embereket más sorozatokból. Néhány szezonban ki kéne venni autókat meg szériákat hogy a létszámhoz passzoló számú versenysorozat legyen. Csak ez elég nagy kitolás lenne azokkal, akik direkt azzal a szériával mennének csak, szóval nem megoldható. -
#18972 Meg sem emlitettem a modolast, ez most nem tudom hogy jon ide:))))
Sot, igazabol ma mar en is ellene vagyok, az ISI-nek sem arra kellett volna alapoznia (ezt mar a megjelenesenel irtam). Ma mar nincs ertelme.
Ami mukodo koncepcio, az az iR-AC-R3E (es persze a CARS, de az "jatekent" van eladva, multiplatform, igaz, az AC is azt cellozta meg, csak folyamatos supporttal) -
GeriDoc #18971 -
GeriDoc #18970 Szerintem ezekben a sorozatokban akkor sem lennének többen. Ez nem ezen múlik. Nézzétek meg a NASCAR Truck fix szériát. Átlag napon 4-5 split minden induláskor. Európai vonalon Blancpain Sprint szintén 2-3-4 split. IMSA az pont egy ilyen szerencsétlen széria. Európaiaknak nem mond semmit, Amcsik meg inkább NASCAR-oznak. Talán már így is túl sok széria van. De ezen nem változtatna, ha többen lennének, akkor az említett szériákban nem 4-5, hanem 6-7 split lenne. És az sem változtatna, ha 2x ennyi autó lenne. Nem ezen múlik. Egyszerűen ami kicsit nehezebb (vagy vezetni, vagy a setup miatt), az már nem olyan népszerű. A RUF C-nél elég para volt a visszaváltás. Néznem kellett, hogy meglegyen a hivatalos létszám. Most változtattak rajta, könnyebb lett, és a huszon főtől a 2 splitig indulnak a futamok folyamatosan. -
#18969 S1-ben IMSA-ban szeretnék végigmenni, de iszonyat kevesen vannak szerencsésnek kell lenni hogy kifogjak egy ~20 indulós futamot például, és még azt a létszámot is keveslem picit :D Szóval ja jöhetnének még páran -
#18968 Azért az rF2-ben is megvan kb minden kategória már. Lézerszeknnelt pályákkal simán lenne olyan jó mint ez. Sőt.
Azzal meg egyet értek, hogy kicsit növelni kéne a felhasználói tábort, vannak elég kihalt szériák, meg persze pár nagyon népszerű. -
mumus70 #18967 Jobb ha ők csinálnak "hivatalosan" évi 2 pályát és 3 új autót bele, mintha lezüllesztenék a mod-okat fosó, igénytelen, kutyaütő gányoló, konvertáló kóklerek kezébe lehetőséget adva. Ezt az élményt szerintem hagyjuk meg az ISI felhasználóknak.....
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2015.12.20. 17:46:53 -
GeriDoc #18966 Mindig ezt mondod, hogy a létszámot bővíteni. Minek? Lehet az iR-esek nem akarják, főleg azért,mert tudják, hogy azzal nagyon felhígulna a tábor (így is van sok kutyaütő). Ők -ahogy fogalmazol- a "valódi" szimeseket akarják kiszolgálni, akik meg is kapják, amit akarnak. Van a még szimnek nevezhető, de könnyebb AC, és az inkább szebb, mint szimebb pC. Szerintem pont annyi a különbség, a lépcső köztük, hogy aki "esküszik" valamelyikre, az úgysem menne a másikba. Akinek sok az iR, az akkor sem jönne ide, ha lenne offline, meg AI. Ezek csak üres kifogások. Akkor meg minek pörögjenek rajta? Ami meg a már-már viccesen sok tartalmat illeti, az megint csak egy helyben topogás (pl. AC). Ráadásul az új autók már vagy méretpontosak, vagy nem, csak toljuk a tartalmat. Én nem látom bele azt a "hibát" az iR-be, amit te.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.12.20. 17:29:12 -
#18965 Ez (volt) az alap koncepcio, hasonloan az rF2-hoz, hogy nem feltolteni (feleslegesen) az autoparkot, es koltseges "egyforma" dobozokat gyartani, hanem minnel tobb sorozatot, auto es verseny stilust beletenni, amelyek egyertelmuen kulonboznek a tobbitol. Ezzel nincs is gond, teljesen jo, alap, a valodi versenyzeshez megfelel, teljesen jo.
De egy ilyen koncepcioval csak a "valodi" szimeseket lehet bevonzani, de ahhoz hogy bovuljon a letszam, es igy a bevetel is, ki kell szolgalni a "dobozok" iranti igenyeket is. Plusz nem art, ha mar valamit nagyon hivatalosnak reklamoznak, nagyreszt azert lefedi a valosagot "kinezetre", nevekre, tartalomra is.
Az iR jo, "elhiszem" kategoria, de 3-4 evente azert nem art atgondolni es kicsit atszervezni a koncepciot is. OK, hogy az utobbi 3-4 evben (!) elkezdtek a kinezetet is felturbozni (persze igy sose lesz "kesz", a palyak nagyresze 5-6 eves stilus) meg persze a tudast es szolgaltatast is fejlesztik rendesen (ami persze profi szint, eleg cak a realroad-ra gondolni), de talan a tartalom koncepcioval sem artana mit kezdeni. Persze belehuztak a palyakba is, vannak/jonnek a nepszerubb, eurobaban ismertebb palyak (Monza, Nurburg, Nord, Imola, LeMans), de atgondolhatnak az autok szerepet is (pl. GT3 paletta).
Bar az iR nepszeru, rendszeres felhasznalokban a legtobbet hozza, de sajnos meg itt is a felhasznalok szamaval van gond.
Akar 3-4x ennyi felhasznalo is lehetne, minden szinten vezeto program lehetne, de "sajnos" eppen a rendszer kolatozza le sajat magat. Azzal, hogy fenn kell tartsak a hivatalos sorozatok mukodeset, egyszerun nem tudnak/akarnak nyitni es boviteni, mert a felhasznalo tabor novekedesehez ido kell, es az esetleges bovitesek miatt kockazatos hogy a hivatalos futamok letszama drasztikusan csokkenne.
Eleg csak az eleg sok, es sokszor nagyletszamu sajat bajnoksagokat uzemelteto oldalakra gondolni, akik egyeb programokkal "szenvednek" (tartalom, mukodes, online, bugok, szolgaltatasok, minoseg, bugok, folyamatos necces valtozasok stb). Ha egy megfelelo rendszer lenne kiepitve az iR ala (minimal alap elofizetes, hivatalos szerverek/futamok nelkul, tartalom vasarlassal, sajat szerver lehetoseggel, portal funkciokkal [bajnoksag, pontozas, listak, eredemnyek stb.]), ami ki tudna szolgalni ezeket az igenyeket is, durvan toppon lennenek.
Csak hat felo, hogy a jelenlegi felhasznalok (nagy) resze, akik a jelenleg a "noname/free" futamokat futjak, inkabb a sajat szervezesu, idobeosztasu, baratok es ismerosok elleni versenyeket preferalnak. -
mumus70 #18964 Én a Fordot egyszer próbáltam, de hamar vissza is raktam a garázsomba. Mintha egy vasalóval mentem volna..... Meg mondjuk alakilag sem sok nála ocsmányabb autó létezik......ja de van egy a Lambo Kountacs vagy mijjatököm..... -
GeriDoc #18963 Nagyjából igazad lehetne, de saját magadnak mondasz ellent. A minden autó legyen meg, kb. kimerítené a melyik alakú dobozzal mész fogalmát, ahogy az AC-ban is van. Igazából ami kellhet az a 3 felépítésbeli különbség, ami megvan. Hogy milyen bódé van körülötted, szinte mindegy. Ha meglenne csinálva a 3 középmotoros, szinte u.úgy viselkednének, minek? Viszont pl. a Porschénak annyira Porsche tulajdonsága van, hogy vezetés közben semmi nem hiányzik, sem a cső, sem a Motec, mert egyszerűen jó vezetni, elhiszed, érzed, hogy Porschéval mész. Nekem csak ez van meg (a többit is próbáltam), de amit szerettem volna, azt megkaptam, nem is vágyom más autóra. -
#18962 Sajnos egyelore amugy is kamu az egesz:/ A BMW meg stimmel, meg felig a "gyari" Ruf a Porsche helyett (vicc, hogy utcai belso hagytak neki, nagyon lehangolo, ha mar kamu, mindegy eltt volna:/), meg ugy ahogy a McLaren, bar abbol sem mar ez a tipus fut. A Ford meg full kamu;D
De a tobbi jellemzo es meghatarozo marka (Ferrari, Nissan, Bentley, Merci, Audi, Lambo) total hianyzik. Lenyegeben a BMW az egyetlen, aminek koze van a valodi sorozathoz:D
Nem ertem miert szaroznak, mar minden le van programozva (ABS, TC, osszkerek stb.), nem lenne gaz osszerakni oket. Nem evekig kellene szarozni 2-3 autoval, aztan nagy dinom-danom kozepette kiadni, aztan meg fel ev utan elavul (vagy mar akkor, amikor megjelenik).
Persze igy jol hangzik, hogy az iR ilyen-olyan hivatalos, licenszelt, tamogatjak az igazit stb., de amikor van egy BMW, egy fake Ford, egy kamu Porsche es egy regi McLaren, es hianyzik a mezony 80%-a, kicsit azert gazos a helyzet:)
Ha egy AC bele tudja szorni a legujabb cuccokat, nehogy mar az iR-nek gond legyen. Ugy is megveszik az emberek, itt egy autot adnak egy AC DLC araert (ott 1 lezer palya + 8-10 auto). raadasul multiclass szerverre megy, meg kulon sorozat sem kell neki.
Bar itt azert technikailag is gaz van, a kompatibilitas miatt, egyszerre nem tud sokfele autot hasznalni (talan 4 a maximum?!). Talan majd jovore, a DX11-gyel meg a minimum 6GByte-os limittel... Bar attol meg autok nem lesznek (legalabbis a hianyzo 6bol 4 tuti nem:D). -
twinr #18961 Jaja, azzal vettek vissza a Ford S3-as egyeduralmából. Meg a fordulatszámot korlátozták le a végén azt hiszem. -
#18960 Felepitesre az Audi es a McLaren "lenne" a tuti (kozep motor, jo sulyelosztas stb). Aki azt kiautozza, az tuti nyero. De azert vigyazni kell veluk;) A BMW-t foleg a szimes dolgok miatt tudtak kiaknazni, az emberek sokkal durvabban terhelik az autokat mint igazabol, a stabilitasa miatt nyero volt. Sajnos a sizmeknel, foleg ha eselykiegyelites van, figyelembe kell venni a szimes/jatekos kezelesekbol adodo "csalasokat" is. Ha a fizikaba nem is nyulnak bele, ami az iR-nel necces lenne, a tobbletsullyal vagy a gumikkal trukkozhetnek. -
tomee92 #18959 Azért arra emlékezzünk vissza, hogy amikor a BMW Z4 kijött, rommá vert minden autót... Legjobb fékek, legnagyobb kanyarsebesség és a legnagyobb végsebesség is a BMW-é volt. Mindig próbálják kiegyenlíteni az erőviszonyokat, mert a release logokban ez látszik. A mclaren most gyorsult, mert elvettek 10kg-ot a min. tömegéből. Stabilitásban mindig verhetetlen volt a bmw, de egy igazán profi a mclarennel szinte mindig ott tud lenni az elejében. Daytona 24h-t is mclarennel nyerték, pedig messze nem az volt a leginkább oda illő autó. :D -
#18958 Bugok mindig vannak, meg persze "felkesz" dolgok, amit az iR hajlamos veglegesnek "eladni" (bar ez manapsag mar a nulla fele kozelit). Tokeletes sose lesz, de a lenyeg, hogy igazabol is eleg nagy a szoras az autok/palyak kozott, ezen felesleges kiakadni:) Persze az iR sem hulye, valszeg azert ok is probalnak trukkozni itt-ott, hogy mindenkinek kedvezzenek, de ez csak korlatozottan tehetik. -
#18957 Megtaláltam, köszi :)
Látom azóta elég durván lement az ára a tm paneleknek. Sasy linkjén valaki 6k-s van. -
twinr #18956 Állítólag előző szezonban bugos volt a Z4. Újra kéne csinálni az egész kvalit a top 40 pro edurance-re. Látványosan gyorsult a bmw a többiekhez képest.
-
#18955 Igen csináltunk Sasy is meg én is. A programmal már nem kell vesződnöd meg van a legjobb ami jelenleg fellelhető. Iracers.hu-n fent van Sasy részletes leírása.
Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2015.12.20. 12:51:37 -
hqx #18954 dobozaval
:
-
#18953 A GT3 viszonylag "egyforma" autokbol all, de azert meg sem. Eleg csak a 3 "iR-alapot" nezni (orr-, kozep- es farmotoros). Az erosorrend erosen valtozik/valtozhat a palya fuggvenyeben is (rovid kanyargos, tempos kanyaros, hosszu egyenesek stb). Es ez hosszutavon (Endurance) meg jobban valtozik.
Erdemes megnezni a valodi versenyek palyankenti eredmenyeit (qual es race), eleg nagy a szoras. Akkor lesz meg huzosabb a helyzet, ha jon az Audi, mert az eleg jo "epitmeny", mindenhol az elso harmadban tud lenni. Vagy a Merci, bar az is eleg ossze-vissza, inkabb Sprint. Hosszutavon Nissan vagy Bentley, de olyan meg ugy sem lesz az iR-ben:/
A GT-sorozatoknak eppen az a szepsege, ahol "elonyben" van az auto, azt minnel jobban ki kell hasznalni, ahol "hatranyban", ott minnel kevesebbet kell bukni.
Aki a kedvenc markajaval/formajaval/dobozaval szeretne mindig elol lenni vagy eredmeyesen vegezni, azoknak vannak a egyeb programok mod-jai, ahol egyforma fizikat huznak ra mindenre, hogy mindenki oruljon:D De az iR szerencsere nem ilyen. (Bar elofordulhat, hogy itt is trukkozgetnek valamivel...) -
#18952 próbálok megnyitni egy replayt, de a szerverrel való kommunikációnál megáll.
nektek sem jó? -
twinr #18951 Megint változott a GT3 erősorrend. Legalábbis a tegnapi endurance futam alapján.
az első splitet három meki nyerte, utána bmw 5 db, aztán rufok, bmw-k, fordból egy sem.
Egyébként klassz verseny volt, első splitben voltunk (háromból9 szóval nem volt igazán erős a mezőny, mint S4-ben mondjuk.
Bezsákoltuk a 6. helyet, pedig eléggé hátulról indultunk. De a poén benne az volt, és már nem először, hogy a 3 óra után Gyuri meg az én átlag köridőm között 0.026 mp különbség volt. (persze az ő javára ). És már nem először volt ilyen.
A lényeg, lehet megint elővenni a Z4-t GT3-ba, de továbbra is a meki a nyerő. -
#18950 Te vagy a hibás, van fék is a világon -
#18949 iR fórumában is sok dolog van róla. Azt néztem, hogy van kétféle nyák, az egyik magasabb, de pont az az olcsóbb. Pedig az alacsonyabb praktikusabb. -
#18948 Nézz körül az iracers.hu-n. Úgy rémlik valaki csinált már onnan. -
Valaki csinált már hasonlót? Ebayről beszerezve a dolgokat hozzá 7-10$ körül van az egész. -
#18946 Lac coo továbbra is várom becses válaszodat -
#18945 az is igaz! :D -
#18944 Vagy hozzaszokott, hogy ha szep lassan rahuzza valakire, az mindig elveszi a gazt es igy o "gyozott";) A 24-es rajtszam arulkodo:P -
#18943 ejjj, nem figyelt a csóka vagy nemtudom :S -
#18942 Ezt mért kell? Nem elég széles a pálya?
-
twinr #18941 Végre ma caddyzünk a rookie futamon, de faja lenne valami road pályán inkább.
-
twinr #18940 Brutál a fizika, eszméletlen jól le van programozva. -
#18939 Dehát itt is, olyan jót csúsztam most a skippyvel, laguna seca első kanyar, már annyiszor megcsináltam, hogy szerintem a teljes versenytávon így fogom majd venni. Az elpattogásra meg ott van lent a videó. -
ozoli78 #18938 Ezzel lehet csuszni meg elpattog es ez a lènyeg